I dalje...Nemam pojma... (vol. 2)

Da. Jasno je šta je žižak a šta kad. A ti si uspeo prevazići i samog sebe sa ovim...

A što se mene tiče, ostani ti u tvom uverenju, da je Aron kadio sa žižcima, u vezi sa ovim...

Izlazak 30:7-8... ''I neka kadi na njemu Aron kadom mirisnim; svako jutro neka kadi kad spremi žiške. I kad zapali Aron žiške uveče, neka kadi; neka bude kad svagdašnji pred Gospodom od kolena do kolena vašeg.''

Slažem se sa tobom da je u vezi sa tim...priča završena.
Eto da ti pojasnim ponovo: ziska svetli,a kad mirise, pa da ti sugerisem da kupis tamjan, da ti kuca mirise i da te ocisti od toksina, puno ti je telo toga, :)

Možeš li da mi postaviš link ka jednom jedinom prevodu Biblije u kojem piše...a Bog je i Duh...Teško da češ uspeti u tome. A razmisli o tome...zašto takvog prevoda jednostavno nema. A kada bi detaljnije zašao u izučavanje prirode Svetog Duha, pa detaljnjei zašao u izučavanje identiteta Svetog Duha, možda bi nešto shvatio...

Barem pokušaj da shvatiš da je Isus ovo kazao farisejima...

Jovan 8:12... ''Isus im, pak, opet reče: Ja sam videlo svetu: ko ide za mnom neće hoditi po tami, nego će imati videlo života.''

A Isus nije farisejima kazivao ovo...

Otkrivenje 21:6-7...I reče mi: Svrši se. Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak. Ja ću žednome dati iz izvora vode žive za badava. Koji pobedi, dobiće sve, i biću mu Bog, i on će biti moj sin.''

Teško da češ shvatiti poentu...zar ne...Ono...ko ide za mnom neće hoditi po tami...odnosi se na ovozemaljski život onih kojima je to upućeno. A o čemu li se radi u vezi sa vodom živom iz Otkrivenja...

24 For Eloah is spirit, and those who worship Him, ought to worship in spirit and in truth.
24 Elohim is Ruah;
24 Bog je Duh, i oni koji mu služe obavezani su da mu služe u duhu i istini.”
https://www.religija.me/biblija/Biblija-NRP.pdf

Nastavi da se trudis i shvatis:
Videlo svetu === Voda zivota, haleluYAH , Amin

Da. Upravo tako. Isusovi učenici su obavljali i neke rituale. A ranije si mi tvrdio da je rituale...izmislila Crkva i sveštenici...A kada su obavljali taj ritual, sasvim slučajno bejaše mnogo zapaljenih sveća. A plamen sveća, koji izobražava Božiju svetlost, samu po sebi, nekako se uklapa u sam ritual. Zanimljivo, zar ne...
Ti si prosto neverovatan, mesas paganske rituale koje je crkva uvela u dogmatiku i ritual koji su obavljali jevrejski hriscani.

" A plamen sveća, koji izobražava Božiju svetlost, samu po sebi, nekako se uklapa u sam ritual."
Hajd se presaberi pa napisi ponovo, al da bude razumljivo, :kafa:

Koja je razlika izmedju sveznajuci i ovoga sto si Ti napisao:" Ali je Svemocni i Svevisnji. :?:

Svemocni znaci da ima moc, svu moc nad ovim svijetom.
Ali ovaj svijet je ogranicen u vremenu i prostoru. Bog nema moc van vremena i prostora. Ne zna sta je u buducnosti, ono sto se nije desilo, to je van vremena i prostora. I ne zna cak ni unutar ovog svijeta jer postoji slobodna volja koju ne kontrolise. Ali unutar ovog svijeta, onoga sto se desilo i sto postoji u vremenu i prostoru, ima svu moc. Moze da kontrolise slobodnu volju, ali je ne kontrolise.

