south railroad
Domaćin
- Poruka
- 4.418
Razlika je u tome sto ljudi, istinski naucnici, mikribiolozi i ostali nikada nece i ne mogu proglasavati TE kao istinitu. Niti zele niti mogu ubaciti TE na mesto savrsenig Bozijeg stvaralastva zato sto znaju i vide nepremostive rupe u ovoj teoriji. Medjutim, ona se od obicnih publicista uzima kao istinita. Od studenata koji sakupe 5-6 imena u referanci i naprave oblande, cesto od stvari koje nemaju blage veze jedna sa drugom. A sad,... Kod nas imas smejuriju da se tekstovi takvih publicista iznose kao dokazi za istinitost TE. Nasi ateisti, inace strucnjaci, su ustvari treca ruka ove obicne muslimanske teorije. U tome je razlika.Kakva je komunisticka TE i po cemu se razlikuje od kapitalisticke?
Bas kvazivernici... Oni koji su do sloma komunizma maltene kamenovali vernike a sada su najglasniji u odbrani vere. A Slavu slave u kafani, ne znaju da polome kolac kako treba, neki od njih i dan danas ne umeju da se prekrste pravilno. Retki su ljudi koji su primili pravu veru posle tih godina.
U mojoj crkvi gde sam krsten za 4 meseca zivota do 90ih je bilo redovnih posetilaca (vernika tacnije) na prste da ih izbrojis,iako grad i nije mali. Da bi za nekoliko godina isforsiranog nacionalizma i desavanja gde su se politika i crkva izmesali (nazalost) dosli do tacke da kad je neki veliki praznik oni koji su je posecivali uvek,nemaju mesta od novopecenih vernika. Koji ce za Bozic da bacaju petarde u porti crkve umesto da se pomole Bogu....itd
U knjizi Nesveti a Sveti, opisan je jedan slucaj kada su komunusti, boljsevici, dosli u jedan manastir gde su ziveli monasi koji u bili, da kazemo, vise pijanci nego monasi. Totalno neuredan monaski zivot i po tome su ih svi znali. Izveo ih tako kapetan na livadu ispred sela, bacio Jevandjelje na travu i rekao im da svako ko zeli da zivi mora nagaziti Jevandjelje i moze ici, dok ce ostali biti pogubljeni. Tada je iguman, inako okrugao i cvenu licu rekao ostalima: Braco, jeste da smo ziveli kao svinje, ajde barem da umremo ko ljudi. Niko nije zgazio knjigu i svi su bili pobijeni.
Tako i mi danas ne smemo suditi ljudima. Danas ne zna da se prekrsti, sutra najveci mucenik za veru Hristovu.