I dalje...Nemam pojma... (vol. 2)

Znaci pilence nema genetiku,a od zemlje nije nastalo, a uvek je bila polemika, sta je starije, jaje ili kokos, :?

Ima kao i čovek...ima INFORMACIJU za razvoj organa ali isto kao i kod čoveka nepostoji INFORMACIJA gde se nalazi taj centar za ŽIVOT.

Da pilence kao i sve životinje nastadoše na zapovest..odjednom ali se u prah vraćaju. I zato i postoje razlika kako dobijaju život.

Ima kao i čovek...ima INFORMACIJU za razvoj organa ali isto kao i kod čoveka nepostoji INFORMACIJA gde se nalazi taj centar za ŽIVOT.

Da pilence kao i sve životinje nastadoše na zapovest..odjednom ali se u prah vraćaju. I zato i postoje razlika kako dobijaju život.
Centar za zivot, interesantno.
Covekovi centri za zivot su: mozak i srce, u slucaju smrti, prvo otkaze mozak, pa onda srce.

U ovom filmiću se potkrala jedna mala, ali važna greška. Naime, rečeno je da sinteza znači stvaranje, a ne spajanje ili povezivanje, što je ispravno. Biosinteza proteina je dakle biološko povezivanje bjelančevina u ćelijama. Sve mora biti povezano jedno sa drugim da bi ćelije pravilno funkcionisale. Pri rođenju, to je spajanje spermatozoida sa jajnom ćelijom.

U ovom filmiću se potkrala jedna mala, ali važna greška. Naime, rečeno je da sinteza znači stvaranje, a ne spajanje ili povezivanje, što je ispravno. Biosinteza proteina je dakle biološko povezivanje bjelančevina u ćelijama. Sve mora biti povezano jedno sa drugim da bi ćelije pravilno funkcionisale. Pri rođenju, to je spajanje spermatozoida sa jajnom ćelijom.
Oki doki, no problemo, :)

Ja isto tako kažem tebi...tvoja predstava o nastanku života je pogrešna.

Zašto se ne bi držao onoga štio smatram tačnim istinitim. I ti se držiš tvoje iako nemaš nikakvog dokaza.

Zašto da ga ne iznosim. Kao prvo to je demokratsko pravo isloboda govora. Kao drugo ima više verujućih ovde koji podržavaju ovo i slična mišljenja. Zar da ne pomognem prijateljima koji čitaju u zajedničkoj argumentaciji. To ne bi bilo mudro.

Ne vidim te "sve" tj. tvoje istomišljenike da učestvuju a i ne vidimo kako bi "svi" uključujući imoje istomišljenike mi nabacivali na nostvoje linkove.

Baš si pretenciozan. ;)

Ne pitam te to..niti je to bila diskusija naša. Već da samo kažeš da li je neki genetičar..evo baci koji link...tvojih omiljenih...koji su pronašli INFORMACIJU o ŽIVOTU. Gde se u kojoj sekvenci nalazi ta informacija. Ali svak genetičar će ti bez problema reći gde se nalazi informacija za uho, za nos zagrlo za oči pa čak i bolesti i virusi..i oni retrovirusi..sve su genetičari u stanju da kažu. I to je normalno.

No..pitam te gde se nalazi..u kojoj sekvenci ova informacija. Jer ako nema INFORMACIJE nema ni funkcije. Gde se nalazi INFORMACIJA za život. Jasno je da je potrebna informacija...kaži nam ovo.
Nemam nameru da se više "rvem" sa tobom i tvojim nepriznavanjem jasnih naučnih činjenica, i zato prosto i jednostavno i poslednji put daj dokaze za tvoje shvatanje nastanka života fetusa.
Ja sam ti dokaze o mom shvatanju nekoliko puta priložio, no to ti ne priznaješ i to je u redu. Zato, još jednom potenciram, daj dokaze za tvoje shvatanje.

Nemam nameru da se više "rvem" sa tobom i tvojim nepriznavanjem jasnih naučnih činjenica, i zato prosto i jednostavno i poslednji put daj dokaze za tvoje shvatanje nastanka života fetusa.