Poslednja izmena:
Taj tvoj omiljeni Rabin Markos, nije bio ni rodjen kada je Branhman predočavao svoje učenje u vezi sa tim.

A na neki način je zanimljiv taj Markos...

howard-markose.jpg

Rodjen u Mineapolisu u Minesoti a postao Rabin kada je 1984 godine završio neki seminar Jewish Theological Seminary, kada je imao 32 godine života A onda je narednih desetak godina živeo u Torontu. A nakon tog seminara 2016 te doktorirao je Bibliju...mislim doktorirao. A šta li je izdoktorirao u vezi sa Novim Zavetom... :whistling:

A kako li se ono zvaše sekta Rabina Markosa...

A dobra mu je fora ono, da se za njegova predavanja mora unapred iskeširati neka lova...
A kakve veze Jevrejin Markos ima sa USA amerom Branhamom, :?:
I ko ovde pise o N.zavetu, :?:
Da vidimo ko je taj rabin:
https://www.pardes.org.il/faculty/howard-markose/
Howard teaches Bible and Biblical Hebrew at Pardes. He was born and raised in Minneapolis, Minnesota. Howard received his rabbinical ordination in 1984 from the Jewish Theological Seminary in New York. Howard lived in Toronto for ten years from 1984-1994 at which time he served as assistant rabbi at Adath Israel Congregation and rabbi at Shaar Shalom Synagogue. He and his family made Aliyah in 1994 and after seven years as rabbi of Kehilat Moreshet Avraham in Jerusalem, he became the Director of Education for the Young Judaea Year Course. He received his PhD in Bible at Bar Ilan University in January 2016. Howard conducts specialized Bar/Bat Mitzvah ceremonies for families from North America who are visiting Israel. He lives in Jerusalem and is married and has four children.
Prevedeno:
Ховард предаје Библију и библијски хебрејски језик у Пардесу. Рођен је и одрастао у Минеаполису, Миннесота. Ховард је своје рабинско ређење примио 1984. године у Јеврејском богословском семеништу у Њујорку. Хауард је живео у Торонту десет година од 1984-1994, у то време служио је као помоћник рабина у конгрегацији Адатх Исраел и рабин у синагоги Схаар Схалом. Он и његова породица створили су Алију 1994. године, а након седам година рабина Кехилат Моресхет Аврахам у Јерусалиму постао је директор образовања за курс Младе Јудеје. Докторирао је из Библије на Универзитету Бар Илан у јануару 2016. Ховард води специјализоване церемоније Бар / Бат Митзвах за породице из Северне Америке које посећују Израел. Живи у Јерусалиму, ожењен је и има четворо деце.
Da se ne mucis, al da se edukujes, prevedoh za tebe.
Da vidimo sta sad imas da napises o konzervativnom jevrejskom rabinu, :?:

Možeš li da mi navedeš stih iz Biblije, u kojem piše to ime ...Lilith...

U ovom stihu...

Postanak 1:27... ''I stvori Bog čoveka po obličju svom, po obličju Božjem stvori ga; muško i žensko stvori ih.''

nema tog imena...Lilit...I da se razumemo. Nema tog imena. A voleo bih saznati, zašto si predočio tvrdnju baš sa tim imenom.

Nadam se da češ me informisati a u smislu ovog...

A ovaj stih se odnosi na...čovečicu...ili ti Adamovu Evu...

Postanak 2:22-23...''I Gospod Bog stvori ženu od rebra, koje uze Adamu, i dovede je k Adamu. A Adam reče: Sada eto kost od mojih kosti, i telo od mog tela. Neka joj bude ime čovečica, jer je uzeta od čoveka.''

