Quantcast

Igra - sastavi priču

Poruka
19.755
Tenis
Magična loptica
Sudija
Jači protivnik
Pobeda.

Napisala je pričicu na vrlo lepe zadate reči: Tenis, Magična loptica, Sudija, Jači protivnik i Pobeda.
I onda odlučila da priča ne ide "u etar", jer je bila malo duhovita, malo lascivna i zapitala se da li želi to da "tamo stoji".
Prebirajući po mislima kakve sve priče je "tamo" pročitala nije mogla da se seti da je ijedna imala prizvuk tog nečeg što se ni njoj samoj nije dopalo.
Čemu, zapitala se? Pisati da bi se pisalo? Ne, sigurno ne.
Tako da je uzela te reči, nežno ih premestila i pozdravila veselo nekog ko će iz njih iznedriti nešto VREDNO čitanja.

Tenis
Magična loptica
Sudija
Jači protivnik
Pobeda.
 
Poruka
4.478
Tenis
Magična loptica
Sudija
Jači protivnik
Pobeda.

Napisala je pričicu na vrlo lepe zadate reči: Tenis, Magična loptica, Sudija, Jači protivnik i Pobeda.
I onda odlučila da priča ne ide "u etar", jer je bila malo duhovita, malo lascivna i zapitala se da li želi to da "tamo stoji".
Prebirajući po mislima kakve sve priče je "tamo" pročitala nije mogla da se seti da je ijedna imala prizvuk tog nečeg što se ni njoj samoj nije dopalo.
Čemu, zapitala se? Pisati da bi se pisalo? Ne, sigurno ne.
Tako da je uzela te reči, nežno ih premestila i pozdravila veselo nekog ko će iz njih iznedriti nešto VREDNO čitanja.

Tenis
Magična loptica
Sudija
Jači protivnik
Pobeda.
Citaoce, da li verujete u pobedu kada je u pitanju jaci protivnik, zamislite to kao da igrate tenis,magicna loptica udara sudiju i vi postajete pijun u mnogoj krupnijoj igrri besprekoluznosti izmisljenja i prevare,
sve se to dogodilo kada sam toga popodneva isao
ulicom i cica mica je gotova prica ako se ne pridrzavaju da sastavljaju pricu necu ni ja da pravil lepe sastave z:mrgreen:


pink romance
selma hajek
neki lik u kreveru
rekla je ne
obostrano
kocka
 
Poruka
19.755
pink romance
selma hajek
neki lik u kreveru
rekla je ne
obostrano
kocka


“Šta to gledaš? Za deset minuta mi počinje film…”
“Oh, sačekaćeš malo…”, govori dok mu se “brci smeju”.
Pa, da…sa Pink Romance ga pogledom fiksira Selma Hajek u čuvenoj sceni plesa.
“Oooo…opravdano!”, reče mu I pogleda na sat, “ sačekaću…”
Dok uzima laptop , on dobacuje : “Kako se zove ova glumica? Zaboravio sam.”
Uvek to radi.
“Selma Hajek. Dobra je ko bog I puna ko brod. Mrzi me sad da tražim koje je godište, ali za nju si samo neki lik u krevetu kojem će žena uskoro uzeti daljinski.”
“Ma nemoj…”, sad mu je odjednom zanimljivija od Selme.
Pretvara se da ne prepoznaje taj ton I taj pogled, jer je naumila pogledati film, uželevši se jasnih boja sa velikog TV ekrana.
Inače, rekla je sebi “NE”, dvostrano, petostrano I …uopšte već nekoliko puta. Ne, neće pisati pričice dok se malo ne zavrte druge olovke. Ali, prozivka je nastupila a ona neće ćutati sa optuženičke klupe. Braniće se bez advokata. Sama, kao u nekom cool filmu.
“Mnogo gledaš te filmove, kćeri”, rekao bi joj sad onaj koji ju je filmovima I zarazio.
Gledam. I sad već više nisam advokat, nego indijanska skvo koja telepatski poziva druge skvo I pita se gde su među raspisanim (?) muškim svetom.
Baca kocku na tu stranu i…

Četiri
Bele
tačkice
Se
osmehnuše


( Dok je napisala priču, njen dragi se nepovratno zaljubio u Selmu Hajek. To je njena žrtva, kako I dolikuje časnom indijanskom plemenu: :)
 