Upravo radim na tome. Tvoje je samo da potvrdiš da tvoja teorija ima bazu u realnosti. A to je prosto da pokažeš da je u DNK INFORMACIJA o životu..kao što postoji informacija o bilo kom organu..kao što postoji informacija o bolestima i sklonostima e tako mora i o ŽIVOTU. Ako je možeš pokazati značilo bi da je život u samom fetusu kao što ti tvrdiš. Ako pak ŽIVOT nije u DNK INFORMACIJAMA onda je život izvan DNK tj. izvan fetusa.

Jasno je i prosto za razumeti.

Pa gde je onda ako nije u genima?

To ćeš nam svima ovde reći ti ;)..jesi li pronašao u DNK pileta INFORMACIJU za život?

Upravo radim na tome.
Odlično, čekam sa veliim nestrpljenjem.
Tvoje je samo da potvrdiš da tvoja teorija ima bazu u realnosti. A to je prosto da pokažeš da je u DNK INFORMACIJA o životu..kao što postoji informacija o bilo kom organu..kao što postoji informacija o bolestima i sklonostima e tako mora i o ŽIVOTU. Ako je možeš pokazati značilo bi da je život u samom fetusu kao što ti tvrdiš. Ako pak ŽIVOT nije u DNK INFORMACIJAMA onda je život izvan DNK tj. izvan fetusa.
Jasno je i prosto za razumeti.
Pametnom je dosta i jedan link. A evo tebi 5 (komada), i svi imaju naslov "Kako nastaje život" Samo pazi i ove sam linkove falsifikovao.:D
https://bebo.club/pravljenje-bebe
https://nadlanu.com/300984/kako-nas...-koje-pokazuju-razvoj-bebe-u-maminom-stomaku/
http://www.zuparemete.net/MATERIJALI_PDF/8_Kada_nastaje_zivot.pdf
https://www.google.com/search?
https://www.srbijadanas.com/clanak/...akog-dela-tela-fetusa-tokom-9-meseci-vodeo-07
Stvarno mi nije jasno kako ne možeš da shvatiš da su u DNK upisane informacije o nastanku, početku rada i razvoja svih organa a sve to zajedno čini život fetusa.
Jasno ti je kada prestane rad srca da je to smrt, ali ti nije jasno da nastanak i rad srca znači jednu životnu funkciju više, što sa ostlim živoznim funkcijama (životne funkcije-rad organa i razmena materije) predstavlja život i sve je to upisano u DNK.
Tvoj jedini i veliki problem je što sve ove informacije iz linkova nećeš naći u Bibliji, pa samim tim su netačne:D, jer Biblija je tvoj jedini izvor informacija.
Normalno da ti možeš i dalje da misliš kako se život kutlačom odnekud pretače, a vidiš da ni sam ne znaš odakle. Izvini, zaboravih da sam gore video da radiš na tome.:D
To ćeš nam svima ovde reći ti ;)..jesi li pronašao u DNK pileta INFORMACIJU za život?
Ovo već govori da si u velikom problemu. Ja jesam pronašao informacije u "Kako nastaje žibot", ali ti to ne priznaješ, verovatno zato što sam ja falsifikovao te informacije:D
A direktan odgovor je da ja nisam našao informacije kada je u pitanju pile, več tvrdim da je kao i kod fetusa sve zapisano u DNK. A pošto ti to negiraš, opet pitanje: odakle je došao život pileta?

Poslednja izmena:

Da li linkovi govore nešto o DNK Informaciji o životu? To me zanima...ovo kako nastaje fetus(ne život) to svi znaju ovde na formumu već smo im davali ove linkove i ko nije znao do sada sve sada zna...

Nego ti nikako da odeš korak napred...gde je informacija o životu u DNK?

Stvarno mi nije jasno kako ne možeš da shvatiš da su u DNK upisane informacije o nastanku, početku rada i razvoja svih organa a sve to zajedno čini život fetusa.

Ne čini..mora do postoji informacija o tom "pokretaču" tih organa. Jer samo prisustvo organa ne omogućava njihovo pokretanje.

