Igra - sastavi priču

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
takmiču se indijanci i kaubojci kuj ima veći tomahavk i kažu indijanci pa mi pobedjujemo po difoltu jer vi uopšte nemate tomahavk lol a kažu kaubojci kako znate a kažu indijanci pa tako,lepo,poznato je da tomahavse nosimo samo mi indijanci a vi imate valda one pištolje i konje i šešire itd a kažu kaubojci ratatatira na šta indijanci ushićeno odgovoru tutiturumtu

1
2
3
4
5

1
2
3
4
5

Sakrio se ispod stola I u sebi se kikotao što ga ona ne vidi.
Njeni brzi koraci se približiše. ZAdržao je dah gledajući dve noge u roze patofnama sa krznenom, za nijansu tamnijom, lopticom na sredini.
Skrivanju je došao kraj.
Sagnula se ispod stola I nežnim, ali odlučnim glasom rekla: “Sousuke, sine Aizene, da si smesta otišao u krevet! Dok izbrojim do pet. 1…2…”
Brzinom munje je oprao zube, srećan što je ranije obukao svoju omiljenu zelenu pidžamicu sa lastavicom na grudima. Olistala grana na kojoj je lastavica stajala mu je bila smešna, ali tu ništa nije mogao da uradi. Ionako je to sve jedno veliko ništa!
Osim lastavice!
“3…4…”, čuo je njen glas.
Kad je rekla “5!”, već se ozbiljno namestio za svoje šašave snove.
Provirila je u sobu I rekla mu nežno: “LAstavice moja mala, ne možeš u školici da pišeš samo jednu rečenicu ako treba da se napiše priča. Zašto ne pokažeš deci šta ti sve možeš? Nemoj da ti moram ukinuti parkić nedeljom.”
Pretvarao se da spava.
Mrzeo je pričice!

Ispod
Drva
Bukva
Flomaster
platno

bio jednom jedan flomaster po imenu siniša.voleo je sve što mrze mladi.jednog dana,dodje mu njegov najbolji prijatelj platno u posetu u kuala lumpur kako bi ga pozvao na tradicionalnu nedeljnu partiju bridža u svojoj dvorani u ipsviču. avaj,nikako nije mogao da ga nadje,osvrtao se svuda po dvorištu,tražio ga po kući,a siniše nema pa nema.. stoga mlado platno povika HEJ SINIŠA KUDE SI na šta mu njegov verni nepatvoreni prijatelj odgovori eve me ispod drva bukve.avaj,platno nemogade da se uzdrži te ispravi svog mladog neprijatelja: nekaže se ispod drva no ispod drveta glupane,na šta mu njegov sadrug odgovori: dobro

elvis
klackalica
dadaizam
nesvest
palindrom

Jednom davno, preko sedam brda, preko sedam gora, nalazila se jedna mala zemlja sa jako zanimljivim ljudima.
Bila je poznata i po tome, sto su ljudi te zemlje jako voleli zabavu, igre, a iznad svega su voleli da sastavljaju priče. Cak su, u ta davna, pradavna vremena smislili igru gde jedan igrač sledećem zada par reči koje ovaj mora upotrebiti i napraviti priču. Oh! Predivne su priče nicale ko pečurke, sve je teklo glatko i zabavno, ali kao i svuda, bivalo je tu i onih kojih su zadavali sto cudnije i teske reci, poput :elvis, klackalica, dadaizam, nesvest, palindrom ili pak : piksla, natkasna, potop, gametangiogamija, suficit, a pritom sami bojkotovali tudje zadatke sa jako kratkim sto kracim pricama, sa sto manjim brojem reci. No, nikome nista nije smetalo, lepse zemlje nije bilo u sedam susednih galaksija.

