I dalje...Nemam pojma... (vol. 2)

Odlično si shvatio...Duša kao nešto što nije materijalno...biva besmrtna. A u vezi sa ovim...

Otkrivenje 6:9-10... ''I kad otvori peti pečat, videh pod oltarom duše pobijenih za reč Božiju i za svedočanstvo koje imahu. I povikaše glasom velikim govoreći: Dokle, Gospodaru Sveti i Istiniti! Ne sudiš i ne kaješ krv našu na onima što žive na zemlji?''

Nisu poginule duše, već tela pobijenih...
Čika Jezekilj napisa POGINULE ?

A ti sad nešto ovde izvrćeš, kao ti bolje znaš od Jeze.

Pa što ne napišeš neko jevanđelje, kad si toliko mudar i načitan.

A da, planetu zemlju je stvorio glavni Gospodin-Tvorac Dinosaurus... :hahaha1:

I tako su Anunaki veoma zahvalni Gospodinu Dinosaurusu zbog stvaranja zemlje i velikog čišćenja, nakon čega su mogli da dodju na zemlju i traže zlato kako bi popravili oštećen ozonski omotač na svojoj planeti Nibiru...:hahaha1:

Nema misterije. Gospodin Dinosaurus je u dogovoru sa Anunakijima, uništio sve svoje tvorevine, da bi Anunaki došli i nekim genetskim inženjeringom stvorili prve zemljane kako bi im bila jeftina radna snaga u potrazi za potrebnim zlatom...:hahaha1:
Vidim da dobro poznaješ Sičina i Denikena, a?

Kako to, zar vam nisu zabranjene te knjige bogohulne ?

Biblija videli smo kaze dusa ce umreti da nije besmrtna i da je samo Bog besmrtan.
To ne kaze niko drugi.
Ti varas Radovana da to kazu adventisti ili jehovisti?
Sto lazes coveka?
Zašto li je ovo...

Levitski 17:14...''Jer je duša svakog tela krv njegova, to mu je duša. Zato rekoh sinovima Izrailjevim: Krv ni jednog tela ne jedite, jer je duša svakog tela krv njegova. Ko bi je god jeo, da se istrebi.''

veoma značajno za adventiste i Jehovine svedoke...
Ali ti kazes, ti licno jarihonac kazes da je dusa besmrtna.
Znaci ne treba vise da lazes Radovana.
Samo jednostavno mu pokazes stih u bibliji koji kaze da je dusa besmrtna.
I zavrsena stvar.
Hajde da ponovim...

1 Carevima 17 21:22... ''I pruživši se nad detetom tri puta zavapi ka Gospodu govoreći: Gospode Bože moj, neka se povrati u dete duša njegova. I Gospod usliši glas Ilijin, te se povrati u dete duša njegova, i ožive.''

Ako je duša smrtna, kako je mogla da se povrati u umrlo dete i da dete oživi...

Posatanak 35:18... ''A kad se rastavljaše s dušom te umiraše, nazva ga Venonija; ali mu otac nadede ime Venijamin.''

Telo koje umire, rastavlja se sa dušom pa je posve logično da duša ne umire...

Jedno je hula na kurvarstvo a neka druga priča je u vezi sa Ravom prostitutkom. Ona je u datom trenutku, bila veoma poslušna Bogu, prihvatajući da ispuni od nje traženo. U tom smislu je stih...

Isus Navin 6:17...'' A grad da bude proklet Gospodu i šta je god u njemu; samo Rava ***** neka ostane u životu i svi koji budu kod nje u kući, jer sakri poslanike koje smo poslali.''
A otkud "poslanici" baš dođoše kod hurave ?

Što ne odoše kod neke krčmarice, piljarice, ili tkalje ?

Nego pravo u bordel a ?

Nešto mi se javlja da su bili baš "zagoreli" ti poslanici, šta ti misliš ?

I otkad ste UHODE i ŠPIJUNE prekrstili u POSLANIKE ?

Evo ovako:
Jezekilj 18,4Gle, sve su duše moje, kako duša očina tako i duša sinovlja moja je, koja duša zgriješi ona će poginuti.
Jel ovo u biblijskim stihovima jehovisti pisali gore drug vernik?
Da vidimo kako ces ovo sada da iskrivis.
:hahaha:
1. Timoteju 6,16jedini koji posjeduje besmrtnost, koji nastanjuje nedostupnu svjetlost, kojeg ni jedan čovjek nije vidio niti može vidjeti. Njemu slava i moć vječita. Amen.

U vezi sa Jezekilj 18:4 pogledaj onako u kontekstu...

Matej 10:28... ''I ne bojte se onih koji ubijaju telo, a dušu ne mogu ubiti; nego se bojte Onog koji može i dušu i telo pogubiti u paklu.''

