i šta posle 4 godine veze?

kako, bre, možete da joj kažete da ga ostavi, a niti znate nju, niti njega :eek:
to ko da daješ online dijagnozu nekome koga konstantno žiga ispod rebara desno

niko joj schatje ovde nije savetovao da ga ostavi, nego da ne gaji iluzije koje ima..
ako im je lepo i vole se dok se zabavljaju neka to rade i dalje..
neka ga ne cacka sa brakom..
onda poludi i hebe joj kevu i jos svasta..
a to vec vise nije - divno im je..

Гледам овде сви као "ма остави га" , као "он тебе завлачи" , а 80% њих би побегло из таквог брака, тј у који се ушло без обезбеђених неких ствари, што се каже "кад глад закуца на врата, љубав кроз прозор бежи" , тако нешто, нисам сигуран да сам 100% пренео поруку.. Ке*а ми се од ових коментара..

tematika je zanimljiva jer je više nego prisutna u našem društvu...
mnogi mladi parovi imaju tih problema, a jasnog rešenja nigde na vidiku:D

ako te on voli i ti to znaš, ostani gde jesi, bitno je da ste zajedno...
uostalom ne znam što žene smatraju da ako se udaju rešile su ne znam ti ja kakav problem u životu i dokazale sebi ili drugima da vrede il šta već?

niko joj schatje ovde nije savetovao da ga ostavi, nego da ne gaji iluzije koje ima..

Ja sam joj savetovala da ga ostavi, jer sam imala slicno iskustvo. Ali moze i tako kao sto kazes, da prestane da gaji iluzije. Ili jedno ili drugo. Uostalom, sto rece mmaher, njen zivot njena stvar, ali trazila je savet, pa je savet i dobila, od svakog prema njegovom misljenju i iskustvu.

@bejb: licno nisam kao centralni problem u celoj situaciji uocila problem braka, nego uopste shvatanja zivota i buducnosti, i kao presudno bitno, zasnivanja porodice (abortus, bioloski sat). Znaci radjanje. Centralno pitanje, po mom misljenju, jeste to. Da li on zeli decu ili ne, posto se ona izjasnila da zeli. Ako ih zeli - sa njom - onda ne moze da se ceka "sticanje uslova" doveka.

uostalom ne znam što žene smatraju da ako se udaju rešile su ne znam ti ja kakav problem u životu i dokazale sebi ili drugima da vrede il šta već?

pa da dokazhu selu!

Ja sam joj savetovala da ga ostavi, jer sam imala slicno iskustvo. Ali moze i tako kao sto kazes, da prestane da gaji iluzije. Ili jedno ili drugo. Uostalom, sto rece mmaher, njen zivot njena stvar, ali trazila je savet, pa je savet i dobila, od svakog prema njegovom misljenju i iskustvu.

@bejb: licno nisam kao centralni problem u celoj situaciji uocila problem braka, nego uopste shvatanja zivota i buducnosti, i kao presudno bitno, zasnivanja porodice (abortus, bioloski sat). Znaci radjanje. Centralno pitanje, po mom misljenju, jeste to. Da li on zeli decu ili ne, posto se ona izjasnila da zeli. Ako ih zeli - sa njom - onda ne moze da se ceka "sticanje uslova" doveka.

otkucava biološlki sat i želi decu sa njim ali u braku...sve je to povezano:D

to sto ti mislis i tako gledas na brak ne znaci da gleda i ona....resenje nije nicega ali ako ona zeli da uozbilji vezu, da zive zajedno i da imaju decu, a on bi da zivi sa svojima a ne sa njom, to je tu problematicno...u raskoraku su i ona vec pocinje da gubi strpljenje jer taj jaz ne zna kako da premosti a da dobije ono sto zeli....

