Evo kako je bilo u subotu, 5. aprila, neki moj utisak sa Generala:
-
Listening: nesto tezi nego testovi na kojima sam vezbao, ali nista nepolozivo. Zadovoljan sam kako sam uradio, ne ocekujem ispod 7, iskreno.
-
Reading: tezi nego sto sam ocekivao. Dosta klopki, gde se najmanje nadate.. Pritom su to logicke klopke, nemaju veze sa jezikom (true-false-not given pitanja pre svega). Koliko se secam i onaj poslednji, najduzi tekst, gde treba povezati heading sa pasusom ili sustinom pasusa, dosta je bilo nezgodno. Dosta slicnih tema u paragrafima, lako je prevariti se... ne znam sta da ocekujem.. sve je moguce, 6-9..
-
Writing: ok su bile teme,
letter: kolega odlazi iz firme, napisati pismo nadredjenom vezano za oprostajnu zurku, kad, gde, sta od hrane, kakav tip zabave i sl;
essay: putovanja, da li ici sam ili u drustvu, koje su prednosti i mane po vasem misljenju. E sad, ja sam napravio veeeeliku gresku, i poceo prvo da pisem pismo, jer mi se cinilo da cu to lakse, pa da mi ostane vremena za esej. I jesam ga dobro napisao, ali sam se previse trudio, tako da sam esej samo dobro poceo, a kasnije sam brzao, samo da nabijem 250 reci, pa sam i ponavljao fraze, mada mislim da sam osnovnu formu i logicki tok ispostovao. Uopste nisam zadovoljan W, pa ne ocekujem preko 6.5, a ako bude i 6 bicu srecan.
-
Speaking: cue card je bio vezan za film koji ste gledali a NIJE vam se svideo (sa kim, gde, zasto ti se nije svideo...). Intervju se dotakao recnika, da li su i danas korisni, da li je pametno da neko sada npr., pocne da pise recnik, bilo je price o slobodnom vremenu, predmetima u skoli, koje sam voleo, koje ne, zasto... Najmanje sam zadovoljan ovim delom, do cue card (monologa), je bilo ok, ali sam onda poceo da se zbunjujem, napravio nepotrebnu pauzu jednom ili dvaput, izgubio koncentraciju i smirenost.. Ako bude 6, slavicu.
Eto toliko od mene, definitivno prvo pisati esej, cak sam i procitao takav savet, ali ga nisam poslusao.. A sto se speakinga tice.. Treba dosta vezbe, ali ne toliko radi vezbe, koliko zbog nekog samopouzdanja kao posledice vezbanja. Self-confidence is, by far, the most important thing here