i šta posle 4 godine veze?

vi ste u situaciji da ste dva sveta i tu niko nije kriv niti treba tako razmisljati....on je do guse u problemima koji su vezani za primarnu porodicu a vasa veza mu je sekundarna....ti opet zelis da se skrasite i tu nastaje jaz koji je tesko premostiti.....razumem ja i tebe, dosta ti je da budes u drugom planu kao i njegovih kalkulacija ali moras da razumes i njega, on pokusava da resi sasvim druge aspekte zivota....bila sam u slicnoj situaciji gde muskarac vaga i kalkulise godinama i ja sam se smorila i razisla sa njim iako je na kraju bilo da me voli i da hoce da me zeni....pre mislim da je u ocajanju pricao sve to na sve samo da ga ne ostavim.....ako neko ni posle toliko vremena ne zna sta oseca i nece da mrdne od starta, takva veza izgubi smisao i potrosi se...

Nisi bila budna dovoljno....

Da si tiho posmatrala promene u ponašanju,
kojih je ,svakako, bilo - ništa se promenilo ne bi.
Ali,makar bi znatno ranije znala na čemu si.
I dobila na vremenu.

A,to je,ipak,nešto....

Da te ne vuče za nos i pravi slepicom kod zdravih očiju ?
Preterana ljubav je kao droga.
Sve je drukčije,jer se gubi odećaj za realnost......

nije to bas tako krajnje kako ti to objasnjavas

U svojoj vezi ti treba da budes kraljica , a tvoj muskarac kralj .Rodbina moze da igra samo sporedne uloge .
Ne pristaj na sporedne uloge , jer ces na kraju parade lose proci .Vec je pokazao da nije pravi frajer , jer je
dozvolio da abortiras .Dijete sigurno ne bi umrlo od gladi .Pravi muskarac ce kopati kanale da prehrani
porodicu .

Potpuno se slazem sa tobom.
Hvala vam svima na odgovorima!! Normalno, nije sve tako crno belo, nije on kriv što živimo u ovoj nesrećnoj državi gde ne možeš naći posao, a i kad ga nađeš, od plate ne možeš ništa. Ali isto tako ja ga NIKAD nisam pitala kad tačno ćemo mi početi da živimo zajedno, sutra, prekosutra, 9, septembra? Ali imam pravo da znam kako on zamišlja budućnost, šta planira i gde sam ja tu. Osim što sam na stand by-u sve vreme. Ok, nema se para, treba da se plati ovo, ono, da se kupi sebi nešto, ali mi nismo više deca, ne mogu da živim od danas do sutra pa da vidim gde će me život odvesti. Evo samo ovo poslednje što se desilo da napišem, poslednju svađu. Kaže kako bi on sad hteo da ulaže u taj novi stan što su njegovi kupili, da sređuje terasu i šta-ja-znam. Pitam ga da li je sad prioritet da se troše pare na to na stan gde ne planiramo da živimo) ili bismo trebali da razmišljamo o našoj budućnosti i možda da štedimo pare za neke druge stvari, i tu nastaje frka kao da sam rekla ne znam šta. Da ja njega pritiskam, da je meni prioritet samo da hoću da se udam (posle 4 godine ne znam o čemu ti trebala da razmišljam), da znam u kakvoj je situaciji i da sam jako bezobrazna. I povrh svega (on ima pravo svašta da kaže kad je besan) kako njega baš briga što sam se ja istripovala da mi biološki sat otkucava, da on dete može napraviti i sa 40 godina, a ja ako ne mogu da ga rodim, on lako može naći neku od 25 koja može!! Koliko god da je besan i ljut i isprovociran to što je rekao je jako nisko i nisam zaslužila posle svega..

