I dalje...Nemam pojma... (vol. 2)

da pokušaš shvatiti, da sotona nije samo neki duh. Isusa tamo u pustinji, nije kušao neki duh, već sotona koji u biblijskom smislu ima i volju i emocije
naravno, i ta volja se ocitava u sinovima protivljenja, evo citata, efezanima
2. У којима некад ходисте по веку овог света, по кнезу који влада у ветру, по духу који сад ради у синовима противљења;
pa kolosanima
6. За које иде гнев Божји на синове противљења;
Apostol Pavle je jasan koji su to protvnici, koji se ne pokoravaju istin jevandjelja, a ti vidi zasto je i sam dovodis u pitanje kada je rec o 70-orici i pokoravanju cak i demona.
  • 2. Solunjanima:
  • 1,6-10 Pošto je pravedno u Boga da uzvrati muku onima koji vas muče, a vama stradalnicima spokojstvo sa nama kada se javi s neba Gospod Isus s andjelima sile svoje, u ognju plamenome, koji će osuditi one koji ne poznaju Boga i ne pokoravaju se JEVANDJELJU Gospoda našega Isusa Hrista. Takvi će biti osudjeni na večnu pogibao od LICA Gospodnjega i od slave sile njegove kada dodje u onaj Dan da se proslavi u svetima svojima i pokaže se divan u svima verujućima, jer poverovaste SVEDOČANSTVU NAŠEMU.
  • 2,12 Da budu osudjeni svi koji ne verovaše istini, nego zavoleše nepravdu
  • 2,13-14 ... u svetinji Duha i veri istine, na koje nas prizva kroz JEVANDJELJE NAŠE, (1. Solunjanima 1,5 Jer JEVANDJELJE NAŠE nije propovedano samo rečju, nego i u sili i u Duhu Svetome...), da zadobijete slavu Gospoda našega Isusa Hrista.

a je li sad citas i podsvest?

Da li si uopšte zapazio šta si i kako napisao...U vezi sa ovim...

Otkrivenje 3:20...'' Evo stojim na vratima i kucam: ako ko čuje glas moj i otvori vrata, ući ću k njemu i večeraću s njime, i on sa mnom.''

a kakva je večera znamo...

1 Petrova 5:8... ''Budite trezni i pazite, jer suparnik vaš, đavo, kao lav ričući hodi i traži koga da proždere.''

I hajde mi objasni...kako to da shvatim...

, znamo kako smo krenuli, od apostola Pavla da nas rat nije s krvlju i mesom, vec sa duhovima podnebesnim, vlastima, nacalstvima/staresinstvima, itd - i ja sam ti lepo postavio nebesku hijerarhiju [Dionisije Areopagit], ali tebi ne vredi govoriti,

A djavoli se pokoravaju...

Luka 10:17... Vratiše se pak sedamdesetorica s radosti govoreći: Gospode! I đavoli nam se pokoravaju u ime Tvoje. ''
i onda biva šta...nema rata sa djavolima...Samo da se zna...ti si insistirao na stihu Luka 10:17 jer ti se uklapao u neke druge tvrdnje sa onog tvog sajta.

A kada si postavio ovo...

У спису О небеској хијерархији, Дионисије Ареопагит каже да се сва бестелесна бића могу сврстати у тзв. небеску хијерархију (sh) у следећој хијерархији, а свака у три лика:
виша: серафими, херувими, престоли;
средња: господства, силе, власти;
нижа: начела, арханђели, анђели.

Zaboravio si da mi pojasniš jednu sitnicu...Kakve veze sve to ima sa sotonom i njegovim demonima, nakon zbacivanja onog...pečata savršenstva... na zemlju...

pravis se gluv, i samo izmisljas; ja te pustim malo, da vidim dokle ces, a ti izokrenu sve, ubacujuci Pavlu da mu satana zabranjuje, a meni hvala Bogu sami Bog.

Nisam valjda izmislio to u vezi sa Pavlom i sotonom...

1 Solunjanima 2:18... ''Zato htedosmo da dođemo k vama, ja Pavle jednom i drugom, i zabrani nam sotona.''

I hajde da te pitam ovo. Šta misliš, kako je Pavle znao šta ...sotona misli...

