I dalje...Nemam pojma... (vol. 2)

A koji to web site nije privatan...Istražni, kada ti postaviš neki web site, kao recimo ovaj...

[

to je šta...sajt u nekoj da kažem...kolektivnoj svojini... :hahaha1:

A ko je navodni Doktor, James Scott Trimm... Pogledaj šta kaza neko ko o tome poprilično zna...ovde...

A od tebi omiljenog Trima, imaš njegovu knjigu, koja je za tebe svetinja...ovde... A da, ta knjiga nije na ...privatnom sajtu...
Ne moze ti se objasniti, tacka.

A gde to tako piše...Hajde pogledaj ali pažljivo...

Filipljanima 2:6...''Koji, ako je i bio u obličju Božijem, nije se otimao da se uporedi s Bogom;''

Filipljanima 2:6...ὃς ἐν μορφῇ θεοῦ ὑπάρχων οὐχ ἁρπαγμὸν ἡγήσατο τὸ εἶναι ἴσα θεῷ,

Kako li si ono...nije se otimao...shvatio kao...nije smatrao...

A da bi barem pokušao shvatiti stih Filipljanima 2:6...pogledaj sledeći stih...

Filipljanima 2:7...'' Nego je ponizio sam sebe uzevši obličje sluge, postavši kao i drugi ljudi i na oči nađe se kao čovek.''

Pokušaj sada shvatiti ono, da se Isus nije otimao da se uporedi sa Bogom, biva u smislu, nije isnsitirao da se poredi sa Bogom a da je pri tom ponizio samog sebe uzevši obličje sluge...
A hoces li ti shvatiti, da Mesija , NIkada sebe nije smatrao Ravnim Bogu.
A ti i dalje nastavi sa uporedjivanjem, :lol:

Po modalističkom učenju to biva tako. A osnivač Neveste Hristove kaza ovako...

To NIJE “Bog u tri osobe, blagoslovljeno trojstvo,” već JEDAN BOG, JEDNA OSOBA sa tri glavne titule, sa tri službe, koje su objavljene u tim titulama.

A ti si tvrdio ovako...

baš onako...modalistički. A da li je u vezi sa tim, neko ko je Sin i osoba ili je ...samo titula. Da li je neko ko je Otac, samim tim i osoba ili je samo...titula...

Da li možeš shvatiti, da je suština modalizma u tome da ne postoje tri Božanske Ličnosti, Otac, Sin I Duh Sveti koje su u potpunosti ujedinjene u jednom Bogu, te da postoji samo jedna ličnost koja se prikazuje u tri lica ili ti titule.

A specifično za modalizam biva i to, da se Bog nikada nepojavljuje istovremeno u sva tri lica ili ti ...titule...

A ovo samo po sebi kazuje dovoljno...

Matej 3:16-17...'' I krstivši se Isus iziđe odmah iz vode; i gle, otvoriše Mu se nebesa, i vide Duha Božjeg gde silazi kao golub i dođe na Njega. I gle, glas s neba koji govori: Ovo je Sin moj ljubazni koji je po mojoj volji.''

Možeš li ti to shvatiti...Propagiraš modalističko učenje u vezi trojstva i adopcionističko u vezi sa Isusom kao čovekom...i samo čovekom...
Objasni, kako Bog moze biti OSOBA, u odnosu na stih Jovan 4, 24: a Bog je i DUH, :?:

Zanimljivo...

Otkrivenje 22:17...''I Duh i nevesta govore: Dođi. I koji čuje neka govori: Dođi. I ko je žedan neka dođe, i ko hoće neka uzme vodu života za badava.''

A zašto si izostavio prethodni stih...

Otkrivenje 22:16...''Ja Isus poslah anđela svog da vam ovo posvedoči u crkvama. Ja sam koren i rod Davidov, i sjajna zvezda Danica. ''

Obrati pažnju na ono boldovano. Sumnjam da češ shvatiti. A u vezi sa vodom života iz Otkrivenja 22:17 pročitaj ovo...

Jovan 4:14...''A koji pije od vode koju ću mu ja dati neće ožedneti doveka; nego voda što ću mu ja dati biće u njemu izvor vode koja teče u život večni.''

