- Poruka
- 67.101
Nije. Deizam je tema o deizmu, što mu ime kaže.A da...tema deizam nije privatna tema one mormonke...![]()
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nije. Deizam je tema o deizmu, što mu ime kaže.A da...tema deizam nije privatna tema one mormonke...![]()
Sta ti je navika
Sizifa za moderatora![]()
Nije. Deizam je tema o deizmu, što mu ime kaže.
A primećuješ li da je ova slika pogrešna: ne vodi srce mozak, nego obrnuto, mozak treba da vodi srce.![]()
nazalos nije ...... ne bi bilo lose da cak i tada barem malkice mozak komanduje ali da je tako nebi to ipak bila ta zaljubljenostA da...kada se neko zaljubi...njegov mozak onako razumno vodi njegovo srce...da li je tako...

Naravno da sme.A da...i nigde izuzev na toj temi, ne sme da se bilo šta kaže o deizmu...
Sve ono što je čoveku nepotrebno dovodi ga u situaciju da na neki način postaje rob svega nepotrebnog.

A pogodilo te nema šta.Pa što se vređaš kad te recimo nazovem majmunom? Ako ti je rođa majmun onda si i ti, to je logično.
Ne valja ti to zbog holesterola.
https://www.blic.rs/vesti/drustvo/b...ovskog-fakulteta-kaznjeni-zbog-javnih/g5svkfeНе видим линк, зато те и питам да ми објасниш који линк је у питању.
Pa ovo je XXI vek u kome se mnogo toga zna više nego što su znali pustinjski kozari. I ako su inkriminisani profesori stali na liniju istine, jer svidelo se to vama vernicima ili ne, TE je fakag-gotova stvar, to ne znači da je neko trebao da ih kažnjava zbog iznošenja istine.Зато што неко мисли да тако треба, тј. неко је проценио да су професори изашли из својих оквира. И да је процена исправна, и да је погрешна, не видим нити смисао нити начин, нити било шта да се од Цркве праве бабароге.
Pa ne baš uvek razumno, valjda to znaš i iz iskustvaA da...kada se neko zaljubi...njegov mozak onako razumno vodi njegovo srce...da li je tako...
U vezi boldovanog: a da li je normalno/razumno/pošteno da SPC kažnjava one koji znaju istinu i javno je iznose?Не, ти ниси схватио суштину.
Православна Црква не треба да прави листу научних истина поводом којих треба да се оглашава. Није то политичка странка или нешто слично па да се оглашава саопштењима шта мисли о више научних истина.
Папе су се оглашавале поводом тога, и свакако да је то њихово право, али то води у даљу причу, да треба да се јаве и поводом других теорија или научних проблема, тако да имам утисак да је ту прича без краја.
Стога постоје варијанте као што смо видели појединачних изјашњавања (професори у петицији) или појединачних мишљења (као што је Епископ Давид крушевачки).
Давид је објаснио нека схватања везано за ТЕ, с обзиром да је то преовладајућа теорија која постоји. Али то је дакле његов лични избор да одговори на нечије питање или недоумицу везано за православни став о ТЕ. Што значи да је то питање ставова појединаца, јер Црква оставља науку научницима.
Нема линка, Епископ Давид је то говорио у live streamu за сајт живе речи утехе пре више година.
Можда има нешто на његовом сајту о томе, не знам.
Pa ne baš sve vreme. Ranije si se svojski trudio da negiraš istinu da se religijske predstave o Bogu formiraju u mozgu. Ali dobro, neka ti bude.E upravo ti o tome, svo vreme pričam.
I hajde nauke ti tvoje, ima li mozak ikakve veze sa ...formiranjem ateističkih uverenja...
Ne mogu da verujem da me ovo pitaš? Dakle u većem delu naše prethodne diskusije si se svojski trudio da negiraš i svaku pomisao na "spontanu generaciju živih organizama", sa pokušajim pravljenja sprdnje sa činjenicom da se u svetu ozbiljno radi na tom pitanju, i onda mi odjednom iznosiš ovu izjavu. Ja sam navikao da uvek iznosiš izjave koje protivureče mojim shvatanjima, i zato sam reagovao.Ovo kaza dobitnik Nobelove nagrade...a da i...ateista...
"Spontana generacija zivih organizama je nemoguca. Medjutim, mi smo ovde - ja verujem, kao rezultat spontane generacije."
Dzordz Vald
A u ovoj izjavi je poenta upravo u kontradiktornosti. U prvoj rečenici Vald iznosi tvrdnju da je spontana generacija živih organizama nemoguća. Ali zato u drugoj, Vald predočava svoje verovanje u...spontanu generaciju. I šta ti tu nije jasno...
