I opet..pretplata

Da li placate pretplatu?

• Da

• Ne

• Sta da li placam?

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Наравно, свако ко има било какве везе са правом зна да нема сврхе плаћати претплату, паркинг и карту у ГСП-у.
Наравно да се разумемо, требалоби то плаћати из пристојности, али не из страха од тужбе...

:dash: da tako to ide možda u Kirgistanu ili Tadžikistanu

Pretplata ili se plaća ili se ne plaća ako se plaća onda plaćaju svi. Druga stavar je što je društvo u krizi i stranački rascjepkano pa oni iz drugih stranaka nagovaraju narod da se pretplata ne plaća, a kad stignu sudske koverte neće ih biti nigdje. ALI... kad bi bila istina da se ne procesuiraju neplatiše, u tom slučaju radi se o očiglednoj diskriminaciji i oni koji plaćaju trebaju tužiti RTS ukoliko ne procesuira neplatiše i tražiti povrat novca. Ne mogu jedni plaćati a drugi ne ili se plaća ili se ne plaća

Poslednja izmena:
:eek:
Иста глупост је потегнута и код нас у Српској.
Прво: то НИЈЕ претплата, већ ТАКСА или ПОРЕЗ.
Друго: ако грађани Србије или Српске не желе плаћати порез, нека их.
Ако им банана држава дозволи.
Али кад их Б92, Пинк, Ал Џазита или БХТ буду филовали срањима...
Онда ће се почешати гдје Сунце не сија.
:mrgreen:

Pretplata ili se plaća ili se ne plaća ako se plaća onda plaćaju svi druga stavar je što je društvo u krizi i stranački rascjepkano pa oni iz drugih stranaka nagovaraju narod da se pretplata ne plaća a kad stignu sudske koverte neće ih biti nigdje, ALI... kad bi bila istina da se ne procesuiraju neplatiše, u tom slučaju radi se o očiglednoj diskriminaciji i oni koji plaćaju trebaju tužiti RTS ukoliko ne procesuira neplatiše i tražiti povrat novca. Ne mogu jedni plaćati a drugi ne ili se plaća ili se ne plaća
jesi li ti upoznat sa zakonom o RDF u srbiji..?? sta tebi nije jasno u clanovima 81 i 82..??

Све док РТС не испуни потребне услове да буде јавни јавни сервис, не би смео да наплаћује претплату за јавни сервис. Као што ни ја док не постанем председник не примам председничку плату :mrgreen:

nemoras biti bezobrazaN..procitaj ova dva clana zakona pa onda komentarisi...

Ne ljutim se ali nemaš potrebe otvarati polemiku o nečemu što ne razumiješ. Članovi koji si naveo su više manje standardni i kod nas i kod vas, ako na to aludiriš da je kao nešto različito. Različita je cijena, zakonska obaveza je jasna a i kategorije koje su oslobođene od plaćanja su standardne.

I, sta bi na kraju. Sta ja treba da radim?

Plati struju i miruj!
Ko je doneo presudu (ako nisi ni tuzena) da ce ti biti prisilno naplaceno 10 000?
Mirne duse bi (da je ovo pravna drzava) mogla da tuzis ti njih sto su te bez osnove uznemirili i zapretili prinudnaom naplatom!
Ja bih tako uradila a tebi savetujem da to ne cinis i skreces paznju na sebe, cuti i uzivaj - nema od toga nista!

Nije stiglo iz suda, nego mi na racunu za struju i RTS osvanulo da je 10 000 dinara duga za RTS prinudno naplaceno. Pa ne znam sta sad da radim. Ne znam sta su radili oni kojima se to desavalo, sta dalje?

Ja sam malo zbunjena, sad!
Ako su NAPLATILI prinudno (nemaju ni na to pravo)onda su ti uzeli od placen(og) racuna za struju?
Da nije neka greska u pitanju?
Ja nikoga ne znam kome su prinudno NAPLATILI dug za RTS, cak nikoga ni da je dobio bilo sta slicno....
Meni su od racuna (novca) za RTS uzeli za struju - pisala sam ovde i na ovoj temi, nisam pravila problem, samo prestala da placam i cuvam priznanicu one prve godine kad su uveli harac(uplatnicu sa strogo navedenom svrhom uplate za 12. meseci: TV-PRETPLATA- secam se da je bilo tada 4.500. din, mrzi me sad da trazim da bas vidim i sumu i datum, ali to je to)....

