I dalje...Nemam pojma... (vol. 2)

Znam ja da tebi mora da se "crta", postavio si sledece: neka kadi; neka bude kad svagdašnji pred Gospodom od kolena do kolena vašeg.''
Pitanje: kakve veze ima: I kad zapali Aron žiške uveče: sa kadjenjem, jer se sa zizcima ne kadi, :?:
Da jos malo ti nacrtam: žiške su fitilji na uljanoj lampi, a Kad je aromaticni miris.
Da verujem da ces uspeti da sklopis misao u glavi, tj odgovor, :)

Biblijski stih koji osporavaš glasi ovako...

Izlazak 30:8... ''I kad zapali Aron žiške uveče, neka kadi; neka bude kad svagdašnji pred Gospodom od kolena do kolena vašeg.''

E sada...da si čitao Stari Zavet, zapazio bi prethodni stih Izlazak 30:7...

'' I neka kadi na njemu Aron kadom mirisnim; svako jutro neka kadi kad spremi žiške.''

I nisam iznenadjen tvojim rezonovanjem u smislu da se kadi sa žiškom. Pokušaj shvatiti, da je jedna radnja zapaliti žiške, čija svetlost izobražava svetlost Božiju a druga je radnja kadjenje, kaditi kad.

I hajde usput da se malo edukuješ. Tamjan služi za kadjenje. A sada razmisli o ovom stihu...

Matej 2:11... ''I ušavši u kuću, videše dete s Marijom materom Njegovom, i padoše i pokloniše Mu se; pa otvoriše dare svoje i darivaše Ga: zlatom, i tamjanom, i smirnom.''

Zašto li su ona tri mudraca, Isusa kao bebu darivali i ...tamjanom...

A razmisli malo i o ovom stihu...

Otkrivenje 5:8... ''I kad uze knjigu, četiri životinje i dvadeset i četiri starešine padoše pred Jagnjetom, imajući svaki gusle, i zlatne čaše pune tamjana, koje su molitve svetih.''

Nemam pojma da li češ uspeti shvatiti da svetlost žiška kao i sveće simboliše...nešta...a da kad isto tako simboliše...nešta...

A u vezi sa onim ...žižak...pažljivo pročitaj stih...

Psalam 119:105... ''Reč je Tvoja žižak nozi mojoj, i videlo stazi mojoj.''

Teško da češ to shvataiti, zar ne...

Da te edukujem: Yehshua Nazarecanin je videlo svetu , tj. Spas,a imamo asocijaciju u Otkrivenju 22,17 gde pise da Duh i nevesta zovu da se uzme Ziva voda zabadava.

Objasni mi kakve veze ima...

Otkrivenje 22:17...''I Duh i nevesta govore: Dođi. I koji čuje neka govori: Dođi. I ko je žedan neka dođe, i ko hoće neka uzme vodu života za badava.''

sa onim da je Isus ...videlo svetu...

Jovan 8:12... ''Isus im, pak, opet reče: Ja sam videlo svetu: ko ide za mnom neće hoditi po tami, nego će imati videlo života.''

Istražni, neku priću započesmo u vezi sa paljenjem sveće, sa simbolom svetlosti sveće. U vezi sa tim dodatno razmisli o ovom stihu...

Isaija 62:1... ''Siona radi neću umuknuti, i Jerusalima radi neću se umiriti, dokle ne izađe kao svetlost pravda njegova i spasenje se njegovo razgori kao sveća.''

Da bi se ucenici mogli videti kada padne noc, mora li su da Upale svece, a ujedno da vide Pavla koji je protegao besedu do ponoci, :)

A da...nije im u jednoj sobi bila dovoljna jedna sveća...da bi se videli...A ne kaza mi ništa u vezi sa ovim...

Dela pa.20:7...''A u prvi dan nedelje, kad se sabraše učenici da lome hleb, govoraše im Pavle, jer htede sutradan da pođe, i proteže besedu do ponoći.''

Dela ap.20:8...'' I behu mnoge sveće gore u sobi gde se bejasmo sabrali.''

A da li možda te sveće imaju neku simboličnu povezanost u vezi sa ovim...

Isaija 62:1... Siona radi neću umuknuti, i Jerusalima radi neću se umiriti, dokle ne izađe kao svetlost pravda njegova i spasenje se njegovo razgori kao sveća.''