Dete sunca, mrzim na forumu da pisem ovakve stvari ali molim te, poslusaj me! Bezi iz te veze HITNO! Sad mislis da ga volis i da za tebe ne postoji drugi, ali veruj mi, mozes i, ako ostanes s njim, verovatno hoces da zbog te zablude platis veoma visoku cenu. Vec si imala jedan abortus, a zelis decu. Na ovom svetu ne postoji muskarac zbog kojeg vredi rizikovati da ostanes bez dece. On se sprda sa tobom, ne obraca nimalo paznje na cinjenicu da ti ne postajes mladja, i da ces sve teze i teze ostajati u drugom stanju. Sve mu je drugo prece, onda kada nista drugo ne bi trebalo da mu bude prece. TO se nikad nece promeniti. Veruj mi, ne pisem ti ovo na pamet. Ostavi tog coveka, sto pre to bolje.
Ti si nova na forumu, oni koji nisu znaju da retko kada dajem ovako eksplicitne savete, ali ti se nalazis u istoj situaciji u kojoj sam bila i ja, i volela bih da je meni tada neko dao ovakav savet.

Dragi forumaši, i momci i devojke, želela bih da čujem vaše mišljenje o mom problemu, jer više ne znam da li sam luda, zbunjena ili blesava..
S mojim dragim sam u vezi sad okruglo četiri go
blablablabla

naravno, kao po dobrom starom običaju neću pročitam ovo, al znam da vi jeste...pa ako nije problem da mi neki prepriča, al nemoj dugačko, nego u kolko najmanje može...štaznam...dvetri rečenice...rado bi učestvovo u polemici...

ha...pa kad će se steknu...el posle 12 godina...? :/
koji kreten...navlači ženu...
...ja da sam žensko tog bi otero u ****** i obriso bi ga gumicom iz života svoga...

...e da...pročito sam te kao "gospodarica14"...:sad2: fala što si mi prepričala, srce si...da su svi ko ti debi mi bijo kraj...:cmok:

Dragi forumaši, i momci i devojke, želela bih da čujem vaše mišljenje o mom problemu, jer više ne znam da li sam luda, zbunjena ili blesava..
S mojim dragim sam u vezi sad okruglo četiri godine. U suštini se dobro slažemo, nismo nikad raskinuli pa se mirili, bilo je manjih trzavica i svađica ali ništa strašno. Nekako smo od početka znali da smo jedno za drugo i da je to to. Posle 4-5 meseci smo pričali o tome da živimo zajedno. Pričali. Jer nikako da nam se poklope sve kockice. Tj. njemu. Ja sam sve vreme imala posao i čekala. Da završi faks. Posle godinu i nešto, kad je i to prošlo, čekali smo da se zaposlli. Kao za maler, od posla ni p.
Ćale došao da živi s njim i bratom, da bi našao neki posao, keva ostala u drugom gradu odakle su jer je tamo imala posao. U međuvremenu sam abortirala, jer ne bismo imali od čega da podižemo dete. On odlučuje da ode u inostranstvo da radi bilo šta. Prvo je bila priča da se oženi tamo, da bude 5 godina (koliko već treba) da dobije državljanstvo, ja da ga čekam, da dođem ponekad da ga vidim (kad ponekad?, sigurno će me šef pitati koliko često želim da dobijam godišnji i slobodne dane da bih putovala). Hvala Bogu, odustao je od te ideje. Bio je 3 meseca, vratio se. Posle godinu i nešto, našao je i posao. Plata prosečno otužna, ali je bar nešto počelo da ide na bolje. E sad čekaj, ne može brata i ćaleta da ostavi same. Onda, njegovi prodaju stan tamo i kupuju drugi ovde u gradu. Sad čekaj da vrate dugove. On mora da im pomogne. I sad na kraju čeka veću platu...A ja ostarih čekajući Godoa..Biološki sat kuca, otkucava..Sačekaću ja još malo, nije problem kad sam toliko čekala, i nemam ništa protiv da on pomogne svojima, ali kad ćemo mi doći na red? svaki put kad spomenem budućnost, bilo šta vezano za nas, on dobije nervni slom i posvađamo se tako da me izvređa kao najgoru klošarku i na kraju ispadnem debil što razmišljam o zajedničkoj budućnosti posle 4 godine veze. To je tabu sve dok se ne dobiju svi potrebni uslovi koje je on zamislio ( a za koje ja ne smem da pitam koji su). Da li sam stvarno bezobrazna i da li stvarno treba da ćutim, sedim i čekam da on dođe jednog dana i kaže "evo, došao je taj dan, kockice su se poklopile..."??

