I...sta upisujete??? :?

em3pac iverson:
Ph i ja cu gimnaziju,samo zato sto ne znam sta cu drugo...a to je najgora skola!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Hm.. pa, ajde... Koliko ti je to pametno, to ces videti za 3-4 godine. Ja savetujem ljudima da upisu gimnaziju samo ako 10000% planiras dalje na fax. Ako ne, nemoj da se zanosish takvim idejama.. Vidi sta ti bolje lezi, prirodne ili drustvene nauke... pa, onda dolazi uzi izbor... SRECNO! :wink:

al ove nase gimnazije su ubistvo za zelju, volju i mozak.

upravo tako. gimnazija je obican trening za bubanje. i to smori. grozno je kad si svestan da ceo dan moras da izgubis bubajuci nepotrebne cinjenice, kada koristis mozak za memorisanje cinjenica. to vreme moze korisnije da se potrosi. mnogim gimnazijalcima posle svih tih godina strebanja jednostavno "padne napon" (mada odredjene radne navike ostanu).

nisu bitne ocene, ogromne kolicine gradiva, bitno je kako znamo da radimo nesto i to upotrebimo. srpske gimnazije ne mogu na pravi nacin da odgovore tom zahtevu.

Keeper:
Кулиража:
Gimnazija je skola koja ce ti pruziti najvise znanja i biti najbolja odskocna daska ako planiras da ides dalje.

znas kako kaze T.S. Eliot:
"..... kako smo izgubili znanje u moru informacija...."
gimnazija ti ne daje nikakvo znanje, vec gomilu informacija koje ces zaboraviti kad prodje godina a 80% toga ti nece ni trebati.
treba se usmeriti sto ranije i upisati neku struchnu shkolu .....

Ja sam mnogo toga zelela da budem, i sad imam tri velike opcije, a u sklopu druge opcije jedno 17 :lol: :lol: :lol: , ali sve su to zanimanja s faksom, hocu da kazem da nikad ne bih mogla sebe da vidim u strucnoj skoli jer me jednostavno nista od toga ne zanima.

Keeper:
Ernesto_Che:
Keeper:
Кулиража:
Gimnazija je skola koja ce ti pruziti najvise znanja i biti najbolja odskocna daska ako planiras da ides dalje.

gimnazija ti ne daje nikakvo znanje, vec gomilu informacija koje ces zaboraviti kad prodje godina a 80% toga ti nece ni trebati.

a jok ne slazem se...sto se tice eliot-a, svaka mu cast a i tebi, al ne slazem se...to znaci da od malih nogu treba da ucimo zanate jer zaboga ono sto nam pruzaju u osnovnoj i dalje gimnaziji nije znanje nego informacije....zato svi treba da postanemo salterski sluzbenici, turisticki vodici, da idemo i zakopavamo stubove u zemlju....ma nemoj molim te!

naravno da od malih nogu treba uciti zanate. samo sto zanat nije ono sto svi misle da je zanat, zanat je svako zivo i nezivo zanimanje, velikim delom.
uostalom, nemam ja nista protiv gimnazija kao gimnazija, al ove nase gimnazije su ubistvo za zelju, volju i mozak.

ha-ha, vidim ja da si ti nesto neobavesten!
nasa skola ti je jedna od najboljih, pravo da ti kazem...mislim nisam ja neki ultra zaludjeni patriota al da budemo objektivni! :wink:
uzmi nemacku...bila sam tamo dva meseca u skoli, i mozes militi*totalno zaglupljivanje! znaci neverovatno...ja sam tamo sa skoro potpunim nepoznavanjem jezika bez problema uzimala trojke i cetvorke...a usmeno ispitivanje je potpuno zabranjeno da se zaboga deca ne bi traumirala!
a amerika...ono devojcica tamo moje godiste izgleda ko da ima deset godina, i fizicki, a i tako se ponasa...decko, dce godine stariji od mene...pa ko otprilike moje godiste, mozda malo mladji...a ako mislis da to nema veze sa skolom-e pa ima!
na kraju svake godine se tamo rastura i ponovo sklapa novo odeljenje, da se ti ne bi slucajno vezao za nekoga, sklopio prijateljstvo...ne daj boze! ljudi izlaze iz "eksperimentalnih" skola a da ne znaju dobro ni da citaju ni da pisu, al vazno je da znaju da "izraze svoje misljenje" i da "komuniciraju"...kako, to samo ne znam...
pa sad ti gledaj sta ces da pricas nasim skolama...