Kuku me lele da me lele kuku...ovo ne važi, jer po učenju adventista I Jehovinih svedoka...nema pakla... :hahaha1:

Luka 12:4...'' Ali vam kažem, prijateljima svojim: ne bojte se od onih koji ubijaju telo i potom ne mogu ništa više učiniti''.

Veoma je očito, da je duša besmrtna a to što je Bog može pogubiti u paklu, nikako ne znači da je duša smrtna. Da li bi Adam i Eva bili besmrtni da nisu zgrešili...Bili bi zar ne...Ali, zgrešili su i Bog im je oduzeo besmrtnost...grešim li...

A u vezi sa Timotej 6:16. teško češ shvatiti da Božija besmrtnost, nema nikakve veze sa besmrtnošću duše.

Biblija jasno kazuje o besmrtnosti duše...

Otkrivenje 6:9-10... ''I kad otvori peti pečat, videh pod oltarom duše pobijenih za reč Božiju i za svedočanstvo koje imahu. I povikaše glasom velikim govoreći: Dokle, Gospodaru Sveti i Istiniti! Ne sudiš i ne kaješ krv našu na onima što žive na zemlji?''

Besmrtnost duše biva učenje i verovanje kako Pravoslavne tako i Rimokaytoličke Crkve. To su one Crkve koije imaju ...apostolsko prejemstvo. A tvoja adventistička, nema veze sa apostolskim prejemstvom.

Ovo je u vezi sa ovim postom...

tvoj adventistički dokaz da duša može...poginuti...Kada im se uzme dah, Duh Božiji...ginu njihova tela a ne njihove duše. Duh Božiji nije nešto materijalno isto kao što ni duša nije materijalna.

A pogledaj ovo...

Jov 34:14-15...''Kad bi na sebe okrenuo srce svoje, uzeo bi k sebi duh svoj i disanje svoje; Izginulo bi svako telo, i čovek bi se vratio u prah.''
Jov 34:14-15...''Kad bi na sebe okrenuo srce svoje, uzeo bi k sebi duh svoj i disanje svoje; Izginulo bi svako telo, i čovek bi se vratio u prah.

Možeš li mi molim te objasniti šta je pisac ovde hteo reći ?
Cenim da samo dobri poznavaoci Biblije mogu da rastumače ovako nešto.

Čika Jezekilj napisa POGINULE ?

A ti sad nešto ovde izvrćeš, kao ti bolje znaš od Jeze.

Pa što ne napišeš neko jevanđelje, kad si toliko mudar i načitan.
Auuuuuu...čoveće...nije čika Jezekilj napisao Otkrivenje...
Komentarisao si post sa ovim stihovima...

Tebi da navodim biblijske stihove koji ukazuju na odgovor...Ne pada mi na kraj pameti.
Ma znaš ti dobro da nema biblijskih stihova na ovu temu, no nisam ti ih ni tražio.
Pitao sam tebe , ne Bibliju i njene stihove, DA LI JE ISUS IZ GROBA IZAŠAO NA SOPSTVENIM NOGAMA ILI SU NJEGOVO MRTVO TELO SLEDBENICI IZ GROBA IZNELI UMOTANOG U POKROV ?

Ako ne znaš brate, skloni se, idi radi nešto pametnije, ne soli nam pamet više, stihovi pa stihovi, koji se mogu tumačiti na preko četrdeset konfesija, pardon načina.

Auuuuuu...čoveće...nije čika Jezekilj napisao Otkrivenje...
Komentarisao si post sa ovim stihovima...

Znači DUŠE koje su nematerijalne rekao si, mogu da VIČU , snažnim (velikim) GLASOM ?

A za glas je potrebno grlo naravno, grlo materijalno ?

Dokle ćeš bre da zahebavaš ovaj narod tim izmišljotinama ?

Jov 34:14-15...''Kad bi na sebe okrenuo srce svoje, uzeo bi k sebi duh svoj i disanje svoje; Izginulo bi svako telo, i čovek bi se vratio u prah.

Možeš li mi molim te objasniti šta je pisac ovde hteo reći ?
Cenim da samo dobri poznavaoci Biblije mogu da rastumače ovako nešto.
Imaš eksperta za Bibliju, tvog prijatelja Glasnika. On će to da ti objasni.

Znači DUŠE koje su nematerijalne rekao si, mogu da VIČU , snažnim (velikim) GLASOM ?

A za glas je potrebno grlo naravno, grlo materijalno ?

Dokle ćeš bre da zahebavaš ovaj narod tim izmišljotinama ?

Nisam ja napisao ovo...

Nisi napisao, ali reklamiraš ih ovde, te nebilozne zapise, duše koje viču grlenim glasom. Šio mu ga Đura.

Plašiš tako malu dečicu nekakvim horom grlatih duša, srami se bre!

U vezi sa Jezekilj 18:4 pogledaj onako u kontekstu...