Little Redhead

Buduća legenda
Moderator
Poruka
33.751
Četiri
Bele
tačkice
Se
osmehnuše


U jednom trenutku, njih četiri su istovremeno bile tu. Bila su to lepa, raspisana vremena, ali nisu dugo trajala, kao i sve lepe stvari što kratko traju... Kišofil je otišla da čeka svoju kišu, a teško dolazi kiša kad je vreme snegu. Lunjalica je odlunjala da stvara ulične fotografije i da čita knjige, prave pravcate papirne knjige na belom papiru štampane, umesto ovih naših virtuelnih redova. Red su progutale svakodnevne obaveze pa je morala da uvede neki red u život, da bi sve postigla, ali svraćala je kad stigne. Dženi je nastavila da nas mami sve da se vratimo, da pišemo, da nastavimo, mamila nas je stavljajući tačkice na kraju svojih lepih pričica. I vraćale smo se, makar povremeno, makar da vidimo dal je neko pisao nešto....

Videvši da smo još tu, lepoj Dženi se usne osmehnuše i srce joj se ispuni nekom toplinom. :heart:

Napisala
Sam
Ti
Pričicu
O
Nama...
 
Poruka
19.755
Napisala
Sam
Ti
Pričicu
O
Nama


Nova cimerka, ili skraćeno samo "Nova", jer tako nedužnu devojku zove u sebi i onda kad svojoj bivšoj cimerki priča o njoj, je bledo gleda, sedeći na svom krevetu u studentskoj sobi, dok ona sa smeškom na licu kuca poruku: "Napisala sam ti pričicu o nama."
Još "send" i ustaje, proteže se, gledajući kroz prozor, u divan dan. Tačnije, oblačno je i kiša samo što nije počela padati, ali je dan divan, jer je napisala sve ono što mu do sada nije rekla, konačno iskreno izrazivši osećaje i osetivši takvu slobodu da je pomislla kako je glupača što to nije ranije uradila.
Fantastičan novi osećaj na tren prekinu zvučni signal poruke. Od njega je. Želi da se vide, u roku od sat vremena.

Spremila se brzo, premotala dve sranice A4 formata i ubacila ih u džep farmerica, i na vratima čula "Novu" kako joj dobacuje: "Ponesi kišobran, kiša će."
Nije ova "Nova" loša, uopšte nije. Ali , ona je na ljuta na privremeno bivšu cimerku koja je otišla negovati tetku dva meseca a one su se uvek ljutile kad jedna mora da ode. Ljutnja zvana nedostajanje.

I onda je dan stvarno postao ružan, gadan do srži. Dan idealan za ram slike za pamćenje, jer on je ne gleda u oči dok joj govori: da se muči već mesec dana kako da joj "to" kaže. Da, u pitanju je druga, on ne zna kako ali se desilo, zaljubio se. A zna kako ona prezire lažljivce, folirante i druge slične spodobe i zato želi sve da joj prizna, najiskrenije što može. I sad je zbunjen i treba mu vremena.
Jer, ona mu je i dalje draga, konačno je gleda u oči dok joj to govori i ustaje, prelazi na njenu stranu, seda na stolicu pored nje, grli je, kao da očekuje suze, dramu, ne zna ni ona šta.
" Vrati se na svoje mesto" , govori mu, "sve je u redu. Hvala ti", osmehuje mu se. Onda ćute i samo se gledaju. On je zbunjen njenom reakcijom, očekivao je emocije i oseti ih samo u blagom podrhtavanju njenog glasa.
"Jesi li autom, da me odbaciš do tržnog centra?" , ona mu dodiruje ruku , prekidajući zamršeno klupko misli.
U autu se setio i upita je kakvu je pričicu spominjala na šta ona reče " Ma, glupost, znaš moje žvrljotine, ništa vredno čitanja. Pokazaću ti neki drugi put.", slaga ga bez problema, ne menjajući ton glasa.
"Čućemo se", dobacuje mu sa trotoara dok mu maše a drugom rukom traži telefon.

Javlja joj se nakon trećeg poziva. "Gde gori? Znaš da ne mogu..."
"Slušaj, fućka mi se za tetkom. Čekam te, evo slobodan je naš sto . Znači, kreni odmah. Ili da Novu zovem na pivo? "
"Stižem", prekinula je vezu.