Pa sada pokušaj shvatiti ...ko li je kazao ovo...

Otkrivenje 21:6-7...'' I reče mi: Svrši se. Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak. Ja ću žednome dati iz izvora vode žive za badava. Koji pobedi, dobiće sve, i biću mu Bog, i on će biti moj sin.''

Istražni, Istražni, nemoj mi zameriti ali moram konstatovati da je tvoje biblijsko znanje tanko da nema dalje.
S obzirom da Mesija YAHusha, sedi Bogu sa desne strane, logicno je da ga i andjeli slusaju.
Ti Nikada neces shvatiti, ko jeste Svevisnji, duhovne oci su ti zatvorene, zalosno je to.

Auuuuuuu...čoveće, daj pročitaj malo Bibliju...Kako je to Kain izašao iz Edena...Pažljivo pogledaj...

Postanak 4:1...''Iza toga Adam pozna Jevu ženu svoju, a ona zatrudne i rodi Kajina, i reče: Dobih čoveka od Gospoda.''

Šta li se je to dogodilo u smislu onog...iza toga...Pročitaj malo Bibliju, čoveće...

Kuku me lele da me lele kuku...to ...dobih sina od Gospoda i rodi Avelja... biva tvoja formualcija a u Bibliji piše...

Postanak 4:1...''Iza toga Adam pozna Jevu ženu svoju, a ona zatrudne i rodi Kajina, i reče: Dobih čoveka od Gospoda.''

A zatrudnela je sa Adamom...nije zatrudnela sa Bogom...
I kao sto sam pisao, da ti nacrtam, : dobih sina od Gospoda i rodi Avelja;
Ne kukaj i ne leleci, ne prilici ti, nego utuvi ovo u glavu.
A Kain je na nogama izasao iz Edene i upoznao zenu, odakle mu zena, :?:

Imaš li ti neko objašnjenje u vezi sa ovim...

Postanak 1:27...'' I stvori Bog čoveka po obličju svom, po obličju Božjem stvori ga; muško i žensko stvori ih.''

Postanak 2:22... ''I Gospod Bog stvori ženu od rebra, koje uze Adamu, i dovede je k Adamu.''
Moraces da se edukujes ponovo:
jevrejski glagol BARA ne znaci stvaranje , vec OBLIKOVANJE,a jevrejska rec TZELA, znaci Bocni Deo.
Sad napregni vijuge, da skontas ovo.:mazi:

A da kako da ne...to je ova...ovde...A osmislio je onaj što se lažno predstavlja kao...Doktor...

A zanimljivo je ono na stranici 1366...

Jovan 20:28...''And Toma answered and said to Him, My Adon and My Eloah ''

Kaži mi sa kog jezika je Trim na engleski preveo Novi Zavet...a imajući u vidu ovo...Original Translation Made Directly from Ancient Hebrew and Aramaic Sources...
Pise ti sve na pocetku tog sajta,a ja sam ti postavio naslov, a kako NE znas english, nadji nekoga da ti pomogne.
INTRODUCTION WHY THE HEBRAIC ROOTS VERSION? The Hebraic Roots Version (which began as the Semitic New Testament Project), has been a ten year project in order to produce a new and accurate translation of the New Testament, taken primarily from old Hebrew and Aramaic sources. Unlike most translations, this edition will not be rooted in a Greek Hellenistic text. Instead, this translation will seek to understand the text of the New Testament from the languages in which it was originally written. This is important, because there are some passages in the NT which do not make sense at all in Greek, but only begin to make sense when we look at them in Hebrew and Aramaic.
Samo da skontas, zasto su jevreji, koji su ziveli u Grckoj staroj, bili helenizovani, :)

A hoces li ti shvatiti, da Mesija , NIkada sebe nije smatrao Ravnim Bogu.
A ti i dalje nastavi sa uporedjivanjem, :lol:

Krajnje je vreme da pročitaš Bibliju...

