jerohinac
Legenda
- Poruka
- 50.074
Izvini.....s tvojim nacinom rezonovanja i ponasanja nisi dogurao dalje od 20 godina plafon
Lepo od tebe što si me vratio tamo u 1969-tu godinu...
I sada se osećam ki momak od 20 godina...a zbog toga...

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Izvini.....s tvojim nacinom rezonovanja i ponasanja nisi dogurao dalje od 20 godina plafon

Ovo je prvi put do sada da od tebe cujem nesto pametno.
Lupicu sam sebi samar da bih proverio sanjam li![]()
pa eto porazgovaraj sa mnom i eto ja ti kazem da su tu pokazatelji da je Armagedon blizu.
Armagedonu prethode dva dogadjaja.
! objava "Mir i sigurnost" od strane eu i politicara sveta
i onda ide pad religije koji ce prouzrokovati politicki elementi
a to je pocetak velike nevolje
i znak da je Armagedon blizu.

Primio k znanju. Radio sam to zbog sažetosti postova.StAnco, mani me tog...opet respektivno...Ako želiš komentarisati moje postove, kvotuj to, kako se to radi. U tom slučaju ću znati ...šta si komentarisao.
U redu. To je tvoje shvatanje, kroz koje provejava sumnju u nauku. A ono "ateističko-naučno" ti je pogrešno, jer nauka nema veze sa ateizmom, već sa istinom.StAnco ja nemam moje poimanje nastanka života. Ti si veoma konkretno stao na ateističko-naučno poimanje života. Ja ne mogu to da prihvatim jer jer nemam dovoljno vere. StAnco, koliko vere treba da prihvataš da će problem nastanka života nekada biti rešen...Vernici veruju u biblijsko stvaranje i nekako mi se čini da je za takvu veru dovoljno mnogo manje vere, od one, koju mora imati ...sledbenik abiogeneze.
Prosto neverovatno, da se čovek čudom čudi.Pametni ljudi kazaše ovako, zar ne...
Ne znamo kako su se svi ovi delovi povezali u prvu ćeliju, kako su te prve ćelije tačno izgledale, i kako su tačno funkcionisale (recimo, kako su funkcionisali prvi sistemi deljenja, koji je bio protok energije, itsl.).
Mnogo toga je još uvek nepoznanica na polju abiogeneze, i malo je verovatno da ćemo naći odgovore u neposrednoj budućnosti. Nauci je potrebno vreme da proizvede rešenje za bilo kakav problem, a ovo je jedan od najvećih problema koji danas postoje.
I naravno ti to prihvataš. Kako nisi shvatio da to i ja prihvatam. Pa postavio sam to kao dokaz za...nešta...I hajde pokušaj shvatiti poentu.

Budibogsnama. Pa gde ti nađe da je iko ikad pomenuo da je to glupo. Ti si napisao ovo:, "A da...život je nastajao iz nežive materije i to tako što je ta neživa materija u svom nastajanju dostigla odredjenu složenost što ima atribute života...Auuuu...kako to napisa čoveće...A kada ja kažem da se ne zna kako je nastao život, da na to nauka nema odgovor, onda je to šta...glupo...![]()
" Cerekaš se, a u onom tekstu koji, navodno prihvataš jasno piše:C, c, c, c. Znam, jeroh da si ti pročlitao sve knjige ovog sveta, pa me ne čudi da si pročitao pročitao i ovuA da, mora da je Davkins i svoju knjigu ''Zabluda o Bogu'' napisao kao ...doktor biologije...U toj knjizi on po tvom, nikako kao ateista napisa ovako...
"Bog starog zavjeta vjerovatno je najneprijatniji lik u cijeloj književnosti: ljubomoran i ponosan na to; sitničav, nepravedan, zlopamtilo opsjednuto time da sve nadzire; osvetoljubiv, krvožedni etnički čistač; ženomrzac, homofob, rasista, čedomorac, genocidan, djecoubica, sijač zaraza, megalomanijakalan, sadomazohist, zlobni hiroviti nasilnik. Oni među nama koji su od malena vaspitavani tako da slijede njegove puteve, mogu postati neosetljivi na ta užasna djela. Naivčina, blagoslovljen pogledom na svijet iz pozicije nevinih, jasnije uočava.
I konačno zapamti da ja marim za Dokinsa, isto kao i za lanjski snag. Zar ne vidiš da si ti opsednut njime, a ne ja?
Pa, zašto ne? Zašto se, inače, čitaju knjigeMisliš ono, da je čitam sve dok je ne naučim napamet...![]()
Kako si to provalio...kako bih ja bez tih poena...život mi ne žbi imao smisla...![]()
Prihvatam izazov: da sledeći put diskutujemo baš o tome gde i zašto sam se spetljao. Važi.Uvek kada ti kažem da si se spetljao, postavim ti tvoje ranije i kasnije postove u kojima si to učinio...
Eksplodiralo je ono što je bilo pre eksplozije.A šta je to eksplodiralo...pa je iz toga nastao vodonik...
Prodiskutovaćemo o tome kada budu dali novu teoriju o nastajanju zvezda. No, čisto sumnjam da sadašnju teoriju mogu da obore, jer tačno znaju kakvi su procesi u zvezdama i kako su započeti, a dokaz za to je, ono što sam ti rekao: naučnici pokušavaju da u zemaljskim uslovima izvrše kontrolisanu reakciju koja održava zvezde.Nisam to ja napisao...samo sam postavio link ka toj informaciji... a nisi obratio pažnju na ono...da dovodi u pitanje postojeće modele razvoja zvezda, objavili su naučnici.
Ovo mora da te je on nagovorio, da bi me skinuo sa grbače, jer je uvideo da se uvalio u oblasti u koje se ne razume, ili koje ne prihvataAu stAnco čereči te Jeroh
U redu. To je tvoje shvatanje, kroz koje provejava sumnju u nauku.
A ono "ateističko-naučno" ti je pogrešno, jer nauka nema veze sa ateizmom, već sa istinom.