Vidis i Svevisnji jeste ljubav, al tvoj guru je Branham, potyrdio si slikom, :kafa:

Istražni, pogledaj ovo...

originalni_greh.jpg

To je sa zvaničnog sajta ilustracija...zmijca...A to Branhamovo učenje o zmijcu...
je tvoje višegodišnje mantranje ovde na forumu, zar ne...

pa knjige sa kojim se prosvetljujem u najboljem slucaju mi i otvaraju nove vidike i nova pitanja.
Zašto mi ne postaviš neki link ka nekoj od tih knjiga, kako bih se i ja malo prosvetlio i ...proširio vidike...:think:

jer bo i znam iz svoje profesiji da ako bih i hteo da manipulisem sa klijentima, mogu u generalu da im pricam i da se i oni u tome nadju.

I naravno, ti sa klijentima nečeš manipulisati. I tako češ klijente koji su vernici i veruju u Bibliju, savetovati da se odreknu vere u Boga jer...ne priliči ozbiljnim ljudima da veruju u knjigu bajki...

Pa gde si ti???
Znam prodajes kokice al ipak je zahladnelo.
Na forumu postujemo distancu tako da nema potrebe da brines zbog toga :D

Napokon je nastupilo vreme kada ću imati malo slobodnog vremena za...boravak ovde...

A na radnom mestu masku nisam stavio nikada. A koliko mi je njih prilazilo za kokice i to veoma ali veoma blizu a da nisam zakačio hebenu koronu to je samo tako. Pozdravčić tebi... :cmok:

Ništa novo, slično onome o otpadu i boingu:D
Vidim da uživaš postavljajući ovakve izreke.:D

A da...Davies Paul je bio neki marginalni lik i to naravno...ispranog mozga...

A vidi ovo...

''Verovanje da je život na Zemlji nastao spontano iz nežive materije je jednostavno pitanje vere u strog redukcionizam, i u potpunosti je zasnovan na ideologiji.''

Hubert P. Yockey
Da li je i on bio ono...ispraznog mozga...ili je možda bio...potraži malo pa saznaj.

Biblijski stih koji osporavaš glasi ovako...

Izlazak 30:8... ''I kad zapali Aron žiške uveče, neka kadi; neka bude kad svagdašnji pred Gospodom od kolena do kolena vašeg.''

E sada...da si čitao Stari Zavet, zapazio bi prethodni stih Izlazak 30:7...

'' I neka kadi na njemu Aron kadom mirisnim; svako jutro neka kadi kad spremi žiške.''

I nisam iznenadjen tvojim rezonovanjem u smislu da se kadi sa žiškom. Pokušaj shvatiti, da je jedna radnja zapaliti žiške, čija svetlost izobražava svetlost Božiju a druga je radnja kadjenje, kaditi kad.

I hajde usput da se malo edukuješ. Tamjan služi za kadjenje. A sada razmisli o ovom stihu...

Matej 2:11... ''I ušavši u kuću, videše dete s Marijom materom Njegovom, i padoše i pokloniše Mu se; pa otvoriše dare svoje i darivaše Ga: zlatom, i tamjanom, i smirnom.''

Zašto li su ona tri mudraca, Isusa kao bebu darivali i ...tamjanom...

A razmisli malo i o ovom stihu...

Otkrivenje 5:8... ''I kad uze knjigu, četiri životinje i dvadeset i četiri starešine padoše pred Jagnjetom, imajući svaki gusle, i zlatne čaše pune tamjana, koje su molitve svetih.''

Nemam pojma da li češ uspeti shvatiti da svetlost žiška kao i sveće simboliše...nešta...a da kad isto tako simboliše...nešta...

A u vezi sa onim ...žižak...pažljivo pročitaj stih...

Psalam 119:105... ''Reč je Tvoja žižak nozi mojoj, i videlo stazi mojoj.''

