iGENEA , ДНК резултати

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li mogu da se stvore uslovi da se diskusija vrati u prvobitnu temu?
Stigao je i moditen depo, bez brige.
Ja mislim da uslovi mogu da se stvore da bi se nastavila priča kako je tema naslovljena.

Ponovo sam veliki broj poruka premestio u Re: Nacije balkanske. Moguće je da se negde gubi nit rasprave, ali bolje je za ovu temu i tako, nego da ostanu, a ponajmanja korist bi bila da se poruke brišu.

Kolege!

Molim vas da ne dozvolimo da nam digresije postanu glavni tok priče!!!

Zašto su zapadne sile oduvek vodile genocidnu politiku prema Srbima?

Zbog toga što se mi ne uklapamo u strategiju tih velikih sila koje su želele da se šire na Istok. Pre svega, rimski papa je želeo da preuzme vlast i kontrolu na ovom našem terenu! A mi smo tu od pamtiveka! Podsećam vas, imamo dragoceno nalazište u Viminacijumu iz prvih vekova hrišćanstva, gde se nalaze naše freske! Srbi su primili hrišćanstvo prvi put još 57. godine od Sv. Pavla. To mnogi ne znaju! Jer naša zvanična oktroisana istorijska nauka govori da smo se mi Sloveni doselili u 6. veku – što je glupost svoje vrste, neodrživo! I apostol Andreja je nekoliko puta prolazio našim zemljama, išao čak u Vojvodinu. O tome se, naravno, kod nas ne govori. Mi navodno postojimo tek od Nemanjića, a pre toga nas uopšte nije bilo, što je takođe opet glupost. Za vreme Prvog srpskog ustanka, verovatno je i to nepoznato javnosti, Francuzi su poslali svoje najobučenije trupe preko Dubrovnika, da se pridruže Turcima, da se uguši srpski ustanak. Isto su uradili i za vreme Hercegovačkog ustanka. Uvek su nastojali da nas pokore, unište. A mi Srbi smo nekakav žilav narod, pa opstajemo, održavamo se, koliko znam, od desetog milenijuma pre Hrista do danas. Mi smo na svom terenu, i ma šta nam činili, ne mogu da nas uklone ni u narednih deset milenijuma. Međutim, komunistička vlast Jugoslavije, što mnogi ne znaju, na osnovu sporazuma koji je potpisao Moša Pijade u ime Kominterne i KPJ i Mile Budak, jedan od glavnih rukovodilaca ustaškog pokreta, trebalo je da se zajednički bori za uništenje Srba. Sprovodilo se to posle Drugog svetskog rata. Navodim vam još jedan primer. Na osnovu sačuvanog pisma koje je pisala kraljica Viktorija u svoje vreme „Srbe treba zadržati u granicama pašaluka, ne dozvoliti im da se šire i treba ih genetski oslabiti“. Dakle, da ne budemo genetski, teritorijalno ni ekonomski jači od okolnih naroda. To se sprovodi i danas. Dugoročna je to i opasna strategija. A u Srbiji se, nažalost, uvek mislilo kratkoročno – od juče – do danas, a nikako od danas, pa nadalje.

dr S. Živanović

Zašto su zapadne sile oduvek vodile genocidnu politiku prema Srbima?