Pet minuta kasnije, neko uporno kuca na vrata wc-a i ona reži " Brzo ću" dok u jednoj ruci drži upaljač a u drugoj "pričicu" i posmatra kako gori papir, fascinirana tom brzinom. Izlazi napolje i seti se da je na mestu gde toče najbolje pivo. Nema dana bez bar jednog plusa. Nema!

Primaknuti
bliže
radna
verzija
tutorial
 
Poslednja izmena:

Baudrillard

Legenda
Moderator
Poruka
64.454
Primaknuti
bliže
radna
verzija
tutorial


Kada se ove večeri moderator Baudrillard odlučio primaknuti bliže računaru da bi se ulogovao na forum, prvo je
otišao na Književnost i primetio da tema Igra - sastavi priču od 26.01. čeka na neku priču, rešio se da napiše nešto.
Ali s obzirom da nije vičan pisanju (a moderator na Književnosti, kakve li ironije) iz nekoliko raznih pokušaja da napiše
neku priču ni jedna radna verzija mu nije bila dovoljno dobra za objavljivanje, tako da je odustao od toga i otišao ljut
na Jennifer Jennin zato što nije ostavila neki tutorial kako se piše priča, pošto to njoj očigledno lako ide.

Noć
sujeta
poljubac
kolokvijalni
ekstremno
 
Poruka
19.755
:pljus:

noć
sujeta
poljubac
kolokvijalni
ekstremnoMožda zbog neispavanosti (prethodnu noć je utrošila na pisanje seminarskog rada), ali cupkala je nogom već desetak minuta, sputavajući se da pokaže nekim gestom neslaganje sa teorijom koju sluša.
Nisam sigurna da je ovo najbolji način da mu skrenem pažnju...Ta njegova sujeta me može koštati ispitnog roka.. mislila je Đina, mlada apsolventkinja, nadajući se ipak da asistent neće primetiiti njenu podignutu ruku.

Bio je to jedan od onih momenata kad ne možeš protiv sebe, kad reaguješ pre nego što analiziraš i sagledaš moguće posledice,nego manijakalno srljaš jer čuješ samo taj unutarnji glas koji navaljuje, a deo svesti se nada da će sreća ipak da se osmehne tako što će postaviti čudesnu barikadu baš gde treba.
Sreća je, ipak, tog momenta polagala poljubac na nečiju drugu ruku, dok je njena, kao u grču,ostala u zraku, među petnaestak drugih

Asistent, kao da je jedva dočekao, simpatičnim tonom reče:"Izvolite, koleginice."
Nisu morali da ustanu kad diskutuju, taj kolokvijalni pristup je kreirao opuštenost , pa je konačno umirila nogu , pomislivši: Ma neka misli šta želi, reći ću mu šta mislim, jer njegova predavanja postaju ekstremno obojena suvim teoretisanjem.

" MIslim da bismo ove vežbe trebali potkrepiti nekim primerima" , namerno je naglasila tu reč, ". Ako dozvolite, evo jedan. Moj poznanik je mnogo čitao, ali nije voleo da piše. Smatrao je da ne ume, da nije talentovan. U suštini, verovatno je nakon tako mnogo pročitanih knjiga verovao da ništa ni blizu tako dobro ne može da i sam kreira. Složićemo se, da je to i logična pretpostavka. Kriterijumi su mu rasli, sa svakom pročitanom rečju. TAko su rasla i očekivanja prema samom sebi. Radije je birao da ne bude učesnik. Možda bismo mogli da diskutujemo o tome? Možda je problem bio u sadržajima koje čita? Nešto drugo? Stidljivost ili izbegavanje izloženosti? Poenta je da je tek nakon mnogo godina počeo da piše i da je to bilo lepo pisanje ".
Asistent je zadovoljno zaključio : "Koleginice, mnogo zanimljiva teza. Do petka napište nešto na tu temu. to je zadatak.Mogu još tri dobrovoljca da pišu, uzeću u obzir za ocenu a ujedno ćemo imati dovoljno stavova za raspravu."
E , tako mi i treba..ali, bar se nešto promenilo na tim predavanjima, pomislila je zadovoljno umorna.


