Uvijek isto pitanje kada se probudim poslije noći burnih. Burne noći, fuj, kako izlizan izraz, kao i svaki drugi koji čujem, a koliko ih je... Svi bi da budu drukčiji, a svi isti, sve iste fraze, svi iste riječi ponavljaju, iste stvari ismjevaju, poslije svi te iste stvari rade ... a kada se pojavi neko istinski drukčiji, gade ga se, ogorčeni su, zavidni i komentarišu: ''Šta onaj umišlja ?''. Da li me za to sve boli briga, istina, ne, odrekao sam se svijeta, meni je dobro, ali eto tako misli mi lete, da ... kriv je mamurluk, kojeg moram sasjeći momentalno. Šta da radim, kako me on živcira, volio bih više da sam ko i ostali da povraćam, da legnem i da odmorim, ali ne ja kada mamuram, samo mislim, radio bih nešto, išao bih negdje, poročio bih se i danas, ili možda da sjednem za svoj stolarski stroj da pravim figurice, ne ! praviću voćnu salatu od jagoda, bez jagoda hahahahah ... Pričam sam sa sobom, šalim se sam sa sobom, ne valja, neću se ni tuširati odo odmah vani, dok ispušim cigaru ... Leonardo da Vinči, vivisekcija, moral, lažni moral, eutanazija - ljudi je često pljuju kada hoće da ispadnu moralni i hrišćani, fuj i zašto sve svjetske zvijezde idu u Afriku da dijele rižu, kada mogu to za jedan dan promjeniti, ako hoće, nisu ni oni glupi - kada bi to uradili, pričalo bi se o njima samo te godine, lakše je svake godine ići dijeliti rižu i biti svake popularan nego samo jedne ... Nikola Tesla reče da je na naučniku da stvara bez obzira na posljedice ... opet sam počeo ... ne da mi se na tu stranu, meni je ostalo još šest mjeseci života, i ne želim umjetnost, ne želim stvaralaštvo, ne želim kritički da gledam na svijet ... Nije to baš ni lako, zadovljavati samo jednu stranu, ovu hedonističku, nije lako nije ... Odoh ipak da napišem priču kojom ću promjeniti svijet, uz paklu cigareta i nešto žestoko naravno uz svetu biljku. Pomiri ih nemoj da se svađaju
svetac
jagnje
krovovi
nebesa
polje