Postanak 3:20... ''I Adam nadede ženi svojoj ime Jeva, zato što je ona mati svima živima.''
Lilith (/ˈlɪlɪθ/; Hebrew: לִילִיתLîlîṯ) is a figure in Jewish mythology, developed earliest in the Babylonian Talmud (3rd to 5th century AD). From c. AD 700–1000 onwards Lilith appears as Adam's first wife, created at the same time (Rosh Hashanah) and from the same clay as Adam—compare Genesis 1:27.[1] The figure of Lilith may relate in part to a historically earlier class of female demons (Akkadian: 𒆤𒆤𒄄𒀀, romanized: lilîtu) in ancient Mesopotamian religion, found in cuneiform texts of Sumer, the Akkadian Empire, Assyria, and Babylonia.

For Lilith in the Dead Sea Scrolls and the Talmud, see Lilith.
In the teachings of Rabbi Isaac Luria, it is said that there are many Liliths.[citation needed] Manasseh Matlub Sithon said "many Liliths and demons are abroad, and go up and down."[1]
The greatest of these is the wife of Adam Qadmon, a being that God used as an avatar to create the Universe in all its ten or more dimensions, hence a multiverse.
Another, more demonic Lilith, known as the woman of whoredom, is found in the Zohar book 1:5a. She is Samael (Satan)'s feminine counterpart.

The Lilith that most are familiar with is the wife of Adam in the Alphabet of Ben Sira (8th to 10th centuries CE), known as Adam haRishon, "the first man", among kabbalists.
Лилит коју већина познаје је Адамова супруга по абецеди Бен Сира (8. до 10. век не), позната као Адам хаРисхон, „први човек“, међу кабалистима.

Lilit (hebr. לילית), ženski demon, prva Adamova žena koja je, poput njega, stvorena iz zemlje te je na osnovu toga zahtijevala ravnopravnost s njim. No kako se nije uspjela izboriti za jednak položaj, u ljutnji je napustila raj. Jahve je poslao tri anđela po nju kako bi je vratio Adamu, ali ona se odbila vratiti pa ju je Bog prokleo.

Kasnije je postala ženom Samaela koji je u obliku zmije zaveo Evu. Nakon što je Adam s Evom prognan iz raja, Lilit je još jednom spavala s njim i tako rodila zloduhe Sedime. Druga njena djeca nazvana su Lilini, a imala su ljudsko tijelo, stražnjicu poput čereka i krila
Najčešće se opisuje kao lijepa žena duge crvene kose s donjim dijelom tijela u obliku zmije.

Svemocni znaci da ima moc, svu moc nad ovim svijetom.
Ali ovaj svijet je ogranicen u vremenu i prostoru. Bog nema moc van vremena i prostora. Ne zna sta je u buducnosti, ono sto se nije desilo, to je van vremena i prostora. I ne zna cak ni unutar ovog svijeta jer postoji slobodna volja koju ne kontrolise. Ali unutar ovog svijeta, onoga sto se desilo i sto postoji u vremenu i prostoru, ima svu moc. Moze da kontrolise slobodnu volju, ali je ne kontrolise.
Odakle stize ova ideja da Svemocni Elyon NE zna sta je u buducnosti, :?:
Sta znaci : ogranicen u vemenu i prostoru, i nema moc van vremena i prostora, :?:
Navedi link da procitam, ili ti izmisljas, :?:

Odakle stize ova ideja da Svemocni Elyon NE zna sta je u buducnosti, :?:
Sta znaci : ogranicen u vemenu i prostoru, i nema moc van vremena i prostora, :?:
Navedi link da procitam, ili ti izmisljas, :?:

Linkovi su ti dati. Bog nema pojma da su Adam i Eva jeli sa drveta dok nije vidio da su se ogrnuli. Bog nema pojma da je Abel ubijen dok krv nije vikala njemu. Bog ne zna sta je u buducnosti, niti zna za ono sto se vec dogodilo.

Eto da ti pojasnim ponovo: ziska svetli,a kad mirise, pa da ti sugerisem da kupis tamjan, da ti kuca mirise i da te ocisti od toksina, puno ti je telo toga, :)

A kako li se koristi tamjan kao kad...Možda ima nešto što se zove kadionica...šta li je to... :whistling:
Istražni, ne kadi se kuća tako što se kupi tamjan i ...stavi na sto...Blage veze o tome ti nemaš ali blage...