zebra
kosmonaut
Svemir
Drvo

Poslednja izmena:
"Mama, mama, samo još jednu priču, samo jednu", molila je mala raščupana glava. Pa ko da mu odoli? Mama sigurno ne.
"Dobro", reče mama, "koju priču želiš?"
"Neku novu, ooooo, hajde o zebri i kosmonautu..."
Mama se kratko zamisli i poče:
"Nekada davno, u dalekom Svemiru, živeo je jedan neobičan kosmonaut. Niko se ne seća kad i kako je tačno stigao, ali svi ga voleli kao da je oduvek sa njima. Jer on nije bio sam tu u Svemiru. Ali najneobičnije je bilo što je njegov prijatelj sa kojim je živeo, bila jedna Zebra, muškog pola, i naš kosmonaut ga je zvao Tebra. E pa Tebra nije živeo kao sve zebre u divljini i prostranstvu, već je imao divnu kućicu na drvetu. Onda jednom... "
Mama je podigla pogled i videla da malo čupavo njeno mladunče spava, pa ga je pokrila i polako se iskrala iz sobe...

Zvezde
More
Pozorište
San
Magla

zebra
kosmonaut
svemir
drvo

"I šššli smo u Afriku da sssadimo papriku..."pevala je, blago potištena zbog tog ššš i sss koje s teškoćom izgovara jer joj je još jedan zubić ispao. To je bilo u sredu.
Ali je brzo zaboravila taj osećaj, jer je danas bio tako lep, mnogo lep dan!. Danas je sa mamom i bratom Markom išla u zoološki vrt. Većinu životinja je uvek volela da vidi, ali posebno onu sa smešnim odelom, gospođu Zebru.Sad je završavala crtež. Mama je rekla da bi bilo lepo da naslika nešto po čemu joj je dan bio posebno lep. tako će ga još bolje zapamtiti i kad god bude videla svoj crtež, setiće se baš svega što je bilo lepo tog dana.
Mama je uvek imala dobre ideje! Marko ju je samo zadirkivao... "Ssssanjice, da li ti sssse bašššš mnogo sssviđa zebrica?" I smejao se kao glupan.
Na desnoj strani crteža je stajalo drvo a pored njega zebra. Nasmejala se i otrčala kod mame: "Mamice, zebra ssse crta ssssamo crnom bojicom..." povikala je i skakućući se vratila u sobu.
Na levoj strani je nactala krug, a u njemu čoveka u velikoj bundi. Ispred kruga je nacrtala veliku, podebljanu tačku.
Otrčala je do majke, ushićena.
"Hmmm...da vidimo mi to...", majka je bila ozbiljna. "Zebra je divna, bravo. A ovo levo? Ne prepoznajem ...ovo je nešto tajanstveno, je li?", pomilovala je po glavi.
"MAma! Pa to je komsssn...., vidiššš. Ovaj krug je sssvemir. A ovo je tata u sssvom odelu za komsssn...", zamucala je
"Za kosmonaute...da...pa jasno se vidi, baš sam ćorava! Odlično! Da večeras lepimo na zid ili sutra?"
"Odmah ćemo", čekala je nešto, vrteći se na peti.
"Šta je sad?"
"MAma, pa ti nissssi sssve videla!", glasno se nasmejala." pa vidiššš li ti ovu tačku?"
"Aaa...vidi stvarno. Mislila sam da je to neka greška i da ćeš to obrisati. Šta je to'"
"To sssmo mi!", sad je skakutala od naleta radosti."tata mi je rekao da kad nasss gleda iz sssvemira, da sssmo nasss troje u jednoj maloj tački. On nam onda pošššalje pusssicu", opet se glasno nasmejala.
"Aha, znači o tome ste pričali zadnji put, vas dvoje mangupa? Ali, ako je rekao mala tačka, zašto si nacrtala ovako veliku tačku?"
"PA, mama!... Tačka mora da bude velike da i tata može da vidi Gosssspođu Zebru!"

maslinasto
zlatno
muzika
stranica
astrolog

- - - - - - - - - -

O...crvenokosa...kako si uletela
i pazi i kod tebe mama i kćerkica
:D
nema veze
ovde danima nema ništa, pa onda duplo

ne mogu sa da pišem drugu
:zcepanje:

Zvezde
More
Pozorište
San
Magla

Njene noći su bile nemirne. Miran san je bio prošlost. Sa strahom je odlazila na spavanje, odlažući što više može taj tenutak. Provodila je dane na svežem vazduhu, uveče čitala do iznemoglosti, dok joj kapci ne bi otežali, u nadi da će tako pobediti u trci sa demonima koji su je progonili. Bez uspeha.
San je uvek bio isti. Stajala je u beloj haljii na pozornici oronulog pozorišta. Magla oko nje je bila gusta I, tek kad bi ugledala njegovu siluetu kako joj prilazi postajala je prozirna.
Njegov lik je izazivao jezu od korena kose do bosih stopala. Bio je u crnoj odeći, privlačan I demonski odbojan u isti mah. Njegov osmeh je bio hladan I u njemu nije bilo ni tračka osmeha kojim ju je osvojio tog leta, na moru. Taj bezosećajni osmeh I hladnoću u pogledu nije nikad pre videla, osim u snu. U njen um tu sliku je naslikala njegova hladna poruka, tj odgovor na njenu poruku.
“Trudna sam. Želela sam samo da znaš, bez ikakvih obaveza”, napisala mu je.
“Uh, kakav peh. Želim da ti pošaljem novac za abortus”, glasio je odgovor.
Nije mu odgovorila. Pomenila je broj, a uskoro će I adresu. Njeni još uvek nisu znali, ali je zato tetka, čiju sudbinu upravo reprizira, znala sve. I pružila joj ruku nade, rekavši “To dete ćeš da rodiš. Tačka. Bubice moja, sve će biti u redu”
Zvezde pod kojima su se voleli tog leta na moru su bile najsjajnije ikad. I tako lažljive. Mlade devojke ne bi trebalo da veruju ni moru, ni tim lažljivim zvezdama, ni slatkim šaputanjima. To je ambijent za Don Žuane I visprene I mudre devojke koje ne gledaju u zvezde nego u čari morskog provoda. I ne oslanjaju se na njihovu zaštitu, nikad.

A more , iako pesma kaže drukčije, nikad nije krivo. More I zvezde će stajati na svom mestu , bez obzira na to kakva duša nekog leta zaluta u njihovu magiju.

Pas, mačka, ruže, korito, stradanje

Poslednja izmena:
uh, kako dusevne, lepe price! i Red nam se pridruzila, bravo cure! :klap: :ljub:
sad smo 4, ima da obrlatimo sa sve 4 strane ovog mangupa Sousuke :malav: :lol:
opet mi je mnogo lepa ova temica :heart2:

:D Ali, naš drug je u zadnjem obraćanju IPAK napisao dužu formu, tako da ja ne bih da mi njega obrlatimo...sačekajmo :mrgreen:
Sad vidim da sam ukupno zadala deset reči - za dve priče - pa dok ih ne bude, neću piskarati.
pozz devojčicama i dečaku:)
p.s. izvinjavam se crvenokosoj...u njenoj priči raščupana glava je muška :heart:, nisam ja odmah shvatila

:D Ali, naš drug je u zadnjem obraćanju IPAK napisao dužu formu, tako da ja ne bih da mi njega obrlatimo...sačekajmo :mrgreen:
Sad vidim da sam ukupno zadala deset reči - za dve priče - pa dok ih ne bude, neću piskarati.
pozz devojčicama i dečaku:)
p.s. izvinjavam se crvenokosoj...u njenoj priči raščupana glava je muška :heart:, nisam ja odmah shvatila

:lol: idem da pitam Baua kad nam dolazi nas drug sa novom mangupskom 5+5 pricicom :mrgreen:
a ako je umoran od puta, postavicu ja nesto do veceras, vec imam prvu recenicu :lol:

Čergar, čunak, čakija, čokov, čakal... Nije on bio za te reči, za ta znanja...
Arhaizmi, turcizmi, aoristi to nit' je njegov stil, nit' moze sta upamtiti. Niti mu zvuči privlačno. Drugi su detinjstvo provodili po selima, kod baba i deda, s čežnjom se sećali toga, on je gutao knjige Stivena Kinga, pa redom sve... Hiperion, i njegov pad , Endimion, i njegov uspon. .. Dz. R. R. Martina, ma, sve : price, knjige, novele, sve sto ima veze sa SF-om. Misterije ...Ooo, stripove! Kako da ne!!!
Kako sad da upamti išta što nema veze sa 21. vekom, budućnošću, modernim, sa njegovim licnim okruzenjem i interesovanjima?!