em3pac iverson:
Ph i ja cu gimnaziju,samo zato sto ne znam sta cu drugo...a to je najgora skola!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Uopste se na slazem. Ja sam u gimnaziji devet meseci, sto ce reci danas sam zavrsila skolsku godinu, i prezadovoljna sam. Prvo i najvaznije, zato sto sam upoznala sjajno drustvo, koje mi mnogo vise odgovara nego ono u osnovnoj jer ovde smo sami birali da se upisemo i to govori nesto o nama (bar o nama na koje mislim, tj moje drugove i drugarice), a osnovna je obavezna i onda zapnes sa skroz levim likovima. Sto se cisto skole tice, blago receno sam razocarana profesorima jer od njih 13-14 koji mi predaju, maksimalno troje je normalno, to sam vec govorila, ali necu da smaram pojedinostima mada su veoma :!: zanimljive i sokantne. A gradivo... pa, ucim i dalje ono sto me interesuje a ono sto me ne interesuje otaljavam (i zato imam samo 4 iz biologije :cry: ) i mogu da kazem da to sto me zanima znam jako, jako dobro.
Uglavnom... gimnazija moze biti s.r.a.n.j.e. za onoga ko je u nju upao slucajno, nikako za onoga ko je to hteo. Jer taj ko je hteo ima zacrtan cilj u zivotu i radi da bi taj cilj i ostvario, a oni koji su ,upali'... i sami su skontali da gimnazija nije laka koliko su mislili (nemojte pogresno da me razumete. Meni nije nimalo teska, ali mnogo je teska npr. devojci iz mog odeljenja koja ima keca iz vladanja (da, dobro ste procitali) jer ne dolazi na pola casova a na drugoj polovini je psihicki odsutna, nikad nista ne uci i vecito visi u gradu, pa sad ima panjeve iz hemije i matiske.)Meni licno nije tesko ni da radim ni da ucim (dobro... malo lazem. Mrzim da ucim!!!) jer ne ucim za geograficarku ili biologicarku ili latinku vec za BUDUCU SEBE ako razumete sta hocu da kazem. I da, svesna sam da mi pola stvari koje ucim u gimnaziji nece trebati u zivotu (Bezuov stav? Lizozomi? Nastavci za pasivni pluskvamperfekat? Orogeni pokreti?) ali isto tako nece nam trebati ni pola stvari iz osnovne ali to je ona famozna opsta kultura a meni je stalo da jednog dana budem opste obrazovana a ne seljanka (E sad, da se deca sa sela ne bi uvredila, a i ja sam nekad stanovala na selu (mada ni ovaj Sombor nije daleko, mislim zesca je selendra), da objasnim svoje vidjenje stvari: postoje seljaci po poreklu, i to su oni ljudi koji zive na selu (vau! :D ) i seljaci po ponasanju, i to dvoje niposto ne treba brkati) koja nije cula za... ovaj, Milanski edikt ili tako neku glupost :oops:

Ernesto_Che:
bleach:
Ernesto_Che:
ja naravno idem u gimnaziju...
ne zelim da zavrsim neko * od skole, pa posle ne mogu da upisem sta god ocu, i zavrsim ko daktilografkinja u nekoj rupi...
hm... koju ces gimnaziju? 8)
ti si iz Bgd-a, jel da? :?

