i šta posle 4 godine veze?

zasto se ovakava tema postavlja na forumu, a o tome se ne razgovara odmah sa partnerom?
pa zato sto ona i sama zna kako ce taj razgovor da se zavrsi..
on ce da plane i poludi i napravi svadju..
provocirace je do granice pucanja.. njenog..
onda kad bude spremna da prekine, tad ce i da obavi taj razgovor sa njim..

E i tu je razumem. Zato sto se plasi, zato sto joj je verovatno vec muka od tih razgovora (koji se uvek teku isto, on se dere i vredja je, svadjaju se, i nikad se nista ne resi), i lakse joj je da ide linijom manjeg otpora, i izbegava sukob. Zamisli tek sta bi bilo da zive zajedno, nebitno koji problem da je u pitanju, isto to, urlanje, svadja, frka...ne normalan razgovor ni resavanje problema, ni kompromis. Ma bezi bre. Ako joj je mucno da razgovara, ni ne mora. Nek nestane na jedno metar dana i promeni broj telefona. Kad je konacno bude nasao izvredjace je poslednji put najgrdje i zdravo dovidjenja. Cist rez.

E i tu je razumem. Zato sto se plasi, zato sto joj je verovatno vec muka od tih razgovora (koji se uvek teku isto, on se dere i vredja je, svadjaju se, i nikad se nista ne resi), i lakse joj je da ide linijom manjeg otpora, i izbegava sukob. Zamisli tek sta bi bilo da zive zajedno, nebitno koji problem da je u pitanju, isto to, urlanje, svadja, frka...ne normalan razgovor ni resavanje problema, ni kompromis. Ma bezi bre. Ako joj je mucno da razgovara, ni ne mora. Nek nestane na jedno metar dana i promeni broj telefona. Kad je konacno bude nasao izvredjace je poslednji put najgrdje i zdravo dovidjenja. Cist rez.

:heart:

ovo je samo u situaciji gde oboje izgaraju od ljubavi, prema njenim recima, a samo ne mogu da se usklade oko adrese..da li ce da primaju postu i racune na istoj ili ne..
zamisli tek stvarne zivotne probleme koji ih cekaju..

Nema se para za zajednički život? Pa nemamo ni ovako. Ja sam sad podstanar sa sestrom, ovako bih bila sa njim. On ovako plaća troškove u svom stanu, a inače bi sa mnom. Ne bismo mogli da putujemo? Pa ni ove 4 godine nismo putovali. Ne bismo imali za Nike patike od 12.000? Nikad ih nisam ni kupovala, ni kad sam živela kod mame i tate. Nema para da živi sa mnom, ali ima da ulaže u taj stan u kom ne planira da živi? Ili planira, a meni neće da kaže.. Šta će biti sledeće? Čekaj da kupi svoj stan, nova kola, da ode tri puta na Maldive, na Ibizu? Ok, ali kaži onda šta ti je prioritet i šta želiš od života, a nemoj mene da zavlačiš.. Normalno, kad kažem tako, atomska bomba je mala maca kako on pukne.. I kad ga lepo pitam, ajde da pričamo o tome, opet eksplozija.."Šta tu ima da se priča?" :dash:
Da ti nesto kazem , stavovi tvog momka su suplji kao svajcarski sir .Sa velikom paznjom pratim ovu temu jer sam bio u nekoj slicnoj situaciji .
Ja sam bio spreman da ozenim djevojku koju sam volio , a ona je pocela postavljati pitanje materijalne osnove .Nisam imao ni stan , ni posao
a u dzepu sam imao par stotina maraka .Bio sam vrijedan , imao sam svoju struku i bio spreman da se borim kao lav . Bila je prilicno skepticna
a kad se umijesala njena rodbina , koji su bili materijalisti , sve je otislo dodjavola .Poslije sam shvatio da me nije dovoljno voljela .
Price o materijalnoj osnovi su obicna lagarija . Kad nekog volis , ides s njim i pod sator ako treba .

ograničen ti je ovaj post, jako i ne nasedam na tvoju provokaciju :aha:
što se ja naslađujem, samo uviđam koliko idiota ima u ovoj zemlji :neutral:

pa nije ogranicen meni, nego si ti svrstao u isti negativan kos sve koji misle drugacije od tebe..
nije provokacija, samo konstatacija..
ti si menu simpatican..manje i vise..zavisi od teme na kojoj se nadjemo :)
ali ti ne dam za pravo za ovo sto si napisao..

Da ti nesto kazem , stavovi tvog momka su suplji kao svajcarski sir .Sa velikom paznjom pratim ovu temu jer sam bio u nekoj slicnoj situaciji .
Ja sam bio spreman da ozenim djevojku koju sam volio , a ona je pocela postavljati pitanje materijalne osnove .Nisam imao ni stan , ni posao
a u dzepu sam imao par stotina maraka .Bio sam vrijedan , imao sam svoju struku i bio spreman da se borim kao lav . Bila je prilicno skepticna
a kad se umijesala njena rodbina , koji su bili materijalisti , sve je otislo dodjavola .Poslije sam shvatio da me nije dovoljno voljela .
Price o materijalnoj osnovi su obicna lagarija . Kad nekog volis , ides s njim i pod sator ako treba .

vrlo diskutabilno, vrlo:think:
ja sam neko ko voli lep život, kao i moj partner...ne smatram da bismo bili srećni pod tim šatorom ma koliko se voleli ;)

Свиђа ми се твој став! :ok:

zbog takvog idealističkog stava su mnogi brakovi osuđeni na propast pre vremena a mnogi ljudi sami;)
to je nažalost previše romantično mišljenje u današnje vreme

ne kažem da nije ispravno i lepo ali, neisplativo uglavnom

nije bebo romanticno, samo realno..i odvaja sponzoruse i sponzore od onih koji se udaju iz interesa i sa racunicom..
niko ti ne garantuje da onaj ko danas ima vise nego pristojno, sutra ne moze da ostane bez toga..
sta se onda desava kad se neko nadje da pored sebe ima nekog koga bas ne voli svim srcem, a odjednom osiromasenog?

nije bebo romanticno, samo realno..i odvaja sponzoruse i sponzore od onih koji se udaju iz interesa i sa racunicom..
niko ti ne garantuje da onaj ko danas ima vise nego pristojno, sutra ne moze da ostane bez toga..
sta se onda desava kad se neko nadje da pored sebe ima nekog koga bas ne voli svim srcem, a odjednom osiromasenog?

što ste se svi uhvatili za taj primer?
ja pričam o ljudima koji se stvarno vole al realno, samo od ljubavi ne mogu da žive:D

ubedjena sam i ja..
al ko sam ja da njoj kazem da ga ostavi..mozda je ona mazohista, pa joj je potreban takav odnos da bi bila zadovoljna i ispunjena, a sebi to nece da prizna?
ja nikad ne bih ostala u vezi u kojoj partner ima takav odnos prema meni..a pogotovo ne bih razmisljala o porodici i deci sa njim..
oni se jos zabavljaju..zamisli tek kad dobiju decu, pa krenu realni zivotni problemi..
Koji su to realni problemi kada dođu djeca, ako ovi egzistencijalni nisu toliko ozbiljni?

Back