Vrtlog reči na Č skakao mu je pred očima. Odmaranje pogledom kroz prozor, na neko zelenilo bio je nemoguc. Ni to nije imao. Vreo asfalt, gradska guzva, neonske reklame, pogled kroz prozor nije pruzao neke mogucnosti odmora. Cak, sta vise, fluoroscentnost reklama i ulicnih znakova ga je jos vise uznemiravao.
Zguzvao je papir.
Pogodio korpu.
Ma, ko ga...

Govedo
Ulica
Maramica
Lampion

Poslednja izmena:
bio jednom jedan lampion po imenu nikola koji je u suštini,ako ćemo neiskreno,bio pravo govedo jer je volo da baca maramice po ulicoj. jednog dana,svetiljka radmila primeti tu njegovu ružnu naviku i doviknu mu hej ti lampione zašto to radiš..na šta joj on tananim glasićem punim samopouzdanja u suton sumraka smiraja praskozorja odgovori:volim

jeste zadovoljne il treba duže -.-'

rusvaj
kurcšlus
šucstafel
geštalt
cajtgajst

Ja ću ipak da iskoristim Dženine reči odozgore, koje su ostale.
Dakle...

maslinasto
zlatno
muzika
stranica
astrolog

Bilo je jako kasno i trebalo je da pođe u krevet, ali znala je da san neće tako lako na oči, pa je krstarila internet prostanstvima da joj prođe vreme. Tako je i nalazila razne zabavne stranice, izmedju ostalog, tako je naletela i na onu stranicu gde je poznati astrolog nudio svoje tumačenje natalne karte besplatno, ali samo za jednu oblast. Dvoumila se da postavi pitanje u vezi ljubavi, ali ni sama nije bila načisto sa tim da li zapravo veruje u astrologiju, pa je odustala.
Razmišljala je šta sutra da obuče, dok je birala muziku, napokon je rešila da obuče maslinastu haljinu i crni kaput, pa je uzela sa police zlatan lak i namazala nokte. Taman je završila, kad je ekran njenog mobilnog zasvetleo i ona je ugledala poruku "Znam da si budna, javi se, nedostaješ mi... "

San
Sreća
Bioskop
Ruka
Drhtaj
(ako nekom zatreba još reči.. )

ne možeš dženine no moje,poštuj pravila igre zvaću bodrijara :rtfm:

eo saću i ja tako nefer da se igram:
bio jednom jedan rusvaj koji je u stvari bio kurcluš..hm,ipak kad razmislim,šucstafel..nope,ipak je u pitanju geštalt..ili cajtgajst :think:

jadno
bedno
nepravda
kukanje
sifilis

Zovi ga, odma', ali ga zovi jako, da te čuje! :hej:
Ako ti se ne javi, zovi mene da ga zovemo zajedno, pa me tuži. :zper:

jadno
bedno
nepravda
kukanje
sifilis

Jedno jadno, malo dete se osećalo bedno i dalo se u kukanje, ponavljajući "to je nepravda, to je nepravda!". A jadno, malo dete nije znalo da postoje gore stvari, na slovo s, kao što su sida, sifilis i smrt. :sad2:

Ponoviću svoje reči...
San
Sreća
Bioskop
Ruka
Drhtaj

uh, bre, al' ste se raspisali, ne mogu da vas po'vatam! sve nesto dodajem i dodajem! :lol:

- - - - - - - - - -

evo spisak reci (Dzeni, Red, Suzuki nas)

- - - - - - - - - -

maslinasto
zlatno
muzika
stranica
astrolog
San
Sreća
Bioskop
Ruka
Drhtaj
jadno
bedno
nepravda
kukanje
sifilis