Normalno da ti možeš i dalje da misliš kako se život kutlačom odnekud pretače

Hajde ovako..pošto ne možeš da svariš ideju da život ipak nastaje izvan tela i organa tj. ne voliš izraz "fluid" evo razmotri kako funkcioniše automobil...ima sve neophodne delove ali ako nema benzina ne može da se pokreće..dakle treba mu fluid...uzmi promer tv-a i siljalice..ako nema "fluid-struju" ne može da radi iako ima sve delove....

E sad uzmi paralelu sa tvojim objašnjenjem...kažeš sa nastankom organa kod čoveka nastaje život..hajde neka bude...uzmi auto kao primer..ima sve delove čak i motor(paralela sa srcem) i po tvom shvatanja auto bi trebao da radi ako ima sve delove..međutim da li će raditi ako nema "fluida"? Uzmi sijalicu i tv..ima sve delove i kablove(žice) ali ako nema fluida neće raditi..po tvom shvatanju ovo bi sve trebalo da radi samim tim što ima sve delove. Ti nikako ne shvataš da postojanje organa kod čoveka ne znači i postojanje života..potreban je "fluid" da...to nije samo po Bibliji evo to je i u primeru nauke..šta ćemo sad?

Hoćeš li i dalje tvrditi da nastanak organa ima veze sa životom? Isto toliko kao i kod automobila, sijalice i tv-a...fluid struje i benzina mora postojati...neki fluid koji pokreće..a ti se zgražavaš na tu istu primenu kod čoveka? Zašto tako misliš?

direktan odgovor je da ja nisam našao informacije kada je u pitanju pile

Isto je i sa piletom i svakim živoim stvorem. Mora da postoji informacija za sve. Ako nema informacije o pokretaču svih funkcija onda je on izvan tih informacija koje postoje...prosto i jednostavno. On jeste fluid ili sila koja je ulivena u živo biće da bi ono funkcionisalo...

Tvoj jedini i veliki problem je što sve ove informacije iz linkova nećeš naći u Bibliji, pa samim tim su netačne:D, jer Biblija je tvoj jedini izvor informacija.

Kao što vidiš Bibliju ili bilo koji citat iz Pisma nisam pomenuo...nigde. Sve je ovo jednostavno zasnovano na razmišljanju o životu sa aspekta stroge nauke...zakonitosti koje znamo da postoje. I ja te svo vreme upućujem da na naučnoj osnovi osporiš moju u skladu sa naukom tvrdnju(jer tražim informaciju u DNK o životu koja BI MORALA POSTOJATI..to je u skladu sa principima nauke ako dokazuješ ovo) i uzgred da dokažeš naučinim opitom ili istraživanjem da postoji informacija o životu u telu čoveka prilikom nastanka...

Tako da ovde nema Biblijskog teksta..nigde ali to je samo pokazatelj da se bojiš Biblijskog teksta jer ga pominješ tamo gde ga nema.

Da li linkovi govore nešto o DNK Informaciji o životu? To me zanima...ovo kako nastaje fetus(ne život) to svi znaju ovde na formumu već smo im davali ove linkove i ko nije znao do sada sve sada zna...

Nego ti nikako da odeš korak napred...gde je informacija o životu u DNK?

Ne čini..mora do postoji informacija o tom "pokretaču" tih organa. Jer samo prisustvo organa ne omogućava njihovo pokretanje.

Hajde ovako..pošto ne možeš da svariš ideju da život ipak nastaje izvan tela i organa tj. ne voliš izraz "fluid" evo razmotri kako funkcioniše automobil...ima sve neophodne delove ali ako nema benzina ne može da se pokreće..dakle treba mu fluid...uzmi promer tv-a i siljalice..ako nema "fluid-struju" ne može da radi iako ima sve delove....

