sumnjivo lice
Buduća legenda
- Poruka
- 44.833
a kako se zvao kralj kraljevine Hrvatske Dalamcije i Slavonije Andro Knego III?Postojala je Kraljevina Hrvatske, Dalmacije i Slavonije koja je unutar monarhije

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
a kako se zvao kralj kraljevine Hrvatske Dalamcije i Slavonije Andro Knego III?Postojala je Kraljevina Hrvatske, Dalmacije i Slavonije koja je unutar monarhije

Pa nije ni Madjarska bila samo pokrajina. Ako cemo s pravne strane A-U se sastojala od madjarske i austrijske drzave koja je bila spojena preko kralja u personalnu uniju. Svaka jedinica je imala svoju vladu, ministre, sportske saveze... Osim financija, vojske i vanjske politike koje su bile zajednicki resursi. To je uspostavljeno austro-ugarskom nagodbom iz 1866. godineJeste ****Bila je pokrajina pokrajine - pokrajina u sastavu Mađarske , koja je bila pokrajina AU .
Znam da je kao neka provokacija no eto primjerice puna titula posljednjeg cara:a kako se zvao kralj kraljevine Hrvatske Dalamcije i Slavonije Andro Knego III?![]()
Znam da je kao neka provokacija no eto primjerice puna titula posljednjeg cara:
"Francis Joseph I, by the grace of God Emperor of Austria; Apostolic King of Hungary, King of Bohemia, Dalmatia, Croatia, Slavonia, Galicia, Lodomeria, Illyria;"
cist Zagorac izvan svake sumnje,nego tebi je danas blagdan i umesto da prosalavljas Vasrks u krugu porodice ti lupetas o Srbinu N.Tesli
cist Zagorac izvan svake sumnje,nego tebi je danas blagdan i umesto da prosalavljas Vasrks u krugu porodice ti lupetas o Hrvatu N.Tesli
Pa nije ni Madjarska bila samo pokrajina. Ako cemo s pravne strane A-U se sastojala od madjarske i austrijske drzave koja je bila spojena preko kralja u personalnu uniju. Svaka jedinica je imala svoju vladu, ministre, sportske saveze... Osim financija, vojske i vanjske politike koje su bile zajednicki resursi. To je uspostavljeno austro-ugarskom nagodbom iz 1866. godine
http://en.wikipedia.org/wiki/Austro-Hungarian_Compromise_of_1867
E sada ta ugarska jedinica je bila dualna monarhija Ugarske i Hrvatske pa zato se u grbu nalazili zajednicki simboli. . Svaki dio te kraljevine imao je premijera ( u Hr ban) i poslovi te statusi su dogovoreni hrvatsko-ugarskom nagodbom iz 1868.
http://en.wikipedia.org/wiki/Croatian-Hungarian_Compromise_of_1868
Tako fi je bila uredjena k.u.k. monarhija
Interesuje me samo da li će se ikada kod takozvanih hrvata pojaviti bar jedan viđeniji hrvat a da nije Srbin !?
Ako se izuzme Tito sve ostalo su Srbi. A Tito je takozvani hrvat jer je jedini iz Zagorja. A to je jedino parče zemlje koje je hrvatsko. Sve ostalo je okupirano.
Pa nije ni Madjarska bila samo pokrajina. Ako cemo s pravne strane A-U se sastojala od madjarske i austrijske drzave koja je bila spojena preko kralja u personalnu uniju. Svaka jedinica je imala svoju vladu, ministre, sportske saveze... Osim financija, vojske i vanjske politike koje su bile zajednicki resursi. To je uspostavljeno austro-ugarskom nagodbom iz 1866. godine
http://en.wikipedia.org/wiki/Austro-Hungarian_Compromise_of_1867
E sada ta ugarska jedinica je bila dualna monarhija Ugarske i Hrvatske pa zato se u grbu nalazili zajednicki simboli. . Svaki dio te kraljevine imao je premijera ( u Hr ban) i poslovi te statusi su dogovoreni hrvatsko-ugarskom nagodbom iz 1868.
http://en.wikipedia.org/wiki/Croatian-Hungarian_Compromise_of_1868
Tako fi je bila uredjena k.u.k. monarhija
Uskršnji doručak je prošao, a ručak još daleko.

Neka ostave Teslu na miru...!
Tesla je Naaaaaajveći Srbenda...!
Ali, trebali bi i (mi) da se odreknemo Hrvata Ive Andrića, koga prisvajamo kao Srbina...![]()
ne prisvajamo ga mi, covek se sam deklarisao kao srbin....

Ajd onda Josipa Pančića.![]()
on je bunjevac, ali se u beogradu krstio u pravoslavnoj crkvi...niko ga nije silio...

Opet miješamo vjeru i naciju?![]()

pa brate, sta da vam radim kad bi svi znameniti ljudi radije da budu srbi nego hrvati....![]()

pa brate, sta da vam radim kad bi svi znameniti ljudi radije da budu srbi nego hrvati....![]()
Obrati pažnju da gotovo nitko od njih ne potiče s prostora Srbije.
SPC je pokušala sve pravoslavce pretvoriti u Srbe, ali joj to srećom nije pošlo za rukom do kraja.
Шта је, аустријски коњушари и даље не могу да преболе неке ствари?![]()
nesto si pomesao...svi ti ljudi se sami deklarisu kao srbi, kakve veze SPC ima sa time i odakle poticu?
meni je svejedno da li je neko rodjen kao srbin ili se tako izjasnjava...osecaj pripadnosti je takodje veoma vazan...
sirotim malim hrckima ostavljamo broza...nama ne treba..

Vjeruj da nije.
Kao ni to da li netko ima kockasta ili pernata krvna zrnca.
Tesla je u svjetskoj literaturi zabilježen kao američki znanstvenik, što uistinu i jeste, jer da je ostao u Hrvatskoj ili Srbiji, nikad ništa ne bi izumio, otkrio, ...
- - - - - - - - - -
Pa vratite nam ga!![]()

Opet miješamo vjeru i naciju?![]()