dan
vizija
udarac
maliciozno
poenta
 

Little Redhead

Buduća legenda
Moderator
Poruka
33.751
Dan
vizija
udarac
maliciozno
poenta

Završio se još jedan dan, isti kao svi prethodni, a opet tako drugačiji kao, uostalom, svaki dan. Jer svakog se dana dogodi nešto posebno, nešto novo i drugačije.... E sad, to što mi imamo ponekad viziju da će baš određeni dan biti prepun iznenađenja ili samo ostvarenja, je neka druga priča. Uglavnom, to što nam se želje ne ostvare, zada uvek jednu vrstu udarca, kao kao se neko, a u ovom slučaju, život recimo, ponaša maliciozno prema nama.
Poenta je... pa ako niste sami shvatili, neću vam ni ja reći... :lol:

Znak
Tirkiz
Poklon
Verzija
Nota
 
Poruka
4.478
Dan
vizija
udarac
maliciozno
poenta

Završio se još jedan dan, isti kao svi prethodni, a opet tako drugačiji kao, uostalom, svaki dan. Jer svakog se dana dogodi nešto posebno, nešto novo i drugačije.... E sad, to što mi imamo ponekad viziju da će baš određeni dan biti prepun iznenađenja ili samo ostvarenja, je neka druga priča. Uglavnom, to što nam se želje ne ostvare, zada uvek jednu vrstu udarca, kao kao se neko, a u ovom slučaju, život recimo, ponaša maliciozno prema nama.
Poenta je... pa ako niste sami shvatili, neću vam ni ja reći... :lol:

Znak
Tirkiz
Poklon
Verzija
Nota

Bila je noc
Videla ga je!
Naravno da ga je videla brate :D, pitao joj je "draga da li ces i ti casu konjaka"
Ne, nije rekla nista, umesto toga otisla je do prozora da vidi da li je napolju prestao jak vetar da duva, nije se uopste obazirala na ono sto ce se iza njenih ledja poceti da desava, mislila je da je to on.
Ali tada je ostavio casu od konjaka, odvukao telo do kuhinje, i prisao joj.
Poceo joj da ljubi vrat, jedan veliki sekutic se zabo u tacno u njenu venu na vratu, Pronasli su je ujutro sa dva ugriza na vratu.
Bio je to znak za cuvenog lovca na vampire doktora Van Helsinskog da je zlo doslo u grad.
OK ne znam sta je tirkiz. To Preskacem,

Ostavite mi jos ovu pricu sutra nastavljam
Knjige
Kalauza
Apartman
Ugovor
Klovn
Grad Bern
Android telefon
 
Poruka
24.271
Knjige
Kalauza
Apartman
Ugovor
Klovn
Grad Bern
Android telefon


Zastrasujuci klovn je dohvatio svoj android telefon i tiho u njega sapnuo. "Meta je izasla iz Apartmana." Potom ga je iskljucio i krenuo lagano da se penje uz stepenice zgrade u centru grada Berna bogato ukrasene medvedima koji su zastitni znak ovog grada. Grrrrrrrr Iskezio se na jednu statu medveda pokusavajuci da je uplasi.. dok mu je to u stvari bio samo odbrambeni mehanizam.. Nervirali su ga ti kameni medvedi. Stao je ispred stana, okrenuo se levo-desno a onda izvadio kalauz i blago zamolio vrata da se otvore. Pokusavao je u glavi da uskladi mapu koju je gledao pre sat vremena sa stvarnim stanjem u stanu. Da, evo ga radni sto, ovo mora da je ta soba. Prisao je ormanu prepunom knjiga i iz treceg reda izvado je drugu knjigu sa leva. Uz knjigu uspade i ugovor. Klovn se zlurado nasmeja.. cilj je postignut!

Sledeci put ce proveriti s kim ide u krevet i ko mu krade dokumente a ne da mu se kolege iz MI6 smeju. Ipak je on dabl ou fajv.