Teško da češ to shvataiti, zar ne...
Ja sam odavno shvatio da ziska svece znaci svetlost, a kadjenje se vrsi tamjanom ili smirnom.
2)Citat: " I nisam iznenadjen tvojim rezonovanjem u smislu da se kadi sa žiškom. Pokušaj shvatiti, da je jedna radnja zapaliti žiške, čija svetlost izobražava svetlost Božiju a druga je radnja kadjenje, kaditi kad.
Sta sam ja napisao:
1)Pitanje: kakve veze ima: I kad zapali Aron žiške uveče: sa kadjenjem, jer se sa zizcima ne kadi, :?:
Da jos malo ti nacrtam: žiške su fitilji na uljanoj lampi, a Kad je aromaticni miris.
Hajd sad, procitaj sta sam ja pod brojem 1 napisao,a sta si ti pod brojem Dva napisao, :)

Objasni mi kakve veze ima...

Otkrivenje 22:17...''I Duh i nevesta govore: Dođi. I koji čuje neka govori: Dođi. I ko je žedan neka dođe, i ko hoće neka uzme vodu života za badava.''

sa onim da je Isus ...videlo svetu...

Jovan 8:12... ''Isus im, pak, opet reče: Ja sam videlo svetu: ko ide za mnom neće hoditi po tami, nego će imati videlo života.''

Istražni, neku priću započesmo u vezi sa paljenjem sveće, sa simbolom svetlosti sveće. U vezi sa tim dodatno razmisli o ovom stihu...

Isaija 62:1... ''Siona radi neću umuknuti, i Jerusalima radi neću se umiriti, dokle ne izađe kao svetlost pravda njegova i spasenje se njegovo razgori kao sveća.''
Za svecu ti je odgovoreno,a da resimo ovu zagonetku u vezi svetla ,
U Jovan 4, 24 pise: a Bog je i Duh;
U otkrivenju 22, 17 pise Duh i nevesta zovu sto znaci Bog i nevesta zovu za vodu zivota,a posto je Yehshua Nazarecanin videlo svetu i njegova propoved kojom se spasavaju vernici je voda zivota,a prilikom krstenja Bog je rekao da je njegov Sin, Matej 3,17:Ovo je sin moj ljubazni, koji je po mojoj voljia i sam Yehshua Nazarecanin je tvrdio da cini volju Oca njegovog, to automatski znaci da itekako je veza izmedju : Videla svetu i Vode zivota;
nadam se da ti je jasno, :)

A da...nije im u jednoj sobi bila dovoljna jedna sveća...da bi se videli...A ne kaza mi ništa u vezi sa ovim...

Dela pa.20:7...''A u prvi dan nedelje, kad se sabraše učenici da lome hleb, govoraše im Pavle, jer htede sutradan da pođe, i proteže besedu do ponoći.''

A da li možda te sveće imaju neku simboličnu povezanost u vezi sa ovim...

Isaija 62:1... Siona radi neću umuknuti, i Jerusalima radi neću se umiriti, dokle ne izađe kao svetlost pravda njegova i spasenje se njegovo razgori kao sveća.''
znaci Mnogo sveca je bilo u sobi, ne pise koliki je broj, :)

i spasenje se njegovo razgori kao sveća.

Kao sto vidis pise jedna sveca,a u Delima pise svece=mnozina, :)

Istražni, pogledaj ovo...

originalni_greh.jpg

To je sa zvaničnog sajta ilustracija...zmijca...A to Branhamovo učenje o zmijcu...
je tvoje višegodišnje mantranje ovde na forumu, zar ne...
Nikada u zivotu nisam mantrao, nisam indijski jogin.
u Gan edenu su se nalazili Adam , Eva i bice koje je govorilo, nasi su preveli kao serpent-zmijac,a znamo da zmije ne govore.
Hajde malo razmisli o sledecem stihu gde se pominje seme zenino i seme tog bica, takozvanog zmijca:
15 I još mećem neprijateljstvo između tebe i žene i između semena tvog i semena njenog;
Bukvalno, nikakve veze nema izmedju ljudskog roda i zivotinjskog roda.

u Gan edenu su se nalazili Adam , Eva i bice koje je govorilo, nasi su preveli kao serpent-zmijac,a znamo da zmije ne govore.

I u Edenu se nalazio i Bog. A tamo gdje je Bog, ima ih vise bogova. Da uzmemo samo sveto trojstvo na primjer, odmah znas da su ih najmanje trojica tamo. U Edenu su se nalazili arhandjeli, i to znamo jer oni cuvaju Eden.
Drugo, na jevrejskom. ta zmija je napisana "nachash." Postoje dva usvojena tumacenja: zmija i satana. Za nas je najbolji prevod satana, necastivi (nachash). To znaci da u redovima bogova i arhadjela postoje pobune od pocetka.