da...
ma ne znam, upisala bi prvu najbliza mi je, a i znam neke ljude odatle...medjutim pola moje skole ce ici u prvu sto mi "malcice" smeta...
onda da vidimo treca....pa nekako ne zelim...ne znam jos u svakom slucaju!
treca je super,neces se pokajati! :wink: 8)

Uglavnom... gimnazija moze biti s.r.a.n.j.e. za onoga ko je u nju upao slucajno, nikako za onoga ko je to hteo. Jer taj ko je hteo ima zacrtan cilj u zivotu i radi da bi taj cilj i ostvario, a oni koji su ,upali'... i sami su skontali da gimnazija nije laka koliko su mislili (nemojte pogresno da me razumete. Meni nije nimalo teska, ali mnogo je teska npr. devojci iz mog odeljenja koja ima keca iz vladanja (da, dobro ste procitali) jer ne dolazi na pola casova a na drugoj polovini je psihicki odsutna, nikad nista ne uci i vecito visi u gradu, pa sad ima panjeve iz hemije i matiske.)Meni licno nije tesko ni da radim ni da ucim (dobro... malo lazem. Mrzim da ucim!!!) jer ne ucim za geograficarku ili biologicarku ili latinku vec za BUDUCU SEBE ako razumete sta hocu da kazem. I da, svesna sam da mi pola stvari koje ucim u gimnaziji nece trebati u zivotu (Bezuov stav? Lizozomi? Nastavci za pasivni pluskvamperfekat? Orogeni pokreti?) ali isto tako nece nam trebati ni pola stvari iz osnovne ali to je ona famozna opsta kultura a meni je stalo da jednog dana budem opste obrazovana a ne seljanka (E sad, da se deca sa sela ne bi uvredila, a i ja sam nekad stanovala na selu (mada ni ovaj Sombor nije daleko, mislim zesca je selendra), da objasnim svoje vidjenje stvari: postoje seljaci po poreklu, i to su oni ljudi koji zive na selu (vau! ) i seljaci po ponasanju, i to dvoje niposto ne treba brkati) koja nije cula za... ovaj, Milanski edikt ili tako neku glupost

nego, da te pitam, electra: sta ti, prakticno, imas od opsteg znanja? osim sto mozda bude posluzilo u nekom kvizu?

nemam nista protiv opsteg znanja. ali, u nasim skolama se uci malo vise od onog opsteg znanja, tj. uce se do detalja mnoge stvari... dakle, nase skole stvaraju ljude koji su puni informacija, ali koji ne znaju da razmisljaju, nisu kreativni, koji ne razumeju sustinu gradiva...

svi gimnazijalci na kraju skolovanja rade maturski ispit. evo jednog primera: vukovac (dakle sve 4 godine u gimnaziji samo petice, sto automatski znaci da je taj neko veoma pametan i obrazovan) je radila prevod teksta sa engleski na srpski i nije imala pojma i dobila 2. kada je svo svoje znanje trebala da primeni prakticno, prevodjenjem, ona nije imala pojma. sve nabubane informacije tu nisu mogle pomoci. to samo govori koliko je nas skolski sistem tragican.

a vi sto govorite da je nas sistem jedan od najboljih u svetu - to su sve fraze koje ste pokupili od matoraca-patriota kojima smetaju bilo kakve promene u nasem skolstvu, kao da je ono nesto sto ne treba menjati i sto ne zastareva. razmisljajte malo svojom glavom.