Zbog toga što se mi ne uklapamo u strategiju tih velikih sila koje su želele da se šire na Istok. Pre svega, rimski papa je želeo da preuzme vlast i kontrolu na ovom našem terenu! A mi smo tu od pamtiveka! Podsećam vas, imamo dragoceno nalazište u Viminacijumu iz prvih vekova hrišćanstva, gde se nalaze naše freske! Srbi su primili hrišćanstvo prvi put još 57. godine od Sv. Pavla. To mnogi ne znaju! Jer naša zvanična oktroisana istorijska nauka govori da smo se mi Sloveni doselili u 6. veku – što je glupost svoje vrste, neodrživo! I apostol Andreja je nekoliko puta prolazio našim zemljama, išao čak u Vojvodinu. O tome se, naravno, kod nas ne govori. Mi navodno postojimo tek od Nemanjića, a pre toga nas uopšte nije bilo, što je takođe opet glupost. Za vreme Prvog srpskog ustanka, verovatno je i to nepoznato javnosti, Francuzi su poslali svoje najobučenije trupe preko Dubrovnika, da se pridruže Turcima, da se uguši srpski ustanak. Isto su uradili i za vreme Hercegovačkog ustanka. Uvek su nastojali da nas pokore, unište. A mi Srbi smo nekakav žilav narod, pa opstajemo, održavamo se, koliko znam, od desetog milenijuma pre Hrista do danas. Mi smo na svom terenu, i ma šta nam činili, ne mogu da nas uklone ni u narednih deset milenijuma. Međutim, komunistička vlast Jugoslavije, što mnogi ne znaju, na osnovu sporazuma koji je potpisao Moša Pijade u ime Kominterne i KPJ i Mile Budak, jedan od glavnih rukovodilaca ustaškog pokreta, trebalo je da se zajednički bori za uništenje Srba. Sprovodilo se to posle Drugog svetskog rata. Navodim vam još jedan primer. Na osnovu sačuvanog pisma koje je pisala kraljica Viktorija u svoje vreme „Srbe treba zadržati u granicama pašaluka, ne dozvoliti im da se šire i treba ih genetski oslabiti“. Dakle, da ne budemo genetski, teritorijalno ni ekonomski jači od okolnih naroda. To se sprovodi i danas. Dugoročna je to i opasna strategija. A u Srbiji se, nažalost, uvek mislilo kratkoročno – od juče – do danas, a nikako od danas, pa nadalje.

dr S. Živanović

Ovo treba prebaciti na pdf Politika jer nema veze sa ovom temom.
Kraljica Viktorija nije bila genetičar koliko je meni poznato.

Na jednom drugom mestu sam pronašao ovaj tekst koji citiram:
"Ono što se gore naziva "ilirskim genom" u stvari je gen izvađen iz Y hromozoma i klasifikovan u grupu pod imenom Y-Haplogrupa I2A (što se vidi iz priloženog). Zapravo se radi o nosiocima 30 hiljada godina starog gena koji se prostire u gotovo cijeloj Evropi, i on nije "ilirski", jer su Iliri mnogo mlađi od tih 30 hiljada godina. Haplogrupa I predstavlja gen prastanovnika Evrope (oni prije Indoevropljana) koji su uslijed jednog kraćeg ledenog doba iz tog vremena migrirali u naše krajeve, koji su bili jedna od "toplih oaza". Zato tolika koncentracija tog gena na ovom područiju. Međutim, visoka koncetracija ovog gena vidi se i u Moldaviji, Švedskoj, Norveškoj, Danskoj, na Sardiniji, a nešto manje u zapadnoj Ukrajini, sjevernoj Njemačkoj i sjeverozapadnoj Poljskoj, te još manje u međupodručijima. Da li to znači da su i ovi ljudi "većinski" ili "djelimično Iliri"? Dakako da ne znači. Oni samo nose dosta tog I (praevropskog) gena."

Ne znam koliko su ovi navodi tačni jer mi je genetika čak i manje od hobija.

Inače na istom mestu gde sam pronašao taj citat našao sam i jedan grafikon koji ću pokušati ovde da postavim bez garancije da će mi to poći za rukom, jer sam nov na ovom forumu :D
Pogledajte prilog 84483

U svakom slučaju, grafikon prikazuje da I2A ima 66 odsto stanovnika Hercegovine gde Bošnjaka ima u visini statističke greške.

Iako nisam nameravao da pisem u ovoj temi posto je izgubila svaki smisao, slucajno mi pade u oci citat koji sam preskocio, pa da ga prokomentarisem.