I u Edenu se nalazio i Bog. A tamo gdje je Bog, ima ih vise bogova. Da uzmemo samo sveto trojstvo na primjer, odmah znas da su ih najmanje trojica tamo. U Edenu su se nalazili arhandjeli, i to znamo jer oni cuvaju Eden.
Drugo, na jevrejskom. ta zmija je napisana "nachash." Postoje dva usvojena tumacenja: zmija i satana. Za nas je najbolji prevod satana, necastivi (nachash). To znaci da u redovima bogova i arhadjela postoje pobune od pocetka.
Postoji samo 1 ha satan,a on je boziji protivnik, ali opet radi kako mu Bog YHWH Elohim kaze.Ne postoji nikako sveto trojstvo postoje samo Elohim=Bogovi.U Gan Edenu moguce da je bilo i zmija razno raznih, ali Bice koje je razgovaralo sa Evom je neko sasvi drugi.

Postoji samo 1 ha satan,a on je boziji protivnik, ali opet radi kako mu Bog YHWH Elohim

Ne radi. Postoji slobodna volja u vanzemaljskom svijetu. Necastivi radi po svojoj slobodnoj volji. Slobodna volja dovodi do pobune.
YHWH u Postanju nema pojma sta se dogodilo dok nije vidio da su se Adam i Eva ogrnuli. Dakle on po Postanju nije sveznajuci, i ne kontrolise slobodnu volju ni u Edenu ni u vanzemaljskom svijetu. Ali je Svemocni i Svevisnji.

Poslednja izmena:
Ne radi. Postoji slobodna volja u vanzemaljskom svijetu. Necastivi radi po svojoj slobodnoj volji. Slobodna volja dovodi do pobune.
YHWH u Postanju nema pojma sta se dogodilo dok nije vidio da su se Adam i Eva ogrnuli. Dakle on po Postanju nije sveznajuci, i ne kontrolise slobodnu volju ni u Edenu ni u vanzemaljskom svijetu. Ali je Svemocni i Svevisnji.
Ako je YHWH Elohim Svemocan i Sveznajuci, kako nije znao sta se dogodilo sa Adamom i Evom, :)
Posto ne citas biblijski tekst evo ti sta pise u Egzodusu( 2 Mojsijeva) 15,3:
He is my El, and I praise Him
Elohim of my father , and I exalt him,
YHWH iz a MAN of battle , YHWH is His Name;
Znaci ovde se tvrdi da je YHWH Elohim Covek Rata, kako je to Moguce, :?:

Ako je YHWH Elohim Svemocan i Sveznajuci, kako nije znao sta se dogodilo sa Adamom i Evom, :)
Posto ne citas biblijski tekst evo ti sta pise u Egzodusu( 2 Mojsijeva) 15,3:
He is my El, and I praise Him
Elohim of my father , and I exalt him,
YHWH iz a MAN of battle , YHWH is His Name;
Znaci ovde se tvrdi da je YHWH Elohim Covek Rata, kako je to Moguce, :?:
Nije sveznajuci. Imas i pricu o Abelu i Kainu. Bog "ne zna" da je njegov ljubimac Abel ubijen, dok nije osjetio da je krv pala. Nije sveznajuci i ne kontrolise slobodnu volju. Ne moze da zna sta ce se desiti, nije vidovit, jer postoji slobodna volja. U protivnom bi natjero Faraona da pusti Jevereje iz Egipta, i bezbroj drugih stvari. Ne kotrolise slobodnu volju, i samim tim nije sveznajuci.
I on zivi u vremenu i prostoru. Ali je Svemocan, moze ako hoce.

I ne lazi. Ne pise YHWH je covjek, nego ratnik.