Ernesto_Che:
ma peta ne dolazi u obzir...
a gde si ti? sta mi preporucujes/
heheheh... :lol: :lol: :lol:
hmm... veoma mi je smeshno da odgovorim :wink:
ja sam u Petoj 8) 8) 8)
i... duboko je preporuchujem :wink:
ne znam shta si chula o njoj, ali ja nisam verovala da cju se toliko odusheviti
mislim, bukvalno volim svoju shkolu i sve shto ide uz nju 8)
(idem vecj dve godine u nju 8))

outsider:
Uglavnom... gimnazija moze biti s.r.a.n.j.e. za onoga ko je u nju upao slucajno, nikako za onoga ko je to hteo. Jer taj ko je hteo ima zacrtan cilj u zivotu i radi da bi taj cilj i ostvario, a oni koji su ,upali'... i sami su skontali da gimnazija nije laka koliko su mislili (nemojte pogresno da me razumete. Meni nije nimalo teska, ali mnogo je teska npr. devojci iz mog odeljenja koja ima keca iz vladanja (da, dobro ste procitali) jer ne dolazi na pola casova a na drugoj polovini je psihicki odsutna, nikad nista ne uci i vecito visi u gradu, pa sad ima panjeve iz hemije i matiske.)Meni licno nije tesko ni da radim ni da ucim (dobro... malo lazem. Mrzim da ucim!!!) jer ne ucim za geograficarku ili biologicarku ili latinku vec za BUDUCU SEBE ako razumete sta hocu da kazem. I da, svesna sam da mi pola stvari koje ucim u gimnaziji nece trebati u zivotu (Bezuov stav? Lizozomi? Nastavci za pasivni pluskvamperfekat? Orogeni pokreti?) ali isto tako nece nam trebati ni pola stvari iz osnovne ali to je ona famozna opsta kultura a meni je stalo da jednog dana budem opste obrazovana a ne seljanka (E sad, da se deca sa sela ne bi uvredila, a i ja sam nekad stanovala na selu (mada ni ovaj Sombor nije daleko, mislim zesca je selendra), da objasnim svoje vidjenje stvari: postoje seljaci po poreklu, i to su oni ljudi koji zive na selu (vau! ) i seljaci po ponasanju, i to dvoje niposto ne treba brkati) koja nije cula za... ovaj, Milanski edikt ili tako neku glupost

nego, da te pitam, electra: sta ti, prakticno, imas od opsteg znanja? osim sto mozda bude posluzilo u nekom kvizu?

nemam nista protiv opsteg znanja. ali, u nasim skolama se uci malo vise od onog opsteg znanja, tj. uce se do detalja mnoge stvari... dakle, nase skole stvaraju ljude koji su puni informacija, ali koji ne znaju da razmisljaju, nisu kreativni, koji ne razumeju sustinu gradiva...

svi gimnazijalci na kraju skolovanja rade maturski ispit. evo jednog primera: vukovac (dakle sve 4 godine u gimnaziji samo petice, sto automatski znaci da je taj neko veoma pametan i obrazovan) je radila prevod teksta sa engleski na srpski i nije imala pojma i dobila 2. kada je svo svoje znanje trebala da primeni prakticno, prevodjenjem, ona nije imala pojma. sve nabubane informacije tu nisu mogle pomoci. to samo govori koliko je nas skolski sistem tragican.

a vi sto govorite da je nas sistem jedan od najboljih u svetu - to su sve fraze koje ste pokupili od matoraca-patriota kojima smetaju bilo kakve promene u nasem skolstvu, kao da je ono nesto sto ne treba menjati i sto ne zastareva. razmisljajte malo svojom glavom.

Sta imam od opste kulture? Zar se nesto moze imati od opste kulture? Ako mislis na materijalno, onda - nista, ali daleko sam od toga da smatram da je u zivotu bitno samo materijalno! 8)
Btw, ona tvoja vukovica je tipican streber, nista drugo, jer je nemoguce da je likusa pametna i da je uz to imala cetiri godine 5 iz engleskog a da ne zna da prevede. 'Bote, ja citam knjige na engleskom, pricam s ljudima na engleskom, sta mislis da sam na srpskom pricala kad sam bila u Londonu, Cambridgeu, Oxfordu??? A da u skoli nisam naucila koja je razlika izmedju do i does, izmedju play i played, verovatno ne bih znala jezik toliko koliko znam.
I daleko od toga da nam je sistem savrsen, sistem je uzasan, ali ako ti se ne uci, idi bre u frizersku... Ne vidim u cemu je problem? :?