Kokos
Plazma
DNK
Jahta
Fotomodel
Sex
 
Poruka
19.755
Kokos
Plazma
DNK
Jahta
Fotomodel
SexDoručkovao je palačinke, svoje omiljene dve vrste - nutela i kokos i nutela i plazma. Dok je zurio prema rivi, u tankoj liniji, na toploj palačinki otopljena,nutela mu je curila iz levog ugla usta. Popio je zatim sok od ceđene limete, prethodno grubo, slamkom, promešavši kocke leda u čaši.
Tad ih je ugledao: desetak devojaka, u pratnji fotografa i dva nabildovana momka, se graciozno kretalo rivom.
Brzo je obrisao usta, poketom ruke pokazao da mogu da odnesu poslužavnik i zapalio tompus.
Ispunio ga je osećaj ugode, najsličniji onom koji mačka doživljava dok prede.
"DNK!"
Tako govori njegov big boss, oh, njegov idol i uzor u svemu!
Oštro, mudro, taj savršen čovek (ma, on uopšte nije čovek, on je iznad toga) u kritičnom momentu uvek kaže nešto o tom jedinstvenom DNK koji je zajednički za sve njih, prave muškarce.
Na primer, kaže . " DNK je ono što razlikuje PRAVOG muškarca od boranije.", ili " To da li ćeš uraditi nešto što se MORA uraditi ili nećeš, nema veze sa plitkim definicijama morala i sličnih baljezgarija za narodne mase, nego isključivo sa tvojim DNK! "

Devojke su stizale na njegovu jahtu i gledajući ih, sve misli išžezoše iz njegove glave i on se prepusti čarima lepote.
Fotomodeli, njegova najdraža vrsta. Naročito one najmlađe. Meso. Devojčice željne uspeha i slave. A on mi može pomoći. DNK!
Ne ide uvek glatko s njima, ali uvek se nađe par njih koje bez mnogo ubeđivanja pristaju na sve što on poželi.
Jer, vole moćnog muškarca, zaštitnika. I imaju nos za DNK!
Najvećim mogućim šarmom koji je imao na raspolaganju ih je pozdravio, rekao da neometano rade svoj posao i povukao se na jednu od ležaljki odakle ih je mogao merkati , povremeno se pretvarajući da čita novine. Jedna devojčica mu je nedavno rekla da je sirovina koja čita samo novine, i to sportski deo i tek ponekad neki članak iz crne hronike. Hm, tigrica...Grebala je i ujedala i na kraju mu je dosadila. Bila je zanimljivija dok je bila umiljata. A nerviralo ga je nešto što je osećao u njenom prisustvu, kao da mu se podsmevala. ali, činila je to vešto, tako da nikad nije bio siguran. Da je govorila jasno, lako bi to rešio jednim muškim šamarom, kao tad, kad je rekla to za novine. Ali, posle toga, govorila je, a i nije. Osmehivala se, a nije. I tokom sexa je nešto falilo, nije se osećao kao pre. Uglavnom, iritirala ga je i uz solidan poklon ju je "ispratio". I tad ga je iznervirala. Kao da je jedva čekala! Glupača. Nesvesna da joj aduti rapidno opadaju, da se njena lepota troši svake sekunde na preplavljenom tržištu.

Gledao je devojke, fotoaparati su škljocali neprekidno, one su se nameštale, smenjivale...Zategnuta tela u bikinijima. Brzo je osetio reakciju. Rukom pozva konobara, šapćući mu nešto.
"Jasno. Uzeću brojeve telefona. Šefe, čuo sam da je jedna od njih već avanzovala. Ne znam koja."
"Kako? To moram znati.Čija je?"
" Ovaj novi...inspektor.Svi su poludeli zbog njega, naročito žene. Opasan tip. Zgodan. Fizički spreman, moral, nepotkupljivost, ovo - ono. Ah, znate te tipove.", reče klinac i udalji se.
"Sačekaj. Ne žuri s tim brojevima." Namignu mu.

Ha, novi. Još jedan. Pa, nada se da nemaju isti ukus, mada su ove devojčice sve neodoljive. Jer, ako se ispostavi da imaju, zna se kako to završava. DNK! Kao dve zveri koje se onjuše, tako ta rade pravi muškarci. A, novajlija će brzo shvatiti ko je on, ko su oni, jer oni nisu slučajno to što su. Ipak, jutro mu postade blago kiselo. Trebale su mu informacije, i to će morati sačekati par sati.