Poslednja izmena:
Ja sam odavno shvatio da ziska svece znaci svetlost, a kadjenje se vrsi tamjanom ili smirnom.
2)Citat: " I nisam iznenadjen tvojim rezonovanjem u smislu da se kadi sa žiškom. Pokušaj shvatiti, da je jedna radnja zapaliti žiške, čija svetlost izobražava svetlost Božiju a druga je radnja kadjenje, kaditi kad.
Sta sam ja napisao:
1)Pitanje: kakve veze ima: I kad zapali Aron žiške uveče: sa kadjenjem, jer se sa zizcima ne kadi, :?:
Hajd sad, procitaj sta sam ja pod brojem 1 napisao,a sta si ti pod brojem Dva napisao, :)

Hajde pročitaj ovo...

Izlazak 30:7... ''I neka kadi na njemu Aron kadom mirisnim; svako jutro neka kadi kad spremi žiške.''

pa ponovo razmisli o stihu koji negiraš do fanatičnosti...

I kako ne možeš shvatiti, da Aron treba da kadi (jedna radnja) ali nakon paljenja žiški...a što je druga radnja.

A sada pažljivo pročitaj ovo...

Izlazak 27:20-21...''I ti zapovedi sinovima Izrailjevim da ti donesu ulja maslinovog čistog ceđenog za videlo, da bi žišci goreli svagda. U šatoru od sastanka pred zavesom, koji će zaklanjati svedočanstvo, neka ih Aron i sinovi njegovi spremaju da gore od večera do jutra pred Gospodom. To neka je uredba večna kolenima njihovim među sinovima Izrailjevim''

Mislim da je krajnje vreme da napokon malo pročitaš i proučiš Stari Zavet kako bi shvatio simboliku žiška, svetlosti koju daje i simboliku kadjenja.

I da završim sa ovim...

Malahija 1:11... ''Jer od istoka sunčanog do zapada veliko će biti ime moje među narodima, i na svakom će se mestu prinositi kad imenu mom i čist dar; jer će ime moje biti veliko među narodima, veli Gospod nad vojskama.''

a da resimo ovu zagonetku u vezi svetla ,
U Jovan 4, 24 pise: a Bog je i Duh;

Ne piše tako u Jovan 4:24. Nema ono ...a...i nema ono...i...

Jovan 4:24...''Bog je Duh; i koji Mu se mole, duhom i istinom treba da se mole.''

Izgleda kao zanemarljivo. Medjutim, ogormna je razlika izmedju ...a Bog je i Duh...i ...Bog je Duh...

U otkrivenju 22, 17 pise Duh i nevesta zovu sto znaci Bog i nevesta zovu za vodu zivota,a posto je Yehshua Nazarecanin videlo svetu i njegova propoved kojom se spasavaju vernici je voda zivota,a prilikom krstenja Bog je rekao da je njegov Sin, Matej 3,17:Ovo je sin moj ljubazni, koji je po mojoj voljia i sam Yehshua Nazarecanin je tvrdio da cini volju Oca njegovog, to automatski znaci da itekako je veza izmedju : Videla svetu i Vode zivota;
nadam se da ti je jasno,
:)

Bilo bi tako ali da Isus u vezi sa videlom, na kaza i ovo...

Matej 5:14...''Vi ste videlo svetu; ne može se grad sakriti kad na gori stoji. ''

Ja to shvatam tako da je svaki hrišćanski vernik Božije svetlo sam po sebi. Grešim li...

A kada pročitaš i neke stihove ispred Otkrivenje 22:17 kao recimo...

Otkrivenje 22:12-13... ''I evo ću doći skoro, i plata moja sa mnom, da dam svakome po delima njegovim. Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, Prvi i Poslednji.''

pa kada malo razmisliš možda bi mogao shvatiti da ono u vezi sa ovim...

biva upućeno farisejima. A valjda ti je poznato da fariseji nisu prihvatali Isusa kao Boga i ...videlo svetu.

A u vezi sa ...vodom živom...pažljivo pročitaj ovo...

Otkrivenje 21:6-7...I reče mi: Svrši se. Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak. Ja ću žednome dati iz izvora vode žive za badava. Koji pobedi, dobiće sve, i biću mu Bog, i on će biti moj sin.''

Jovan 7:38... ''Koji me veruje, kao što pismo reče, iz njegova tela poteći će reke žive vode.''

I naravno. Nemam pojma zbog čega li neću biti iznenadjen, kada se ispostavi da nisi u stanju shvatiti da ono...videlo svetu...i ono...voda živa, bivaju različite stvari.

Back