Shinoda:
srećica:
Shinoda:
srećica:
Gimnaziju,ovu u Pancevu...
Ql!!! :D taman da ti objasnim neke stvari ako ti treba nesto ili ti nije jasno...
Ko zna ako okinem matis mozda idemo zajedno i u razred xexexe :lol: :lol: :lol:

moze...!! :) imacu nekog poznatog u razredu...jej,... :) ko ti predaje Srpski?
Prof. Aleksandra Mihajlovic iliti Sashka!!!
Ona mi je i razredna... :D :wink:
A ti si iz Panceva???

Sashka?!?! :D Ona je meni do yaya!!!!Ja sam kod nje na pripreme isla u Geu...tako mi je sva slatka...
Jep,ja sam iz Panceva.Smor od grada...

outsider:

nemoj molim te! stvarno znam iz iskustva sta pricam...i ne kazem da ne treba menjati, al kad cujem o kakvim promenama se radi u zelucu mi se prevrne! treba lepo izmeniti plan i program itd itd, al kompletan sistem skolovanja...i sa jos tako malo para i tako losom organizacijom...nemoj, pa znam o cemu pricam!

srećica:
Shinoda:
srećica:
Shinoda:
srećica:
Ql!!! :D taman da ti objasnim neke stvari ako ti treba nesto ili ti nije jasno...

A ti si iz Panceva???

Sashka?!?! :D Ona je meni do yaya!!!!Ja sam kod nje na pripreme isla u Geu...tako mi je sva slatka...
Pretpostavljao sam si isla kod nje cim si me pitala ko mi predaje...
Eeee nisi je videla nikad besnu tako da ti je sva slatka i meni je bila kad sam se spremao za prijemni kod nje...
Koliko si imala bodova iz srpskog? Ja sam imao 19,5!!! :D :D :D

I daleko od toga da nam je sistem savrsen, sistem je uzasan, ali ako ti se ne uci, idi bre u frizersku... Ne vidim u cemu je problem?

ja idem u gimnaziju 2 godine... i odlichan sam... i vrlo dobro znam kakva je. mada, iskreno, ni druge skole nisu nesto bolje.

naravno da je ta sto je okinula engleski bila streber, ali ovaj sistem i stvara strebere. ovde je dovoljno da imas dobru memoriju i radne navike i da dobijes 5. engleski znaju skoro svi tinejdzeri, ali pogledaj primere drugih stranih jezika - francuski, ruski, nemacki. oni se uce 10 godina, ali cak i oni koji imaju 5ice nemaju pojma da ga govore i ne mogu da sastave smislenu recenicu. dobro, znaju gramatiku za kontrolni, ali to nije dovoljno za poznavanje jezika. zasto uciti nesto tolike godine, ako posle neces imati skoro nikakve koristi?

uopste, 90% onog sto se uci u gimnaziji se potpuno zaboravi, cak i ono najosnovnije, sto je deo opsteg znanja. deo opsteg znanja je npr. godina osnivanja rima, sta je transpiracija, sta je erozija, a mnogi gimnazijalci to zaborave posle nekog vremena...

ernesto che,
kada kazem "promena sistema", ja pre svega mislim na plan i program i to je ono sto se potpuno treba menjati. to da nemamo para i organizaciju je tacno, ali to nije razlog da sve ostane kako jeste i da skolstvo bude totalno zastarelo, dosadno i neproduktivno.

U pravu su i Electra... I outsider...

Outsider je u pravu da je nas sistem... Mnogo glup... Toliko toga iz toliko predmeta mi ucimo do sitnice... Sta ce nam to...
U drugim drzavama,postoje opsti smerovi... Ali ti barem ko covek mozes da biras sta ces da ucis,a sta ne...
I oni ko su na primer,zavrsili za nekog tehnicara... Oni su tamo naucili da budu to sto jesu,to sto su zavrsili... A ne kao kod nas...
Electra... Sto se tice one devojke,potpuno si u pravu.... Pa,majku mu,ako nista drugo,barem moze da zna odprilike... "Po zvucnosti"... Kako je nasa prof. znala da kaze... Ako recenica lepo zvuci,ok... Ako ne.... Nesto ne valja...