Priblizila se frizideru i pogledala je nemarno istrgnutu stranicu iz stare sveske, prikačenu za vrata frizidera magnetom iz Kotora, kupljenim ovog leta na njihovom prvom zajednickom letovanju. Na tom belom listu je olovkom bilo ispisano nekoliko obaveza, pa hemijskom naknadno sve precrtane, kao znak da su uradjene. Samo jos da nazove mamu, da joj se pohvali kako je sve zavrsila u rekordnom roku.
... Halo... mama... ljubim, sta radis?... da? i ja evo, samo sto sam je skuvala, pa rekoh, da je popijem s tobom... da, da, radi prvu, sad ce on... sta pa sad ne cujes me? ... preglasna ti moja muzika? ali znas da se dobar rok slusa glasnije, haha... evo, stisala sam radio, dobro, evoooo... ma, da, konacno sam sve zavrsila... mhm... joj, sto sam nasla lep muslin, bas ona maslinasto-zlatna kombinacija koju sam trazila za onaj cvetak na dekolteu... da, daaa, mama, bila sam na probi, lepo mi stoji bela haljina, i dobro je sasivena, kao salivena na meni... znaaaaam, znam da jedva cekas da kazem “da”, pa makar i u visokim belim dogmartinkama, haha, daaaa, sve znam, mama... e, a da znas samo kako je prebledeo onaj tvoj astrolog, kad mi je dao natalnu kartu, a ja mu zauzvrat dala pozivnicu za moju svadbu sledeceg meseca... ma, da, osetila sam se bas jadno i bedno, cak se nije ni iz kulture osmehnuo zbog moje srece sto mi se, eto, ostvaruje ljubavni san... da, samo je bio bled kao krpa i rekao nesto o nekom negativnom aspektu, ali ja sam zurila, pa sam mu rekla da ce mi o tome sledeci put... jes, nepravda, ja da budem fina, a on? Mogao je bar da mi cestita, mama!... e, sacekaj trenutak, neko mi zvoni na vratima... cekaj, ne prekidaj vezu, ostani sa mnom sekund...
- Dobar dan! Je l’ ovde zivi Sasa Mikic? Jeste li vi njegova verenica? – rekao je onaj sa najvisim cinom od trojice uniformisanih muskaraca pred vratima.
Nista nije rekla. Samo je prikovala pogled u njihove kape, koje im nisu bile na glavi, vec u rukama. Tacno je znalo sta znaci taj cin kod uniformisanih osoba. Sela na kucni prag i nastavila razgovor sa svojom mamom.
...Mama... mama... da, tu sam.. ma, ne, kakav drhtaj u glasu? Dobro sam, nista ne brini, dobro sam... nista nije bilo, znas da ne volim kukanje, drugi put cemo o tome... sad mi treba samo jedno od tebe... hoces mi, molim te, skuvati mleko sa kasikom meda?... da, doci cu malo kasnije, veceras ne zelim da spavam kuci, sama... e, da, i necemo danas ici u bioskop... moram do jedne prijateljice da odem, zavrsila je u bolnici, neki sifilis, rekli joj doktori... ma, otkud znam, bre, mama odakle joj? Nemam ga ja, vec ona, mada ne verujem da i ona zna odakle joj... da, mama, dobro sam, nisam nervozna, samo sam malo tuzna... da, mama, sve je ok, nista ne brini... ok, vidimo se kasnije, ljubim, volim teee... tu... tu... tuuuut...
- Gospodjice, mozete li poci sa nama?
- Naravno. Samo da dva puta zakljucam vrata.

- - - - - - - - - -

tračak
srčano
rum
hrlim

šta je to-kotao? pitanje koje je eonima proganjalo mnoge filozofe,pesnike,stakloresce..svi su tom iskonskom nepatvorenom problemu prilazili iz različitih uglova, filozofi iz filozofskog,pesnici iz pesničkog a stakloresci iz ćupa.jedan mali pektoralis po imenu gojko se čak odvažio da otputuje na daleki tibet kako bi pitao dalaj lamu šta on misli o tome.avaj,bezuspešno..jedno te isto pitanje milenijumima muči čovečanstvo-ŠTA je to-KOTAO? šta je to?! da li je to..točak? ili možda oblak? ili pak-trotinet? ne,to je jebeni kotao :dash:

cigan
pazuh
praviteljstvujuščost
hruščov
kundalini

"Dobro pazi sta pozelis, moze ti se ostvariti"
:sad2: evo, Aizen piše duže priče :eek:

cigan
pazuh
praviteljstvujuščost
hruščov
kundalini

Ukrstene reči bačene na sto, stoje dopola nerešene.
Olovka se lagano kotrlja ka ivici.
" Sve gluplji pojmovi, nekad si ih žmureći mogao resiti. Ovo sad je grozota." ponovo uze u ruke enigmatski casopis, " 2 uspravno, 4 slova :kod nas je zastupljena kundalini : imam samo drugo slovo O, znas li sta je to uopste?!"
"5 vodoravno cigan ili, 3 slova, aj to znam Rom, uspravno pod 7 ime Hruščova, aj i to znam, al slusaj ovo:" ponovo baci casopis na sto, " praviteljstvujuščost, je bio centralni organ cega??? Ni ne mogu da izgovorim tu rec, otkud ja znam!!? A vidi ovo, 9 vodoravno, znoj se uvek javlja gde, 5 slova, zuh su poslednja tri slova, cek, cek, to je pazuh, ok, al sa ovim" praviteljstvujuščost" me zakopaše! "
Nastavi i dalje da galami, al zena vec na njega navikla, svaki dan ista prica, završi ušivanje dugmica i ode u kuhinju.

Soba
Spajz
Terasa
Metla

Poslednja izmena:
:hahaha:

bio jednom jedan kralj dnevne mesopotamije po imenu milentije.imao je tri sina po imenima duško,slaviša i džonatan.avaj,jednog dana odluči da ih zakolje.pre no što se odlučio na tako slatkorijećiv čin,pozva ih u sobu i uputi im sledeće slatke rijeći:soba,spajz,terasa,metla

kišofil
suzuki
jennin
bodrijar
lunja

kišofil
suzuki
jennin
bodrijar
lunja

Sastaše se tako neka deca onomad...na jednom mestu, za mnoge tajnom i odlučiše da igraju zanimljivu igru: pisaćemo, što manje brisaćemo, neka teku reči same.
Uh,kako zanimljiva igra, pomisliše devojčice Kišofil, Lunja i Jennin!
Smisliše je davno neka druga deca. A deca su to bila, sigurno, jer samo deca, ona prava ili deca skrivena u "velikima" istinski uživaju u igrama.
Ali, deca kao deca...nemaju vremena da čitaju šta su pisali oni pre njih, davno...
Tek počnu ponekad čitati, ..pa se dive, smeju, zabavljaju...pa odjednom bace tu knjigu i potrče da se i ona sama poigraju.
Gle, zatekoše tu jednom i dečaka, Suzukija, na njegovom Kavasaki motoru.
Motor mu je bio brz, jer su njegove priče završavale pre nego što počnu.
On je sigurno imao mnogo drugih igrica, mislile su one malo zavidno, čim ovako žuri da završi igru u ovoj, za nas najlepšoj .
Ali, bio im je zanimljiv taj njegov motor , pa odlučiše da ga malo uspore.
Podmetnuše mu botu žvaka u auspuh, otkačiše neko crevce, otkinuše neku tipkicu...ništa ozbiljno ni strašno!
U strahu od Bodrijara... brrrr...čuvara igrice.
Pocrveneše malo, ali osmeh im se vrati na lice kad su videle da je Kavasaki malo usporio.
Al, ne lezi vraže...Dečak na drugoj igrici učini strašan neki prekršaj i čuvar ga udari po prstićima.
Kad je bol utihnuo a auspuh proštopao...vrati se dečak i nastavi punom brzinom da se igra
a iz auspuha mu neprekidno...i , čini se, trajno, nastaviše ispadati smešne, čudne, nekad mračne i čvornovate reči.
Devojčice, pak, namrštena čela...prihvatiše da se igraju...po principu: daj šta daš.:huh:

nežnost
dlan
dodir
kosa

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back