I dalje...Nemam pojma... (vol. 2)

Dela ap.20:8...'' I behu mnoge sveće gore u sobi gde se bejasmo sabrali.''
znaci Mnogo sveca je bilo u sobi, ne pise koliki je broj, :)

i spasenje se njegovo razgori kao sveća.

Kao sto vidis pise jedna sveca,a u Delima pise svece=mnozina, :)

Kuku me lele da me lele kuku...Pa ti uopšte ne shvataš simboliku plamena sveće.

Pa nije valjda da je u stihu,

Isaija 62:1... ''Siona radi neću umuknuti, i Jerusalima radi neću se umiriti, dokle ne izađe kao svetlost pravda njegova i spasenje se njegovo razgori kao sveća.''

trebalo da piše...razgori kao sveće...

Simbolika plamena sveće biva ista i kada gori jedna sveća i kada gori više sveća.

I opet mi ništa ne kaza u vezi sa ...

Dela pa.20:7...''A u prvi dan nedelje, kad se sabraše učenici da lome hleb, govoraše im Pavle, jer htede sutradan da pođe, i proteže besedu do ponoći.''

Sabraše se da lome hleb...šta li to znači... :think:

Nikada u zivotu nisam mantrao, nisam indijski jogin.
u Gan edenu su se nalazili Adam , Eva i bice koje je govorilo, nasi su preveli kao serpent-zmijac,a znamo da zmije ne govore.
Hajde malo razmisli o sledecem stihu gde se pominje seme zenino i seme tog bica, takozvanog zmijca:
15 I još mećem neprijateljstvo između tebe i žene i između semena tvog i semena njenog;
Bukvalno, nikakve veze nema izmedju ljudskog roda i zivotinjskog roda.

E ovo je zanimljivo...Sa ovim stihom započinje Branhamova priča...

https://www.nevesta-hristova.com/originalni_greh.html
I naravno ti slediš Branhamovo učenje jer po njegovom kazivanju to je bio neki zgodan krupan momak i koji je ono...počeo da vodi ljubav sa Evom. I tako je Eva ostala trudna sa tim lepim krupnim momkom-Sotonom pa dobiše sina Kajina. Da li se sečaš koliko si mi postova postavio u kojima tvrdiš da je Kajin Sotonin i Evin sin....

Šta je on učinio? On je počeo da vodi ljubav sa Evom. I on je sa njom bio kao da joj je muž. I ona je videla da je to ugodno, tako da je ona otišla i ispričala njenom mužu; ali ona je već začela sa Sotonom. I ona je rodila svog prvog sina cije je ime bilo Kajin, Sotonin sin. "Sada," vi kažete: "to nije tako." U redu, mi ćemo upravo saznati da li je to tako ili ne. "I Ja ću staviti neprijateljstvo između tvoga semena i zmijinog semena." Molim? Zmijinog semena. Ona je imala seme, i on je imao seme. "I ono će ti gaziti glavu, a ti ćeš ga za petu ujedati. Reč "gaziti" ovde znači "načiniti ispaštanje ili izmirenje." Dakle, tu se nalazi vaše zmijino seme. Dakle, primetite takođe da se ovde pojavljuju ta dva čoveka. Dakle, ova zmija, kada je on tamo stajao... Ovaj veliki moćni gigantski momak je stajao tamo. On je bio kriv za učinjenu preljubu sa Adamovom ženom. U čemu greh danas prebiva? Šta čini danas da stvari budu onakve kakve jesu? (Sada, ja--ja... Siguran sam da možete da razumete o čemu ja govorim.)

I nečeš valjda nakon ovog, tvrditi da nisi sledbenik Branhamovog učenja...

Nije sveznajuci. Imas i pricu o Abelu i Kainu. Bog "ne zna" da je njegov ljubimac Abel ubijen, dok nije osjetio da je krv pala. Nije sveznajuci i ne kontrolise slobodnu volju. Ne moze da zna sta ce se desiti, nije vidovit, jer postoji slobodna volja. U protivnom bi natjero Faraona da pusti Jevereje iz Egipta, i bezbroj drugih stvari. Ne kotrolise slobodnu volju, i samim tim nije sveznajuci.
I on zivi u vremenu i prostoru. Ali je Svemocan, moze ako hoce.