Shinoda:
srećica:
Shinoda:
srećica:
Shinoda:
srećica:

A ti si iz Panceva???

Pretpostavljao sam si isla kod nje cim si me pitala ko mi predaje...
Eeee nisi je videla nikad besnu tako da ti je sva slatka i meni je bila kad sam se spremao za prijemni kod nje...
Koliko si imala bodova iz srpskog? Ja sam imao 19,5!!! :D :D :D
19.5 i ja!Napisala sam Aga,a trebalo je aga.Skinuli 0.5 boda.Ko ti predaje matis?Borislava?

Dokle vise da ganjamo taj zapad? Sad kukamo na nas sistem skolovanja i ocemo taj cuveni zapad.
A pokusali ljudi da donesu promene i sta dobismo. Opstu pobunu tipa nas sistem ovo, nas sistem ono.
A jezike ucimo onako kako nam je okrenuta spoljna politika. Pa dobro sad se uglavnom uci engleski i Nemacki, a zasto ruski? Pa valjda je komunizam prosao davnih dana majku mu. No dobro i to se da svariti opravdanjem: "dok ne odu stari profesori u penziju".
Ili sto je jos gore jedan zakon na pocetku godine, a na kraju iste se raspravlja da li se na godinu pada sa 3 ili 5 slabih. I sta tu da rade oni koji idu na popravni? Da ganjaju direktora svaki dan sa pitanjem: "STa nam zakon kaze danas?"

Zaista jeste katastrofa uciti 4 jezika u skoli i od ta 4 znati jedan i to ne zahvaljujuci skoli nego silnimodgledanim filmovima (da, da to je engleski).
A sta raditi i sa strucnim skolama? Moje misljenje je da u strucne idu SAMO ONI koji ne planiraju na fax.
Moj drug iz osnovne (koji mi je i danas veoma dobar drug) upisao gradjevinsku i kuka kako mu je tesko. A znate na sta kuka? Na 'tehnicko crtanje' i jos neka 2-3 strucna predmeta. Za sve ostale kaze da ne traze skoro nista, samo osnovno. Pa sta ce on znati i o cemu ce znati da prica kada zavrsi tu skolu? O mostovima i zgradama i primeni racunara u gradjevinarstvu, a na svaku temu nevezanu za njegovu struku: "ja sam projektovao ovakav krov".
Sto se tice odlicnih gimnazijalaca koji zaborave 80% gradivato ni ne treba da cudi. Meni nikad nece biti jasno zasto zasto ljudi jure ocene, a ne znanje. Zbog ocene sam se samo 2x iznervirao, a to je bilo kad sam (ove godine) popio 1 iz logaritama i jednom 3 iz fizike. Ali to su predmeti koje znam i volim i koji su mi zanimljivi kada ucim.
A da ja preklinjem profesorku srpskog za 4 zato sto nisam procitao Anu Karenjinu ne pada mi ne pamet. Jesam procitao mnogo knjiga i nije mi tesko da ucim, ali knjige tog tipa nikad u zivotu necu citati pa makar i u avgustu isao u skolu.