Ti si prosto neverovatan, mesas paganske rituale koje je crkva uvela u dogmatiku i ritual koji su obavljali jevrejski hriscani.

A u vezi sa ovim...mesas paganske rituale koje je crkva uvela u dogmatiku...biva očito da o tome, šta je zapravo dogmatika pravoslavne crkve, nemaš ni elementarno znanje. Objasni mi ...kakve veze ima dogmatika sa bilo kakvim ritualima...Da li uopšte znaš šta su dogmati Pravoslavne crkve...A dogmati ili ti dogme kao skup pojedinačnih verovanja čine jednu veru u smislu ovog...

Judina 1:3... ''Ljubazni! Starajući se jednako da vam pišem za opšte vaše spasenje, bi mi potrebno da vam pišem moleći da se borite za pravednu veru, koja je jedanput dana svetima. ''

A kakve veze Jevrejin Markos ima sa USA amerom Branhamom, :?:

Ona priča o zmijcu kao lepom krupnom momku je iz Branhamovog učenja. A kada si napisao da si sledbenik tog Markosa jer i on predočava takvu tvrdnju, nesvesno si ih doveo u vezu.

I ko ovde pise o N.zavetu, :?:

Ovo je tvoj prevod...Докторирао је из Библије на Универзитету Бар Илан у јануару 2016. ..

A kako je doktorirao Bibliju, samo sam te pitao šta li je doktorirao u vezi sa Novim Zavetom...

Howard teaches Bible and Biblical Hebrew at Pardes. He was born and raised in Minneapolis, Minnesota. Howard received his rabbinical ordination in 1984 from the Jewish Theological Seminary in New York. Howard lived in Toronto for ten years from 1984-1994 at which time he served as assistant rabbi at Adath Israel Congregation and rabbi at Shaar Shalom Synagogue. He and his family made Aliyah in 1994 and after seven years as rabbi of Kehilat Moreshet Avraham in Jerusalem, he became the Director of Education for the Young Judaea Year Course. He received his PhD in Bible at Bar Ilan University in January 2016. Howard conducts specialized Bar/Bat Mitzvah ceremonies for families from North America who are visiting Israel. He lives in Jerusalem and is married and has four children.
Prevedeno:
Ховард предаје Библију и библијски хебрејски језик у Пардесу. Рођен је и одрастао у Минеаполису, Миннесота. Ховард је своје рабинско ређење примио 1984. године у Јеврејском богословском семеништу у Њујорку. Хауард је живео у Торонту десет година од 1984-1994, у то време служио је као помоћник рабина у конгрегацији Адатх Исраел и рабин у синагоги Схаар Схалом. Он и његова породица створили су Алију 1994. године, а након седам година рабина Кехилат Моресхет Аврахам у Јерусалиму постао је директор образовања за курс Младе Јудеје. Докторирао је из Библије на Универзитету Бар Илан у јануару 2016. Ховард води специјализоване церемоније Бар / Бат Митзвах за породице из Северне Америке које посећују Израел. Живи у Јерусалиму, ожењен је и има четворо деце.

Čoveće, pa zar nisi primetio da sam u svom ranijem postu upravo predočio osnovne stvari upravo sa linka koji si ti sada postavio...

A kako se ono zvaše sekta kojoj pripada dotični...

Lilith (/ˈlɪlɪθ/; Hebrew: לִילִיתLîlîṯ) is a figure in Jewish mythology, developed earliest in the Babylonian Talmud (3rd to 5th century AD). From c. AD 700–1000 onwards Lilith appears as Adam's first wife, created at the same time (Rosh Hashanah) and from the same clay as Adam—compare Genesis 1:27.[1] The figure of Lilith may relate in part to a historically earlier class of female demons (Akkadian: 𒆤𒆤𒄄𒀀, romanized: lilîtu) in ancient Mesopotamian religion, found in cuneiform texts of Sumer, the Akkadian Empire, Assyria, and Babylonia.