Daleko je od istine da je "ilirski gen" star 30000 godina. "Ilirski" "gen" I2a2 je procenjene starosti 3600+- 400 godina (prema Nortdvejtu) ali se prostire i na teritorijama gde ilira nikada nije ni bilo, pa se ne moze nazivati tim imenom. Dalje, ovaj govori o "genu" I (bez dodataka) i tu opet gresi..... nosioci te haplogrupe su stari oko 40000 godina (mozda nesto i vise). Iliri sa njima imaju tacno toliko veze koliko i 40% Svedjana.

"Haplogrupa I predstavlja gen prastanovnika Evrope (oni prije Indoevropljana)"
Da su starosedeoci Evrope, to je tacno ali je malo diskutabilno KO SU INDOEVROPLJANI? Medjutim, I2a2 imamo od Balkana pa sve do Irana, tako da se jos treba proveriti ucesce I2 u onome sto se zove "arijevci".
Oni koji su pratili moje postove ovde, mogli su zapaziti da sam pisao o R1a1 kod Srba starih oko 12000 godina, sto znaci da su mnogo stariji (preko 7000 godina) od R1a1 kod ostalih slovenskih (i neslovenskih naroda). Ukoliko se uzme danas preovladjujuca tvrdnja da su upravo R1a1 ti "indoevropljani" (tacnije "arijevci"), situacija postaje mnogo komplikovanija. Moguce su razlicite hipoteze a jedna od njih je i ona da su "arijevci" otisli upravo sa Balkana prema Indiji i tamo zarodili tzv. indoevropsku kulturu.

U svetlu ovoga, mnoge stvari o kojima govori Deretic dobijaju jasan smisao.

A ono oko statisticke greske u vezi marsovaca je u sustini tacno.

9qz7rr.jpg

Iako nisam nameravao da pisem u ovoj temi posto je izgubila svaki smisao, slucajno mi pade u oci citat koji sam preskocio, pa da ga prokomentarisem.

:lol::lol::lol:

Daleko je od istine da je "ilirski gen" star 30000 godina. "Ilirski" "gen" I2a2 je procenjene starosti 3600+- 400 godina (prema Nortdvejtu) ali se prostire i na teritorijama gde ilira nikada nije ni bilo, pa se ne moze nazivati tim imenom.

Dokaz, link ?

Dalje, ovaj govori o "genu" I (bez dodataka) i tu opet gresi..... nosioci te haplogrupe su stari oko 40000 godina (mozda nesto i vise). Iliri sa njima imaju tacno toliko veze koliko i 40% Svedjana.

A ti si mjerodavan da ocijeniš ko griješi :lol:

"Haplogrupa I predstavlja gen prastanovnika Evrope (oni prije Indoevropljana)"
Da su starosedeoci Evrope, to je tacno ali je malo diskutabilno KO SU INDOEVROPLJANI?

A ko je naseljavao Europu prije indoevropljana ?
Imaju li ime neko da ih možemo prepoznati ?

Medjutim, I2a2 imamo od Balkana pa sve do Irana, tako da se jos treba proveriti ucesce I2 u onome sto se zove "arijevci".

Možda jer je Azija kolijevka civilizacije pa geni dolaze iz Irana u Europu a ne obratno kako tvrdiš ti i tvoj drugar Alhemy...

Oni koji su pratili moje postove ovde, mogli su zapaziti da sam pisao o R1a1 kod Srba starih oko 12000 godina, sto znaci da su mnogo stariji (preko 7000 godina) od R1a1 kod ostalih slovenskih (i neslovenskih naroda).

R1a1 kod Srba je stariji nego R1a1 kod ostalih "neslovena".
Opet ti u svom stilu... :mrgreen:

Ukoliko se uzme danas preovladjujuca tvrdnja da su upravo R1a1 ti "indoevropljani" (tacnije "arijevci"), situacija postaje mnogo komplikovanija. Moguce su razlicite hipoteze a jedna od njih je i ona da su "arijevci" otisli upravo sa Balkana prema Indiji i tamo zarodili tzv. indoevropsku kulturu.