I zato mislim da svako treba da uci ono sto voli i sto ga interesuje i to zbog sebe, svog znanja i obrazovanja, a ne zbog tamo nekog proseka ili ocene da se ubija uceci 8-10h dnevno sto ce ionako kroz 2meseca zaboraviti.

bleach:
Ernesto_Che:
ja sam u Petoj 8) 8) 8)
Danas sam popunjavala listu zelja,peta je na 1.mestu, a valjda cu je upisati

Fiorella:
bleach:
Ernesto_Che:
ja sam u Petoj 8) 8) 8)
(idem vecj dve godine u nju 8))[/color

ma ja patim od kompleksa starije sestre...ona je isla u petu a ja sam sebi zacrtala da necu vise NIKAD i NISTA kao ona jer mi je muka od uporedjivanja sa njom isl. tako da sam zato prokomentarisala da peta nema sanse

Ernesto_Che:
Keeper:
Ernesto_Che:
Keeper:
Кулиража:

a jok ne slazem se...sto se tice eliot-a, svaka mu cast a i tebi, al ne slazem se...to znaci da od malih nogu treba da ucimo zanate jer zaboga ono sto nam pruzaju u osnovnoj i dalje gimnaziji nije znanje nego informacije....zato svi treba da postanemo salterski sluzbenici, turisticki vodici, da idemo i zakopavamo stubove u zemlju....ma nemoj molim te!

naravno da od malih nogu treba uciti zanate. samo sto zanat nije ono sto svi misle da je zanat, zanat je svako zivo i nezivo zanimanje, velikim delom.
uostalom, nemam ja nista protiv gimnazija kao gimnazija, al ove nase gimnazije su ubistvo za zelju, volju i mozak.

ha-ha, vidim ja da si ti nesto neobavesten!
nasa skola ti je jedna od najboljih, pravo da ti kazem...mislim nisam ja neki ultra zaludjeni patriota al da budemo objektivni! :wink:
uzmi nemacku...bila sam tamo dva meseca u skoli, i mozes militi*totalno zaglupljivanje! znaci neverovatno...ja sam tamo sa skoro potpunim nepoznavanjem jezika bez problema uzimala trojke i cetvorke...a usmeno ispitivanje je potpuno zabranjeno da se zaboga deca ne bi traumirala!
a amerika...ono devojcica tamo moje godiste izgleda ko da ima deset godina, i fizicki, a i tako se ponasa...decko, dce godine stariji od mene...pa ko otprilike moje godiste, mozda malo mladji...a ako mislis da to nema veze sa skolom-e pa ima!
na kraju svake godine se tamo rastura i ponovo sklapa novo odeljenje, da se ti ne bi slucajno vezao za nekoga, sklopio prijateljstvo...ne daj boze! ljudi izlaze iz "eksperimentalnih" skola a da ne znaju dobro ni da citaju ni da pisu, al vazno je da znaju da "izraze svoje misljenje" i da "komuniciraju"...kako, to samo ne znam...
pa sad ti gledaj sta ces da pricas nasim skolama...

ko da sam ja rekao da su napolje skole dobre :lol: ... hihihi. nase su s.r.a.nj.e, a i napolju su verovatno isto. mada znam da malo preuvelichavash :wink: nisam ni ja rodjen na marsu.
znam kako to izgleda ...
a i kad bolje razmislim, super skola ne moze ni biti osim pojedinachnih slucajeva, kao sto ne moze biti ni dobrih sistema, politichkih, verskih, i slichno. moze biti samo manje il vise zlo.

Ernesto_Che:
bleach:
Ernesto_Che:
a gde si ti? sta mi preporucujes
ja sam u Petoj 8) 8) 8)

ma ja patim od kompleksa starije sestre...ona je isla u petu a ja sam sebi zacrtala da necu vise NIKAD i NISTA kao ona jer mi je muka od uporedjivanja sa njom isl. tako da sam zato prokomentarisala da peta nema sanse
aha... 8) razumem :wink:
mada je shkola stvarno cool 8)
i... na kraju?... :?:

Fiorella:
bleach:
Ernesto_Che:
ja sam u Petoj 8) 8) 8)
Danas sam popunjavala listu zelja,peta je na 1.mestu, a valjda cu je upisati
e super :wink: :D :D
nadam se da cjesh je upisati i provesti jedan divan deo zivota u njoj :P :D
p.s. koji smer?...

Back