I ne lazi. Ne pise YHWH je covjek, nego ratnik.
Ovim sto pises si dokazao da ne citas bibl tekst.
YHWH Elohim je itekako znao sta se desava sa Aveljem, dokaz u stihu:
10 Tada mu Bog reče: „Šta si uradio? Krv tvog brata viče k meni sa zemlje.
Normalno da ne kontrolise slobodnu volju.
A sta je ratnik, ako nije covek, :?:
U originalu na jevrejskom covek je ISH, a Ish Milchamash znaci upravo to covek rata - ratnik.

Hajde pročitaj ovo...

Izlazak 30:7... ''I neka kadi na njemu Aron kadom mirisnim; svako jutro neka kadi kad spremi žiške.''

pa ponovo razmisli o stihu koji negiraš do fanatičnosti...

Izlazak 30:8... ''I kad zapali Aron žiške uveče, neka kadi; neka bude kad svagdašnji pred Gospodom od kolena do kolena vašeg.''

I kako ne možeš shvatiti, da Aron treba da kadi (jedna radnja) ali nakon paljenja žiški...a što je druga radnja.

A sada pažljivo pročitaj ovo...

Izlazak 27:20-21...''I ti zapovedi sinovima Izrailjevim da ti donesu ulja maslinovog čistog ceđenog za videlo, da bi žišci goreli svagda. U šatoru od sastanka pred zavesom, koji će zaklanjati svedočanstvo, neka ih Aron i sinovi njegovi spremaju da gore od večera do jutra pred Gospodom. To neka je uredba večna kolenima njihovim među sinovima Izrailjevim''

Mislim da je krajnje vreme da napokon malo pročitaš i proučiš Stari Zavet kako bi shvatio simboliku žiška, svetlosti koju daje i simboliku kadjenja.

I da završim sa ovim...

Malahija 1:11... ''Jer od istoka sunčanog do zapada veliko će biti ime moje među narodima, i na svakom će se mestu prinositi kad imenu mom i čist dar; jer će ime moje biti veliko među narodima, veli Gospod nad vojskama.''
Postao si kao Arijana, a to prelazi u dosadu.
Jasno je sta je zizak,a sta kad, prica zavrsena.

Ne piše tako u Jovan 4:24. Nema ono ...a...i nema ono...i...

Jovan 4:24...''Bog je Duh; i koji Mu se mole, duhom i istinom treba da se mole.''

Izgleda kao zanemarljivo. Medjutim, ogormna je razlika izmedju ...a Bog je i Duh...i ...Bog je Duh...

Bilo bi tako ali da Isus u vezi sa videlom, na kaza i ovo...

Matej 5:14...''Vi ste videlo svetu; ne može se grad sakriti kad na gori stoji. ''

Ja to shvatam tako da je svaki hrišćanski vernik Božije svetlo sam po sebi. Grešim li...

A kada pročitaš i neke stihove ispred Otkrivenje 22:17 kao recimo...

Otkrivenje 22:12-13... ''I evo ću doći skoro, i plata moja sa mnom, da dam svakome po delima njegovim. Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, Prvi i Poslednji.''

pa kada malo razmisliš možda bi mogao shvatiti da ono u vezi sa ovim...

Jovan 8:12... ''Isus im, pak, opet reče: Ja sam videlo svetu: ko ide za mnom neće hoditi po tami, nego će imati videlo života.''

biva upućeno farisejima. A valjda ti je poznato da fariseji nisu prihvatali Isusa kao Boga i ...videlo svetu.

A u vezi sa ...vodom živom...pažljivo pročitaj ovo...

Otkrivenje 21:6-7...I reče mi: Svrši se. Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak. Ja ću žednome dati iz izvora vode žive za badava. Koji pobedi, dobiće sve, i biću mu Bog, i on će biti moj sin.''

Jovan 7:38... ''Koji me veruje, kao što pismo reče, iz njegova tela poteći će reke žive vode.''

I naravno. Nemam pojma zbog čega li neću biti iznenadjen, kada se ispostavi da nisi u stanju shvatiti da ono...videlo svetu...i ono...voda živa, bivaju različite stvari.
Kakva crna razlika: a Bog je i Duh===Bog je Duh, :?:
Da nisi profesor srpskog jezika, :rotf:
Jednog dana ces razumeti : Svetlo ljudima --- Voda zivotna, :)

Kuku me lele da me lele kuku...Pa ti uopšte ne shvataš simboliku plamena sveće.