2 Korićanima 2:11...''Da nas ne prevari sotona; jer znamo šta on misli.''

Pogledaj sta ti radis, rugas se

Ovo što te pitah...tebi je ruganje...

Da li si na tvom sajtu pojasnio...kada je to Isus video...koje godine je to bilo...
:think:

zar nije kontekst jasan da to govori u mometu kada mu se 70 ucenika hvali kako im se demoni pokoravaju? sta onda ti glumis, demoni se pokoravaju njima, jer je satana pao, to Hristos kaze.

Kuku me lele da me lele kuku...Znači ovako...da satana nije pao, demoni na zemlji im se ne bi pokoravali...Nisi pomišljao na to, da u slučaju da satana nije pao, ne bi sa njim pali i oni koji su ga sledili...

opet ti- zar sam ja stancovao nesto drugo osim jevandjelja? smeta ti jevandjelje?
LUKA 10,17 Vratiše se pak Sedamdesetorica sa radošću govoreći: Gospode, i demoni nam se pokoravaju u ime tvoje
10,18 A on im reče: Videh satanu gde pade sa neba kao munja.
Smeta ti moje tumacenje? Izvoli ti objasni ova dva redka, koje je to godine.

Šta misliš, da li je Isusu bilo poznato ono iz...

Isaija 14:12... ''Kako pade s neba, zvezdo danice, kćeri zorina? Kako se obori na zemlju koji si gazio narode?''

time sto je satana pala upravo tada kada se demoni pokoravase 70 orici ucenika.

Auuuuuuu...čoveće, šta to napisa...Dakle ovako...ovo je tebi dokaz da je onaj ...pečat savršenstva...zbačen na zemlju u vreme Isusa i njegovih učenika...

Luka 10:17-18... ''Vratiše se pak sedamdesetorica s radosti govoreći: Gospode! I đavoli nam se pokoravaju u ime Tvoje. A On im reče: Ja videh sotonu gde spade s neba kao munja''

Mislim da je ipak vreme da malo pročitaš Bibliju. Posebno Jezekilja i Isaiju kada je u pitanju zbacivanje onog...pečata savršenstva.

Kako li je Isaija mogao kazati ovako...

Isaija 14:12... ''Kako pade s neba, zvezdo danice, kćeri zorina? Kako se obori na zemlju koji si gazio narode?''

Nije valjda da je Isaija živeo u vreme Isusa i njegovih učenika...

Pogledaj ovaj stih...

Jezekilj 28:17...''Srce se tvoje ponese lepotom tvojom, ti pokvari mudrost svoju svetlošću svojom; baciću te na zemlju, pred careve ću te položiti da te gledaju.''

A u vezi sa onim Isusovim...Ja videh sotonu gde spade s neba kao munja...razmisli o tome, da je Isus kao svetlost u svetlosti, Logos u Bogu postojao u smislu prepostojanja...

Jovan 8:35...''A Isus im reče: Zaista, zaista vam kažem: Ja sam pre nego se Avraam rodio. ''

A ovo je ''lažno''...po tvojim tvrdnjama...

Otkrivenje 12:9... ''I zbačena bi aždaha velika, stara zmija, koja se zove đavo i sotona, koja vara sav vasioni svet, i zbačena bi na zemlju, i anđeli njeni zbačeni biše s njom.''

ali ukazuje na suštinu priće o...zbacivanju sa neba...

I pokušaj shvatiti da si se izblamirao tvrdnjom da je sotona pala sa neba...u vreme isusovih učenika...

I razmisli malo o ovom...

1 Solunjanima 3:5... ''Toga radi i ja ne mogući više trpeti poslah da poznam veru vašu, da vas kako ne iskuša kušač, i da uzalud ne bude trud naš.''

A kako li to, taj kušać ili ti djavo iskušava a pokorio se Isusovim učenicima...

Prestani da zatrpavas sa irelevantnim, vec pitaj sta ne znas, sta nemas pojma, ali ne preskaci, vec lepo, redom.

Ja te lepo pitah...

Da li si na tvom sajtu pojasnio...kada je to Isus video...koje godine je to bilo...

a tvoj odgovor bejaše...