For Lilith in the Dead Sea Scrolls and the Talmud, see Lilith.
In the teachings of Rabbi Isaac Luria, it is said that there are many Liliths.[citation needed] Manasseh Matlub Sithon said "many Liliths and demons are abroad, and go up and down."[1]
The greatest of these is the wife of Adam Qadmon, a being that God used as an avatar to create the Universe in all its ten or more dimensions, hence a multiverse.
Another, more demonic Lilith, known as the woman of whoredom, is found in the Zohar book 1:5a. She is Samael (Satan)'s feminine counterpart.

The Lilith that most are familiar with is the wife of Adam in the Alphabet of Ben Sira (8th to 10th centuries CE), known as Adam haRishon, "the first man", among kabbalists.
Лилит коју већина познаје је Адамова супруга по абецеди Бен Сира (8. до 10. век не), позната као Адам хаРисхон, „први човек“, међу кабалистима.

Lilit (hebr. לילית), ženski demon, prva Adamova žena koja je, poput njega, stvorena iz zemlje te je na osnovu toga zahtijevala ravnopravnost s njim. No kako se nije uspjela izboriti za jednak položaj, u ljutnji je napustila raj. Jahve je poslao tri anđela po nju kako bi je vratio Adamu, ali ona se odbila vratiti pa ju je Bog prokleo.

Kasnije je postala ženom Samaela koji je u obliku zmije zaveo Evu. Nakon što je Adam s Evom prognan iz raja, Lilit je još jednom spavala s njim i tako rodila zloduhe Sedime. Druga njena djeca nazvana su Lilini, a imala su ljudsko tijelo, stražnjicu poput čereka i krila
Najčešće se opisuje kao lijepa žena duge crvene kose s donjim dijelom tijela u obliku zmije.

Aman čoveće...Konkretno te pitah ovako...

A ti mi postavljaš link u kojem prva rečenica glasi...

Lilith (/ˈlɪlɪθ/; Hebrew: לִילִיתLîlîṯ) is a
figure in Jewish mythology, developed earliest in the Babylonian Talmud

Pokušaj shvatiti da Biblija i Jevrejska mitologija nisu jedno te isto...

Linkovi su ti dati. Bog nema pojma da su Adam i Eva jeli sa drveta dok nije vidio da su se ogrnuli. Bog nema pojma da je Abel ubijen dok krv nije vikala njemu. Bog ne zna sta je u buducnosti, niti zna za ono sto se vec dogodilo.
Sad mi objasni sta znaci ovo:
16 Tada je Gospod Bog dao čoveku ove upute rekavši: „Sa svakog jestivog drveta u vrtu jedi. 17 Ali s drveta spoznanja dobra i zla ne jedi, jer onog dana kada budeš jeo s njega, sigurno ćeš umreti.” Ako ti tvrdis da Bog nema pojma, zasto je Adamu rekao da ne jede sa drveta poznanja, totalna suprotnost sa tvojom tvrdnjom, :?:

A kako li se koristi tamjan kao kad...Možda ima nešto što se zove kadionica...šta li je to... :whistling:
Istražni, ne kadi se kuća tako što se kupi tamjan i ...stavi na sto...Blage veze o tome ti nemaš ali blage...
Evo za tebe specijalka, da zoves Beograd da narucis i tamjan, da ga stavis u kadionicu, svecu da zapalis i sebe i ukucane i samu kucu da okadis s molitvom Svevisnjem i 3 puta da kazes: pomiluj me gresnog o Boze moj.

A u vezi sa ovim...mesas paganske rituale koje je crkva uvela u dogmatiku...biva očito da o tome, šta je zapravo dogmatika pravoslavne crkve, nemaš ni elementarno znanje. Objasni mi ...kakve veze ima dogmatika sa bilo kakvim ritualima...Da li uopšte znaš šta su dogmati Pravoslavne crkve...A dogmati ili ti dogme kao skup pojedinačnih verovanja čine jednu veru u smislu ovog...