E sad uzmi paralelu sa tvojim objašnjenjem...kažeš sa nastankom organa kod čoveka nastaje život..hajde neka bude...uzmi auto kao primer..ima sve delove čak i motor(paralela sa srcem) i po tvom shvatanja auto bi trebao da radi ako ima sve delove..međutim da li će raditi ako nema "fluida"? Uzmi sijalicu i tv..ima sve delove i kablove(žice) ali ako nema fluida neće raditi..po tvom shvatanju ovo bi sve trebalo da radi samim tim što ima sve delove. Ti nikako ne shvataš da postojanje organa kod čoveka ne znači i postojanje života..potreban je "fluid" da...to nije samo po Bibliji evo to je i u primeru nauke..šta ćemo sad?

Hoćeš li i dalje tvrditi da nastanak organa ima veze sa životom? Isto toliko kao i kod automobila, sijalice i tv-a...fluid struje i benzina mora postojati...neki fluid koji pokreće..a ti se zgražavaš na tu istu primenu kod čoveka? Zašto tako misliš?
Ove analogije su ti "krvave".:D
Ma svariću ja ako sve to dokažeš. Ja sam svoju tvrdnju bazirao na osnovu linkova o tome kako nastaje život. Evo ti prilike da me razuveriš dokazima da život dolazi spolja. Dakle izvoli

Isto je i sa piletom i svakim živoim stvorem. Mora da postoji informacija za sve. Ako nema informacije o pokretaču svih funkcija onda je on izvan tih informacija koje postoje...prosto i jednostavno. On jeste fluid ili sila koja je ulivena u živo biće da bi ono funkcionisalo...

Kao što vidiš Bibliju ili bilo koji citat iz Pisma nisam pomenuo...nigde. Sve je ovo jednostavno zasnovano na razmišljanju o životu sa aspekta stroge nauke...zakonitosti koje znamo da postoje. I ja te svo vreme upućujem da na naučnoj osnovi osporiš moju u skladu sa naukom tvrdnju(jer tražim informaciju u DNK o životu koja BI MORALA POSTOJATI..to je u skladu sa principima nauke ako dokazuješ ovo) i uzgred da dokažeš naučinim opitom ili istraživanjem da postoji informacija o životu u telu čoveka prilikom nastanka...

Tako da ovde nema Biblijskog teksta..nigde ali to je samo pokazatelj da se bojiš Biblijskog teksta jer ga pominješ tamo gde ga nema.
Nikakvih problema nema, čekam tvoje dokaze o tome da se život dozira spolja, a ne razvojem iznutra.
PS To tvoje mišljenje o "prelivanju" spolja je formirano na osnovu biblijskog oživljavanja Adama, pa otuda pominjanje Biblije. I da, veoma si u pravu, ja se veoma, baš veoma, "bojim" biblijskih tekstova.:D :D

Ove analogije su ti "krvave".

Sada su "krvave" a nije li tako? Zar nisam u srž problema dodirnuo? Vidiš upravo je to srž i analogija sasvim na mestu. Ne znam da li postoji bolja? Mada naravno da je živi svet svakako itekako važniji i drugačiji od neživog. Zapravo mnogo kompleksniji i složeniji.

Ali kada mi vidimo da kod mnogo prostijih stvari koje navedoh već postoji jasna zakontiost kako se mogu pokrenuti i funkcionisati a za čoveka i živa bića koja su mnogo složenija pravimo ovakvu drastičnu grešku postavkom da nastankom organa nastaje "pokretač" koji ih pokreće. Ne pravimo li onda još mnogo složeniju grešku?...ti nećeš tvrditi da automobil pokreće to što ima sve delove..jel tako..šta bi rekao nekom koji to tvrdi? ;)..zamisli dođe ti čovek i kaže znaš prijatelju da bi automobil mogao da se kreće dovoljno je da ime sve delove i krenuće:D..pa šta bi mu rekao? A ti to tvrdiš za živa bića mnogo složenija od automobila?

Ma svariću ja ako sve to dokažeš

Jasno je da u DNK nema takve INFORMACIJE. Treba li još nešto?

Ja sam svoju tvrdnju bazirao na osnovu linkova o tome kako nastaje život.

Linkovi ne govore da je u DNK upisana INFORMACIJA o životu..tom pokretaču svih funkcija..dakle....citiraj mi u linkovima taj podatak..gde se se nalazi u DNK strukturi ta INFORMACIJA? Vidiš, ti si naveo linkove koji ne tretiraju ovo pitanje...promašaj!