Pogledaj sta ti radis, rugas se

da bi na kraju umesto konkretnog odgovora ti pitao mene...

Smeta ti moje tumacenje? Izvoli ti objasni ova dva redka, koje je to godine.

a koji mu to stoje s leve strane? znaci, po tebi slagase 70 ucenika? Strasno sta ti 'naucavas'' - ali jasno, prvo 70-oricu napravis lazovima, i onda i Hristovo svedocenje isto dovodis u pitanje o padu satane upravo tada kada se 70-orici demoni pokoravase.

Auuuuuu...gde sam to napisao da 70 učenika...slagaše...Gde sam to dovodio u pitanje Isusovo kazivanje o padu satane...Nisi pažljivo čitao o čemu sam i zbog čega pisao u vezi sa...

Luka 10:17-18... ''Vratiše se pak sedamdesetorica s radosti govoreći: Gospode! I đavoli nam se pokoravaju u ime Tvoje. A On im reče: Ja videh sotonu gde spade s neba kao munja.''

Inače u Bibliji imaš i ovo...

Jakovljeva 2:19... ''Ti veruješ da je jedan Bog; dobro činiš; i đavoli veruju, i drhću''

Ali to je u kontekstu ...neke druge priće...

Isaija 14:12... ''Kako pade s neba, zvezdo danice, kćeri zorina? Kako se obori na zemlju koji si gazio narode? ''

Otkrivenje 22,16Ja Isus poslah anđela svojega da vam ovo posvjedoči u crkvama. Ja sam korijen i rod Davidov, i sjajna zvijezda Danica.
Kaži mi tvoje mišljenje u vezi sa tim. Zašto je Isus zvezda Danica...Zašto je sotona dok nije postao sotona, zbacivanjem na zemlju...bio zvezda Danica...

Otkrivenje 12:9... ''I zbačena bi aždaha velika, stara zmija, koja se zove đavo i sotona, koja vara sav vasioni svet, i zbačena bi na zemlju, i anđeli njeni zbačeni biše s njom.''

ali ukazuje na suštinu priće o...zbacivanju sa neba...

I pokušaj shvatiti da si se izblamirao tvrdnjom da je sotona pala sa neba...u vreme isusovih učenika...
ja da sam se izblamiro ti bi rekao sta nije blam, ali ti nemas pojma, znas samo da nije 1914 kao sto tvrde js.
Auuuuuuu...čoveće, šta to napisa...Dakle ovako...ovo je tebi dokaz da je onaj ...pečat savršenstva...zbačen na zemlju u vreme Isusa i njegovih učenika...
tacno tako, a sta ti tvrdis, izvoli izjasni se pre nego nastavimo.
da bi na kraju umesto konkretnog odgovora ti pitao mene...
citirao si moj konkretni odgovor, za tebe blam, a koji je tvoj?

Poslednja izmena:
Zaboravio si da mi pojasniš jednu sitnicu...Kakve veze sve to ima sa sotonom i njegovim demonima, nakon zbacivanja onog...pečata savršenstva... na zemlju...
ti pali andjeli, demoni, su morali odnekle da otpadnu, ja ti citiram vec ko zna koji put, da kao sto je taj otpali heruvim pripadao odredjenom rangu, tako i drugi duhovi pakosti
12 Jer naš rat nije s krvlju i s telom, nego s poglavarima i vlastima, i s upraviteljima tame ovog sveta, s duhovima pakosti ispod neba.
Саборна посланица
светог апостола Јуде
6. И анђеле који не држаше своје старешинство него оставише свој стан чува у вечним оковима под мраком за суд великог дана.

Kaži mi tvoje mišljenje u vezi sa tim. Zašto je Isus zvezda Danica...Zašto je sotona dok nije postao sotona, zbacivanjem na zemlju...bio zvezda Danica...
zato sto je vas djavo prevario,oprostili ste se od pameti, neki cak tvrde da je i lucifer kao npr. andrej kesarijski. Kod vas sve moze, a ja se ne dam; sutra kada zavladaju luciferijanci, ko ce da im se suprotstavi kada je vama svetitelj kesarijski koji Hrista takodje naziva luciferom?