KAd je sve bilo gotovo, devojke se pozdraviše i odoše.
" Nisi uzeo te brojeve? "
"Nisam, šefe, kako si rekao."
" Kako e zove taj novi?"
" Pa, glumi ga Pera Perić, a lik u seriji je 001."
"Šta, koji k?"
Klinac ga pogleda i prasnu u smeh.
"Šefe? Ti mislio stvarno? hahaha... " To je lik u novoj seriji, zove se "Pozovi 001". Jedna od ovih cura se zabavlja s tim glumcem.
" Misliš da si duhovit? Da ti kum nije onaj koji je, sad bi leteo. Ajde, miči se. Imam posla."
DNK! Eto, ovaj klinac je primer nekog iz niže vrste. Kakav uvrnut smisao za humor!

gradovi
mustang
plavuša
šifra
dekadencija
 
Poslednja izmena:

Danjuška

Obećava
Poruka
51
gradovi
mustang
plavuša
šifra
dekadencija– Nisam plavuša i u potpunoj sam dekadenciji, ali, veruj mi, sve će se to promeniti. Ofarbaću se u plavo. U potpunosti ću se sabrati i početi rapidno da napredujem. Biće to transformacija iz žabe u princezu... – tako je Lena govorila svom voljenom Dimi pre mesec dana, iskreno se osećajući kao žaba pred princom.
– Ne treba meni da se ofarbaš u plavo, samo da se sabereš i budeš zaista dobro. Znaš da nemam mnogo vremena, ali čekam te i dalje.

Dima nije neko ko poseduje Mustanga i ko je proputovao brojne gradove sveta, ali za Lenu je najbogatiji i najobrazovaniji čovek sa kojim se ikad zbližila. I sada, mesec dana kasnije... vidi se da su stvari zaista krenule nabolje. Izgleda da je Lena najzad naučila da upotrebljava šifru za otključavanje Diminog srca, šifru koju joj je on sam dao. Ona to vidi kao svoju životnu misiju – da on bude srećan, zaljubljen, oduševljen.

Tajna je u tome što njih dvoje imaju isti pogled na svet, ljubav, život. I sve što Dima želi od Lene je ono što ona takođe želi od sebe same. A sve što njih dvoje zajedno žele je da ugode Nekom većem od njih, u Koga se svim srcem uzdaju.bršljan
duga
smajli
koverta
elegantno
zagrliti
 
Poruka
19.755
bršljan
duga
smajli
koverta
elegantno
zagrliti


Poput pustinjskog peska kojeg diže vetar, poput dodira vode u reci, kao loza bršljana, samo osmehom vidljiva radost je ispunila celo njeno biće. On dolazi. Vraća se. Na početak. Na kraj. Na neizbežnost. Nevreme je prošlo, ma koliko će još puta sevati munje. Više nije važno. Ova duga je znak da su stigli.
"Draga prijateljice, odlažem dolazak. Sad nikako ne mogu krenuti, shvatićeš."
Crta smajli na koverat, elegantno ga lepi.

Sklapa oči, rukom pritišće grudi. Večeras će ga zagrliti.

balada
gitara
gatara
marama
karmin
 

rolo martins

Zainteresovan član
Poruka
238
Balada
Gitara
Gatara
Marama
Karmin

Sedeo je u maloj, zagušljivoj hotelskoj sobi. Sedeo i čekao..
Dole, sa ulice, se čula neka balada Tita Puentea. Žice latino gitare kao da su udarale u nerve. Johnny nije bio nervozan iako je čekanje najteži deo. Čekanje i razmišljanje ; misaona konstrukcija za buduće delovanje, za akciju..
Kada su se slike sklopile, plan uobličio, ustao je lagano, vezao maramu oko vrata, stavio Valter PPK u džep i krenuo.
... Sedeo je u baru hotela, sa pogledom na ulicu i osmatrao. Vargas obično dolazi oko ponoći, sam. U izlogu prekoputa su, pored uobičajenih trica vudu/santerija gluposti bili i veliko raspeće i Bogorodica. Iako ništa nije pisalo, gatara je jasno obaveštavala zainteresovane šta tu mogu da dobiju.
Kada je Vargas stigao, mesec se za trenutak pojavio. Johnny ispi gutljaj koktela, koji do tada nije ni okusio, ustade i krenu. Sada je sve išlo brzo i svojim tokom.
Gatara je čučala u jednom uglu, lica groteskno našminkanog, sa prenaglašenim karminom oko usana. Vargas je klečao pred oltarom Santa Muerte i bio gluv i slep za svet oko sebe. Dva metka u telo, jedan u glavu i kartel Sinaloa je ostao bez generala.
Dok je bacao pištolj pored tela, učinilo mu se da i dalje čuje Tita kako peva.