Evo ti prilike da me razuveriš dokazima da život dolazi spolja. Dakle izvoli

Nema ga u DNK INFORMACIJAMA..znači tamo nije znači nije u čoveku..znači dolazi spolja
;)
..o Stnco, Stnco dokle se ponavljamo?

To tvoje mišljenje o "prelivanju" spolja je formirano na osnovu biblijskog oživljavanja Adama, pa otuda pominjanje Biblije.

A možeš li zamisliti da neko ima identičan stav sa Biblijom a da ga ipak bazira samo na naučnim činjenicama? Vidiš, tu grešiš. Unapred si odredio da svaki naučnik mora imati suprotan stav od Biblijiskog? A zašto?

I da, veoma si u pravu, ja se veoma, baš veoma, "bojim" biblijskih tekstova.:D

Na žalost;)

Sada su "krvave" a nije li tako? Zar nisam u srž problema dodirnuo? Vidiš upravo je to srž i analogija sasvim na mestu. Ne znam da li postoji bolja? Mada naravno da je živi svet svakako itekako važniji i drugačiji od neživog. Zapravo mnogo kompleksniji i složeniji.

Ali kada mi vidimo da kod mnogo prostijih stvari koje navedoh već postoji jasna zakontiost kako se mogu pokrenuti i funkcionisati a za čoveka i živa bića koja su mnogo složenija pravimo ovakvu drastičnu grešku postavkom da nastankom organa nastaje "pokretač" koji ih pokreće. Ne pravimo li onda još mnogo složeniju grešku?...ti nećeš tvrditi da automobil pokreće to što ima sve delove..jel tako..šta bi rekao nekom koji to tvrdi? ;)..zamisli dođe ti čovek i kaže znaš prijatelju da bi automobil mogao da se kreće dovoljno je da ime sve delove i krenuće:D..pa šta bi mu rekao? A ti to tvrdiš za živa bića mnogo složenija od automobila?
Mnogo puta sam ti ponovio da imaš potpno pogrenu predstavu o životu. Život nije niakav fluid (gorivo) koje se pretače spolja, pa ti je zato ova analogija potpuni promašaj. Ali, kome ja to pričam.

Jasno je da u DNK nema takve INFORMACIJE. Treba li još nešto?
Zamisli ti da svoju tvrdnju o "prelivanju" života baziraš na činjenici da ja ne znam da ti stručno objasnim kako se aktiviraju geni. Zar ti ne vidiš koliko je to besmisleno. Ti tu tvoju tvrdnju treba da dokažeš nekim linkom. Jer ako se ti oslanjaš na moje neznanje, onda možeš da ispišeš tomove tvojih glupih tvrdnji, iz mnogih naučnih oblasti. . Nego ja i dalje čekam da ti dokažeš da si u pravu. I ja ovo stalno ponavljam, iako znam da ti nemaš nikakve dokaze, već je i ovo još jedna u nizu tvojih proizvoljnih i prilično nakaradnih tvrdnji . Jednog dana ću napraviti spisam svih tvoji bisetra.:D

Linkovi ne govore da je u DNK upisana INFORMACIJA o životu..tom pokretaču svih funkcija..dakle....citiraj mi u linkovima taj podatak..gde se se nalazi u DNK strukturi ta INFORMACIJA? Vidiš, ti si naveo linkove koji ne tretiraju ovo pitanje...promašaj!
Vidiš li koliko si kontradiktoran ovom tvrdnjom. Pisao si nekada da kada proradi srce fetusa to nije i život. I u pravu si. A sada je pitanje koji to život pokreće rad srca, a fetus još nije živ?
I normalno, potpuno si izokrenuo istinu: Život ne pokreće nikakve funkcije, već obrnuto, pokretanje svih funkcij čini život. A razvoj svih funkcija je zapisan u genima. (Mislim da ne bih mogao da probrojim koliko sam ti puta ovo napisao)

