I dalje...Nemam pojma... (vol. 2)

Da. Konkretno sam mislio ono...da je daleko...u vezi sa drugim sagovornicima-ateistima. A što se tiče tebe i mene, zapazi činjenicu. Posle dužeg vremena, pojavio si se sa tvojim čuvenim odgovorima, valjda iz solidarnosti sa drugim ateistom... :hahaha1:
I šta...ja sam to trebao ignorisati...
Ovaj tvoj post sam morao da iseckam jer je dugačak.
:D Blago tebi jeroh!

A da...pa nisi valjda oduševljen pitanjima na koja nauka...odgovor nema...:hahaha1:
Opet kažem blago tebi kada možeš da napraviš ovako nakaradnu konstrukciju i da se od srca smeješ.:D No, ipak odgovoriću ti.
Jeroh, ja nisam niti oduševljen niti razočaran. Ja o tim nerešenim pitanjima uopšte ne razmišljam.

U vezi sa boldovanim...zar je potrebno da navodim dokaze u vezi sa onim, kada ti sam kažeš...nauka to ne zna...I pazi sada. Ako sam ja siguran u svom mišljenju da to nauka ne zna, kako češti promeniti moje takvo mišljenje, ako se u vezi sa tim u potpunosti slažemo. ..:think:
Opet si napravio pogrešan zaključak. Pa, zaboga, jeroh! Valjda znaš, da se moja rečenica ne odnosi na ono što nauka ne zna, već na ona naučna znanja koja imaju dokaze, ali ih ti ne priznaješ. Zar si zaboravio da ti jednu veoma značajnu naučnu disciplinu ne priznaješ. I nemoj ponovo da dokaze tražiš od mene.

Inače slažem se sa tobom da takvo prepucavanje nema nikakvu svrhu.
Da i ja mislim, ali osećam u "kostima":D, da tako neće biti, jer tvoja mora da ostane poslednja, a ja ne mogu da pređem preko nekih tvoji čudnih zaključaka poput:"A da...pa nisi valjda oduševljen pitanjima na koja nauka...odgovor nema... ":D ili: pitanje: "StAnco, odakle gravitacion sila pre velikog praska".:D

A za laku noć, neka ti bude jedna od Anštajna, koja nema veze ni sa religijom ni sa naukom ali je na svoj način veoma, veoma zanimljiva...

''Jednom kad prestanete da učite, počinjete da umirete.''

:bye:
Slažeš li se ti sa ovim?

A suština mog pisanja je da uvudiš kako je nauka napredovala za tih nekoliko stotina godina i dala odgovore na mnoga pitanja. Valjda će dati odgovore i na tvoja pitanja.

Vidi novije naučno kazivanje...

Tako je život na našoj planeti nastao pre između 4,5 i 3,7 milijardi godina, kada je mali meteorit sa amonijakom i vodonik cijanidom pao u neko malo jezero.

A zanimljivo je nešto što je Artur Klark davne 2001 godine, napisao u knjizi ''Odiseja u svemiru'' a u vezi tog...naučnog otkrića.

Opet ti odtgovaram respektivno, da bih napravio što pregledniji i manji post.
-Nisam zapazio pa mi zato objasni (pod uslovom da nije činjenica da sam napisao "nastala" a treba "nastajala" Znaš zvezde se "rađaju" i za to je potrebno vreme).

A biva činjenica da si napisao...nastala...

Červrto, nije bilo magičnog preuređivanja bez razloga, već su gravitaciono polje, kvantne i nuklearne pojave odradili svoje, pa su nastala nebeska tela.

A to je bio jedan od razloga, zbog kojeg sam taj deo tvoje rečenice boldovao.

Rekao sam ti u prvoj rečenici da ćeš mi razjasniti razlog boldovanja.
-O bre jeroh! Pa mi govorimo o nastajanju nebeskih tela posle praska. Gde ti zaluta? Mogao bi možda malo da proguglaš kako su nastale zvezde pa ćaš videti da je uzročnik gravitaciono polje.

Dakle ovako...Pre Velikog Praska nije bilo univerzuma, zvezdi, planeta a po logici stvari nije bilo ni gravitacione sile. Auuuu...pardon, bilo je gravitacione sile, jer je ona odradila svoje ...pa su nastala nebeska tela. StAnco, spetljao si se u vezi sa tim kI pile u kučinu.