Pa nije valjda da je u stihu,

Isaija 62:1... ''Siona radi neću umuknuti, i Jerusalima radi neću se umiriti, dokle ne izađe kao svetlost pravda njegova i spasenje se njegovo razgori kao sveća.''

trebalo da piše...razgori kao sveće...

Simbolika plamena sveće biva ista i kada gori jedna sveća i kada gori više sveća.

I opet mi ništa ne kaza u vezi sa ...

Dela pa.20:7...''A u prvi dan nedelje, kad se sabraše učenici da lome hleb, govoraše im Pavle, jer htede sutradan da pođe, i proteže besedu do ponoći.''

Sabraše se da lome hleb...šta li to znači... :think:
Dela pa.20:7...''A u prvi dan nedelje, kad se sabraše učenici da lome hleb, === ritual.

A u vezi sveća i njihovim značenjem u Judaizmu, možeš se malo edukovati...ovde...

• Sve svece Shabbata svijetli u jevrejskim domovima ili sinagogama pre zalaska sunca u petak uveče.
Sveće su osvetljene pre velikih jevrejskih praznika kao što su Yom Kippur, Rosh Hashanah , Passover , Sukkot i Shavuot

Oni takođe predstavljaju kavod za subotu i Oneg Shabbat (uživanje Shabbata), jer, kako Raši objašnjava:

"... bez svetlosti ne može biti mira, jer će se [ljudi] konstantno opterecivati i biti prisiljeni da jedu u mraku (Komentar Talmudu, Shabbat 25b)."

E ovo je zanimljivo...Sa ovim stihom započinje Branhamova priča...

https://www.nevesta-hristova.com/originalni_greh.html
I naravno ti slediš Branhamovo učenje jer po njegovom kazivanju to je bio neki zgodan krupan momak i koji je ono...počeo da vodi ljubav sa Evom. I tako je Eva ostala trudna sa tim lepim krupnim momkom-Sotonom pa dobiše sina Kajina. Da li se sečaš koliko si mi postova postavio u kojima tvrdiš da je Kajin Sotonin i Evin sin....

Šta je on učinio? On je počeo da vodi ljubav sa Evom. I on je sa njom bio kao da joj je muž. I ona je videla da je to ugodno, tako da je ona otišla i ispričala njenom mužu; ali ona je već začela sa Sotonom. I ona je rodila svog prvog sina cije je ime bilo Kajin, Sotonin sin. "Sada," vi kažete: "to nije tako." U redu, mi ćemo upravo saznati da li je to tako ili ne. "I Ja ću staviti neprijateljstvo između tvoga semena i zmijinog semena." Molim? Zmijinog semena. Ona je imala seme, i on je imao seme. "I ono će ti gaziti glavu, a ti ćeš ga za petu ujedati. Reč "gaziti" ovde znači "načiniti ispaštanje ili izmirenje." Dakle, tu se nalazi vaše zmijino seme. Dakle, primetite takođe da se ovde pojavljuju ta dva čoveka. Dakle, ova zmija, kada je on tamo stajao... Ovaj veliki moćni gigantski momak je stajao tamo. On je bio kriv za učinjenu preljubu sa Adamovom ženom. U čemu greh danas prebiva? Šta čini danas da stvari budu onakve kakve jesu? (Sada, ja--ja... Siguran sam da možete da razumete o čemu ja govorim.)

I nečeš valjda nakon ovog, tvrditi da nisi sledbenik Branhamovog učenja...
Sledbenik sam jevrejskog rabina: dr Rabbi Howard Markos koji je ucitelj i edukacioni direktor, koji tvrdi da je Eva imala odnos sa Bicem koje je govorilo,a pogresno predstavljeno kao zmija, :)

Postao si kao Arijana, a to prelazi u dosadu.
Jasno je sta je zizak,a sta kad, prica zavrsena.

Da. Jasno je šta je žižak a šta kad. A ti si uspeo prevazići i samog sebe sa ovim...

Pitanje: kakve veze ima: I kad zapali Aron žiške uveče: sa kadjenjem, jer se sa zizcima ne kadi, :?:

A što se mene tiče, ostani ti u tvom uverenju, da je Aron kadio sa žižcima, u vezi sa ovim...

