I opet..pretplata

Da li placate pretplatu?

• Da

• Ne

• Sta da li placam?

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Ništa tu drugar ne štima. Živimo u lopovskoj državi gde svako gleda kako da zahebe onog drugog, pa je moralisanje izlišno. Stegneš gujicu i gledaš da uvatiš krivinu gde god možeš. Što ne platiš dobro je, što platiš, gledaš da je što manje bolno. Jedino se tako ovde može preživeti.

E kad budemo živeli u pravno uređenoj državi gde se zna šta se plaća i za šta se plaća, onda možemo razgovarati o tome. Ovako je izlišno.

Свака част, баш тако...

Pa za prinudnu naplatu..

Prvo moraju da te tuže.
Pa da dobiju presudu.
Pa da zahtevaju prinudnu naplatu.
Pa da sud odobri prinudnu naplatu.
Pa tek onda dođu.
A obično ne uspeju da naplate.
Pa naprave zapisnik i odu. Pa banu za 2-3 meseca opet.

A to je u nesposobnoj državi duuug proces. Još neko reče da ne izdaju naloge za iznose manje od 10000. A pošto realno mogu po sadašnjoj ceni pretplate da dobiju 6000, nema ništa od toga. Pošto treba duže od godinu dana da kamata uveća iznos do 10000.

прво није ово нацизам па тек тако дођу да плене ствари,
мада нисмо далеко од тога..

Vrlo smo blizu toga..

Prvo moraju da te tuže.
Pa da dobiju presudu.
Pa da zahtevaju prinudnu naplatu.
Pa da sud odobri prinudnu naplatu.
Pa tek onda dođu.
A obično ne uspeju da naplate.
Pa naprave zapisnik i odu. Pa banu za 2-3 meseca opet.

A to je u nesposobnoj državi duuug proces. Još neko reče da ne izdaju naloge za iznose manje od 10000. A pošto realno mogu po sadašnjoj ceni pretplate da dobiju 6000, nema ništa od toga. Pošto treba duže od godinu dana da kamata uveća iznos do 10000.

Hvala Paganko :)

Ne ljutim se ali nemaš potrebe otvarati polemiku o nečemu što ne razumiješ. Članovi koji si naveo su više manje standardni i kod nas i kod vas, ako na to aludiriš da je kao nešto različito. Različita je cijena, zakonska obaveza je jasna a i kategorije koje su oslobođene od plaćanja su standardne.

ja ne razumem a ti razumes..?? procita li clan 81...?? sta kaze tamo kad se uspostavlja obligacioni odnos..?? zar nije precizirano sta mora da uradi RTS a sta predplatnik..?? i sta je od toga uradjeno da bi se zasnovao obligacioni odnos..??

ja ne razumem a ti razumes..?? procita li clan 81...?? sta kaze tamo kad se uspostavlja obligacioni odnos..?? zar nije precizirano sta mora da uradi RTS a sta predplatnik..?? i sta je od toga uradjeno da bi se zasnovao obligacioni odnos..??

Ma on radi u nekoj televiziji garant, vidiš da samo tera svoju propagandu. Mad sa druge strane, šta god pisalo u zakoniku moraš pametno da igraš, inače ti naplate.

Paganko, sa pravnog aspekta si im dobro objasnio u onom dijelu gdje si citrao ZOO ali ovo oko tužakanja je luda kuća šta im napriča i na šta ih nagovaraš. Recimo ko nema novca kad mu dođe kumulativno da plati 12 pretplata + sudski troškovi to je popriličan teret za tanak novčanik, i još visi im nad glavom mogućnost prinudne nalate i zapljene stvari... zato ljudi najlakše vam je da redovno izmirujete te obaveze. Ima jedna krilatica na RTRS - najmanje plaćamo kad redovno plaćamo i to stoji u svakom slučaju ;)

прво није ово нацизам па тек тако дођу да плене ствари,
мада нисмо далеко од тога.
Не може нико да дође а да није било суђења.
А као што рекох НИСТЕ ТУ.
Neznam koliko je to slicno ali meni su ljudi u crnom dosli sa tasnama za prinudnu naplatu parkiranja i platio sam.Isto nije bilo sudjenja nego mi oni kao drugarski savetovali da platim jer ce biti veci troskovi ako idemo na sud .Inace pretplatu ne placam kao i vecina.

Ја сам у оних 20 -25% који плаћају ТВ претплату. Не зато што се бојим да ће ми судски извршитељ доћи на врата већ из убеђења да, ако је тако прописано, треба по прописаном и поступити.
Не љутим се на Форумаше који истичу своје опредељење да ТВ претплату не плаћају а док о томе овде куцкају, телевизор им брунда на ТВ1 или ТВ2. Па откуд би знали да је Ђоковић победио, да је интервенисао масер, да је победнички поен био из непрецизне Надалове ,,паралеле'', ......
2012 би требало да Јавни ТВ сервис уђе у експерименталну дигиталну технику преноса. То кошта много пара. Добра помоћ је из ТВ претплате и то оних 20-25% грађана, јер ови остали не морају да плаћају.
Али ако већ не плаћају, не морају да се хвале и о томе пишу. Нека ту своју храброст задрже за себе и чекају судски позив.