A sada je zanimljivo ovo drugo boldovano...kako su nastale zvezde pa ćaš videti da je uzročnik gravitaciono polje... Po ovoj tvrdnji, proizilazi da je gravitaciono polje bilo uzročnik nastajanja zvezdi...

Tvoj mali problem je što si gravitaciono polje isključivo povezao sa nebeskim terima. Postojalo je i pre nastanka nebeskih tela, i to između molekula vodonika.

A da...skapirao sam. Dok nisu postojala nebeska tela...postojalo je gravitaciono polje izmedju molekula vodonika...A kuku me lele da me lele kuku...Da li to znači da su onda kada je ono ništa bumnulo nastali molekuli vodonika koji su snagom svog gravitacionog polja stvorili nebeska tela i planete...

P.S. A da li čovek ima svoje gravitaciono polje neku gravitacionu silu a na okolnost činjenice da u svakom čoveku ima poprilično molekula vodonika ... :whistling:

Opet kažem blago tebi kada možeš da napraviš ovako nakaradnu konstrukciju i da se od srca smeješ.:D

StAnco, StAnco...u vezi sa ovim predočenim tebi...

Zašto ateistima smeta ono u vezi sa čim nauka nema odgovor...

odgovorio si ovako...

Pa BRE jeroh odakle ti ovakav zaključak. života ti tvoga? Jaoooooooj čoveče!

i onda sam malo opuštenosti radi ja napisao ovako...

A da...pa nisi valjda oduševljen pitanjima na koja nauka...odgovor nema...:hahaha1:

A ti od toga napravio...dramu...

No, ipak odgovoriću ti. Jeroh, ja nisam niti oduševljen niti razočaran. Ja o tim nerešenim pitanjima uopšte ne razmišljam.

A da...kada mi pišeš o tim nerešenim pitanjima...pišeš ono...bez razmišljanja... :hahaha1:

Opet si napravio pogrešan zaključak. Pa, zaboga, jeroh! Valjda znaš, da se moja rečenica ne odnosi na ono što nauka ne zna, već na ona naučna znanja koja imaju dokaze, ali ih ti ne priznaješ.

StAnco, ti i ja diskutovasmo samo o onim stvarima za koje nauka nema odgovor a da se ti nadaš da će nekada imati.

Zar si zaboravio da ti jednu veoma značajnu naučnu disciplinu ne priznaješ. I nemoj ponovo da dokaze tražiš od mene.

Koju to naučnu disciplinu ja ne priznajem...Da li si mi dao naučni dokaz u smislu nastanka prvog života na zemlji...nisi...a spočitavaš mi da ne priznajem...značajnu naučnu disciplinu...I eto, neka ta naučna disciplina koja nema osnovni dokaz, bude tvoja...svetinja...

Budi ti meni pozdravljen...

kako si Jerohinac :aha:

Eneeeeeeeee....Monica....

Dobro sam, naravno ako zanemarim okolnost da sam ono...na prinudnom odmoru...do daljeg...Kada ne izadjem da prošetam po gradu onda odem malo u divljinu prirode i tako...A vikendom kada je policiski onda nešto radim po dvorištu...

I da te pitam onako, zanimljivosti radi...Da li ti veruješ, da bi se nadala večnom životu, ili se nadaš da bi mogla verovati...

Pozdravčić tebi ...:heart:

Jel znas nesto iz svoje glave bez da trazis savetnike ?

Kao naprimer ti... :hahaha1:

Ovo je onako u tvom fazonu...Medjutim, teško da mogu biti kao ti jer...ti si ti ličnost...

Ja do sada nisam pobegao ni iz jednog razgovora ali ja sam ja, licnost.....

I nemam pojma šta mi je činiti, kada nikada ništa ne znam...iz svoje glave...

A uz laku noć, razmisli o ovom...

''Što čovek manje zna, to mu se njegovo znanje čini većim.''

Ž. Ž. Ruso​

Eneeeeeeeee....Monica....

Dobro sam, naravno ako zanemarim okolnost da sam ono...na prinudnom odmoru...do daljeg...Kada ne izadjem da prošetam po gradu onda odem malo u divljinu prirode i tako...A vikendom kada je policiski onda nešto radim po dvorištu...