Judina 1:3... ''Ljubazni! Starajući se jednako da vam pišem za opšte vaše spasenje, bi mi potrebno da vam pišem moleći da se borite za pravednu veru, koja je jedanput dana svetima. ''
Da li dobro spavas. :?:
Nemam elementarno znanje u vezi cega, :?:
Ocigledno da moras da se edukujes u vezi istorijata crkve.
2. Појам о догматима
Догмати су богооткривене вечне истине вере, које се садрже у Светом Откривењу, а чува их, објашњава и саопштава Црква као божанска, животворна и неизменљива правила спасења. Сама реч догмат (δόγμα) грчког је порекла, и долази од глагола δοκεΐν (мислити, држати, сматрати, веровати) у његовом облику δέδογμαι (у 3. лицу δέδοκται = решено, одређено, опредељено), те етимолошки означава мисао одређену, утврђену као неоспорну логичку истину у ма којој области људске делатности: философској, религиjској, законодавној.
На основу тога, још од апостолских времена формирао се црквени значај речи „догма“, као божанске, неоспорне, апсолутне и општеобавезне истине вере.
Тек половином осмога века јавља се дело које чини епоху у историји догматике, о побожном поштовању Светитеља, светих моштију и светих икона, браку, свештенству .
Ovo je cist paganizam koji je crkva dogmatizovala.
Da vidimo sta kaze za svestenstvo:
У неким цивилизацијама, свештенство, је било вишеструко повлашћено и обављало је улоге врача, чаробњака, лекара, учитеља, судије, тумача традиције и свега осталог у домену духовног живота.
У Месопотамији и Египту улогу врховног првосвештеника је имао краљ (фараон), а њему је помагао хијерархијски устројен клир који је чинио касту. Код Јевреја, у племену Леви које се сматрало изабраним, свештенички чин је био наследан. Код Римљана, свештеник је имао и политичку власт и биран је само из патрицијских фамилија. Високи свештеници су називани понтифици (лат. pontifices), а највиши свештеник је имао титулу понтифекс максимус (лат. pontifex maximus).
У Персији велики углед су имали маги, а у Хиндуизму брахмани. У античкој Грчкој свештеници нису играли толико велику улогу. Они су били службеници светилишта, односно бога коме је било посвећено светилиште. Женска божанства су имале свештенице. Свештеници су били веома утицајни у племенском животу старих Германа и Келта и они су носили назив друиди. Свештеник се код старих Словена, у литератури, називао жрец (стсл. жьрьць).

У раном хришћанству се јавља мисао о свештеничком позиву свих верника (коју су касније следили протестанти), међутим, врло брзо се ствара хијерархијски ред свештенства (презвитер, јереј, бискуп, митрополит и папа).
Kao sto vidimo i svestenstvo pripada paganstvu.

Ona priča o zmijcu kao lepom krupnom momku je iz Branhamovog učenja. A kada si napisao da si sledbenik tog Markosa jer i on predočava takvu tvrdnju, nesvesno si ih doveo u vezu.

Ovo je tvoj prevod...Докторирао је из Библије на Универзитету Бар Илан у јануару 2016. ..

A kako je doktorirao Bibliju, samo sam te pitao šta li je doktorirao u vezi sa Novim Zavetom...

Prevedeno:

Čoveće, pa zar nisi primetio da sam u svom ranijem postu upravo predočio osnovne stvari upravo sa linka koji si ti sada postavio...

A kako se ono zvaše sekta kojoj pripada dotični...
Ti si ih doveo u vezu : jevrejski rabin i americki prorok, :hahaha:

Ja tebi dokazah da je u pitanju Pravi jevrejski rabin.
Pocinjem da brinem za tvoje zdravlje, jesil isao na test za koronu, :)

Aman čoveće...Konkretno te pitah ovako...

A ti mi postavljaš link u kojem prva rečenica glasi...