Daaa.
Kolijevka civilizacije je Balkan...tačnije Srbija :hahaha::hahaha::hahaha:
Poslije su se ljudi raseljavali po Aziji :lol:

A ono oko statisticke greske u vezi marsovaca je u sustini tacno.

Proširili ste vidike.
Šta kažu istraživanja o genetskom porijeklu marsovaca ?

Možda jer je Azija kolijevka civilizacije pa geni dolaze iz Irana u Europu a ne obratno kako tvrdiš ti i tvoj drugar Alhemy...

Dragi paničar

Da li je toliko teško shvatiti da je kolevka metalurgije današnja Srbija, Balkan ?
To su potvrdili svi svetski arheolozi i to od skora ulazi u sve udžbenike arheologije i istorije.
Da li je toliko teško shvatiti da su ljudi odavde svoja znanja nosili po EvroAziji ?
Da li je toliko teško shvatiti da se nauka razvija,da dobijamo nova saznanja? Tako da je već duže vreme (ali istina,ne i potvrđeno - što ne znači da nije tačno) poznato da Iran nije kolevka civilizacije (tebi je valjda gušt da jeste zbog onoga "islamska republika") ?

Informiši se, neće da boli:

http://sr.wikipedia.org/sr/Винчанска_култура
http://en.wikipedia.org/wiki/Vinča_signs
http://www.google.com/images?um=1&h...ca+i+lepenski+vir&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=

R1a1 kod Srba je stariji nego R1a1 kod ostalih "neslovena".
Opet ti u svom stilu... :mrgreen:

Ovo je doslovno rekao jedan od najvećih genetičara današnjice. Nešto ti tu smeta ?

Poslednja izmena:

Dragi Alhemy.

Da li je toliko teško shvatiti da je kolevka metalurgije današnja Srbija, Balkan ?

Jeste jer nemaš validnih dokaza za ovakvu tvrdnju.

To su potvrdili svi svetski arheolozi i to od skora ulazi u sve udžbenike arheologije i istorije.

Koji arheolozi ?
U čije udžbenike to ulazi ?

Da li je toliko teško shvatiti da su ljudi odavde svoja znanja nosili po EvroAziji ?

Jesi li ti ikad čitao neku enciklopediju poput Britanice ili pretraživao barem po intenetu istoriju čovječanstva ?
Da jesi vjerovatno ne bi pričao da su se ljudi sa Balkana naseljavali u Aziju, da je Balkan kolijevka civilizacije i da je metalurgija ovdje "izmišljena".
Evo ti zadaća: nađi podatke koliko ja stara najstarija piramida (npr. 5000 godina) a onda nađi podatke šta su i kako su u to vrijeme gradili balkanci.
Eto da te malo poguram jednom interesantnom činjenicom a to je da današnji najbolji svjetski arhitekti ne mogu da objasne kako su piramide napravljene niti znaju kako da se danas iste takve naprave pored silne mehanizacije :D

Da li je toliko teško shvatiti da se nauka razvija, da dobijamo nova saznanja? Tako da je već duže vreme (ali istina,ne i potvrđeno - što ne znači da nije tačno) poznato da Iran nije kolevka civilizacije (tebi je valjda gušt da jeste zbog onoga "islamska republika") ?

Nema to veze sa mojim željama nego sa faktima.
Uzgred, kad su se po Evropi spaljivale vještice u arapskim zemljama se izučavala matematika, fizika, astrologija, filozofija, književnost...itd.
Nađi sebi link o Andaluziji (muslimani na tlu Evrope) pa vidi šta su arapi napravili na tlu Španije.

Šta piše ovo ovdje na linku koji mi daješ ?

