i šta posle 4 godine veze?

ok, to stoji da ne znam kako to izgleda zaradjivati, ali kažem šta sam videla. a videla sam da se ljudi i sa manje uzimali i imali porodicu.
to što su morali da krpe kraj s krajem, štede i žive krajnje skromno ih nije sputavalo u želji da imaju porodicu.

vidjam i ja svasta ali ne mogu osudjivati jer znam kako je tesko zaraditi i preziveti kad nemas..uopsteno zadrzati posao..bio sam i ja u vezi 6 god..i ja i ona smo promenili po 2-3 posla..i isto tako 3 god kod mojih 3 kod njenih..niko nije kriv i niko ne moze osuditi nekog..mi smo tako odlucili i nismo napravili korak da iznajmimo stan..nema blage veze s tim da je nas odnos bio problem..cist bistar mozak..imali bi mir i kutak ali kuce ne bi imalo za sta da nas ujede i posvadjali bi se sigurno kad bi se novac umesao

Dragi forumaši, i momci i devojke, želela bih da čujem vaše mišljenje o mom problemu, jer više ne znam da li sam luda, zbunjena ili blesava..
S mojim dragim sam u vezi sad okruglo četiri godine. U suštini se dobro slažemo, nismo nikad raskinuli pa se mirili, bilo je manjih trzavica i svađica ali ništa strašno. Nekako smo od početka znali da smo jedno za drugo i da je to to. Posle 4-5 meseci smo pričali o tome da živimo zajedno. Pričali. Jer nikako da nam se poklope sve kockice. Tj. njemu. Ja sam sve vreme imala posao i čekala. Da završi faks. Posle godinu i nešto, kad je i to prošlo, čekali smo da se zaposlli. Kao za maler, od posla ni p.
Ćale došao da živi s njim i bratom, da bi našao neki posao, keva ostala u drugom gradu odakle su jer je tamo imala posao. U međuvremenu sam abortirala, jer ne bismo imali od čega da podižemo dete. On odlučuje da ode u inostranstvo da radi bilo šta. Prvo je bila priča da se oženi tamo, da bude 5 godina (koliko već treba) da dobije državljanstvo, ja da ga čekam, da dođem ponekad da ga vidim (kad ponekad?, sigurno će me šef pitati koliko često želim da dobijam godišnji i slobodne dane da bih putovala). Hvala Bogu, odustao je od te ideje. Bio je 3 meseca, vratio se. Posle godinu i nešto, našao je i posao. Plata prosečno otužna, ali je bar nešto počelo da ide na bolje. E sad čekaj, ne može brata i ćaleta da ostavi same. Onda, njegovi prodaju stan tamo i kupuju drugi ovde u gradu. Sad čekaj da vrate dugove. On mora da im pomogne. I sad na kraju čeka veću platu...A ja ostarih čekajući Godoa..Biološki sat kuca, otkucava..Sačekaću ja još malo, nije problem kad sam toliko čekala, i nemam ništa protiv da on pomogne svojima, ali kad ćemo mi doći na red? svaki put kad spomenem budućnost, bilo šta vezano za nas, on dobije nervni slom i posvađamo se tako da me izvređa kao najgoru klošarku i na kraju ispadnem debil što razmišljam o zajedničkoj budućnosti posle 4 godine veze. To je tabu sve dok se ne dobiju svi potrebni uslovi koje je on zamislio ( a za koje ja ne smem da pitam koji su). Da li sam stvarno bezobrazna i da li stvarno treba da ćutim, sedim i čekam da on dođe jednog dana i kaže "evo, došao je taj dan, kockice su se poklopile..."??

procitaj ovo boldovano.
ako ne razumes procitaj opet.
i opet.