Jovan 5:18... ''I zato još više gledahu Jevreji da Ga ubiju što ne samo kvaraše subotu nego i Ocem svojim nazivaše Boga i građaše se jednak Bogu''

Jovan 14:7-10... ''Kad biste mene znali onda biste znali i Oca mog; i odsele poznajete Ga, i videste Ga. Reče Mu Filip: Gospode! Pokaži nam Oca i biće nam dosta. Isus mu reče: Toliko sam vreme s vama i nisi me poznao, Filipe? Koji vide mene, vide Oca; pa kako ti govoriš: Pokaži nam Oca? Zar ne veruješ da sam ja u Ocu i Otac u meni? Reči koje vam ja govorim ne govorim od sebe; nego Otac koji stoji u meni On tvori dela.''

S obzirom da Mesija YAHusha, sedi Bogu sa desne strane, logicno je da ga i andjeli slusaju.
Ti Nikada neces shvatiti, ko jeste Svevisnji, duhovne oci su ti zatvorene, zalosno je to.

Uvek zaboraviš da mi kažeš nešto u vezi sa ovim...

Otkrivenje 21:6-7...'' I reče mi: Svrši se. Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak. Ja ću žednome dati iz izvora vode žive za badava. Koji pobedi, dobiće sve, i biću mu Bog, i on će biti moj sin.''

na svakoj temi se vec vrti u krug

zdravo jeroh :zag:
sta ima?

Možda je vreme da počnem verovati u čuda...Pa zar nije za neverovati, da si ti svratila...ovde...

A šta da ti kažem...Sve je onako manje ili više ...uobičajeno. A što se tiče posla e to je malo neuobičajeno. Blaga zima pa... ljudi i zimi kupuju kokice. Ranijih godina u decembru skoro nisam ni izlazio na radno mesto. I neka potraje ovako, što se mene tiče.

Pozdrav tebi... :cmok:

uz jednu zanimljivu...

''Lakše je istinu udariti po licu nego pogledati je u lice.''
Gete​

I kao sto sam pisao, da ti nacrtam, : dobih sina od Gospoda i rodi Avelja;
Ne kukaj i ne leleci, ne prilici ti, nego utuvi ovo u glavu.
U Bibliji piše ovako...

A Kain je na nogama izasao iz Edene i upoznao zenu, odakle mu zena, :?:
Kain nije rodjen u vrtu Edemskom kako ti kaza Edeni...Hajde to nekako shvati....

Možda je vreme da počnem verovati u čuda...Pa zar nije za neverovati, da si ti svratila...ovde...

A šta da ti kažem...Sve je onako manje ili više ...uobičajeno. A što se tiče posla e to je malo neuobičajeno. Blaga zima pa... ljudi i zimi kupuju kokice. Ranijih godina u decembru skoro nisam ni izlazio na radno mesto. I neka potraje ovako, što se mene tiče.

Pozdrav tebi... :cmok:

uz jednu zanimljivu...

''Lakše je istinu udariti po licu nego pogledati je u lice.''
Gete​
I ako je decembar jos uvek nije bas tako hladno
preko dana deca se mogu setati bas onako lepo

a ova mudra izreka
slazem se ali i ako je to lakse treba ipak istini pogledati u oci
otreznjenje obicno zaboli ali i to je bolje nego je zaobilaziti

I ako je decembar jos uvek nije bas tako hladno
preko dana deca se mogu setati bas onako lepo
E upravo je to ono što sada u decembru bivam na radnom mestu više nego tokom letnjih meseci. Kako bi se reklo...povećan mi obim posla. Ali...ne žalim se. Samo neka potraje tako.

a ova mudra izreka
slazem se ali i ako je to lakse treba ipak istini pogledati u oci
otreznjenje obicno zaboli ali i to je bolje nego je zaobilaziti
Upravo tako.

Objasni, kako Bog moze biti OSOBA, u odnosu na stih Jovan 4, 24: a Bog je i DUH, :?:

Nikada ti ni ono elementarno iz Biblije, shvatiti nečeš...

Jovan 4:24...''Bog je Duh; i koji Mu se mole, duhom i istinom treba da se mole. ''

A sada obrati pažnju na ovaj stih...

Jovan 14:26... ''A utešitelj, Duh Sveti, kog će Otac poslati u ime moje, On će vas naučiti svemu i napomenuće vam sve što vam rekoh.''

A u vezi onog da Bog ne može biti osoba, da si pročitao Bibliju znao bi da...može...