Konačno, dolazimo i do jednog za vremensko praćenje etapa kulturnog razvoja ne manje značajnog pitanja: hronologije, vremenske podele perioda bronzanog doba. Dugo vremena primenjivan je u tom pogledu sistem vremenske podele koji je, zasnivajući se na srednjoevropskom materijalu, izgradio poznati nemački arheolog P. Rajneke (R. Reinecke). Polazeći od karakterističnih pojava utvrđenih solidnom analizom sigurno zatvorenih celina arheološkog inventara, predmeta koji su sigurno u isto vreme bili u upotrebi, nalazeći i elemente za određivanje brojevima izraženih datuma, on je bronzano doba podelio u četiri velike faze obeležene, kod njega kao bronzano doba A-D, a čiji vremenski okviri uglavnom idu između 1800. i 1200. pre n. e. Sistematska arheološka istraživanja na Balkanu i u donjem Podunavlju pokazala su, nesumnjivo, da se ovaj sistem ne može i ne sme šematski preneti na naše oblasti.

http://www.rastko.rs/arheologija/dgarasanin-bronza.html

Ovo ti je na kafu od mene sa istog linka:

u razvijenim etapama gvozdenog doba, možemo ustanoviti na primer u kneževskim grobovima Trebeništa ili Novog Pazara, u oblastima tada već formiranih ilirskih plemena Desidijata ili Autarijata. Odatle, do kasnijeg formiranja prvih ilirskih državnih organizacija koje, kako se sve jasnije vidi, predstavljaju izvesnu prelaznu etapu izmeću plemenskih saveza i robovlasničkih državnih zajednica rimskog tipa ili helenističkih država, postojao je još samo jedan korak, koji je u raznim oblastima pod raznim posebnim uslovima, učinjen sa izvesnim odstupanjima. Poređenje takozvane ilirske i dačke države, bilo bi po našem mišljenju veoma poučno u ovom smislu, ali prevazilazi uže granice ovde obrađene problematike.

Poslednja izmena od moderatora:
Ali ih to nije sprečavalo da drže roblje, kako nemuslimane, tako i muslimane.
(A znaš da i danas kamenuju za kršenje pravila.)

Bolje je da si živ rob nego da te spale javno zato što si dvaput nahranio crnu mačku a komšije te snimile i dojavile sveštenicima.
Stojiš ti tako, ispod tebe lomača i jedan prilazi i potpaljuje lomaču na opšte veselje i radost prisutnih.

A kršćani nisu imali roblje ? :lol:
A da pitamo crnce ?:think:

Da, kamenuju jer mi poštujemo Božiji propis.
Ono što je jevrejima i kršćanima Bog naredio kroz Mojsijev Zakonik kršćani su kao "prerasli" i još sebi dajete za pravo da krojite i tuđu vjeru...

Jah...

Dragi paničar (idemo opet).

Jeste jer nemaš validnih dokaza za ovakvu tvrdnju.

Ja nemam validnih dokaza ?

Ako se sećaš kojim slučajem - još pre mesec i nešto sam ti postavljao klip na kojem je jedna gđica govorila o tome i pričala kako je sve potvrđeno na skupu arheologa (što i jeste)...

Evo nešto ukratko:

http://www.politika.rs/rubrike/Kultura/Plochnik-kolevka-evropske-metalurgije.lt.html
http://www.rtv.rs/sr_lat/nauka-i-te...e-najstarija-metalurgija-na-svetu-_58969.html
http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/33911/Otkrice-u-Vinci-menja-istoriju

Isto to arheološko nalazište - propada... - Balkanska posla...

Koji arheolozi ?
U čije udžbenike to ulazi ?

Pogledaj gornje linkove.

Jesi li ti ikad čitao neku enciklopediju poput Britanice ili pretraživao barem po intenetu istoriju čovječanstva ?
Da jesi vjerovatno ne bi pričao da su se ljudi sa Balkana naseljavali u Aziju, da je Balkan kolijevka civilizacije i da je metalurgija ovdje "izmišljena".
Evo ti zadaća: nađi podatke koliko ja stara najstarija piramida (npr. 5000 godina) a onda nađi podatke šta su i kako su u to vrijeme gradili balkanci.
Eto da te malo poguram jednom interesantnom činjenicom a to je da današnji najbolji svjetski arhitekti ne mogu da objasne kako su piramide napravljene niti znaju kako da se danas iste takve naprave pored silne mehanizacije :D

"Istorija čovečanstva"... :roll:

Veruj mi da jesam (i ne pravi se mnogo pametan).
Imam kući u biblioteci nekih pedesetak, raznih enciklopedija.