Za brak nisu potrebna nikakva materijalna sredstva . Potrebne su samo svije osobe koje se vole .
Krevet za spavanje imate , jer i sada spavate u nekim krevetima .Hranu imate jer i sada nesto
jedete . U braku necete jesti nista vise .Ne voli on tebe dovoljno i to je citava prica .
Da voli , odnio bi te na rukama kuci .

uglavnom se slažem s tobom, ali ne i ovaj put
nije tačno da nisu potrebna materijalne sredstva.... gde će da žive, od čega će da žive, od čega će da hrane i odgajaju dete?
i nemoj da mi kažeš da je dovoljna samo ljubav, jer nije... kad se nagomilaju računi, zakrče creva, izliže se stara garderoba, kad gledaš kako ti dete nosi tuđe stvari, ljubav se pretvara u svađu
ne kažem da treba da se zarađuje za avione i kamione, ali daleko od toga da za brak/zajednički život nikakva materijalna sredstva nisu potrebna

nije tačno da nisu potrebna materijalne sredstva.... gde će da žive, od čega će da žive, od čega će da hrane i odgajaju dete?
i nemoj da mi kažeš da je dovoljna samo ljubav, jer nije... kad se nagomilaju računi, zakrče creva, izliže se stara garderoba, kad gledaš kako ti dete nosi tuđe stvari, ljubav se pretvara u svađu
ne kažem da treba da se zarađuje za avione i kamione, ali daleko od toga da za brak/zajednički život nikakva materijalna sredstva nisu potrebna

Upravo tako, a opet sam i pomislio na tipa s obzirom kako je receno da je u malo tezoj situaciji prvo oko posla pa sa porodicom. Verovatno mu se provlaci tezina odgovornosti koju nosi bracni i porodicni zivot. I ako nisi sposoban, siguran i sta vec da ces moci da privredis za porodicu da to postaje frustrirajuce i da se udaljavas od toga. Strah od neizvesnosti je veoma opasan strah. Ko ga nije osetio ne moze ni da zna. A sa druge strane opet ima ljudi rizikovali su i zajedno su stvarali i stvorili, bili su borbeni i uspeli su toliko koliko su im prilike dozvoljavale.

Tesko je posavetovati nekog ispravno u ovakvim slucajevima. Sa nekim si 4 godine i treba da se raskantas i ne znas da li ces naci opet nekog ko je vredan razmisljanja a da ne kazem pomena za bracni zivot ili rizikovati i jednog dana mozda biti krajnje nezadovoljan rezultatom tog rizika ili biti presrecan zbog istog rizikovanja.

Znas kad puca, kad zafali sredstava za zivot i kad pocnu da se uporedjuju sa komsilukom, ono komsinice kupile nov namestaj, letovale tu i tu, nose novo perje te i te marke, kupuju nove automobile, komsijska deca idu na privatne casove, skolovace se u inostranstvu, komsije nasle nove firme u kojima je plata vrh, i tezgare sa strane, i sve tako...

Znas kad puca, kad zafali sredstava za zivot i kad pocnu da se uporedjuju sa komsilukom, ono komsinice kupile nov namestaj, letovale tu i tu, nose novo perje te i te marke, kupuju nove automobile, komsijska deca idu na privatne casove, skolovace se u inostranstvu, komsije nasle nove firme u kojima je plata vrh, i tezgare sa strane, i sve tako...

ne da se upoređuju, nego ti se srce cepa kad vidiš svoje dete u tuđim krpama, nesrećno jer se nema za nove patike
o letovanju ili rekreativnoj da ne pričam

vi kao da ste nekako odvojeni zaista
mozda si i u stanju da pricas i s nekim psihologom, ovako je sve neko cekanje a ne mozes ni da gledas nekog drugog jer cekas ovog
mozes da: prihvatis, odes ili da lobiras za promenu
ako lobiras onda ne sme to direktno nego kao politicari, da gledas cilj a ne direktno i da kukas
zasto on nece, mozda i nisi jedino zensko u njegovom zivotu nego sigurna luka?
ili batali prihvati to i radi svoje, mozes da orocis neko vreme koliko ces da cekas npr dva meseca radis svoje i ne razmisljas o braku i onda da odlucis, i njemu ne zakeras niti sta. samo je bitno da sebe ne maltretiras i njemu da ne zakeras i budes skroz OK onako kao da se izdvojis malo, kad ga gledas znaci da ne kukas i malo si zapravo nad njim nad situacijom a on to ne kapira : ))

Back