Kupovina
Kratke pantalone
Knjiga
Lampa
Ključ
 
Poruka
24.271
Kupovina
Kratke pantalone
Knjiga
Lampa
Ključ

Veliki Maestro je izvadio ključ iz protoplazme galaksije i prosušio ga u magnetnim fluksovima Elderona a potom stavio u džep svojih kratkih pantalona sprecijalno krojenim od mešavine bozona i hadrona. Svojim malim prstom.. istim onim kojim je pokrenuo veliki prasak od koga se i dan danas neprekidno širi kosmos.. osvetlio je antimaterijalnu prazninu kao nekom lampom tražeći ključaonicu žestoke gravitacije u koju je mogao da uglavi svoj ključ.. Potom se čulo talasno.. KLIK! ... i Veliki Maestro se našao u kosmičkoj biblioteci.. baš onako kako je želeo.. Interesovala ga je knjiga pod imenom.. "Zbirka igara - sastavi priču".. Da.. već danima mu se vrzma ta ideja kako bi mogao da se uvuče u jedan forum na planeti zemlji u sunčevom sistemu mlečnog puta.. da napiše neku kratku priču na zadate reči.. da! Ma napisaće je On.. samo da nađe makar malo slobodnog vremena.. (znao je da se laže da je prezauzet..) U poređenju sa onim što ga čeka.. sve ostalo i izgleda kao kupovina vremena. Ma napisaće je On. On je Veliki Maestro. Njemu ne treba inspiracija... samo.. sačekaće nekako prave reči. Eto to je sve.

Katarka
Jedro
Blago
Pusto ostvro
Gusar
Topovi
Bitka
 
Poruka
19.755
:D
Ovo je bilo upućeno Getsbiju.

- - - - - - - - - -

Katarka
Jedro
Blago
Pusto ostrvo
Gusar
Topovi
Bitka

"Svedočiće katarka moje brodice i pocepano jedro da nisam lagao kad sam ti rekao da ću ti doneti to blago.
Misliš da su pesniku suviše krhke ruke da se uhvati u koštac sa morskim olujama, da mu je koža previše meka za sunce i so? Varaš se, draga. Pesnika će srce odneti na pusto ostrvo, tragaće danima za belim cvetom da bi se njegova draga njime zakitila . Kao da tvoja lepota nije odveć preoštar mač kojim tolike glave poseče! Možeš li biti tragičnija nego što si, za nas ludake i sanjare?
Ne znaš, draga, da ću biti hrabar poput gusara, izgubiću sluh od topova strašnih, jedriću mesecima, godinama ako treba.
Molim za blagoslov tvojih usana na mom obrazu. Ujutro polazim!
Tvoj, zauvek, T."

Sklopila je pismo u krilo i osmehnula se. Spustila je ruku na njegovu pognutu glavu dok je drugom rukom posegla za nečim.
Obuze ga strašan nemir kad je u njenoj ruci ugledao prekrasni beli cvet.
Epipogium aphyllum!
"Kapetan Mark mi je jutros ovo doneo. ", zacvrkutala je.
"Taj bednik!"
Izjurio je preskačući po tri stepenika. Nadmeni fićfirić i njegovi brčići! . Ako je izgubljena bitka, rat sigurno nije!
Middlemist camellia - ona joj neće moći odoleti. A vetar je više nego povoljan.