on ochigledno ima drugachije prioritete nego ti...
nisam iz tvoje priche shvatio da su mu cale i burazer maloletni (ni maloumni) pa ne mogu sami o sebi da vode rachuna...
lepo je shto vodi rachuna o svojoj porodici,ali izgleda nije spreman da sam zasnuje svoju...ili mu sve to dodje kao odlichan izgovor...
ako se uskoro ne otrgne iz te priche,limpaj sine odatle daleko je sunce,poshto ce te na kraju ostaviti zbog mladje,kad mu sve bude u full-u!

:think: pa nekad ni kolotecina nije losa, najmanje energije trosi...istina, kad-tad se neko smori i pozeli promenu i tada nastaje haos....:))))

ma ne nije ni bitno nego je to sasvim ok veza..nigde ne videh realni problem..ne svadjaju se..mislim kao sad se setila..neko bi pozeleo da zivi posle mesec dana s nekim..neko ima mogucnosti da se osamostali neko ne..to kad cujem promena..pa jos odjednom bez naznaka..kao da je sa strancem..nema toga..treba poznavati partnera i usput videti i pricati..malo ipak poznavati sebe bar i gledati u buducnost sta zelis od sebe i veze

ma ne nije ni bitno nego je to sasvim ok veza..nigde ne videh realni problem..ne svadjaju se..mislim kao sad se setila..neko bi pozeleo da zivi posle mesec dana s nekim..neko ima mogucnosti da se osamostali neko ne..to kad cujem promena..pa jos odjednom bez naznaka..kao da je sa strancem..nema toga..treba poznavati partnera i usput videti i pricati..malo ipak poznavati sebe bar i gledati u buducnost sta zelis od sebe i veze

koliko cujem ona pokusava sa njim vec godinama nesto da postigne, potegne temu on se distancira, posvadja, pomire se i nikom nista....u njoj i dalje tinja zelja za drukcijim zivotom sa njim a on je na to gluv....oni se ne vide pravim ocima, nema tu bliskosti jer da ima seli bi kako ljudi i imali sluha jedno za drugo....i nasli kompromis.....

Zena je abortirala vec jednom, a zeli decu i porodicu. Moze lagano da joj se dogodi da dok se okrene, proso voz, prosle godine, ne moze vise da ostane u drugom stanju, zena ostane bez dece jer je cekala idiota. Ja vidim problem. Ogroman problem vidim.

Edit: najgore je sto, i ako ga pritisne, on moze da popusti i da je ozeni, pa da i dalje nastavi po starom. Taj papir sustinski nista ne znaci. Drago moje sunce, trazi drugog, sa tim tvojim srecu vidjet neces. Znam dobro taj tip muskarca.

Poslednja izmena:

pa koliko pishe u uvodnom postu ona devojka hoce da zhivi sa njim i da zasnuju svoju porodicu,
a on nema vremena jer mora da vodi rachuna o caletu kevi i burazeru...
ja sam bio u slichnoj situaciji dok nisam shvatio da su to energetski vampiri
iako primarna porodica,ali da im je lakshe da se neko drugi (ja) bavi njihovim zhivotima
i problemima,i da reshava sve problematichne situacije,i dodjemo do toga da ja stojim u mestu,
oni se zahabavaju a mene ostavlja devojka...tako da ako mene pita,treba da postavi stvari na sledeci nachin:
ja ili oni?ne da prekine sve kontakte sa svojima,daleko bilo,da se svadjaju ili slichno,ne,nego da on lepo
uzme svoj zhivot u svoje ruke,a oni nek se bore za sebe...niko tu nije mali...

koliko cujem ona pokusava sa njim vec godinama nesto da postigne, potegne temu on se distancira, posvadja, pomire se i nikom nista....u njoj i dalje tinja zelja za drukcijim zivotom sa njim a on je na to gluv....oni se ne vide pravim ocima, nema tu bliskosti jer da ima seli bi kako ljudi i imali sluha jedno za drugo....i nasli kompromis.....

