Zdravo svima, ja sam se eto registrovao na forumu samo da prenesem neka iskustva i da ucestvujem u diskusiji

...
Sto se tice samog testa, radio sam ga u Beogradu 18-og januara, evo danas izasli rezultati:
Listening: 7.5 - malo sam na kraju izgubio koncentraciju pa sam propustio 2-3 stvari, bice bolje.
Reading: 8.5 - ocekivano, znam dobro ovo. Jedan tekst je bio o papagajima,kako se hrane, kako ih najvise ima u australiji itd... Drugi tekst o razvoju pozorista tokom niza godina, prikazivanja scena, vrsta publike itd. Bio jos jedan tekst, no se ne mogu sjetit' sad

Writing: 3.5 - ocekivano, nazalost. 5 minuta sam iskoristio da podjem do WC-a jer mi bilo muka nesto, 40 minuta da pisem tekstove na papir za vjezbanje, i 15 minuta sam ostavio da prepisem to na glavni papir. Prvi dio sa bar graphom sam prepisao sve, drugi dio samo uspio uvod (2 recenice) i razradu (2 recenice da napisem, sa papira mi ostalo jos 6-7 recenica da prepisem + jos nekoliko sto sam cuvao u glavi) i to ne stigoh. Sramota, posebno zbog toga sto sam znao tacno sta i kako cu da napisem. Nego ajd, mora se sistem postovati, iako je ocigledno smece, to je samo mjera brzine mog pisanja. Prvi zadatak bio bar graph, 5 zemalja u pitanju, i koliko procentualno na nivou godine oni potrose u zdravstveni sektor. Drugi zadatak,esej, da se pise o prednostima i manama kreditnih kartica, i da li se slazemo sa konstatacijom da prednosti kreditnih kartica imaju vecu jacinu u odnosu na mane...
Speaking: 6.0 - Ne znam, mislio sam da ce biti bolje. Pitala me je standardna pitanja, takodje pitanja o kuvanju, da li ja kuvam, da li sam pomagao kuci majki sa kuvanjem, da li bi djeca trebalo da pomazu roditeljima u kuhinji itd. Posle toga smo presli na sport, popularnost sporta u mojoj zemlji itd itd..pitala me je za omiljeni, ja reko kosarka,da li volim vise da gledam ili igram(ili tako nesto), onda sam trebao da objasnjavam kako se kosarka igra. Nakon toga smo presli na neku pricu o sportistima, mojim omiljenim sportistima, zasto bi neki ljudi voljeli da budu poznati ili imaju ono sto sportisti imaju i tako nesto, you get the point.

Otprilike ovako nesto bilo, samo sto sam ja bio toliko iznerviran zbog Writing dijela da sam jedva zavrsio sa tim Speaking dijelom koji je uslijedio sat vremena kasnije.
Overall: 6.5 - Na kraju krajeva, ok je, znam da mogu za bolje...
Posto sam iz Ulcinja, ne pada mi na pamet opet da idem u BG, nego cu sacekati do polovine marta pa cu u Podgoricu da to polazem ponovo, samo cu ovaj put da provjezbam to brzo pisanje( AHAHAHAHAHAHAHA), speaking cu istreniram pricu(razgovjetnost i ideje) na razne teme(koliko god to bilo smorno), i taj listening i reading standardno kao do sad.
Toliko o tome...Pozdrav ljudi!