Matej 10:28... ''I ne bojte se onih koji ubijaju telo, a dušu ne mogu ubiti; nego se bojte Onog koji može i dušu i telo pogubiti u paklu.''

Kuku me lele da me lele kuku...ovo ne važi, jer po učenju adventista I Jehovinih svedoka...nema pakla... :hahaha1:
Poglefaj radovane kako je pokusao da te prevari ovim stihom da ce dusu pogubiti u paklu.

Izvorni stih ne kaze nikako u paklu.
Vec grobu.
Pogresno preveden stih.
To jarihonac zna, jer smo ranije pivali o tome..Ali cim je i nevolji ne bira sta ce reci samo da se izvuce.
Kako mozes da diskutujes sa ovim kada vara.
Zato nece vise niko.

Uostslom tekstom je pobio sam sebe.
Prvo tvrdi da je dusa besmrtna a onda navede stih koji kaze da ce Bog pogubiti dusu u paklu.
U grobu.

Znaci dusa tu zavrsava nema vise posle groba.

Mozes da zamislis u kakvim je problemima kada postavi ovako nesto.

Zasto tu dusa zavrsava u grobu?
Pa zato sto se tu zivot koji cine dva dela.
Teöo i ta zivotna energija,, ruah, tu prekida, razdvaja.
I ono sto po bibliji cini fusu, tacniji prrrvod, zivo bice.
Dusa je pogresan prevod i zbumjuje lude.
Dakle prilköm smrti nestaje zivot.
Prilikom vaskrsenja tada tek ponovo nastaje u buducnosti.

Nisi napisao, ali reklamiraš ih ovde, te nebilozne zapise, duše koje viču grlenim glasom. Šio mu ga Đura.

Plašiš tako malu dečicu nekakvim horom grlatih duša, srami se bre!
Stih koji navodi kako dzäuse vicu ispod oltara je iz Otkrivenja.
Na pocetku Otkrivenja Jovan kaze da je rec o simbolici u otkrivenju.

Rec je o dusama, zivotima koji su tokom istorije stradali za veru.
Oni su pod oltarom i vicu simboöicki za pravdom.
Zasto pod oltarom?
Zato sto se krv zrtve sleva pod oltar.
Zato vicu pod oltarom.
Jer su oni simbolicki zrtvovali svoj zivot za veru.
Nije ih niko zrtvovao na oltar.
Samo to ti pokazuje da je rec o simbolici.
Rec je o simbolici.
Jet njihova krv vice jer ti jarihonac gote citirao tekst da je disa coveku krv.
Pravi prevod kaze zivot.
I evo kako to dusa to jest krv vice Bogu.
Kada se desilo prvo 7bistvo, Kain je ubio brata Avelja.

Bog kaze da Aveljeva krv vice Bogu.
Rec je o simbolici.

Evo pogledaj:
1. Mojsijeva 4,10A Bog reče: šta učini! glas krvi brata tvojega viče sa zemlje k meni

jarihonac navede samo stih kako navodno duse vicu da bi svesno dao pogresan dojam nekome ko ne poznaje stvari.
Tako radi sa svim stihovima koje navede.
Isto one stihove gde kaze kao vratila mu se dusa.
Rec je o ruahu ne nefesu.
Ruah je ta zivotna energija ne dusa.
Prevodioci za sve koriste istu rec dusa.
Ali u izvornom tekstu je razlika.
Vara kako stigne covek.

Radovane,.
jarihonac ima i kvalitete, primetio sam da se zalaze sa slabije na primer i skocice da ih zastiti.
Znam ga vec dugo.
Ali kada jerihonac kaze da nije vernik.
Moras da znas sta to znaci.
Jer on govori poluistine.
Sa poluistinama ces teze dokuciti da neko govori neistinu.
Necu ti sada govoriti o izvoru tih metoda.
Iz svega sto je pisao na forumu vidi se da on veruje u Boga.
Samim tim si vernik.
To da nje vernik kada on to kaze je prevodjenje zednog preko vode.
Kod njega da nije vernik znaci da ne pripada nekoj organizaciji.
On ne ide negde na redovnu sluzbu u crkvu ne posti i slicno.
Ali on se opredelio za jednu versku organizaciju
I to ga takodje cini vernikom.
To mozes da proveris tako ako napadnes neko njeno ucenje on ce to braniti svim trikovima.
Napadni ucenje svake druge verske zajednice, on to nece braniti.
Cak ce te podrzati.
Tako je jednostavno da se to proveri.
Zasto onda ne kaze jasno da je opredeljen?
Zato jer zna da metode kojima diskutuje nece koristiti zoj zajednici koju brani.
Cak ce joj stetiti.
Jer bi svako onda rekao, vidi kakvi su njeni clanovi i kakvim metodama se sluze.
I lakse ga ke onda kontrolisati.
Kocilo bi ga u u upotreb tih poluistina i da ne nabrajam.
A onda on gubi smisao da bude ovde.

Back