cekaj cekaj ona posmatra samo njega..i kao njegove izgovore..uopste ne razmislja da li je izvodljivo..ono sabere 2 plate i troskove pa se oduzme..mislim ako se poznaju navodno mogla je odavno provaliti da su izgovori u nedogled..sto nije rekla ja cu izjamniti stan imas mesec dana da se smislis..znam kako je meni u vezi bilo..uvek je u vazduhu bilo pitanje iznajmljivanje stana i dece..ali iz nekog razloga smo cutali i razumeli da nije izvodljivo..tek se ponekad pomene ali nikad u pravom trenutku..i nema tu krivca..svesnije smo gledali na nestabilna vremena..i pored svega mi smo imali stabilnu vezu punu razumevanja..iako nismo seli bas bas i nesto resili

pa koliko pishe u uvodnom postu ona devojka hoce da zhivi sa njim i da zasnuju svoju porodicu,
iako primarna porodica,ali da im je lakshe da se neko drugi (ja) bavi njihovim zhivotima
i problemima,i da reshava sve problematichne situacije,i dodjemo do toga da ja stojim u mestu,
oni se zahabavaju a mene ostavlja devojka...tako da ako mene pita,treba da postavi stvari na sledeci nachin:
ja ili oni?ne da prekine sve kontakte sa svojima,daleko bilo,da se svadjaju ili slichno,ne,nego da on lepo

:think: to znaju biti strasne stvari....moj muz ima sestru koja je uzivala da je on mizeran, da mu je lose i samo tada je bila u super odnosima sa njim....kad smo poceli da se zabavljamo ubrzo je htela da nas rastavi, nije trpela njegovu srecu i prosperitet.... ni ne bi ja to ni znala dok nisam pricala sa nasim kumom a on ih zna jos iz detinjstva....ozbiljno me upozorio na nju....mada, ja tu nema sta, na mom muzu je da postavi svoju primarnu familiju na svoje mesto i to je uradio na vrlo lep nacin, bez svadje i nepricanja....i sve je doslo na svoje.....

cekaj cekaj ona posmatra samo njega..i kao njegove izgovore..uopste ne razmislja da li je izvodljivo..ono sabere 2 plate i troskove pa se oduzme..mislim ako se poznaju navodno mogla je odavno provaliti da su izgovori u nedogled..sto nije rekla ja cu izjamniti stan imas mesec dana da se smislis..znam kako je meni u vezi bilo..uvek je u vazduhu bilo pitanje iznajmljivanje stana i dece..ali iz nekog razloga smo cutali i razumeli da nije izvodljivo..tek se ponekad pomene ali nikad u pravom trenutku..i nema tu krivca..svesnije smo gledali na nestabilna vremena..i pored svega mi smo imali stabilnu vezu punu razumevanja..iako nismo seli bas bas i nesto resili

pa i ja to kazem, nema tu krivca.....on ocigledno ne vidi njih u toj situaciji a to nije za osudjivati.....on tera svoju pricu a ona ne.....ona je nezadovoljna....i ona treba da se bori za svoje mesto pod suncem, sa njim ili bez njega.....

a zasto ne uzmes u obzir da je ona isto prema svojima takva..samo sto je zensko pa njeni roditelji ne ocekuju od nje da grca za njih..razmisli malo koliko musko mora da potegne na obe strane..znam kako je moj burazer kod zene otisao i pocela je druga prica prema nama..sto ne mora biti tako ali znamo kako ga zena truje i sta je od njega napravila..mislim zabole me to je njegov obraz..zao mi keve koja je proplakala zbog mentola

Zena je abortirala vec jednom, a zeli decu i porodicu. Moze lagano da joj se dogodi da dok se okrene, proso voz, prosle godine, ne moze vise da ostane u drugom stanju, zena ostane bez dece jer je cekala idiota. Ja vidim problem. Ogroman problem vidim.