Nema ga u DNK INFORMACIJAMA..znači tamo nije znači nije u čoveku..znači dolazi spolja
;)
..o Stnco, Stnco dokle se ponavljamo?
Sve dok ne shvatiš da je tvoja predstava o životu, koji je doziran spolja, veoma pogrešna, ili dok ne dokažeš da si u pravu.. Dakle tvoji dokazi će sve ovo zaustaviti, i ja ću naučiti nešto novo od tebe, i iskreno se izvinuti što sam te zamajavao linkovima pod naslovom "Kako nastaje život", u kojima nigde ne piše kakvi su genetski zapisi, ali ono što nikako ne možeš da ukapiraš, da tamo ne piše ni o kakvom "prelivanju" života, već da život nastaje razvojem na osnovu genetskog zapisa,.:D

A možeš li zamisliti da neko ima identičan stav sa Biblijom a da ga ipak bazira samo na naučnim činjenicama? Vidiš, tu grešiš. Unapred si odredio da svaki naučnik mora imati suprotan stav od Biblijiskog? A zašto?
Ne uopštavaj. Mnogi naučnici su bili vernici, ali su njihova otkrića bila suprotna od biblijskog. Ti nikako da shvatiš da u Bibliji ima dosta naučnih gluposti, sa kojima se ne slažu ozbiljni naučnici, osim možda onih "jalovih", koji petenduju na Templtonovu nagradu.
I da naglasim, nisam rekao da su naučne gluposti sve što piše u Svetoj ti knjizi, jer očekujem da ćeš me i za to optužiti.

E sada mi je mnogo toga jasno: ti se bojiš biblijskih tekstova, i držiš ih se kao pijan plota, ne razlikujući šta je istina a šta bajka.
PS Očekujem konkretne dokaze o tvojoj tvrdnji da se život spolja "preliva" u fetus/pile/boraniju....
Nemoj samo da se zakačiš za boraniju pa da opet izvrdaš.

Poslednja izmena:
Mnogo puta sam ti ponovio da imaš potpno pogrenu predstavu o životu. Život nije niakav fluid (gorivo) koje se pretače spolja, pa ti je zato ova analogija potpuni promašaj. Ali, kome ja to pričam.

To ti misliš...ali nećeš da razmotriš kako sijalica radi..ili automobil..da potreban je fluid. Imaš dakle primere gde je to kompatibilno sa ovom našom pričom.

Dakle, ti si relkao da nije, ali na osnovu čega? Na osnovu tvog mišljenja. Pošto ti to nećeš da prihvatiš kao mogućnost ti onda smatraš da sve što nije u skladu sa tvojim mišljenjem(a to mišljenje nije znanje već pretpostavka..drugim rečina neznanje) da treba biti odbačeno.

Zamisli ti da svoju tvrdnju o "prelivanju" života baziraš na činjenici da ja ne znam da ti stručno objasnim kako se aktiviraju geni.

Ne treba da znaš, i ovo ne znaš za život pa tvrdiš da nije flud ;). Trebalo bi da mi navedeš članak ili link koji bi potvrdio da u DNK postoji informacija koja opisuje život koji pokreće sve organe.

Zar ti ne vidiš koliko je to besmisleno.

Zašt je besmileno? Ne možeš da nađeš članak koji može pokazati tu informaciju u DNK o životu.

Ti tu tvoju tvrdnju treba da dokažeš nekim linkom.

Pa da je neko pronašao tu informaciju postavio bi link, zar ne? Zar ti to ne govori da u DNK nema te informacije. Što će kazati da je život na drugom mestu a ne u čoveku niti ga može proizvesti formiranje organa u telu čoveka.

Zar to ne možeš da razumeš?

Nego ja i dalje čekam da ti dokažeš da si u pravu. I ja ovo stalno ponavljam, iako znam da ti nemaš nikakve dokaze, već je i ovo još jedna u nizu tvojih proizvoljnih i prilično nakaradnih tvrdnji

Imam, nema u DNK informacije o životu tako da je život izvan DNK...izvan čoveka;). To je prosto i jednostavno. Ali ti voliš valda više komplikovano kao i većina evolucionsta.