1 Solunjanima 3:5... ''Toga radi i ja ne mogući više trpeti poslah da poznam veru vašu, da vas kako ne iskuša kušač, i da uzalud ne bude trud naš.''

A kako li to, taj kušać ili ti djavo iskušava a pokorio se Isusovim učenicima...
isto je vezano za nebesku hijerarhiju koju ti previdjas, a ja ti je ponavljam - ppostoji tacno red andjela koji odbija iskusenja

mnogo ti to plasticno i banalno tumacis, ali evo da i pomognem u razumevanju

ljudima je trebalo objasniti da Bog nikoga ne iskusava, vec svakoga njegova zelja mami i vara; i sad, jeste za djavola se bas zato kaze KUSAC, ali zar cemo opisivati djavola u nedogled? eto, ''mamitelj'' i ''varalica'', je takodje. MI SE ONDA UDALJAVAMO OD TEME, i sam si primetio, dolazimo do one ''i kad zelja mine'', Propovednik bese.

Konkretan odgovor na ''A KAKKO LI TO'' je - nema danas Isusovih direktnih ucenika; I ne menjaj, rekli su I DEMONI NAM SE POKORAVAJU, a ne i sam djavo, upravo iz razloga sto mnogi palu satanu uzdizu nazad na nebo [cekamo da se i ti izjasnis po tom pitanju, ja sam posteno izneo stav, kako ja shvatam jevandejlje po Luki].

Poslednja izmena:
ja da sam se izblamiro ti bi rekao sta nije blam, ali ti nemas pojma, znas samo da nije 1914 kao sto tvrde js.
I dalje sam u uverenju da si se izblamirao, sa onom tvrdnjom, da je sotona zbačen na zemlju u vreme Isusovih učenika. A u vezi sa ovim...

Pogledaj prethodne stihove Otkrivenje 12:7-8...'' I posta rat na nebu. Mihailo i anđeli Njegovi udariše na aždahu, i bi se aždaha i anđeli njeni. I ne nadvladaše, i više im se ne nađe mesta na nebu.''

A sada obrati pažnju. Ako je sotona sa trećinom svojih sledbenika, po tvojoj tvrdnji, zbačen u vreme Isusovih učenika, reci mi...kako je to sotona bio na zemlji mnogo pre vremena u kojem su živeli Isusovi učenici...

1 Dnevnika 21:1... ''Ali usta sotona na Izrailja i navrati Davida da izbroji Izrailja.''

Zaharije 3:1-2... ''Posle mi pokaza Isusa, poglavara svešteničkog, koji stajaše pred anđelom Gospodnjim, i Sotonu, koji mu stajaše s desne strane da ga pre. A Gospod reče sotoni: Gospod da te ukori, Sotono, Gospod da te ukori koji izabra Jerusalim. Nije li On glavnja istrgnuta iz ognja?''

A u vezi sa ovim...

Luka 10:17-18... ''Vratiše se pak sedamdesetorica s radosti govoreći: Gospode! I đavoli nam se pokoravaju u ime Tvoje. A On im reče: Ja videh sotonu gde spade s neba kao munja.''

Pitah te, ali si ''zaboravio'' odgovoriti...da li je Isus znao šta je zapisano u Isaiji...Pogledaj ovo...

Luka 4:17-18...'' I daše Mu knjigu proroka Isaije, i otvorivši knjigu nađe mesto gde beše napisano: Duh je Gospodnji na meni; zato me pomaza da javim jevanđelje siromasima; posla me da iscelim skrušene u srcu; da propovedim zarobljenima da će se otpustiti, i slepima da će progledati; da otpustim sužnje;''

A u svoje vreme Isaija kaza ovako...

A Isaija nije živeo u vreme Isusovih učenika, već mnogo, mnogo ranije...

tacno tako, a sta ti tvrdis, izvoli izjasni se pre nego nastavimo.

Kada su takve stvari u pitanju, ne mogu sebi dopustiti da bilo šta, kategorično tvrdim...Po mom mišljenju nije logično da je sotona zbačen na zemlju u vreme Isusovih učenika, jer se taj sotona pojavljuje na zemlji o čemu ima zapisano u Starom Zavetu.