Usresredi se na priču.

Nema to veze sa mojim željama nego sa faktima.
Uzgred, kad su se po Evropi spaljivale vještice u arapskim zemljama se izučavala matematika, fizika, astrologija, filozofija, književnost...itd.
Nađi sebi link o Andaluziji (muslimani na tlu Evrope) pa vidi šta su arapi napravili na tlu Španije.

Pa šta sa tim ? Te veštice, vampiri, vukodlaci i razne karakondžule (isto mitološko biće) potiču od nas...

Ja veoma cenim ove ljude: http://en.wikipedia.org/wiki/Persian_people

- Sa akcentom na drugi i treći red. ;)

Ali ima tu jedan mali problem... Kada su ti ljudi stvarali vi ste bili potpuno drugo biće.

Šta piše ovo ovdje na linku koji mi daješ ?

Konačno, dolazimo i do jednog za vremensko praćenje etapa kulturnog razvoja ne manje značajnog pitanja: hronologije, vremenske podele perioda bronzanog doba. Dugo vremena primenjivan je u tom pogledu sistem vremenske podele koji je, zasnivajući se na srednjoevropskom materijalu, izgradio poznati nemački arheolog P. Rajneke (R. Reinecke). Polazeći od karakterističnih pojava utvrđenih solidnom analizom sigurno zatvorenih celina arheološkog inventara, predmeta koji su sigurno u isto vreme bili u upotrebi, nalazeći i elemente za određivanje brojevima izraženih datuma, on je bronzano doba podelio u četiri velike faze obeležene, kod njega kao bronzano doba A-D, a čiji vremenski okviri uglavnom idu između 1800. i 1200. pre n. e. Sistematska arheološka istraživanja na Balkanu i u donjem Podunavlju pokazala su, nesumnjivo, da se ovaj sistem ne može i ne sme šematski preneti na naše oblasti.

http://www.rastko.rs/arheologija/dgarasanin-bronza.html

Ovo ti je na kafu od mene sa istog linka:

u razvijenim etapama gvozdenog doba, možemo ustanoviti na primer u kneževskim grobovima Trebeništa ili Novog Pazara, u oblastima tada već formiranih ilirskih plemena Desidijata ili Autarijata. Odatle, do kasnijeg formiranja prvih ilirskih državnih organizacija koje, kako se sve jasnije vidi, predstavljaju izvesnu prelaznu etapu izmeću plemenskih saveza i robovlasničkih državnih zajednica rimskog tipa ili helenističkih država, postojao je još samo jedan korak, koji je u raznim oblastima pod raznim posebnim uslovima, učinjen sa izvesnim odstupanjima. Poređenje takozvane ilirske i dačke države, bilo bi po našem mišljenju veoma poučno u ovom smislu, ali prevazilazi uže granice ovde obrađene problematike.

Pa ti i ubuduće tvrdi da nije bilo Ilira u Bosni :D

Kada sam ja to tvrdio ? Ja sam rekao da se taj narod nije tako nazivao,nego da je to rimski naziv i da su oni tako krstili isti narod - Ilire, Tračane i Dačane. - Dali ime određenoj teritoriji koju su osvojili i po "random" sve proglasili istima.

Poslednja izmena:
Bolje je da si živ rob nego da te spale javno zato što si dvaput nahranio crnu mačku a komšije te snimile i dojavile sveštenicima.
Stojiš ti tako, ispod tebe lomača i jedan prilazi i potpaljuje lomaču na opšte veselje i radost prisutnih.