Lilith (/ˈlɪlɪθ/; Hebrew: לִילִיתLîlîṯ) is a
figure in Jewish mythology, developed earliest in the Babylonian Talmud

Pokušaj shvatiti da Biblija i Jevrejska mitologija nisu jedno te isto...

Postanje 1, 27: And Elohim created man in His own image: in the image of Elohim created He him; male and female created He them.
27 I Bog je stvorio čoveka po svom obličju, po obličju Božjem stvorio ga je – muškarca i ženu stvorio ih je.
Верује се да је Лилитх прва физичка жена коју је Бог створио, чак и пре Еве. Стога се наводи да је она прва Адамова супруга. На несрећу, пар би се распадао, што би на крају довело до тога да Лилитх следи ђавола уместо Бога.
Једном кад је Бог схватио да се Лилит неће вратити Адаму, створио је Еву кроз једно Адамово ребро. То је значило да ће Ева бити Адамова нова верна сапутница. Неки научници верују да би Лилитх проводила дане након Евиног стварања покушавајући да оконча везу између пара.

Ванбиблијски списи јудаизма се држе овог рачуна. Мидраш Генесис Рабба (АД 300—500) закључује да је Адам имао прву жену. Вавилонски Талмуд каже да Лилит има крила, да може да изазове урођене мане, да је сукубус и да је користила ноћне емисије уснулих мушкараца да би зачела бебе демоне. Први текст који јасно повезује Лилит као Адамову прву жену је Абецеда Бен Сире. У овом тексту се каже да је Лилитх напустила Адама када је захтевао да буде покорна у сексу. Кад је Адам замолио анђеле да је врате, рекла је да неће. Анђели су јој рекли да ће убити њену демонску децу, па је она одговорила да ће заузврат убити бебе Адамових потомака.
A sada Eva:
Postanje 2, 22 Gospod Bog je od rebra koje je uzeo čoveku načinio ženu i doveo je čoveku.

У постбиблијском периоду, неки древни јеврејски научници заузели су став да Постање 1:27 и Постање 2: 21-22 морају описати два одвојена догађаја, јер се чини да је жена у тим извештајима створена другачије.

A da...Davies Paul je bio neki marginalni lik i to naravno...ispranog mozga...

A vidi ovo...

''Verovanje da je život na Zemlji nastao spontano iz nežive materije je jednostavno pitanje vere u strog redukcionizam, i u potpunosti je zasnovan na ideologiji.''

Hubert P. Yockey
Da li je i on bio ono...ispraznog mozga...ili je možda bio...potraži malo pa saznaj.
Evo ga "stari" jeroh.:D Uopšte ne razumem ovaj tvoj trud. Šta želiš da postigneš? Da me ubediš da su ovi bili u pravu, ili misliš da je meni ispran mozak? Zapravo, ja znam da ti ovo drugo misliš :D. Ali jeroh, posle na "tone" razmenjenih postova između nas dvojice, ti nisi uočio dve stvari, koje ja tvrdim, pa ću ti ih ponoviti:
1. Tvrdim da Bog nije stvorio prvi život, jer postoje dokazi da je Boga izmislio čovek, a čovek ga je uvek ubacivao u tamne ćoškove nauke, kako reče jedan naš naučnik. Ili prostije: čovek ne zna kako je nešto nastalo i zaključuje: ma to je Božije delo. Primera za ovo ima mnogo u prošlosti, pa i sadašnjosti.
2. Ne tvrdim da je prvi život nastao spontano od nežive materije, jer za to nema nikakvih dokaza, a trebao si da uvidiš, da ja tvrdim samo ono što ima naučnu pozadinu, dakle dokaze.
A evo ima i treće:
3. Za razliku od tebe, koji si stručan za tu oblast :D, ja ne tvrdim da prvi život NIJE nastao spontano od nežive materije, iz prostog razloga, što postoje svetske laboratorije koje rade na tom pitanju. I mnogo puta sam ti rekao da možda neće biti ništa od tih eksperimenata, ali "nikad ne reci nikad", jer ti ljudi koji rade na abiogenezi imaju akademske titule, pa samim tim nisu budale, koji rade na nečemu, a znaju da je to nemoguće.
Eto jeroh, ja sam ti boldovao moje tvrdnje, pa bi to mogao da zapamtiš kada budeš dalje diskutovao samnom.