A sada obrati pažnju...

i hajde mi reci zašto onda Pavle kaza ovako...

Efežanima 6:12... ''Jer naš rat nije s krvlju i s telom, nego s poglavarima i vlastima, i s upraviteljima tame ovog sveta, s duhovima pakosti ispod neba.''

Ako se pokoravaju, čemu onda rat sa njima...

Ono iz Luka 10:17-18 koristiš za jednu tvrdnju a ovo iz Efežanima 6:12 koristiš za neku drugu tvrdnju a kada se to pogleda u kontekstu...šta biva onda...

Ako se pokoravaju zašto Pavle kaza ovako...

Efežanima 6:11... ''Obucite se u sve oružje Božije, da biste se mogli održati protiv lukavstva đavolskog:''

Sumnjam da češ uspeti da shvatiš poentu mog kazivanja...

ti pali andjeli, demoni, su morali odnekle da otpadnu, ja ti citiram vec ko zna koji put, da kao sto je taj otpali heruvim pripadao odredjenom rangu, tako i drugi duhovi pakosti

Koliko li sam ti puta postavio ovo...

Otkrivenje 12:7-9...'' I posta rat na nebu. Mihailo i anđeli Njegovi udariše na aždahu, i bi se aždaha i anđeli njeni. I ne nadvladaše, i više im se ne nađe mesta na nebu. I zbačena bi aždaha velika, stara zmija, koja se zove đavo i sotona, koja vara sav vasioni svet, i zbačena bi na zemlju, i anđeli njeni zbačeni biše s njom.''

Napominjao sam ti i ono...pečat savršenstva...ali verovatno...nisi primetio...Evo tistih...

Jezekilj 28:12.. ''Sine čovečji, nariči za carem tirskim, i reci mu: Ovako veli Gospod Gospod: Ti si pečat savršenstva, pun si mudrosti, i sasvim si lep.''

A pre zbacivanja, sotona je bio heruvim...evo stih...

Otkrivenje 28:14-15... ''Ti si bio heruvim, pomazan da zaklanjaš; i ja te postavih; ti beše na svetoj gori Božijoj, hođaše posred kamenja ognjenog. Savršen beše na putevima svojim od dana kad se rodi dokle se ne nađe bezakonje na tebi.''

12 Jer naš rat nije s krvlju i s telom, nego s poglavarima i vlastima, i s upraviteljima tame ovog sveta, s duhovima pakosti ispod neba.

A da...ratuje se sa duhovima pakosti ili ti djavolima a oni se ...pokoravaju...

Саборна посланица
светог апостола Јуде
6. И анђеле који не држаше своје старешинство него оставише свој стан чува у вечним оковима под мраком за суд великог дана.

Otkrivenje 20:10...''I đavo koji ih varaše bi bačen u jezero ognjeno i sumporito, gde je zver i lažni prorok; i biće mučeni dan i noć va vek veka.''

zato sto je vas djavo prevario,oprostili ste se od pameti, neki cak tvrde da je i lucifer kao npr. andrej kesarijski. Kod vas sve moze, a ja se ne dam; sutra kada zavladaju luciferijanci,

Kada bi napokon priuštio sebi da pročitaš Bibliju, možda bi zapazio zašto je Isus zvezda Danica. Kao prvo ima ono...

Matej 2:9... ''I oni saslušavši cara, pođoše: a to i zvezda koju su videli na istoku, iđaše pred njima dok ne dođe i stade odozgo gde beše dete.''

A posebno obrati pažnju na ovo...

2 Petrova 1:19... ''I imamo najpouzdaniju proročku reč, i dobro činite što pazite na nju, kao na videlo koje svetli u tamnom mestu, dokle dan ne osvane i danica se ne rodi u srcima vašim''

A znano je ono, da se Isus treba roditi u srcu čoveka...A da je Isus svestlost sveta ima na mnogo mesta u Bibliji. Kao recimo ovde...