Ako su NAPLATILI prinudno (nemaju ni na to pravo)onda su ti uzeli od placen(og) racuna za struju?
Ja nikoga ne znam kome su prinudno NAPLATILI dug za RTS, cak nikoga ni da je dobio bilo sta slicno....
Meni su od racuna (novca) za RTS uzeli za struju - pisala sam ovde i na ovoj temi, nisam pravila problem, samo prestala da placam i cuvam priznanicu one prve godine kad su uveli harac(uplatnicu sa strogo navedenom svrhom uplate za 12. meseci: TV-PRETPLATA- secam se da je bilo tada 4.500. din, mrzi me sad da trazim da bas vidim i sumu i datum, ali to je to)....

Јесте, ко зна шта се десило,
не може Вам нико ништа наплатити принудно без налога из суда,
па ни ЗАРАЂЕНУ плату не можете наплатити без судске одлуке о том питању, а не претплату.

Ne, nisu uzeli od placenog racuna za struju. Pise fino na racunu, prinudna naplata 10 000 din. A budi sigurna da mi taj novac NISU naplatili. Tako da sam sad u zbunu skroz. Jos sam u prvi mah bila u fazonu, jao super, otpisali su mi deo duga. Ali sad se tripujem da ce mi stici tuzba ili poziv na sud ili tako nesto, gde traze prinudnu naplatu.

Koju su, da, vec evidentirali u racunu kao odradjenu.

Nista mi nije jasno.

A znate sta ja mislim... treba taj RTS jednom konacno spaliti...mnogo zaglupljuje ljude, a ona kokoska sto se dere na njemu ima platu jedno pola miliona dinara..

Nikad to nece biti servis koji bi trebao biti.. tako ga ugasiti ili sta vec, a na ostalim kanalima zabraniti politiku.. to su opasna sredstva manipulacijom 60% mentalno podloznih
gradjana Srbije..

Nekoliko muka manje.. nema nameta koji nema osnovu, drugo ljudi nesto da rade i da glasaju po osecaju sta im je bolje, trece - stranacki aktivisti moraju sad kampanju od kuce do kuce,
a narod pamti face.. nego to vec prelzasi u drugu temu koju bi izlozio...

U svakom slucaju to djubre ne placati, po prvoj prilici ga temeljno spaliti...

Pretplata ili se plaća ili se ne plaća ako se plaća onda plaćaju svi. Druga stavar je što je društvo u krizi i stranački rascjepkano pa oni iz drugih stranaka nagovaraju narod da se pretplata ne plaća, a kad stignu sudske koverte neće ih biti nigdje. ALI... kad bi bila istina da se ne procesuiraju neplatiše, u tom slučaju radi se o očiglednoj diskriminaciji i oni koji plaćaju trebaju tužiti RTS ukoliko ne procesuira neplatiše i tražiti povrat novca. Ne mogu jedni plaćati a drugi ne ili se plaća ili se ne plaća

Не може ни у Киргистану ни у Азербејџану,
нигде не може да се намеће намет на вилајет,
и да се наплаћује како ко хоће.
И они то знају као и ови из Паркинг сервиса, као и ови из ГСПа
и никада не утужују, него ко се упеца упеца...

Nije riječ o pecanju, ljudi.
Zaposlen sam u javnom RTV servisu R.Srpske, i ZNAM razliku...
Postoje kategorije ljudi koji plaćaju i oni koji su oslobođeni.
Jako mali broj je oslobođenih.
Ne možete,bre, registrovati automobil, a da platite takse koje VI HOĆETE ...
To što se meni ne sviđa pokret zelenih, ili program televizije, to je moj problem.
Shvatite već jednom da je to POREZ.
I tačka.
Ako država bude dozvoljavala da se ne plaća, nije država.
Koliko sam shvatio, Srbija nije država.

Ah,da,zaboravih...
Pretplata može biti na Internet stranicu, tipa Sportska centrala.
Može biti na Vogue, Playboy, ili Večernje novosti.
Možete biti pretplatnik nekog od iks servisa mobilne telefonije.
Takođe možete se pretplatiti na korištenje usluga kablovske TV.
I dalje ste OBAVEZNI da plaćate POREZ državi.
Pa sad, kome se sviđa, OK, kome ne, opet OK, ali porez je porez.
:cool:

To što se meni ne sviđa pokret zelenih, ili program televizije, to je moj problem.
I tačka.

Of Course... postoji spaljivanje tog servisa i koji se zalazu za njega... sve u svemu je igra zivaca dok ne dokurci..

I tačka.

А откуд држава зна да ја имам ТВ, за аутомобил је јасно, уловиће ме ако га возим...

Back