Ideja o reorganizaciji foruma politika

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Posto je promet dosta jak na forumu politika dosli smo na ideju da mozda ne bi bilo lose napraviti tematske podforume ne bi li sam forum napravili preglednijim.
Naravno ovo je samo ideja i nemamo namere da ulazimo u takvu avanturu pre nego sto prodiskutujemo sa vama koji svracate na ovaj forum da li takva ideja uopste i valja.

Sta mislite da li je bolje tako ili da ostavimo kako je sada.

Ideja o podeli je sledeca

• Unutrašnja
  • Spoljna
  • Skupština
  • Stranke
Ostalo bi islo u glavni deo foruma.

Ovde slobodno iznosite vase ideje, slaganja ili neslaganja da bi na kraju videli koje misljenje "preteze" :D

Ovaj forum je tu zbog vas pa ga kreirajte onako kako vam se vise svidja :)

ht8dw9.jpg

tvoj predlog je dobar ali tako su i na jednom posecenom podforumu jednog posecenog foruma uradili i danima se na temama ne postuje
mnogo je razredjeno , a neke teme su malo skrivene medju gomilom drugih
kontam da je ovo pdf politika i da imamo 6 miliona profesionalnih politicara u zemlji
al ne diraj konja koji trku je vec odavno dobio i dalje dobija

Skupštinu i stranke definitivno ne treba razdvajati pošto se stranke nalaze u skupštini a naši političari palamude u toj istoj skupštini. :mrgreen:

A s druge strane sve je to usko povezano sa unutrašnjom politikom pošto se stranke u skupštini i u Srbiji uopšte bave pretežno unutrašnjom politikom tako da ili razdvojite Politiku na Unutrašnju i Spoljnu ili nemojte ništa da dirate.

Нисам ни за,ни против.Свеједно ми је.
Таквих уређења има на неким другим форумима и нисам приметио да форумаши знају увек да убаце тему које отворе у одговарајућу секцију.Мислим да би то био проблем и за модераторе,а питање је и на основу којих критеријума би они пребацивали теме,са рецимо,дела "Скупштина" на "Унутрашњу политику".Скупштина и странке јесу део унутрашње политике,а теме могу бити такве да се човек двоуми,и онда би имали на свакој другој теми бесконачне расправе где би тема требала да иде.:lol:

Међутим,ево друга врста предлога која ми паде на памет...
Пошто је ово политички део форума,"Политика" би могла да добије неке апликације(у позадини или са стране итд.) које асоцирају,указују на то,типа (банализујем само) транспарентних ликова познатих политичара,назива партија или слика српске Скупштине,Владе или нешто слично.:)

Bravo! Podrzavam!!:)

moja konacna varijanta:

1. novosti
2. analitika
3. ankete
4. inicijativa

otprilike kako i izgleda politicki diskurs u mas-medijima:
informacija (za proste reakcije i misljenja) -> analiza (za debatu i zakljucke) -> ankete (provera kocenzusa) -> inicijativa (za konkretne ideje i mobilizaciju)

ovako se resava pitanje mnogo postova na istu temu, posto ih je mnogo upravo zbog razlicite motivacije i svrhe koju svom postu dodeljuje svaki ucesnik foruma. ovako, imate minimum 4 nacina da postavite jednu istu temu, pa ko sta voli, da pamfletise, da pita, da debatuje da prenosi novosti i komentarise...
takodje, daje se odvojeni prostor i vise cistog vazduha za sustinski glavne stvari na 'politici' - debata/analitika i ideje/politicka inicijativa (u granicama dozvoljenim pravilnikom naravno).
ovakva podela i moderatorima olaksava posao, jer im postaje jasnije kakav materijal u kakvom bloku dopusta koji oblik diskusije.
naprimer, u segmentu 'novosti', ne moze biti dugackih masturbatorskih komentara i pljuvacine po svemu sto ima i nema veze sa postom. novost ta i ta -> reakcija, misljenje u prostoj formi i kraj, sve ostalo se brise i nema ljutis, za podrobnu pljuvacinu ili ozbiljnu raspravu imas blok 'analitika', sa istom temom.
ili naprimer 'analitika'. tu je obavezno otvoriti temu ili citatom analitickog clanka na temu, ili svojim clankom ili referensom na neku odredjenu literaturu/medijski materijal analitickog tipa. u tom bloku odgovori moraju biti u formi dijaloga, debate. mogu i moraju biti konstruktivni i podrobni, argumentovani kakogod. svi kratki postovi, izjave, misljenja, kvalifikacije - cao. za to imas novosti pa reaguj, ili inicijativu pa tamo pamfletiraj. isto tako i sa anketom - ako neko umesto 'analitike' u analitickom bloku krene sa forom, 'sta mislite o istrijskoj ulozi marksizma-lenjinizma' recimo, cao dovidjenja. to nije analitika. nema clanka, nema misljenja, samo poziv na licno misljenje - dakle, to ide u odeljak 'anketa', itd.