A što se tiče biblijskog stvaranja, čudi me da ne vidiš da se, polako ali sigurno, urušava. Imao si link gde se jasno čika papa izjasnio da nije bilo nikakvog čarobnog štapića. To neće skoro doći na Balkan, ali na kraju mora, jer istina pobeđuje.
Zar ti nije jasno, da su oni delovi, koji su pomenuti u prvoj rečenici navedenog teksta, ustvari neživa materija. Svaka tvoja ćelija se sastoji od nežive materije, i citoplazma i protoplazma, i DNK, RNK, .....sve je organska neživa materija, a njihov sklop u okviru ćelije je nešto što ima atribute života.

"Zablude o Bogu" jeste napisao Dokins i on jeste ateista, ali onu knjigu o TE, koju nikako da pročitaš, je napisao Dokins kao doktor biologije. Kao doktor biologije je napisao i "Najveća predstava na Zemlji". Ne moraš ništa da citiraš iz nje, pa ja znam da si i nju pročitao.![]()

I konačno zapamti da ja marim za Dokinsa, isto kao i za lanjski snag
Zar ne vidiš da si ti opsednut njime, a ne ja?
Ovo mora da te je on nagovorio, da bi me skinuo sa grbače, jer je uvideo da se uvalio u oblasti u koje se ne razume, ili koje ne prihvata.
Ova tvoja tvrdnja je prilično paušalna. Hajde ovako: daj mi primere za ovu tvoju tvrdnju. Priznajem da strašno mrzim da pretražujem postove, ali si to ti već uradio, jer inače ovo ne bi napisao. Hajde, "pucaj".

Pa ti jeroh non stop kukumavcis u mnogo poruka, cemu to ?Kuku me lele da me lele kuku...stAnco, šta napisa čoveće...Pa zar tako za doktora biologije koji je napisao najbolju naučnu knjigu o TE...

