i šta posle 4 godine veze?

Nema se para za zajednički život? Pa nemamo ni ovako. Ja sam sad podstanar sa sestrom, ovako bih bila sa njim. On ovako plaća troškove u svom stanu, a inače bi sa mnom. Ne bismo mogli da putujemo? Pa ni ove 4 godine nismo putovali. Ne bismo imali za Nike patike od 12.000? Nikad ih nisam ni kupovala, ni kad sam živela kod mame i tate. Nema para da živi sa mnom, ali ima da ulaže u taj stan u kom ne planira da živi? Ili planira, a meni neće da kaže.. Šta će biti sledeće? Čekaj da kupi svoj stan, nova kola, da ode tri puta na Maldive, na Ibizu? Ok, ali kaži onda šta ti je prioritet i šta želiš od života, a nemoj mene da zavlačiš.. Normalno, kad kažem tako, atomska bomba je mala maca kako on pukne.. I kad ga lepo pitam, ajde da pričamo o tome, opet eksplozija.."Šta tu ima da se priča?" :dash:

to ti pricam..treba cuti i drugu stranu..meni je dovoljno sto je porodica presla u drugi grad..pa dugovi..pa on da ode u inostranstvo..pf..covek se bori ocigledno

matori,moj stariji brat nema gde nije bio,i shta radio,i kao cima se,on ce ovo on ce ono...a ovamo gleda kako sebi da napravi ugodjaj,i non stop bezhi od odgovornosti koju defakto preuzima na sebe "zhrtvujuci" se za porodicu...pusti te priche,pa mu svi krivi...
svako se bori za sebe i tachka!

Nema se para za zajednički život? Pa nemamo ni ovako. Ja sam sad podstanar sa sestrom, ovako bih bila sa njim. On ovako plaća troškove u svom stanu, a inače bi sa mnom. Ne bismo mogli da putujemo? Pa ni ove 4 godine nismo putovali. Ne bismo imali za Nike patike od 12.000? Nikad ih nisam ni kupovala, ni kad sam živela kod mame i tate. Nema para da živi sa mnom, ali ima da ulaže u taj stan u kom ne planira da živi? Ili planira, a meni neće da kaže.. Šta će biti sledeće? Čekaj da kupi svoj stan, nova kola, da ode tri puta na Maldive, na Ibizu? Ok, ali kaži onda šta ti je prioritet i šta želiš od života, a nemoj mene da zavlačiš.. Normalno, kad kažem tako, atomska bomba je mala maca kako on pukne.. I kad ga lepo pitam, ajde da pričamo o tome, opet eksplozija.."Šta tu ima da se priča?" :dash:

a da ti njega ostavish i da se mi vidimo na kafi!? :)

brate isto cu ti reci..sto na vreme nisi prekinula ako ti ne odgovara..meni se cini da mnogo vise devojke izbegavaju odgovornost zajednickog zivota jer bi da kafenisu sa drugaricama..da se izive..sto gospodjica to ne pomenu..nego odlazak voza..pa ybg..ne moze sve po vasem..kad odlazi voz onda je on nezreo sto nece..a dok bi se pele po stolovima i opijale onda ajde nemoj vrsis presiju treba da se izivim

Koliko shvatam tvoj problem je sto si abortirala kada nisi trebala. Recimo da je tako.
Ti moras da odlucis sta je za tebe najbolje, da sagledas svaki scenario moguceg ostanka u vezi i raskida. Po meni ti i on ne stojite lose u vezi, samo vam je situacija nametnula odnose. Ako stvari koje vas sputavaju idu u pravcu resavanja, mozda je bolje da sacekas jos koju godinu pa da onda zasnujete porodicu (jer se sada ne slazete oko toga). Ako je situacija takva da se ne poboljsava, tj. da sa vremenom stalno iskrsavaju neko novi problemi, onda je bolje da ne gubis vreme i da izadjes iz veze.