Edit: najgore je sto, i ako ga pritisne, on moze da popusti i da je ozeni, pa da i dalje nastavi po starom. Taj papir sustinski nista ne znaci. Drago moje sunce, trazi drugog, sa tim tvojim srecu vidjet neces. Znam dobro taj tip muskarca.

ne znas ti dobro taj tip muskarca ni ona ga ne zna posle 4 god..jer da znate ne bi ostajale u zabludi toliko dugo vec bi posle par meseci potegla tu pricu..mogu oni decu i ovako da prave tu gde su

a zasto ne uzmes u obzir da je ona isto prema svojima takva..samo sto je zensko pa njeni roditelji ne ocekuju od nje da grca za njih..razmisli malo koliko musko mora da potegne na obe strane..znam kako je moj burazer kod zene otisao i pocela je druga prica prema nama..sto ne mora biti tako ali znamo kako ga zena truje i sta je od njega napravila..mislim zabole me to je njegov obraz..zao mi keve koja je proplakala zbog mentola

nisam uzeo u obzir jer se rukovodim na konto onoga shto je rekla...
ona svoje nije pomenula...verovatno ima drugachiji odnos...
ne kazhem ja da ne treba pomoci svojima,i boriti se zajedno,
taman posla...nego treba uvideti kada te neko zloupotrebljava...
mozhda ona to vidi u njihovom odnosu,ali on ne uvidja...
uostalom,nisam dovoljno pametan ni da reshim svoje probleme...
tako da nek joj je sa srecom,ne samo njoj...svima! :)

a ti shto ih zhene truju,to mi je hit...takodje to znam iz lichnog iskustva,mislim,video sam to u praksi...odlichan metod manipulacije!
narochito kada dodjesh dotle da te zabole za celu prichu i samo se cuteci smeshkash! :mrgreen:

nisam uzeo u obzir jer se rukovodim na konto onoga shto je rekla...
ona svoje nije pomenula...verovatno ima drugachiji odnos...
ne kazhem ja da ne treba pomoci svojima,i boriti se zajedno,
taman posla...nego treba uvideti kada te neko zloupotrebljava...
mozhda ona to vidi u njihovom odnosu,ali on ne uvidja...
uostalom,nisam dovoljno pametan ni da reshim svoje probleme...
tako da nek joj je sa srecom,ne samo njoj...svima! :)

:think: puno sreca ali i mudrosti.....jadan je covek koji ima teske roditelje i bracu i sestre, koji ne znaju granice....jer da bi covek bio srecan treba da je u miru i sa njima, zena i deca nisu dovoljni.....

a ti shto ih zhene truju,to mi je hit...takodje to znam iz lichnog iskustva,mislim,video sam to u praksi...odlichan metod manipulacije!
narochito kada dodjesh dotle da te zabole za celu prichu i samo se cuteci smeshkash! :mrgreen:

to ti pricam..treba cuti i drugu stranu..meni je dovoljno sto je porodica presla u drugi grad..pa dugovi..pa on da ode u inostranstvo..pf..covek se bori ocigledno

Taj tip ce uvek imati neki izgovor - cekaj dok ovo, pa kad bude ovo, onda cekaj ono, pa kad bude ono, cekaj sad to i to....I uopste on nije bitan u ovoj celoj prici, ona je bitna, zensko je, treba da razmislja o svojoj buducnosti, pre svega o porodici. A on nek se bori i dalje, siroki mu drumovi. Posteno bi bilo reci joj- slusaj meni jos nije do braka i dece, ne mogu tu odgovornost na svoja pleca da preuzmem, a ti radi kako hoces, odluci sama. Ali on hoce i jare i pare. Hoce nju da zadrzi ali iskljucivo pod svojim uslovima. U pravu je preterana. Krajnje je vreme da ona prestane da razmislja o tome sta on hoce, nego da uradi nesto korisno za sebe - da ga ostavi. Mogu desnu ruku da dam da ce na sve da pristane (na recima naravno) ako mu bude saopstila da zeli da raskine. Zakazace datum vencanja, promenice se bla bla. Ali sa takvim tipovima je kao i sa bilo kojim drugim zlostavljacima. Nikad se on nece promeniti usitnu i bila bi luda da sebe izlozi maltretmanu zivota s takvim covekom. Bezi od njega, ne okreci se.

Back