E , vidis , a ja bih joj bas savjetovao da ga ostavi , jer ne vidim u toj vezi zdrave odnose .Djevojka momku postavlja sasvim logicna pitanja na koja on poludi
i izvrijedja je kao klosarku .Ne smije nikom dozvoliti da je vrijedja kao klosarku .Momak je nije ni ozenio , a sebi daje takva prava . Postavlja se pitanje
kakav ce biti kad se ozeni .Ja sam ubjedjen da ce biti i gori . Bicu jos kriticniji . Momak je dobio biser , a ponasa se kao svinja !

ne znam, tesko je to reci. svako to oseti u sustini najbolje. tu magiju zajednickog zivota, za koju jeste neophodno da ima stalnu tendenciju nekog rasta, nekog boljitka, neke pozitive, mogu da zaustave neke nedace, neke prepreke i slazem se da treba chiniti sve da stvari profunkcionishu i treba biti tu prisutan, ostati i pruzati podrsku i u teskim vremenima.
ali ako nikada nisu funksionisale realno...onda nisam sigurna.
ali svkako to ti najbolje i znas i osecas :)

Nema se para za zajednički život? Pa nemamo ni ovako. Ja sam sad podstanar sa sestrom, ovako bih bila sa njim. On ovako plaća troškove u svom stanu, a inače bi sa mnom. Ne bismo mogli da putujemo? Pa ni ove 4 godine nismo putovali. Ne bismo imali za Nike patike od 12.000? Nikad ih nisam ni kupovala, ni kad sam živela kod mame i tate. Nema para da živi sa mnom, ali ima da ulaže u taj stan u kom ne planira da živi? Ili planira, a meni neće da kaže.. Šta će biti sledeće? Čekaj da kupi svoj stan, nova kola, da ode tri puta na Maldive, na Ibizu? Ok, ali kaži onda šta ti je prioritet i šta želiš od života, a nemoj mene da zavlačiš.. Normalno, kad kažem tako, atomska bomba je mala maca kako on pukne.. I kad ga lepo pitam, ajde da pričamo o tome, opet eksplozija.."Šta tu ima da se priča?" :dash:

Naravno da nema sta da se prica..kada on zna o cemu teba da pricate a ne zeli...
jer mu je ovako kako je bas lepo bez obaveza ...koliko ja cenim.moraces sama da
doneses odluku za oboje...ja kada vise nisam mogla u jako dugoj vezi koja nije imala
materijalne probleme i probleme tvoga tipa.. da sklapam bilo sta vise...jednostavno
sam otisla iz veze..ali to sam ja..nisam se plasila sta cu i kako cu dalje..a ti se plasis i
mislis da si dala vise od njega u toj vezi..jos na prvoj strani Laki ti je dao jedan jako lep savet..

"Sve ovo sto si napisala reci njemu,samo na kraju zavrsi pitanjem,da li da te ostavim ili da zivimo ko ljudi?"

U zavisnosti sta ce ti reci..ti odluci onako kako je najbolje za tebe...i ne kukaj vec drzi se toga

E , vidis , a ja bih joj bas savjetovao da ga ostavi , jer ne vidim u toj vezi zdrave odnose .Djevojka momku postavlja sasvim logicna pitanja na koja on poludi
i izvrijedja je kao klosarku .Ne smije nikom dozvoliti da je vrijedja kao klosarku .Momak je nije ni ozenio , a sebi daje takva prava . Postavlja se pitanje
kakav ce biti kad se ozeni .Ja sam ubjedjen da ce biti i gori . Bicu jos kriticniji . Momak je dobio biser , a ponasa se kao svinja !

ubedjena sam i ja..
al ko sam ja da njoj kazem da ga ostavi..mozda je ona mazohista, pa joj je potreban takav odnos da bi bila zadovoljna i ispunjena, a sebi to nece da prizna?
ja nikad ne bih ostala u vezi u kojoj partner ima takav odnos prema meni..a pogotovo ne bih razmisljala o porodici i deci sa njim..
oni se jos zabavljaju..zamisli tek kad dobiju decu, pa krenu realni zivotni problemi..

Pitanje je koliko ces jos da mucis sebe. Ako si cekala 4 godine sacekaj jos malo jer ocigledno si mislila da vredi cekati. Ali ako vidis da ne ide put pod noge. Cim se krene sa pricom "samo jos ovo", uvek ce da bude "jos nesto"...

Mada moguce je i da ne zelite istu stvar. Ti bi brak i dete, a on ko zna sta.

Back