Psalam 139:17... ''Kako su mi nedokučive pomisli Tvoje, Bože! Kako im je velik broj!''

1 Korićanima 1:1...''Od Pavla voljom Božijom pozvanog apostola Isusa Hrista, i od Sostena brata,''

Isaija 55:8...''Jer misli moje nisu vaše misli, niti su vaši putevi moji putevi, veli Gospod;''

Psalam 7:11... ''Bog je pravedan sudija, i Bog je svaki dan gotov na gnev. ''

Psalam 2:4... ''Onaj, što živi na nebesima, smeje se, Gospod im se podsmeva. ''

Psalam 135:14...''Jer će suditi Gospod narodu svom, i na sluge svoje smilovaće se. ''

A po tvom rezonu ja bih recimo mogao da kažem da Bog nije Duh i navedem ono...

Jevrejima 12:29...''Jer je Bog naš oganj koji spaljuje.''

Ali to samo...po tvomn rezonu...rezonu nekog ko o Bibliji nema ni elementarno znanje.

Pise ti sve na pocetku tog sajta,a ja sam ti postavio naslov, a kako NE znas english, nadji nekoga da ti pomogne.
INTRODUCTION WHY THE HEBRAIC ROOTS VERSION? The Hebraic Roots Version (which began as the Semitic New Testament Project), has been a ten year project in order to produce a new and accurate translation of the New Testament, taken primarily from old Hebrew and Aramaic sources. Unlike most translations, this edition will not be rooted in a Greek Hellenistic text. Instead, this translation will seek to understand the text of the New Testament from the languages in which it was originally written. This is important, because there are some passages in the NT which do not make sense at all in Greek, but only begin to make sense when we look at them in Hebrew and Aramaic.
Samo da skontas, zasto su jevreji, koji su ziveli u Grckoj staroj, bili helenizovani, :)

Kuku me lele da me lele kuku...Hajde mi objasni ono boldovano...Na kojem je to jeziku onako orginalno napisan Novi Zavet pa ga je onaj lažni doktor preveo na engleski...

Na kojem je to jeziku onako orginalno napisan stih...

Jovan 20:28...''And Toma answered and said to Him, My Adon and My Eloah ''

a koji je lažni Dr. tako preveo na engleski...

ovo nije ni herbejski a ni aramejski...

Jovan 20:28...ἀπεκρίθη Θωμᾶς καὶ εἶπεν αὐτῷ Ὁ κύριός μου καὶ ὁ θεός μου.

I šta li tu....nije razumljivo...

A ko je lažni doktor Trim...pogledaj malo...ovde...

Da li znaš kakav je naziv sekte koju slede njegovi sledbenici...

A da, ti znas Bibliju, samo tako,mozes da oformis zajednicu i postanes im Guru :ceka:

Čoveće kako li si to ''pročitao'' tako....Pogledaj kako kazah...

Ovo boldovano se može odnositi i na mene. I tako...a ko je kriv i tebi i meni, što nismo eksperti za Bibliju tipa onog...ja znam Bibliju... :whistling:

A ti si po svom uverenju em ekspert za Bibliju pa u vezi toga je ovo...

ISTRAZIVAC9;35627827:
a tako i ja ovde radim, pokusavam da informisem javnost i tako pomazem svima.
:bye:

prvo ces da pobedis, pa ces da postanes posilni... ciji bre sin ces da budes, jel od ovog mog Prijatelja, citiram Ga? ciji si sad sin, i ko ti je sad Bog, mislim dok ne pobedis? kukumelele Откровење Јованово неки примају. али многи га називају лажним.

Evo, istine jevandjelja zato, da naucite sta rece moj Prijatelj Gospod Bog
38. Који ме верује, као што писмо рече, из његова тела потећи ће реке живе воде.

15. Више вас не називам слугама; јер слуга не зна шта ради господар његов; него вас назвах пријатељима; јер вам све казах што чух од Оца свог.

Ovo boldovano se može odnositi i na mene. I tako...a ko je kriv i tebi i meni, što nismo eksperti za Bibliju tipa onog...ja znam Bibliju... :whistling:
krivi ste jer se pravite gluvi, ili na jedno uvo udje a na drugo izidje, ne slusate USIMA

Poslednja izmena:

Back