Zeleni
tanadžer
gusenica
kamuflaža
krletka
 
Poruka
24.271
Zeleni
tanadžer
gusenica
kamuflaža
krletka

Eklop spusti svoj dvogled i promrmlja nešto sebi u bradu. Potom iz iz džepa svojih safari pantalona izvadi čokoladicu i pažljivo je odmota da ne bi zvukom uplašio ptice. Ipak je dosta truda uložio i ne bi da mu ova kamuflaža propadne. Dok je jeo čokoladicu oseti neko blago golicanje na spoljašnjem delu nadlaktice.. on brzo pogleda i shvati kako se mala zelena gusenica verovatno iz roda Citheronie tiho propinje i pada i na taj način se penje po njemu kao da hoće da ga ostvoji poput neke džinovske planine. On se nasmeši i dohvati je prstima nežno i premesti u krletku za žar ptice.. potom iz torbe izvadi mini mikroskop i stade da je proučava jer nije imao pametnija posla dok je kamera uporno pokušavala da ulovi redak primerak ptice tanadžer.. On naštelova mikroskop a onda pogleda u njega i odmah ustutknu.. Nemoguće.. reče više onako za sebe i pogleda ponovo ovog puta malo duže. On poče da šteluje fokus mikroskopa i broj finih uvećanja.. a onda ugleda.. "made in P.R.C" a onda se grohtom nasmeja a ptice se sve razbežaše.

kafa
tunel
bukvar
300 stepeni
kometa
drakula.
 

rolo martins

Zainteresovan član
Poruka
238
Kafa
Tunel
Bukvar
300 stepeni
Kometa
Drakula
Bez žurbe je ispio poslednji gutljaj kafe, ostavio šolju na sto i otišao da se spremi. Nije mu trebalo mnogo opreme. Nož, konopac, lampa, USB,nešto novca.. Ništa suvišno, ništa što bi moglo da ga kompromituje. Da postoji Bukvar industrijske špijunaže, prva stavka bi bila - minimalizam. Manje je više; sve što može da otkrije imena, poreklo, vezu.. je suvišno.
Bilo je kasno letnje popodne, idealno vreme za posao. Njegov posao.. Seo je u auto i krenuo ka planinama. Za ovu priliku je kupio raspali Mercury Comet iz '72.-ge. Da su prethodni vlasnici malo više pazili, danas bi vredeo bar 30 hiljada dolara. Ovako, kupio ga je za hiljadu na placu kod' ludog Majka'. Vozio je prilično brzo, ali u okviru ograničenja. Još jedno pravilo za Bukvar - ne štrči, ne skreći pažnju..
Penjanje uz planinsku kosu nije bilo toliko strašno. Spuštanje će biti veći problem, zato nosi konopac. Znao je da je ulaz u tunel za ventilaciju zamaskiran kamenjem, ali ga je našao bez greške. Na nožu je imao 'dodatak' za otključavanje brave, korisna stvarčica ako 'zaboraviš' ključ.
Brzo se probio u unutrašnjost istraživačke laboratorije napravljene u srcu planine. Znao je plan postrojenja napamet i išao je, gotovo, bez zastajkivanja.. ' desetak metara glavnim hodnikom, skretanje na desno i na kružnom račvanju u hodnik sa oznakom "300 stepeni"..
Kancelarija glavnog inženjera je bila označena imenom. Ušao je, upotrebivši ponovo svoj' ključ '. Kompjuter je bio uključen, kuler je preo poput mačke. Ubacio je USB, pronašao folder DRAKULA i za manje od 15 minuta već se spuštao niz padinu. Dobro je, imaće vremena i za par Corona pre spavanja.
Banja
Tehnika
Planina
Potkrovlje
Zavesa
 
Poruka
24.271
Banja
Tehnika
Planina
Potkrovlje
ZavesaKonačno daleko od buke. Daleko od sve one gradske vreve, od kompjutera, tehnike, novih tehnologija.. Ništa mu sve to nije donelo nikakav boljitak. Sve je to laž. Jedina prava konekcija koju trenutno oseća je ova ovde u ovoj banji sa ovom prirodom u krevetu potkrovlja sa kojeg puca pogled na čokoladnu planinu.. ili.. možda je bolje da ne gleda u tu čokoladnu planinu.. možda je bolje da planina bude od sladoleda.. pa da više voli sladoled i krem.. On privuče svoj tablet i prstom pritisnu properties.. pa izabra opciju pogled pa planina pa tekstura pa sladoled. Hmmm možda je previše da gleda u sladoled po ceo dan.. da mu se ne smuči. Add on zavesa. Tako.. sad može da odmara u wallpaper prirodi. Nek crknu svi ostali internet narkomani. On nikada neće biti jedan od njih.

Gospel
Saturnovi prstenovi
Koral
Karl Sagan
Baklava
Kašmir.


- - - - - - - - - -

:azdaja: :ajmo:
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.