Ovu bi trebao samo da pročitaš da bi u njoj našao dokaze o TE. I znam da ti ni to ne bi bilo niotkakve koristi, ali se barem ne bi brukao negiranjem jedne sasvim valjane teorije.![]()
Papa izjavi da Bog nema čarobni štapić, a tebi je kreacija još uvek logična.
Ovo mi baš nije jasno, da li je mislio na biološku evoluciju ili evoluciju svesti?Evolucija u prirodi nije u suprotnosti sa idejom postanja, zato što evolucija zahteva postojanje bića koje evoluira."
Naravno da se sećam. A sada je problem šta...što su mi ljuti protivnici ateisti.... Život ti je malo smisleniji kada te ovde neki vernici "tapkaju" po ramenu, a sećaš li se tvoje prve teme kada ste bili ljuti protivnici.
![]()
Prihvatam izazov: da sledeći put diskutujemo baš o tome gde i zašto sam se spetljao. Važi.
Može i retroaktivno, iako ja strašno mrzim da pretražujem već napisano, ali verovaću tvojim izvodima.
Eksplodiralo je ono što je bilo pre eksplozije.![]()
Prodiskutovaćemo o tome kada budu dali novu teoriju o nastajanju zvezda. No, čisto sumnjam da sadašnju teoriju mogu da obore, jer tačno znaju kakvi su procesi u zvezdama i kako su započeti,
a dokaz za to je, ono što sam ti rekao: naučnici pokušavaju da u zemaljskim uslovima izvrše kontrolisanu reakciju koja održava zvezde.
Zar ti nije jasno, da su oni delovi, koji su pomenuti u prvoj rečenici navedenog teksta, ustvari neživa materija. Svaka tvoja ćelija se sastoji od nežive materije, i citoplazma i protoplazma, i DNK, RNK, .....sve je organska neživa materija, a njihov sklop u okviru ćelije je nešto što ima atribute života.
Imas u Mateju 24 pa citajA u vezi tog...mir i sigurnost...iz Prve Solunjanima 5:3...treba da ti je poznato ovo...
Kada se radi o objavi „mir i sigurnost“, neke stvari znamo, ali ima toga što ne znamo. Na primer, ne znamo šta će voditi do te objave niti kako će biti proglašena. Ne znamo da li će se raditi o samo jednoj objavi ili o nizu objava. Međutim, šta god da se dogodi, znamo sledeće: Svetske vođe ne mogu postići mir i zato nas njihova objava ne sme zavarati. Ta objava je upravo ono na šta nas Biblija upozorava. Ona je znak da „Jehovin dan“ treba da počne.
Najpre će biti uništen „Vavilon Veliki“, svetsko carstvo krive religije, koji je opisan i kao „bludnica“ (Otkr. 17:5, 6, 15). Taj napad na crkve hrišćanstva i ostatak krive religije označiće početak ’velike nevolje‘
I šta će se dešavati kada počne...velika nevolja...![]()

Ne radi se o abiogenezi. Radi se o tome da si napisao da ti je kreacija logičnija, a video si i sam šta si sve pisao u vezisa nastankom zvezda.stAnco, zašto tako...nema moje sumnje u nauku u opštem smislu. Nije sumnja u nauku u takvom smislu, kada jasno kažem, da abiogeneza nema odgovor na problem nastanka života na zemlji.
Bravo jeroh, ovde si opet napravio budibogsnama zaključak. Eto da te zadovoljim, ateizam nema baš nikakve veze sa istinom.Ponovo si se spetljao. Kaza da nauka ima veze sa istinom i da nema veze sa ateizmom...Da li to znači da ateizam nema veze sa istinom...![]()
A na tebi je jeroh da razmisliš o tome, da li je spojivo da Papa prihvata evoluciju, a da tvrdi da je On stvorio ljudska bića. Pa valjda znaš da su i ljudska bića stvorena evolucijom, normalno, prema TE.StAnco, stAnco...hajde pročitaj šta kaza Papa Franja...
"Kada čitamo Stvaranje sveta u Knjizi Postanja, možemo doći u opasnost da zamislimo Boga kao mađioničara, sa čarobnim štapićem, koji je u stanju da uradi sve. Međutim, to nije tako.", rekao je papa i dodao: "On je stvorio ljudska bića i pustio ih da se razvijaju prema unutrašnjim zakonima koje je usadio u svakog pojedinca, kako bi dostigli svoje potpuno ispunjenje. Veliki prasak, koji se danas smatra početkom sveta, nije u suprotnosti sa intervencijom božanskog tvorca, već baš naprotiv, zahveta njegovo postojanje. Evolucija u prirodi nije u suprotnosti sa idejom postanja, zato što evolucija zahteva postojanje bića koje evoluira."
Pa razmisli o tvojoj tvrdnji...gde se jasno čika papa izjasnio da nije bilo nikakvog čarobnog štapića...
Ej jeroh moj jeroh. Stvarno mi nije jasno šta ti sve ovo treba. Ali znaš ti mene, dajem ti odgovore i na ovakve bezvezarije. Ne, jeroh, ja nisam naučno objasnio nastanak života nego sam to pročitao u linku koji si naveo. Da te podsetim:Dobro. Idemo ovako. Citoplazma i protoplazma i DNK i RNK su organske nežive materije i onda se sve to onako spontano udruži, samo od sebe i nastane nešto što ima atribut života...
Bravo stAnco, pa ti si upravo onako naučno objasnio...nastanak života...![]()
"Baš tako. Ja čitam knjige koje pišu ateisti, a i vernici, ali nisam opsednut autorima, kao što si ti Dokinsom.Možda bi mogao da mi odgovoriš šta ti imaš protiv njega, osim što je javno potvrđeni ateista, a ti ih (nasA da, sada sam skapirao. Veoma je važno znati koju je knjigu Davkins napisao kao doktor biologije a koju je napisao kao ateista...
Kuku me lele da me lele kuku...stAnco, šta napisa čoveće...Pa zar tako za doktora biologije koji je napisao najbolju naučnu knjigu o TE...