I da te pitam onako, zanimljivosti radi...Da li ti veruješ, da bi se nadala večnom životu, ili se nadaš da bi mogla verovati...

Pozdravčić tebi ...:heart:
Takodje pozdrav :heart:
vera i nada idu zajedno i preplicu se.
Jer znam imam nadu i verujem.

Dakle ovako...Pre Velikog Praska nije bilo univerzuma, zvezdi, planeta a po logici stvari nije bilo ni gravitacione sile. Auuuu...pardon, bilo je gravitacione sile, jer je ona odradila svoje ...pa su nastala nebeska tela. StAnco, spetljao si se u vezi sa tim kI pile u kučinu.

A sada je zanimljivo ovo drugo boldovano...kako su nastale zvezde pa ćaš videti da je uzročnik gravitaciono polje... Po ovoj tvrdnji, proizilazi da je gravitaciono polje bilo uzročnik nastajanja zvezdi...

A da...skapirao sam. Dok nisu postojala nebeska tela...postojalo je gravitaciono polje izmedju molekula vodonika...A kuku me lele da me lele kuku...Da li to znači da su onda kada je ono ništa bumnulo nastali molekuli vodonika koji su snagom svog gravitacionog polja stvorili nebeska tela i planete...

P.S. A da li čovek ima svoje gravitaciono polje neku gravitacionu silu a na okolnost činjenice da u svakom čoveku ima poprilično molekula vodonika ... :whistling:
Jeroh, umesto što polako ulaziš u polje koje ne znaš, bolje bi ti bilo da pročitaš kako nastaju zvezde. I da, baš je gravitaciono polje uzročnik i "kondenzovanja" vodonika i kasnije sažimanje i konačno paljenje fuzionog procesa.
A ovo pod PS opet moram da prokomentarišem sa: zašto BRE čoveče praviš ovakve nakaradne zaključke. Uzročnik grav. polja je masa, pa čovek zato stvara svoje grav. polje, ali posle Velikog praska postojao je samo vodonik, a ostali elementi nastajali su kasnije, kroz fuziju, eksploziju novih i supernovih.

StAnco, StAnco...u vezi sa ovim predočenim tebi...

odgovorio si ovako...

i onda sam malo opuštenosti radi ja napisao ovako...

A ti od toga napravio...dramu...

A da...kada mi pišeš o tim nerešenim pitanjima...pišeš ono...bez razmišljanja... :hahaha1:
Ovo je tvoje pitanje/komentar:
"Zašto ateistima smeta ono u vezi sa čim nauka nema odgovor.. "
I stvarno se pitam kako ne uviđeš koliko je ovo pitanje bezvezno. Ako nisi u stanju da to uvidiš, onda šta da ti dalje pričam o ovome.
Ovo pokazuje tvoje narazumevanje ateizma, i tvoj veliki animozitet prema ateistima.

StAnco, ti i ja diskutovasmo samo o onim stvarima za koje nauka nema odgovor a da se ti nadaš da će nekada imati.

Koju to naučnu disciplinu ja ne priznajem...Da li si mi dao naučni dokaz u smislu nastanka prvog života na zemlji...nisi...a spočitavaš mi da ne priznajem...značajnu naučnu disciplinu...I eto, neka ta naučna disciplina koja nema osnovni dokaz, bude tvoja...svetinja...

Budi ti meni pozdravljen...
Opet stara pesma.
-Ti ne priznaješ TE, i ja sam na to mislio kada sam ti rekao ono o nemogućnosti promeni tvog shvatanja, i pored dokaza. I nemoj mene da pitaš koji su to dokazi već nađi neku dobru knjigu o TE pa čitaj. Najbojju, koju sam ja pročitao, sam ti davno preporučio, ali badava.
-Konačno shvati da TE NE GOVORI o nastanku prvog života. TE govori o nastanku vrsta. Još se ne zna kako je došlo do pojave života.
-I činjenica je da ti ja nisam dao nikakav dokaz. Ali ako ćeš ti svoje znanje da upotpunjavaš na osnovu dokaza koje ću ti ja predočavati, onda ćeš ostati uskraćen iz mnogih naučnih oblasti, ne samo iz TE..:D

Uzročnik grav. polja je masa, pa čovek zato stvara svoje grav. polje, ali posle Velikog praska postojao je samo vodonik, a ostali elementi nastajali su kasnije, kroz fuziju, eksploziju novih i supernovih.
Извињавам се што упадам, али ово је само теорија као и многе друге, пуна мањкавости, почев од великог праска, шта је могло довести до њега?