3. Za razliku od tebe, koji si stručan za tu oblast :D, ja ne tvrdim da prvi život NIJE nastao spontano od nežive materije, iz prostog razloga, što postoje svetske laboratorije koje rade na tom pitanju. I mnogo puta sam ti rekao da možda neće biti ništa od tih eksperimenata, ali "nikad ne reci nikad", jer ti ljudi koji rade na abiogenezi imaju akademske titule, pa samim tim nisu budale, koji rade na nečemu, a znaju da je to nemoguće.

Kako nije nemoguce da je spontano kad "rade na tome"?

Covjece!!!?
Dakle oni jedino mogu dokazati da mora biti tvorac, i da nije spontano, jer rade na tome!

2. Појам о догматима
Догмати су богооткривене вечне истине вере, које се садрже у Светом Откривењу, а чува их, објашњава и саопштава Црква као божанска, животворна и неизменљива правила спасења. Сама реч догмат (δόγμα) грчког је порекла, и долази од глагола δοκεΐν (мислити, држати, сматрати, веровати) у његовом облику δέδογμαι (у 3. лицу δέδοκται = решено, одређено, опредељено), те етимолошки означава мисао одређену, утврђену као неоспорну логичку истину у ма којој области људске делатности: философској, религиjској, законодавној.
На основу тога, још од апостолских времена формирао се црквени значај речи „догма“, као божанске, неоспорне, апсолутне и општеобавезне истине вере.
Тек половином осмога века јавља се дело које чини епоху у историји догматике, о побожном поштовању Светитеља, светих моштију и светих икона, браку, свештенству .
Ovo je cist paganizam koji je crkva dogmatizovala.
Da vidimo sta kaze za svestenstvo:
У неким цивилизацијама, свештенство, је било вишеструко повлашћено и обављало је улоге врача, чаробњака, лекара, учитеља, судије, тумача традиције и свега осталог у домену духовног живота.
У Месопотамији и Египту улогу врховног првосвештеника је имао краљ (фараон), а њему је помагао хијерархијски устројен клир који је чинио касту. Код Јевреја, у племену Леви које се сматрало изабраним, свештенички чин је био наследан. Код Римљана, свештеник је имао и политичку власт и биран је само из патрицијских фамилија. Високи свештеници су називани понтифици (лат. pontifices), а највиши свештеник је имао титулу понтифекс максимус (лат. pontifex maximus).
У Персији велики углед су имали маги, а у Хиндуизму брахмани. У античкој Грчкој свештеници нису играли толико велику улогу. Они су били службеници светилишта, односно бога коме је било посвећено светилиште. Женска божанства су имале свештенице. Свештеници су били веома утицајни у племенском животу старих Германа и Келта и они су носили назив друиди. Свештеник се код старих Словена, у литератури, називао жрец (стсл. жьрьць).

У раном хришћанству се јавља мисао о свештеничком позиву свих верника (коју су касније следили протестанти), међутим, врло брзо се ствара хијерархијски ред свештенства (презвитер, јереј, бискуп, митрополит и папа).

Kao sto vidimo i svestenstvo pripada paganstvu.
Auuuuuu....čoveće...Iz ove tvrdnje, da sveštenstvo pripada paganstvu proizilazi i da su Episkopi kao sveštena lica bili pagani. A to bi značilo da su prvi Episkopi bili pagani a ne hrišćani. A da li znaš ko su bili prvi Episkopi...počev od Jakova pa dalje redom...

Evo ti nauči nešto u vezi sa tim. Ovde imaš spisak prvih Episkopa. I svi su bili Apostoli.

Back