PS Očekujem konkretne dokaze o tvojoj tvrdnji da se život spolja "preliva" u fetus/pile/boraniju....
Nemoj samo da se zakačiš za boraniju pa da opet izvrdaš.

I u boraniji i u feutusu i u piletu nema informacije u DNK o njihovom životu. Nema ni u jednom informacije dakle život je izvan navedenih primera.

To ti misliš...ali nećeš da razmotriš kako sijalica radi..ili automobil..da potreban je fluid. Imaš dakle primere gde je to kompatibilno sa ovom našom pričom.

Dakle, ti si relkao da nije, ali na osnovu čega? Na osnovu tvog mišljenja. Pošto ti to nećeš da prihvatiš kao mogućnost ti onda smatraš da sve što nije u skladu sa tvojim mišljenjem(a to mišljenje nije znanje već pretpostavka..drugim rečina neznanje) da treba biti odbačeno.

Ne treba da znaš, i ovo ne znaš za život pa tvrdiš da nije flud ;). Trebalo bi da mi navedeš članak ili link koji bi potvrdio da u DNK postoji informacija koja opisuje život koji pokreće sve organe.

Zašt je besmileno? Ne možeš da nađeš članak koji može pokazati tu informaciju u DNK o životu.

Pa da je neko pronašao tu informaciju postavio bi link, zar ne? Zar ti to ne govori da u DNK nema te informacije. Što će kazati da je život na drugom mestu a ne u čoveku niti ga može proizvesti formiranje organa u telu čoveka.

Zar to ne možeš da razumeš?
Stalono ista priča. Ti nemaš nikakve dokaze da se život preliva ili "preliva", a potpuno zanemaruješ priložene linkove pod nazivom "Kako nastaje život". Činjenica je da tamo ne piše kako se aktiviraju pojedini geni, i ti na snovu toga konstatuješ da si ti u pravu.
Pa evo ti jedan grubi primer koji dobro oslikava našu dosadašnju prepisku.
Zamisli da počinjemo diskusiju kako se rešava problem tumora na temporalnom režnju. Pošto ni ti ni ja nismo stručnjaci u toj oblasti, ti ćeš kao razuman da pogledaš na Google-u i vidiš da se to radi operativnim putem, i ti to i napišaš. A ja, koji sam dogmatski opterećen, to ne prihvatam, nego tvrdim da se tumor vadi kroz nos. Ti ćeš sa pravom da se zapitaš da li je samnom sve uredu, ali da bi potvrdio tvoje saznanje ti mi nudiš link, koji si pročitao, i zahtevaš da ti ja ponudim link koji dokazuje moju tvrdnju. Ja ignorišem tvoj zahtev, već se koncentrišem na tvoj link uz konstataciju da tamo piše da se tumor odstranjuje operativno, ali ne piše kako, pa zato tvrdim da to rade kroz nos. Ti već vidiš da je moje normalno rasuđivanje manjkavo, i "bombarduješ" me sa nizom linkova "Kako nastaje život", "Kako nastaje život "..... , oh, oh. izvini, ovde sam očigledno "prezubio":D, pa u skladu sa pričom ti nudiš "ostranjuje se operacijom", "odstranjuje se operacijom"...., i dalje zahtevajući da ti priložim dokaz za moju tvrdnju. Ja ignorišem tvoj zahtev za konkretan dokaz moje tvrdnje, već kažem da sam pročitao tvoje navedene linkove, ali nigde ne piše kako se tumor otklanja operativnim putam, pa je zato veoma jasno da se to radi kroz nos.
:D
Eto, ja bih sa vomi zaokružio priču o tome kako nastaje život iz embriona u čitavom živom svetu.

Imam, nema u DNK informacije o životu tako da je život izvan DNK...izvan čoveka;). To je prosto i jednostavno. Ali ti voliš valda više komplikovano kao i većina evolucionsta.

I u boraniji i u feutusu i u piletu nema informacije u DNK o njihovom životu. Nema ni u jednom informacije dakle život je izvan navedenih primera.
I ovde je aktuelna ona gornja priča.:D

Back