ako ima nekih pitanja, mogu daobjasnim podrobnije, ali generalno, ovo vam je moja preporuka. mislim da ce sve biti mnogo jasnije, i zasto se postovi premestaju i zasto se udaljavaju i zasto se ljudi kaznjavaju kada izlaze iz okvira teme... jer ce ovakvi okviri brzo svima da postanu sasvim jasni.

ovako se resava pitanje mnogo postova na istu temu, posto ih je mnogo upravo zbog razlicite motivacije i svrhe koju svom postu dodeljuje svaki ucesnik foruma.

Па сваком форуму, односно власнику форума, је у интересу што већи број посета и постова, тако да без обзира
на логичност и смисленост твоје концепције, не верујем да ће проћи овакав предлог....

Ne mislim da bi to bilo dobro.
Naravno, to je moje subjektivno mišljenje, jer ja gledam po sebi, ali verujem da ima i drugih kao ja.

Istina da je ovaj forum najfrekventniji, međutim to ne znači da ja posećujem sve teme i diskutujem na njima.
Svedoci smo da ima mnogo bezveznih, da ne kažem glupih, tema. Tako da ja u moru tema odaberem svega nekoliko koje zavređuju moje interesovanje.
I ovako se desi da dugo čekam na neki novi post na temama na kojima diskutujem.

Sad kada bi se to razbilo u više podforuma, ja bih svaki čas morao skakati sa jednog na drugi, a to mi je smor.
Ovako, sve je tu na jednom mestu, sasvim dovoljno pregledno, jer bezvezne i zasićene teme brzo odu sa prve strane.

Dalje, mislim da niko ko postuje na politici nije zainteresovan samo za jedan segment političkih zbivanja. Znači, neminovno bi bilo skakutanje sa jednog podforuma na drugi.

Dakle, pridružujem se onima koji su za to da se ništa ne dira.

Потписујем се испод овог текста.:super:

Posto je promet dosta jak na forumu politika dosli smo na ideju da mozda ne bi bilo lose napraviti tematske podforume ne bi li sam forum napravili preglednijim.
Naravno ovo je samo ideja i nemamo namere da ulazimo u takvu avanturu pre nego sto prodiskutujemo sa vama koji svracate na ovaj forum da li takva ideja uopste i valja.

• Unutrašnja
  • Spoljna
  • Skupština
  • Stranke

Ovde slobodno iznosite vase ideje, slaganja ili neslaganja da bi na kraju videli koje misljenje "preteze" :D

ne dopada mi se.
razlog je vise u prve dve stavke, ne bi se nikako slozili sta je unutrasnja a sta spoljna politika. :whistling::whistling:
ostale dve mozda bi mogle i da prodju.

moja konacna varijanta:

1. novosti
2. analitika
3. ankete
4. inicijativa

informacija (za proste reakcije i misljenja) -> analiza (za debatu i zakljucke) -> ankete (provera kocenzusa) -> inicijativa (za konkretne ideje i mobilizaciju)

ovako se resava pitanje mnogo postova na istu temu, posto ih je mnogo upravo zbog razlicite motivacije i svrhe koju svom postu dodeljuje svaki ucesnik foruma. ovako, imate minimum 4 nacina da postavite jednu istu temu, pa ko sta voli, da pamfletise, da pita, da debatuje da prenosi novosti i komentarise...
takodje, daje se odvojeni prostor i vise cistog vazduha za sustinski glavne stvari na 'politici' - debata/analitika i ideje/politicka inicijativa (u granicama dozvoljenim pravilnikom naravno).
ovakva podela i moderatorima olaksava posao, jer im postaje jasnije kakav materijal u kakvom bloku dopusta koji oblik diskusije.
naprimer, u segmentu 'novosti', ne moze biti dugackih masturbatorskih komentara i pljuvacine po svemu sto ima i nema veze sa postom. novost ta i ta -> reakcija, misljenje u prostoj formi i kraj, sve ostalo se brise i nema ljutis, za podrobnu pljuvacinu ili ozbiljnu raspravu imas blok 'analitika', sa istom temom.
ili naprimer 'analitika'. tu je obavezno otvoriti temu ili citatom analitickog clanka na temu, ili svojim clankom ili referensom na neku odredjenu literaturu/medijski materijal analitickog tipa. u tom bloku odgovori moraju biti u formi dijaloga, debate. mogu i moraju biti konstruktivni i podrobni, argumentovani kakogod. svi kratki postovi, izjave, misljenja, kvalifikacije - cao. za to imas novosti pa reaguj, ili inicijativu pa tamo pamfletiraj. isto tako i sa anketom - ako neko umesto 'analitike' u analitickom bloku krene sa forom, 'sta mislite o istrijskoj ulozi marksizma-lenjinizma' recimo, cao dovidjenja. to nije analitika. nema clanka, nema misljenja, samo poziv na licno misljenje - dakle, to ide u odeljak 'anketa', itd.

ako ima nekih pitanja, mogu daobjasnim podrobnije, ali generalno, ovo vam je moja preporuka. mislim da ce sve biti mnogo jasnije, i zasto se postovi premestaju i zasto se udaljavaju i zasto se ljudi kaznjavaju kada izlaze iz okvira teme... jer ce ovakvi okviri brzo svima da postanu sasvim jasni.

Ако се ипак одлучите на поделу, мислим да би оваква концепција била боља.

moja konacna varijanta:

1. novosti
2. analitika
3. ankete
4. inicijativa

Све тачно, али дириговано, и то га квари!

• Unutrašnja
  • Spoljna
  • Skupština
  • Stranke

Posle dugotrajne analize clanova ovog pdf moje misljenje je sledece:
Najbolja ideja je podela podforuma Politika na tri dela za njene clanove:

1. Za patriJote (velikoSrbe, ratnike, vracare, gatare, ''ekonomiste'',....)

2. Za eUropejce (domace izdajnike, strane placenike, pohlepne, ''ja bih da putujem bez vize sta kosta nek kosta", ljubitelje sargarepa,.....)

3. za Nesvrstane (retka vrsta, nedovoljno proucena)

:super::super::super:

Salim se.... Inace mislim (za sada) da ne treba da se dira ovaj pdf, kakav je takav je, nas je(:super:) ali je stvarno dobar i sto je najbitnije snalazimo se.... E sad ako dodje neka dobra ideja (mora se lepo razmisliti) rado cu je podeliti sa vama...... Besplatno:super::super:

Posle dugotrajne analize clanova ovog pdf moje misljenje je sledece:
Najbolja ideja je podela podforuma Politika na tri dela za njene clanove:

1. Za patriJote (velikoSrbe, ratnike, vracare, gatare, ''ekonomiste'',....)

2. Za eUropejce (domace izdajnike, strane placenike, pohlepne, ''ja bih da putujem bez vize sta kosta nek kosta", ljubitelje sargarepa,.....)

3. za Nesvrstane (retka vrsta, nedovoljno proucena)

:super::super::super:

Salim se.... Inace mislim (za sada) da ne treba da se dira ovaj pdf, kakav je takav je, nas je(:super:) ali je stvarno dobar i sto je najbitnije snalazimo se.... E sad ako dodje neka dobra ideja (mora se lepo razmisliti) rado cu je podeliti sa vama...... Besplatno:super::super:

salio se ne salio, dobra ti je podela:hahaha::hahaha::hahaha:
ps. dobijas poen:ok:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back