a da resimo ovu zagonetku u vezi svetla ,
U Jovan 4, 24 pise: a Bog je i Duh;
Ne piše tako u Jovan 4:24. Nema ono ...a...i nema ono...i...
Jovan 4:24...''
Bog je Duh; i koji Mu se mole, duhom i istinom treba da se mole.''
Izgleda kao zanemarljivo. Medjutim, ogormna je razlika izmedju ...a Bog je i Duh...i ...Bog je Duh...
U otkrivenju 22, 17 pise Duh i nevesta zovu sto znaci Bog i nevesta zovu za vodu zivota,a posto je Yehshua Nazarecanin videlo svetu i njegova propoved kojom se spasavaju vernici je voda zivota,a prilikom krstenja Bog je rekao da je njegov Sin, Matej 3,17:Ovo je sin moj ljubazni, koji je po mojoj voljia i sam Yehshua Nazarecanin je tvrdio da cini volju Oca njegovog,
to automatski znaci da itekako je veza izmedju : Videla svetu i Vode zivota;
nadam se da ti je jasno,
Bilo bi tako ali da Isus u vezi sa videlom, na kaza i ovo...
Matej 5:14...'
'Vi ste videlo svetu; ne može se grad sakriti kad na gori stoji. ''
Ja to shvatam tako da je svaki hrišćanski vernik Božije svetlo sam po sebi. Grešim li...
A kada pročitaš i neke stihove ispred Otkrivenje 22:17 kao recimo...
Otkrivenje 22:12-13... ''I evo ću doći skoro, i plata moja sa mnom, da dam svakome po delima njegovim. Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, Prvi i Poslednji.''
pa kada malo razmisliš možda bi mogao shvatiti da ono u vezi sa ovim...
Jovan 8:12... ''Isus im, pak, opet reče: Ja sam videlo svetu:
ko ide za mnom neće hoditi po tami, nego će imati videlo života.''
biva upućeno farisejima. A valjda ti je poznato da fariseji nisu prihvatali Isusa kao Boga i ...videlo svetu.
A u vezi sa ...vodom živom...pažljivo pročitaj ovo...
Otkrivenje 21:6-7...I reče mi: Svrši se. Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak.
Ja ću žednome dati iz izvora vode žive za badava. Koji pobedi, dobiće sve, i biću mu Bog, i on će biti moj sin.''
Jovan 7:38... ''Koji me veruje, kao što pismo reče, iz njegova tela poteći će reke žive vode.''
I naravno. Nemam pojma zbog čega li neću biti iznenadjen, kada se ispostavi da nisi u stanju shvatiti da ono...videlo svetu...i ono...voda živa, bivaju različite stvari.