A kršćani nisu imali roblje ? :lol:
A da pitamo crnce ?:think:

Da, kamenuju jer mi poštujemo Božiji propis.
Ono što je jevrejima i kršćanima Bog naredio kroz Mojsijev Zakonik kršćani su kao "prerasli" i još sebi dajete za pravo da krojite i tuđu vjeru...

Jah...

Ja koliko vidim ti ni dan danas ne razlikuješ katolike i pravoslavce... Poradi malo na tome (opšte obrazovanje, informisanost).

Poslednja izmena:
Stojiš ti tako, ispod tebe lomača i jedan prilazi i potpaljuje lomaču na opšte veselje i radost prisutnih.[
A neko snima mobilnim, pa proda CNNu.

Kad su poslali Omer-pašu Latasa da dovede Bosnu u red, u Banjaluci su se protiv njega počeli boriti još dok je bio stotine kilometara daleko!
Optužili su ženu Alije Bojića da ga krije (čini mi se) u magazi u obliku mačke ili miša, pa su spalili magazu, a jadnu staricu ubili. On je kao mladi Mihajlo Latas prebjegao u Tursku (iz Like ili Korduna??), pa je bio pisar kod Bojića prije nego što je napravio karijeru u Carigradu. Kad je Omer-paša stigao u BL sviju ih je postrojio i ismijao, a onda ih dobro naružio! Tako kažu.

Još kako su hrišćani imali roblje! Istina ne u XX vijeku...

Poslednja izmena:
Dragi paničar (idemo opet).

Ja nemam validnih dokaza ?

Ako se sećaš kojim slučajem - još pre mesec i nešto sam ti postavljao klip na kojem je jedna gđica govorila o tome i pričala kako je sve potvrđeno na skupu arheologa (što i jeste)...

Evo nešto ukratko:

http://www.politika.rs/rubrike/Kultura/Plochnik-kolevka-evropske-metalurgije.lt.html
http://www.rtv.rs/sr_lat/nauka-i-te...e-najstarija-metalurgija-na-svetu-_58969.html
http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/33911/Otkrice-u-Vinci-menja-istoriju

Isto to arheološko nalazište - propada... - Balkanska posla...

Pogledaj gornje linkove.

"Istorija čovečanstva"... :roll:

Veruj mi da jesam (i ne pravi se mnogo pametan).
Imam kući u biblioteci nekih pedesetak, raznih enciklopedija.

Usresredi se na priču.

Pa šta sa tim ? Te veštice,vampiri,vukodlaci i razne karakondžule (isto mitsko biće) potiču od nas...

Ja veoma cenim ove ljude: http://en.wikipedia.org/wiki/Persian_people

- Sa akcentom na drugi i treći red. ;)

Ali ima tu jedan mali problem... Kada su ti ljudi stvarali vi ste bili potpuno drugo biće.

Kada sam ja to tvrdio ? Ja sam rekao da se taj narod nije tako nazivao,nego da je to rimski naziv i da su oni tako krstili isti narod - Ilire,Tračane i Dačane.
- Dali ime određenoj teritoriji koju su osvojili i po "random" sve proglasili istima.

Ovo je jalova rasprava.
Na isti način bih i ja tebi mogao dokazivati da u Bosni postoji piramida postirajući ti bosanske linkove i citirajući arheologe iz Egipta koji su dolazili u Bosnu i potvrdili da se u Visokom nalazi piramida.

Danas imaš more "stručnjaka" kojima platiš troškove puta i par dnevnica od po 1000 eurića, organizuješ "eminentan skup" na kojem svi potvrđuju ono što tebi odgovara a onda se svi raziđu i sve se zaboravi.
Onda ti sjedneš i napišeš knjigu koju obična buranija kupuje vjerujući da je u njoj sve istina jer je "eminentni skup" potvrdio sve autorove teze.

Ma bjaži...

Ovo je jalova rasprava.
Na isti način bih i ja tebi mogao dokazivati da u Bosni postoji piramida postirajući ti bosanske linkove i citirajući arheologe iz Egipta koji su dolazili u Bosnu i potvrdili da se u Visokom nalazi piramida.