ТЕ је факат остварена ствар за сада само на филмском платну у филму "Планета мајмуна".https://www.blic.rs/vesti/drustvo/b...ovskog-fakulteta-kaznjeni-zbog-javnih/g5svkfe
Pa ovo je XXI vek u kome se mnogo toga zna više nego što su znali pustinjski kozari. I ako su inkriminisani profesori stali na liniju istine, jer svidelo se to vama vernicima ili ne, TE je fakag-gotova stvar, to ne znači da je neko trebao da ih kažnjava zbog iznošenja istine.
Ostali deo tvog posta je čista politika i to me ne interesuje.
Dobar film ali onaj iz 68`ТЕ је факат остварена ствар за сада само на филмском платну у филму "Планета мајмуна".![]()
Ове римејкове се већ дуго накањујем да погледам, али све оно, те данас ћу, те сјутра ћу, па никако да се едукујемDobar film ali onaj iz 68`![]()
Ništa novo i dalje su majmuni majmuniОве римејкове се већ дуго накањујем да погледам, али све оно, те данас ћу, те сјутра ћу, па никако да се едукујем.
Ниси разумео.Pa ovo je XXI vek u kome se mnogo toga zna više nego što su znali pustinjski kozari. I ako su inkriminisani profesori stali na liniju istine, jer svidelo se to vama vernicima ili ne, TE je fakag-gotova stvar, to ne znači da je neko trebao da ih kažnjava zbog iznošenja istine.
Ostali deo tvog posta je čista politika i to me ne interesuje.
U vezi boldovanog: a da li je normalno/razumno/pošteno da SPC kažnjava one koji znaju istinu i javno je iznose?
Po mom mišljenju SPC je potegla za inkvizicijskom metodom-kazna. A mnogo bi bilo poštenije prećutno preći preko njihovo nastupa, ako već SPC još nije spremna da javno prizna TE, jer u njoj postoji još dosta onih zaglupljenih, koji misle da je TE neka zavera protiv hrišćanstva[/B]
Sinoc bas slusam M. Limasolskog Atanasija uzivo na radiju, kad ga neka zena pita sta da kaze sinu koji veruje u vanzemaljce i da ih je moguce sresti.Ниси разумео.
Црква није институција која се одређује према разноразним теоријама већ то оставља научницима.
Pa pametni Zapad se već zvanično odrekao biblijskog Postanka, a ti opet.
-ne zna se kako je nastao prvi život (ovo ti pišem po ko zna koji put), ali ga sigurno nije stvorio Tvorac, jer to ne piše u Bibliji, bar to znaš.
-Univerzum je počeo da nastaje posle eksplozije, šta je bilo pre, ne zna se, ali ni tu Tvorac nije umešao prste (ako ih uopšte i ima ).
-ako u mislima "prošeteš" ovaj Univerzum (koji se širi i to je dokazano) unazad, doći ćeš do početne eksplozije. Dakle nije eksplodiralo "ništa", već materija ovog sadašnjeg Univerzuma koja je bila sabijena
Ne znam uopšte otkuda ono "Dokins". Pa ti reče da je to bilo daleke 2009.
Ili možda kako reče Sveti Augustin, opet citat: "Postoji još jedan oblik iskušenja, čak i opasniji. To je bolest radoznalosti. Nagoni nas da iskušavamo i otkrivamo tajne prirode, te tajne koje prevazilaze naše poimanje, što nam ne mogu ničim koristiti i koje čovek ne bi poželeo da otkrije", i opet kraj citata. (Dokins)
Da li to tražiš od mene da ti postavljam link o citatima baš onako kako ih ti postavljaš meni ?
Mislim jeroh da bismo trebali stvarno da prekinemo ovu našu mučnu diskusiju, kroz koju ti želiš da osporiš sve što napišem, pa čak i ako je nauka u pitanju, u kojoj ti loviš moje eventualne greške i naslađuješ se sa njima, a potpuno ignorišeš tvoje budibogsnama zaključke..
Pa ne baš sve vreme. Ranije si se svojski trudio da negiraš istinu da se religijske predstave o Bogu formiraju u mozgu. Ali dobro, neka ti bude.
Sasvim ispravno. Evo, neurobiolozi su otkrili centar u mozgu koji je odgovoran za religijska osećanja i nazvali ga veoma pompezno "Božija tačka". Do sada je nauka oduzimala umišljenom Bogu razna svojstva, i evo približili smo se vremenu kada će nauka, tog objektivnog Boga, konačno i da ubije i da ga i zvanično smesti u Božiju tačku.
Ali ja sam navikao ovde, baš na ovoj temi, da se nadpričavam sa neznalicama,
Priznajem da je ljudima, pa i meni, najbliži EVOLUCIONI rođak šimpanza, iako iz razumljivih razloga više volim da napišem Pan troglodytes.