Izlazak 30:7-8... ''I neka kadi na njemu Aron kadom mirisnim; svako jutro neka kadi kad spremi žiške. I kad zapali Aron žiške uveče, neka kadi; neka bude kad svagdašnji pred Gospodom od kolena do kolena vašeg.''

Slažem se sa tobom da je u vezi sa tim...priča završena.

Kakva crna razlika: a Bog je i Duh===Bog je Duh, :?:
Da nisi profesor srpskog jezika, :rotf:

Možeš li da mi postaviš link ka jednom jedinom prevodu Biblije u kojem piše...a Bog je i Duh...Teško da češ uspeti u tome. A razmisli o tome...zašto takvog prevoda jednostavno nema. A kada bi detaljnije zašao u izučavanje prirode Svetog Duha, pa detaljnjei zašao u izučavanje identiteta Svetog Duha, možda bi nešto shvatio...

Jednog dana ces razumeti : Svetlo ljudima --- Voda zivotna, :)

Barem pokušaj da shvatiš da je Isus ovo kazao farisejima...

Jovan 8:12... ''Isus im, pak, opet reče: Ja sam videlo svetu: ko ide za mnom neće hoditi po tami, nego će imati videlo života.''

A Isus nije farisejima kazivao ovo...

Otkrivenje 21:6-7...I reče mi: Svrši se. Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak. Ja ću žednome dati iz izvora vode žive za badava. Koji pobedi, dobiće sve, i biću mu Bog, i on će biti moj sin.''

Teško da češ shvatiti poentu...zar ne...Ono...ko ide za mnom neće hoditi po tami...odnosi se na ovozemaljski život onih kojima je to upućeno. A o čemu li se radi u vezi sa vodom živom iz Otkrivenja...

Dela pa.20:7...''A u prvi dan nedelje, kad se sabraše učenici da lome hleb, === ritual.

Da. Upravo tako. Isusovi učenici su obavljali i neke rituale. A ranije si mi tvrdio da je rituale...izmislila Crkva i sveštenici...A kada su obavljali taj ritual, sasvim slučajno bejaše mnogo zapaljenih sveća. A plamen sveća, koji izobražava Božiju svetlost, samu po sebi, nekako se uklapa u sam ritual. Zanimljivo, zar ne...

Sledbenik sam jevrejskog rabina: dr Rabbi Howard Markos koji je ucitelj i edukacioni direktor, koji tvrdi da je Eva imala odnos sa Bicem koje je govorilo,a pogresno predstavljeno kao zmija, :)

Taj tvoj omiljeni Rabin Markos, nije bio ni rodjen kada je Branhman predočavao svoje učenje u vezi sa tim.

A na neki način je zanimljiv taj Markos...

howard-markose.jpg

Rodjen u Mineapolisu u Minesoti a postao Rabin kada je 1984 godine završio neki seminar Jewish Theological Seminary, kada je imao 32 godine života A onda je narednih desetak godina živeo u Torontu. A nakon tog seminara 2016 te doktorirao je Bibliju...mislim doktorirao. A šta li je izdoktorirao u vezi sa Novim Zavetom... :whistling:

A kako li se ono zvaše sekta Rabina Markosa...

A dobra mu je fora ono, da se za njegova predavanja mora unapred iskeširati neka lova...

A drugo, Adam je imao zenu pre Eve,zvala se Lilith.

Možeš li da mi navedeš stih iz Biblije, u kojem piše to ime ...Lilith...

U ovom stihu...

Postanak 1:27... ''I stvori Bog čoveka po obličju svom, po obličju Božjem stvori ga; muško i žensko stvori ih.''

nema tog imena...Lilit...I da se razumemo. Nema tog imena. A voleo bih saznati, zašto si predočio tvrdnju baš sa tim imenom.

Nadam se da češ me informisati a u smislu ovog...

ISTRAZIVAC9;35627827:
a tako i ja ovde radim, pokusavam da informisem javnost i tako pomazem svima.

A ovaj stih se odnosi na...čovečicu...ili ti Adamovu Evu...

Postanak 2:22-23...''I Gospod Bog stvori ženu od rebra, koje uze Adamu, i dovede je k Adamu. A Adam reče: Sada eto kost od mojih kosti, i telo od mog tela. Neka joj bude ime čovečica, jer je uzeta od čoveka.''

Postanak 3:20... ''I Adam nadede ženi svojoj ime Jeva, zato što je ona mati svima živima.''

Poslednja izmena:

Back