Jovan 8:.12...''Isus im, pak, opet reče: Ja sam videlo svetu: ko ide za mnom neće hoditi po tami, nego će imati videlo života.''

ko ce da im se suprotstavi kada je vama svetitelj kesarijski koji Hrista takodje naziva luciferom?
Bio bih ti zahvalan kada bi mi postavio konkretan dokaz u smislu...gde je je to Andrej Kesarijski Isusa nazvao Luciferom...U njegovom tumačenju Otkrivenja, koje je u potpunosoti prihvatao...nije...Biće da si ti nešta pobrkao. Inače ono...lucifer je u prevodu...nosilac svetlosti...a Isus je svetlost sama po sebi...Nije to isto.

Bio bih ti zahvalan kada bi mi postavio konkretan dokaz u smislu...gde je je to Andrej Kesarijski Isusa nazvao Luciferom...U njegovom tumačenju Otkrivenja, koje je u potpunosoti prihvatao...nije...Biće da si ti nešta pobrkao. Inače ono...lucifer je u prevodu...nosilac svetlosti...a Isus je svetlost sama po sebi...Nije to isto.
isto me je i bakonja pitao, pa je dobio, evo, tebi nije isto, ali andreju kesarijskom je nornalno https://forum.krstarica.com/threads/101-biblijska-kontradiktornost.890743/page-6#post-38048039
upravo zbog vas kojima je svejedno lucifer da li je lucifer ili moze da se aplikuje i na Hrista, a to ej samo 1 primer
drugi je knez ovoga sveta, moze da bude nepomjanik, moze da bude Hristos, po avvi Jusitinu.
jel i to nisi video, procitao, ... nemas kad jer mene teras da citam opet bibliju? zglajznuli ste debelo svi, a ja sam procitao bibliju.

Poslednja izmena:
Kada su takve stvari u pitanju, ne mogu sebi dopustiti da bilo šta, kategorično tvrdim...

kaza onaj koji ne moze nista kategoricki da tvrdi

da ti je palo na pamet da si ti taj koji treba da razume, a da sam ja vec razumeo, onda bi mozda i dosli do necega, a ovako neko od nas dvojice je namerno nedorecen upravo zato sto ne moze da tvrdi kategoricki ono sto je najbitnije, pa vrluda kao kisa oko kragujevca.
A Isaija nije živeo u vreme Isusovih učenika, već mnogo, mnogo ranije...
zar nije Isaija prorok, on valjda prorokuje, pa nema veze kada je ziveo?
Kontekst iz jevandjelja sa 70 oricom je jasan, ali tebi je problem da verujes pa se pitas - a kako su se to njima demoni pokoravali, a ovamo...? I posle sam ja kriv sto ne razumem tvoje neverovanje. Jok nego ti razumes.

Konkretan odgovor na ''A KAKKO LI TO'' je - nema danas Isusovih direktnih ucenika;
Eto, naučio sam nešto ...što znao nisam... :hahaha1:

I ne menjaj, rekli su I DEMONI NAM SE POKORAVAJU, a ne i sam djavo, upravo iz razloga sto mnogi palu satanu uzdizu nazad na nebo [cekamo da se i ti izjasnis po tom pitanju, ja sam posteno izneo stav, kako ja shvatam jevandejlje po Luki].
Stih glasi ovako...

Luka 10:17... ''Vratiše se pak sedamdesetorica s radosti govoreći: Gospode! I đavoli nam se pokoravaju u ime Tvoje.''

O tim nekima i njihovom obožavanju Lucifera za kojeg veruju da je to bio sumerski bog Enki-EA, ne bih kazivao ništa, jer bi priča skrenula u satanizam a to je na ovom forumu zabranjeno.

isto me je i bakonja pitao, pa je dobio, evo, tebi nije isto, ali andreju kesarijskom je nornalno https://forum.krstarica.com/threads/101-biblijska-kontradiktornost.890743/page-6#post-38048039

Pitanje je bilo...

gde je je to Andrej Kesarijski Isusa nazvao Luciferom

Postavio si deo iz Andrejevog tumačenja Otkrivenja...

''2; 28 – 29 – и даћу му звезду јутарњу. Ко има ухо нека чује шта Дух говори црквама.

