uh, bre, al' ste se raspisali, ne mogu da vas po'vatam! sve nesto dodajem i dodajem!
- - - - - - - - - -
evo spisak reci (Dzeni, Red, Suzuki nas)
- - - - - - - - - -
maslinasto
zlatno
muzika
stranica
astrolog
San
Sreća
Bioskop
Ruka
Drhtaj
jadno
bedno
nepravda
kukanje
sifilis
Priblizila se frizideru i pogledala je nemarno istrgnutu stranicu iz stare sveske, prikačenu za vrata frizidera magnetom iz Kotora, kupljenim ovog leta na njihovom prvom zajednickom letovanju. Na tom belom listu je olovkom bilo ispisano nekoliko obaveza, pa hemijskom naknadno sve precrtane, kao znak da su uradjene. Samo jos da nazove mamu, da joj se pohvali kako je sve zavrsila u rekordnom roku.
... Halo... mama... ljubim, sta radis?... da? i ja evo, samo sto sam je skuvala, pa rekoh, da je popijem s tobom... da, da, radi prvu, sad ce on... sta pa sad ne cujes me? ... preglasna ti moja muzika? ali znas da se dobar rok slusa glasnije, haha... evo, stisala sam radio, dobro, evoooo... ma, da, konacno sam sve zavrsila... mhm... joj, sto sam nasla lep muslin, bas ona maslinasto-zlatna kombinacija koju sam trazila za onaj cvetak na dekolteu... da, daaa, mama, bila sam na probi, lepo mi stoji bela haljina, i dobro je sasivena, kao salivena na meni... znaaaaam, znam da jedva cekas da kazem “da”, pa makar i u visokim belim dogmartinkama, haha, daaaa, sve znam, mama... e, a da znas samo kako je prebledeo onaj tvoj astrolog, kad mi je dao natalnu kartu, a ja mu zauzvrat dala pozivnicu za moju svadbu sledeceg meseca... ma, da, osetila sam se bas jadno i bedno, cak se nije ni iz kulture osmehnuo zbog moje srece sto mi se, eto, ostvaruje ljubavni san... da, samo je bio bled kao krpa i rekao nesto o nekom negativnom aspektu, ali ja sam zurila, pa sam mu rekla da ce mi o tome sledeci put... jes, nepravda, ja da budem fina, a on? Mogao je bar da mi cestita, mama!... e, sacekaj trenutak, neko mi zvoni na vratima... cekaj, ne prekidaj vezu, ostani sa mnom sekund...
- Dobar dan! Je l’ ovde zivi Sasa Mikic? Jeste li vi njegova verenica? – rekao je onaj sa najvisim cinom od trojice uniformisanih muskaraca pred vratima.
Nista nije rekla. Samo je prikovala pogled u njihove kape, koje im nisu bile na glavi, vec u rukama. Tacno je znalo sta znaci taj cin kod uniformisanih osoba. Sela na kucni prag i nastavila razgovor sa svojom mamom.
...Mama... mama... da, tu sam.. ma, ne, kakav drhtaj u glasu? Dobro sam, nista ne brini, dobro sam... nista nije bilo, znas da ne volim kukanje, drugi put cemo o tome... sad mi treba samo jedno od tebe... hoces mi, molim te, skuvati mleko sa kasikom meda?... da, doci cu malo kasnije, veceras ne zelim da spavam kuci, sama... e, da, i necemo danas ici u bioskop... moram do jedne prijateljice da odem, zavrsila je u bolnici, neki sifilis, rekli joj doktori... ma, otkud znam, bre, mama odakle joj? Nemam ga ja, vec ona, mada ne verujem da i ona zna odakle joj... da, mama, dobro sam, nisam nervozna, samo sam malo tuzna... da, mama, sve je ok, nista ne brini... ok, vidimo se kasnije, ljubim, volim teee... tu... tu... tuuuut...
- Gospodjice, mozete li poci sa nama?
- Naravno. Samo da dva puta zakljucam vrata.
- - - - - - - - - -
tračak
srčano
rum
hrlim