Danas imaš more "stručnjaka" kojima platiš troškove puta i par dnevnica od po 1000 eurića, organizuješ "eminentan skup" na kojem svi potvrđuju ono što tebi odgovara a onda se svi raziđu i sve se zaboravi.
Onda ti sjedneš i napišeš knjigu koju obična buranija kupuje vjerujući da je u njoj sve istina jer je "eminentni skup" potvrdio sve autorove teze.

Ma bjaži...

@ "Bjaži paničar"

Ovo nije "bošnjačka historija Muhameda Filipovića" ili "bošnjačka piramida ljubavi Semira Osmangića" - ovo je uistinu ARHEOLOGIJA.

Ovo nisu stručnjaci poput tvog prijatelja genetičara ili Sermira Osmangića.

Sva istraživanja je započeo najčuveniji srpski arheolog pokojni - dr Vasić.
Danas su istraživanja nastavili srpski arheolozi uz pomoć Nemaca i Britanaca.

Rezultati istraživanja su potvđene na zvaničnom skupu arheologa (govorimo o svetskom skupu sviju arheologa) u Vankuveru.

Ti rezultati su senzacija i uskoro ulaze u SVE udžbenike istorije i arheologije.
Ova istraživanja pomeraju zvaničnu istoriju za 5 vekova (ako ne i mnogo više).
Mnogi ljudi su ovo i pre istih tih istraživanja tvrdili.

Odakle ti prosto ideja da je ovo neki "plaćenički posao" i "šarltanska posla - buranija" ?
Ti prosto pokušavaš sve da osporiš što se ne slaže sa tvojim viđenjima i shvatanjima - a to je zaista rđav i jalov posao.

Mi ovde pričamo i arheologiji, poznatim činjenicama (doduše nedavno otkrivenim) a ne o bošnjačkoj piramidi ljubavi...

Da li si ikada čuo za "četiri rajske reke" ?

Ovo je sve pre godinu dana potvrđeno od strane SVIH čija je potrebna neophodna. I sada dođeš ti tako neuk i počneš ovo da porediš sa "bošnjačkom piramidom ljubavi" i ko zna kakvim plaćenicima i "buranijama"... Veoma ružno i neuko.

Zemlja zove paničara:

Poslednja izmena:
Ovo je sve pre godinu dana potvrđeno od strane SVIH čija je potrebna neophodna.

E malo si se zezno, jarane.... Nije jos muftija rek'o svoju poslednju!
Ali kad malo razmislim, mogao bi mufto da ovo poveze nekako sa starim dobrim bosnjanima i bogumilo-ilirima. I eto ti onda novog neoborivog dokaza o tisucljtnoj povijesti multi-kulti vilajeta pod nazivom bosona (i u kome se od samih pocetaka aktivno praktikovao islam).

E malo si se zezno, jarane.... Nije jos muftija rek'o svoju poslednju!
Ali kad malo razmislim, mogao bi mufto da ovo poveze nekako sa starim dobrim bosnjanima i bogumilo-ilirima. I eto ti onda novog neoborivog dokaza o tisucljtnoj povijesti multi-kulti vilajeta pod nazivom bosona (i u kome se od samih pocetaka aktivno praktikovao islam).

Kada čujem muftijinu potvrdu moći ću da umrem. :rotf:

Za***ani su ti "tisućljetni narodi"...
Hrvati slave (skoro) 1000 godina bez države - tisućljetna kutltura.

A šta Bošnjaci slave ja još nisam dokučio.

Narode imate li ideju kako bi grafički predstavili ove rezultate - iGENEA ?

Mislio sam da uradimo nešto nalik ovome - radi preglednosti:

http://i37.tinypic.com/9k58cx.png[/IMG[/SPOILER]][/QUOTE]

Нема потребе, ионако то нису Игенеини резултати јер они немају лабораторију. Они само "тумаче" FTDna резултате.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back