Јутарњом звездом назива се или онај о коме говори пророк Исаија: Како паде с неба, лучоношо (ο εωσφορος), звездо јутарња (Ис. 14; 12) уз обећање да ће, уништен, бити положен под ноге верних (Лк. 10; 18-19), или пак даница (лучоноша, грч. φωσφορον) споменута код блаженог Петра, која јасно блиста у срцима верних (2. Петр. 1:19). односно просветљење Христово. Лучоношама (звездама даницама) се називају и Јован Крститељ и Илија Тесвићанин – један као један као Претеча првог изласка (истока, освита, ανατολη) Сунца правде, а други као претходник Његовог Другог доласка. Ми верујемо да ће њихови заједничари бити и победници над ђаволом. Нема ничега изненађујућег у томе што се истим називом означавају појмови толико супротни један другом, јер из Писма знамо да, на пример, реч „лав“ тумачена на различите начине, означава и Христа као лава из племена Јудиног (Отк. 5:5), али и антихриста као лава који ће искакати из Вавилона(5 Мојс. 33:22). Тако се и под освитом (истоком) може подразумевати почетак будућег дана који ће обасјати таму садашњег живота и ангео који га благовести. Тај ангео иде испред Сунца правде које ће просветлити верне и озарити сутон садашњег живота. Нека се Његовим лучама просветлимо и ми, по благовољењу Оца са Свесветим Духом. Њему нека је слава у векове векова. Амин. ''

Nisam uspeo videti da u celom tekstu ima ono...Lucifer...Andrej je veoma znalački umesto Lucifer koristio ono...lučonoša...Da li znaš zbog čega...

A razmisli o stihu koji pominje i Andrej...

2 Petrova 1:19... ''I imamo najpouzdaniju proročku reč, i dobro činite što pazite na nju, kao na videlo koje svetli u tamnom mestu, dokle dan ne osvane i danica se ne rodi u srcima vašim.''

A po tvom rezonu trebalo bi da bude...i Lucifer se ne rodi u srcima vašim... A u vezi sa tim stihom, ja ću dodati ovaj...

Otkrivenje 2:26-28... ''I koji pobedi i održi dela moja do kraja, daću mu vlast nad neznabošcima; I pašće ih gvozdenom palicom, i oni će se razdrobiti kao sudovi lončarski; kao i ja što primih od Oca svog; I daću mu zvezdu danicu''

A u vezi sa Luka 10:18... ''A On im reče: Ja videh sotonu gde spade s neba kao munja.''

Onako u kontekstu pogledaj ovaj stih, pa malo razmisli...

Otkrivenje 9:1...''I peti anđeo zatrubi, i videh zvezdu gde pade s neba na zemlju, i dade joj se ključ od studenca bezdana;''

upravo zbog vas kojima je svejedno lucifer da li je lucifer ili moze da se aplikuje i na Hrista, a to ej samo 1 primer
drugi je knez ovoga sveta, moze da bude nepomjanik, moze da bude Hristos, po avvi Jusitinu.
jel i to nisi video, procitao, ... nemas kad jer mene teras da citam opet bibliju? zglajznuli ste debelo svi, a ja sam procitao bibliju.

Čoveće, kako se to Lucifer aplikuje na Hrista...Da li češ ikada shvatiti suštinu recimo ovog...

1 Petrova 5:8... ''Budite trezni i pazite, jer suparnik vaš, đavo, kao lav ričući hodi i traži koga da proždere.''

Otkrivenje 5:5... ''I jedan od starešina reče mi: Ne plači, evo je nadvladao lav, koji je od kolena Judinog, koren Davidov, da otvori knjigu i razlomi sedam pečata njenih.''

kaza onaj koji ne moze nista kategoricki da tvrdi
da ti je palo na pamet da si ti taj koji treba da razume, a da sam ja vec razumeo, onda bi mozda i dosli do necega, a ovako neko od nas dvojice je namerno nedorecen upravo zato sto ne moze da tvrdi kategoricki ono sto je najbitnije, pa vrluda kao kisa oko kragujevca.

I to je tvoj komentar u vezi sa ovim...

Kada su takve stvari u pitanju, ne mogu sebi dopustiti da bilo šta, kategorično tvrdim...Po mom mišljenju nije logično da je sotona zbačen na zemlju u vreme Isusovih učenika, jer se taj sotona pojavljuje na zemlji o čemu ima zapisano u Starom Zavetu.