Dragi forumaši, i momci i devojke, želela bih da čujem vaše mišljenje o mom problemu, jer više ne znam da li sam luda, zbunjena ili blesava..
S mojim dragim sam u vezi sad okruglo četiri godine. U suštini se dobro slažemo, nismo nikad raskinuli pa se mirili, bilo je manjih trzavica i svađica ali ništa strašno. Nekako smo od početka znali da smo jedno za drugo i da je to to. Posle 4-5 meseci smo pričali o tome da živimo zajedno. Pričali. Jer nikako da nam se poklope sve kockice. Tj. njemu. Ja sam sve vreme imala posao i čekala. Da završi faks. Posle godinu i nešto, kad je i to prošlo, čekali smo da se zaposlli. Kao za maler, od posla ni p.
Ćale došao da živi s njim i bratom, da bi našao neki posao, keva ostala u drugom gradu odakle su jer je tamo imala posao. U međuvremenu sam abortirala, jer ne bismo imali od čega da podižemo dete. On odlučuje da ode u inostranstvo da radi bilo šta. Prvo je bila priča da se oženi tamo, da bude 5 godina (koliko već treba) da dobije državljanstvo, ja da ga čekam, da dođem ponekad da ga vidim (kad ponekad?, sigurno će me šef pitati koliko često želim da dobijam godišnji i slobodne dane da bih putovala). Hvala Bogu, odustao je od te ideje. Bio je 3 meseca, vratio se. Posle godinu i nešto, našao je i posao. Plata prosečno otužna, ali je bar nešto počelo da ide na bolje. E sad čekaj, ne može brata i ćaleta da ostavi same. Onda, njegovi prodaju stan tamo i kupuju drugi ovde u gradu. Sad čekaj da vrate dugove. On mora da im pomogne. I sad na kraju čeka veću platu...A ja ostarih čekajući Godoa..Biološki sat kuca, otkucava..Sačekaću ja još malo, nije problem kad sam toliko čekala, i nemam ništa protiv da on pomogne svojima, ali kad ćemo mi doći na red? svaki put kad spomenem budućnost, bilo šta vezano za nas, on dobije nervni slom i posvađamo se tako da me izvređa kao najgoru klošarku i na kraju ispadnem debil što razmišljam o zajedničkoj budućnosti posle 4 godine veze. To je tabu sve dok se ne dobiju svi potrebni uslovi koje je on zamislio ( a za koje ja ne smem da pitam koji su). Da li sam stvarno bezobrazna i da li stvarno treba da ćutim, sedim i čekam da on dođe jednog dana i kaže "evo, došao je taj dan, kockice su se poklopile..."??

men' se cini da on ne bi jos da zakatanci svoju slobodu. nece tu vrst obaveze. a tebi nikada za 4 godine nije palo na pamet da pomislis na nekog drugog...msm, nisi se smorila od njega i pokusala sa nekim drugim?
najveci uzas je sto si abortirala.

Pričala sam, svi su na mojoj strani, čak i njegovi, stalno pitaju kad ćemo se uzimati, kad će unučići, jedino on vidi problem u svemu..Čak mi je njegova keva rekla "Što ga ne uhvatiš na bebu?"

to je zato sto si ti idealna za sve, ali nisi za njega..
jedno bi bilo kad bi njegovi bili ti koji insistiraju da on ulaze to malo novca sto zaradi u njihov porodicni stan, drugo je to sto je to njegova zelja..
da on tebe vidi kao svoju idealnu polovinu, odavno bi ste vas dvoje delili istu adresu..
njegove burne reakcije na zapocetu temu, samo ti potvrdjuju to..
da je drugacije, bio bi on taj koji te kad temu zapocnes smiruje i moli da sacekas jos malo samo dok..vec nesto od svega sto zavrsava..
a ovako..
bojim se da ces biti dobra dok ne naleti na bolju za sebe..

to je zato sto si ti idealna za sve, ali nisi za njega..
jedno bi bilo kad bi njegovi bili ti koji insistiraju da on ulaze to malo novca sto zaradi u njihov porodicni stan, drugo je to sto je to njegova zelja..
da on tebe vidi kao svoju idealnu polovinu, odavno bi ste vas dvoje delili istu adresu..
njegove burne reakcije na zapocetu temu, samo ti potvrdjuju to..
da je drugacije, bio bi on taj koji te kad temu zapocnes smiruje i moli da sacekas jos malo samo dok..vec nesto od svega sto zavrsava..
a ovako..
bojim se da ces biti dobra dok ne naleti na bolju za sebe..

to sam napisao u prvom postu...kad se on sredi,pashce pedala...

divno je i volite se da bi se veza u kojoj ste zasnivala na - zabavljanju..
dok se covek zabavlja, dotle deli samo lepe trenutke..
bojim se samo da vam emocije nisu iste..
jedno je imati nekoga za redovan seks, a drugo je potpisati ugovor za do kraja zivota zajednicku buducnost..

Back