Važi, omaklo se. I nemoj ubuduće da se traumiraš ako se omakne ista greška, jer treba da znaš, da je moj stav da nije ništa nastalo odjednom, ni život, ni nebeska tela....., a ni Boeing 747 :D.

Jasna mi je tvoja tvrdnja da ni život nije nastao ...odjednom...Medjutim, nije mi jasno, šta je uporište takve tvrdnje, jer si u jednom sledećem postu napisao ovako...

Još se ne zna kako je došlo do pojave života.
Ne zna se kako je došlo do pojave života ali se zna...da nije nastao odjednom... :dontunderstand:

Važi, omaklo se. I nemoj ubuduće da se traumiraš ako se omakne ista greška, jer treba da znaš, da je moj stav da nije ništa nastalo odjednom, ni život, ni nebeska tela....., a ni Boeing 747 :D.

Kako no beše...da je verovatnoća da je život nastao ono kao slučajno sticajem okolnosti ista kao kada tornado protutnji iznad neke deponije i slučajno...nastane Boing 747... :hahaha1:

A u vezi takve slučajnosti ovo biva zanimljivo...

"Verovatnoća da život nastane slučajno uporediva je s verovatnoćom da potpun rečnik nastane kao rezultat eksplozije u štampariji."
Edvin Konlin biolog​

Jeroh, umesto što polako ulaziš u polje koje ne znaš, bolje bi ti bilo da pročitaš kako nastaju zvezde. I da, baš je gravitaciono polje uzročnik i "kondenzovanja" vodonika i kasnije sažimanje i konačno paljenje fuzionog procesa.

Auuuu...kako si se spetljao to je...samo tako...Zaboravio si na ovo...

A to bi značilo šta...značilo bi da pre nastanka zvezda i planeta nije bilo ničega, izuzev gravitacionog polja...I onda je šta...gravitaciono polje bumnulo...

A ovo pod PS opet moram da prokomentarišem sa: zašto BRE čoveče praviš ovakve nakaradne zaključke. Uzročnik grav. polja je masa, pa čovek zato stvara svoje grav. polje, ali posle Velikog praska postojao je samo vodonik, a ostali elementi nastajali su kasnije, kroz fuziju, eksploziju novih i supernovih.

A da...posle Velikog praska postojao je samo vodonik a ostali elemnti su nastajali kasnije kroz druge, malo manje Velike praskove novih i supernovih... :hahaha1:

Seti se ovog...

Tvoj mali problem je što si gravitaciono polje isključivo povezao sa nebeskim terima. Postojalo je i pre nastanka nebeskih tela, i to između molekula vodonika.

I šta biva...da je u Velikom prasku bumnuo vodonik a što je prouzrokovano gravitacionim poljem molekula vodonika...:hahaha1:

StAnco, tako to biva kada se onako naučno, baviš verbalnom akrobatikom....

već nađi neku dobru knjigu o TE pa čitaj. Najbojju, koju sam ja pročitao, sam ti davno preporučio, ali badava.
Pa mora da je ''najbolja'' kada je njen autor Ričard Davkins, zar ne... :whistling:

-Konačno shvati da TE NE GOVORI o nastanku prvog života. TE govori o nastanku vrsta. Još se ne zna kako je došlo do pojave života.

StAnco, zašto tako...Zašto mi spočitavaš da TE ne govori o nastanku prvog života...Trebalo bi da ti je jasno da pravim jasnu razliku izmedju abiogeneze i TE. Seti se kako si nedavno komentarisao ovo...

Ne znamo kako su se svi ovi delovi povezali u prvu ćeliju, kako su te prve ćelije tačno izgledale, i kako su tačno funkcionisale (recimo, kako su funkcionisali prvi sistemi deljenja, koji je bio protok energije, itsl.).
Mnogo toga je još uvek nepoznanica na polju abiogeneze, i malo je verovatno da ćemo naći odgovore u neposrednoj budućnosti. Nauci je potrebno vreme da proizvede rešenje za bilo kakav problem, a ovo je jedan od najvećih problema koji danas postoje.

Back