A sada obrati pažnju...

i hajde mi reci zašto onda Pavle kaza ovako...

Efežanima 6:12... ''Jer naš rat nije s krvlju i s telom, nego s poglavarima i vlastima, i s upraviteljima tame ovog sveta, s duhovima pakosti ispod neba.''

Ono iz Luka 10:17-18 koristiš za jednu tvrdnju a ovo iz Efežanima 6:12 koristiš za neku drugu tvrdnju a kada se to pogleda u kontekstu...šta biva onda...

Ako se pokoravaju zašto Pavle kaza ovako...

Efežanima 6:11... ''Obucite se u sve oružje Božije, da biste se mogli održati protiv lukavstva đavolskog:''

zar nije Isaija prorok, on valjda prorokuje, pa nema veze kada je ziveo?

Auuuuuu...čoveće...Veoma je bitno u koje je vreme živeo...Zašto...pogledaj stih...

Isaija 14:12...'' Kako pade s neba, zvezdo danice, kćeri zorina? Kako se obori na zemlju koji si gazio narode?''

Biva da je Isaija bio prorok. Medjutim ovo...Kako pade s neba ...nije proroštvo...Isaija se je pitao...kako je pao s sneba...nakon pada sa neba...Da je Isaija prorokovao napisao bi ovako...

...I zato češ kada dodje vreme, pasti sa neba...
A na okolnost da je Isus veoma dobro znao knjigu proroka Isaije...
Luka 4:17-18...'' I daše Mu knjigu proroka Isaije, i otvorivši knjigu nađe mesto gde beše napisano: Duh je Gospodnji na meni; zato me pomaza da javim jevanđelje siromasima; posla me da iscelim skrušene u srcu; da propovedim zarobljenima da će se otpustiti, i slepima da će progledati; da otpustim sužnje;''

šta bi to moglo značiti...

Kontekst iz jevandjelja sa 70 oricom je jasan, ali tebi je problem da verujes pa se pitas - a kako su se to njima demoni pokoravali, a ovamo...? I posle sam ja kriv sto ne razumem tvoje neverovanje. Jok nego ti razumes.
O kakvom kontekstu sa 70 toricom pričaš...u vezi sa ovim...

Luka 10:17-18... ''Vratiše se pak sedamdesetorica s radosti govoreći: Gospode! I đavoli nam se pokoravaju u ime Tvoje. A On im reče: Ja videh sotonu gde spade s neba kao munja''

A sa tim bi u kontekstu moglo da bude ovo...

Isaija 14:12...'' Kako pade s neba, zvezdo danice, kćeri zorina? Kako se obori na zemlju koji si gazio narode?''

Otkrivenje 12:7-9...'' I posta rat na nebu. Mihailo i anđeli Njegovi udariše na aždahu, i bi se aždaha i anđeli njeni. I ne nadvladaše, i više im se ne nađe mesta na nebu. I zbačena bi aždaha velika, stara zmija, koja se zove đavo i sotona, koja vara sav vasioni svet, i zbačena bi na zemlju, i anđeli njeni zbačeni biše s njom''

A na okolnost tvoje tvrdnje da je sotona zbačen sa neba u vreme Isusoovih učenika, ne kaza mi ništa u vezi sa ovim...

1 Dnevnika 21:1... ''Ali usta sotona na Izrailja i navrati Davida da izbroji Izrailja.''

Zaharije 3:1-2... ''Posle mi pokaza Isusa, poglavara svešteničkog, koji stajaše pred anđelom Gospodnjim, i Sotonu, koji mu stajaše s desne strane da ga pre. A Gospod reče sotoni: Gospod da te ukori, Sotono, Gospod da te ukori koji izabra Jerusalim. Nije li On glavnja istrgnuta iz ognja?''

Kako li je to sotona bivao na zemlji a na zemlju zbačen tek u vreme Isusovih učenika...kako...Imaj u vidu da je onaj...pečat savršenstva, onaj heruvim, postao sotona tek nakon zbacivanja na zemlju...

Back