Па да стандардно, оптужујеш ме за нешто, иако ниси схватио шта сам ти хтио рећи.
Izvini, a šta si hteo reći ovom izjavom:
"Тотално погрешна констатација, на супротној страни од истине, управо они који су добили "по прстима" су продужена рука инквизиције, само што ти то нити видиш, нити разумијеш."
Zar ne vidiš tvoju suludu kontradiktornost kada kažeš: "Шта треба рећи да би схватио да срби немају ништа са инквизицијом нити су икад имали", a ovako "hladno" kažeš: "...управо они који су добили "по прстима" су продужена рука инквизиције....". Pa ebote, ali stvarno, zar te nije sramota? Je li SPC produžena ruka inkvizicije ( po tebi nikako nije, jer ja "ne znam" ko je i zašto stvorio inkviziciju), ali zato kažnjeni profesori u SPC-u jesu produžena ruka inkvizicije iako ti znaš koj ju je i zašto stvorio. Pa bre!
Шта треба рећи да би схватио да срби немају ништа са инквизицијом нити су икад имали, па би тврдња да је те "врле професоре" смијенила инквизиција била смијешна да није тужна. У ствари се ради о страшној замјени теза, као кад би за јасеновачке жртве оптужили србе, иако су ти мученици пострадали управо од те продужене руке инквизиције.
Можеш ли схватити да је инквизиција продукт западног хришћанства и да се на њеној листи за одстрел налазе и православни хришћани.
О каквој истини ти говориш човјече

, истина је кад за нешто имамо непобитне чињенице, а не оно што неко тврди да је истина и то доказује са теоријама, смијешно.
Opet pokušavaš da opravdaš kažnjavanje. Ja sam to nazvao "produženom rukom inkvizicije", a u nekim drugim slučajevima novinar politike (imaš priloženi link) je nazvao "Inkvizicija u SPC". Pa možeš ti ta kažnjavanja da nazoveš kako hoćeš, ali će uvek ostati da su to inkvizitorske metode.
A govorim o istinitosti TE. Ona je vama vernicima kost u grlju, i nije mi jasno do kada ćete da se glupirate u vezi nje. Evo ti malo pa čitaj:
https://www.sciencenews.org/blog/context/top-10-revolutionary-scientific-theories
Ah da, dole videh da sam ja fanatični vernik jer verujem eto i u ovih deset revolucionarnih naučnih teorija.
Stavi ponovo prst na čelo pa se pitaj da li može neko da nabraja deset revolucionarnih naučnih teorija a da nisu dokazane.
I nisam ti ja uopšte kriv što si ti još uvek na nivou Šestodneva, i ostalih velikih biblijskih "istina".
Па ја признајем да сам вјерник, а ти не признајеш,
а при том вјерујеш сваком ко избаци неку теорију са префиксом научна, иако за то нема доказа, па се чак и велики дио научне заједнице не слаже са том теоријом(она којој нема мјеста у мејнстрим медијима).
Да у праву си, ти ниси вјерник, ти си фантични вјерник

.
Vi vernici ste skloni ovakvim paušalnim zaključcima, bez konkretnih primera. Ti i ja diskutujemo već neko vreme, sa kraćim prekidima, i hajde navedi mi konkretno koje sam teorije prihvatio a koje nemaju dokaze. Tako se rešavaju stvari:dokazima, normalno, opet naglašavam, osim u religiji. Tu vam ne trebaju nikakvi dokazi, već samo (fanatično

) verovanje.
Koslave, možeš ti mene i da nazoveš fanatičnim vernikom, ali bi mogao malo više da se biblijski ponašaš, pa pre nego što počneš da razmišljaš ušta to ja "fanatično" verujem, da se ozbiljno zapitaš ušta to ti veruješ. Evo, malo ću da te podstaknem.
Ljudi ti nude nauku, i ti je obilato koristiš, a još uvek veruješ u nešto nestvarno, maglovito, nerealno, koje je svemoguće, sveznajuće, sveprisutno, a eto ja sam fanatik jer verujem i u ono što svakodnevno koristiš. Ebiga Koslave, ako je i od tebe mnogo je. I pade mi sada na pamet, ako ti je Svevišnji i sveznajući, kako te nije strah od Njega, jer On vidi da ti odbacuješ nešto, zašta on, kao sveznajući, zna da je istina.?