Ја сам у оних 20 -25% који плаћају ТВ претплату. Не зато што се бојим да ће ми судски извршитељ доћи на врата већ из убеђења да, ако је тако прописано, треба по прописаном и поступити.
Не љутим се на Форумаше који истичу своје опредељење да ТВ претплату не плаћају а док о томе овде куцкају, телевизор им брунда на ТВ1 или ТВ2. Па откуд би знали да је Ђоковић победио, да је интервенисао масер, да је победнички поен био из непрецизне Надалове ,,паралеле'', ......2012 би требало да Јавни ТВ сервис уђе у експерименталну дигиталну технику преноса. То кошта много пара. Добра помоћ је из ТВ претплате и то оних 20-25% грађана, јер ови остали не морају да плаћају.
Али ако већ не плаћају, не морају да се хвале и о томе пишу. Нека ту своју храброст задрже за себе и чекају судски позив.

Имаш данас интернет, не треба ти ТВ да би знао о Ђоковићу и Надалу..
А и кад није било нета, имао си новине..

... zato ljudi najlakše vam je da redovno izmirujete te obaveze. Ima jedna krilatica na RTRS - najmanje plaćamo kad redovno plaćamo i to stoji u svakom slučaju ;)[/QUOTE]
Prošli put su oprostili 19 meseci, i dalje neću plaćati jer ne gledam, ne treba mi, nisam zainteresovan za njihov program, neka kodiraju pa ko hoće neka gleda.

Vest, vesti!

(Ko je juce pratio moj slucaj)

Danas stigla opomena pred utuzenje! Lepo podelili dug na 5 rata, prvu ratu treba da platim u roku od 8 dana. Rate su po 2000 din.

Ja nemam tih 2000 din sad da platim (bez zezanja). Kazem, da bar nisam placala iz inata...

Sta sad? Da iskuliram placanje?

Vest, vesti!

Danas stigla opomena pred utuzenje! Lepo podelili dug na 5 rata, prvu ratu treba da platim u roku od 8 dana. Rate su po 2000 din.

Ja nemam tih 2000 din sad da platim (bez zezanja). Kazem, da bar nisam placala iz inata...

Zar nisi sama napisala da nemaš pare? Ne vidim neki izbor u takvoj situaciji, na žalost. Ja plaćam pretplatu, ne volim to jer mislim da moraju ne drugi način da regulišu svoje prihode, ali trenutno je tako.

Vest, vesti!

Отпиши им да немаш ТВ ни радио пријемник и да ти није јасно по ком основу они теби уопште испостављају рачуне, тражи увид у њихову евиденцију обвезника плаћања претплате, и захтевај да ти покажу на основу чега су те тамо увели.

Наравно, ово они немају, иако је то њихова законска обавеза.

Paganko, sa pravnog aspekta si im dobro objasnio u onom dijelu gdje si citrao ZOO ali ovo oko tužakanja je luda kuća šta im napriča i na šta ih nagovaraš. Recimo ko nema novca kad mu dođe kumulativno da plati 12 pretplata + sudski troškovi to je popriličan teret za tanak novčanik, i još visi im nad glavom mogućnost prinudne nalate i zapljene stvari... zato ljudi najlakše vam je da redovno izmirujete te obaveze. Ima jedna krilatica na RTRS - najmanje plaćamo kad redovno plaćamo i to stoji u svakom slučaju ;)

Sa pravnog aspekta, dužnik ne mora da plati dug ako poverilac nije u stanju da ga naplati. Rokovi su propisani za sve, pa stoga nisam ja kriv RTSu što nije sposban da utera harač na vreme. Apsolutno me se ne tiče.

Vest, vesti!

Ama, po kom osnovu salju opomenu pred "utuzenje" a u opomeni vec napisli koliko treba da platis, rok placanja...?
KO je "potpisnik" opomene, u cije ime? EPS u ime RTS-a?

Neznam koliko je to slicno ali meni su ljudi u crnom dosli sa tasnama za prinudnu naplatu parkiranja i platio sam.Isto nije bilo sudjenja nego mi oni kao drugarski savetovali da platim jer ce biti veci troskovi ako idemo na sud .Inace pretplatu ne placam kao i vecina.

Nije trebalo da platite.
Pogotovu ne za parking...
A čim Vam neko dođe pretite da ćete zvati policiju i podići tužbu za uznemiravanje.

Back