I dalje...Nemam pojma... (vol. 2)

Auuuu...ja sve više i više...pojma nemam...Pa nije valjda ono što piše u orginalu, napisano engleskim jezikom...

A nisi li u nekom od prethodnih postova napisao ono...nemamo orginalnog teksta...

A kako ti stihovi izgledaju na izvornom tekstu a koji ono...nije na engleskom...

Filipljanima 2:5...''Jer ovo da se misli među vama šta je i u Hristu Isusu, ''

Filipljanima 2:5...τοῦτο φρονεῖτε ἐν ὑμῖν ὃ καὶ ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ,

Filipljanima 2:6...''Koji, ako je i bio u obličju Božijem, nije se otimao da se uporedi s Bogom;''

Filipljanima 2:6...ὃς ἐν μορφῇ θεοῦ ὑπάρχων οὐχ ἁρπαγμὸν ἡγήσατο τὸ εἶναι ἴσα θεῷ,

Pa čoveće...šta je to Isus, pardon Mesija...mislio...Zar ne piše ovako...Jer ovo da se misli među vama...

Ne mogu da verujem...hajde pokušaj shvatiti šta ovde piše...

Filipljanima 2:6...''Koji, ako je i bio u obličju Božijem, nije se otimao da se uporedi s Bogom;''

Filipljanima 2:6...ὃς ἐν μορφῇ θεοῦ ὑπάρχων οὐχ ἁρπαγμὸν ἡγήσατο τὸ εἶναι ἴσα θεῷ,

A poznato je da se Isus nije pprotivio onima koji bi mu ukazali na njegovu Božanstvenu priroodu...Nije ukorio ni onog Apostola, koji mu kaza...Gospod i Bog moj...

A razmisli malo o onom...nije se otimao da se uporedi s Bogom...
Uporediti i Mesija NIJE smatrao sebe RAVNIM Bogu.
Vidim da je ovo Razlicito,a sta ti vidis, :?:

A kada ti do fanatičnosti zagovaraš adopcionizam na isti način kao Branhman...šta to onda znači...

To NIJE “Bog u tri osobe, blagoslovljeno trojstvo,” već JEDAN BOG, JEDNA OSOBA sa tri glavne titule, sa tri službe, koje su objavljene u tim titulama.

Imajući u vidu tvoju tvrdnju...
Adopcionizam (lat. adoptio - usvojenje), nazvan i dinamički monarhijanizam, je ranohrišćansko verovanje po kome je Isus rođen kao čovek a božanstven je postao kasnije u životu.
Nemam pojma da tako nesto je bilo,a ti verovatno znas, vidim da ga citas, :)
Gde ti pronadje fanatizam, :rotf:

A otkada je Bog osoba,ko ti je glavu, napunio s tim, :?:

Kako ti shvataš taj stih, to je neverovatno...Da li ti uopšte znaš šta je suština priće u Otkrivenju...

A ne kaza mi ...ko je ovo kazao...

Otkrivenje 21:6-7...'' I reče mi: Svrši se. Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak. Ja ću žednome dati iz izvora vode žive za badava. Koji pobedi, dobiće sve, i biću mu Bog, i on će biti moj sin.''
Ja gledam Konkretno,a u ovom prvom stihu lepo pise da je Bog dao Mesiji Otkrivenje, zasto li tebe buni ovo, :?:
Isti obaj, koji se i ovde pojavljuje: Otkr. 22, 17 I === DUH=== i nevesta govore: Dođi. I koji čuje neka govori: Dođi. I ko je žedan neka dođe, i ko hoće neka uzme vodu života za badava.
Samo se pitam , da li ces postati Boziji Sin, :)

Kuku me lele da me lele kuku...Da li je moguće da Postanak uopšte pročitao nisi. Hajde malo razmisli o ovom...

Postanak 4:25...''A Adam opet pozna ženu svoju, i ona rodi sina, i nade mu ime Sit, jer mi, reče, Bog dade drugog sina za Avelja, kog ubi Kajin.''

Postanak 5.4... ''A rodiv Sita požive Adam osam stotina godina, rađajući sinove i kćeri;''

A tebi ni nakon svih ovih godina ovde na forumu i dalje nije jasno ...odakle Kainu žena...

Postanak 4:17... ''I pozna Kajin ženu svoju, a ona zatrudne i rodi Enoha. I sazida grad i prozva ga po imenu sina svog Enoh.''

A sada dobro razmisli o onom...radjajući sinove i kćeri... Zar nije u biblijskom smislu sasvim prihvatljivo da je Kainova žena bila neka od Adamovih ćerki...

A u vezi sa tim dobro razmisli o ovom...

Postanak 4:14... ''Evo me teraš danas iz ove zemlje da se krijem ispred Tebe, i da se skitam i potucam po zemlji, pa će me ubiti ko me udesi.''

A zašto li je se Kain plašio da će ga neko negde ubiti...ako nije postojao nigde niko pa i buduća Kainova žena...

Auuuuuuuu....i kakve veze ima Kainova žena sa ovim...

Postanak 4:1...''Iza toga Adam pozna Jevu ženu svoju, a ona zatrudne i rodi Kajina, i reče: Dobih čoveka od Gospoda ''

Razmisli i o ovom...

Postanak 4:25...''A Adam opet pozna ženu svoju, i ona rodi sina, i nade mu ime Sit, jer mi, reče, Bog dade drugog sina za Avelja, kog ubi Kajin.''

Nije Istražni, Bog imao seksualni odnos sa Evom...A zašto u Starom Zavetu na više mesta ima ono...jer mi Bog dade sina...to je za tebe...previše komplikovano.
" ''A rodiv Sita požive Adam osam stotina godina, rađajući sinove i kćeri;''
Kao sto se da videti, ovo je bilo POSLE Kaina i AVelja,a Kain je upoznao zenu ODMAH posle izlaska iz Edena.
Dakle, ODAKLE je ta Kainova zena, ako su Adam i Eva bili prvi par, :?:

I kao sto sam pisao, da ti nacrtam, : dobih sina od Gospoda i rodi Avelja;
Moras da se vise Koncentrises, i prestanes porokom , koji upraznjavas, da bi ti se misli rasbistrile, :?:

Auuuu...pa valjda je Eva prvo morala da ima seksualni odnos sa Adamom, da ostane trudna, pa da rodi Kaina...

Postanak 4:1....''Iza toga Adam pozna Jevu ženu svoju, a ona zatrudne i rodi Kajina, i reče: Dobih čoveka od Gospoda.''

A zar nije logično da je to rekla nakon porodjaja a pre dobijanja drugog sina...

Koja nebuloza od rečenice. Pa valjda je Adam koji je oplodio Evu bio...ljudskog roda...A kakve li veze u smislu dokaza za to ima ono...a DOKAZ je tome , sto je Kain upoznao svoju zenu, kada je izasao iz Edena.

A u vezi sa ovim...kada je izašao iz Edena...jasno si ukazao na činjenicu da ti Bibliju...pročitao nisi. Nije Kain izašao iz Edena pa upoznao svoju buduću ženu. Adam je oplodio Evu tek onda kada su bili isterani iz Edena.
Nauči elementarne stvari u vezi sa Biblijom.
Veze ti sa vezom nemas.
"neko- karika koja nedostaje"je imao spermu i oplodio je Evu Prvo, pa tek onda Adam,a posto je Adam bio Boziji Sin, potpuno je logicno , da je Avelj od Boga.
16 I otide Kajin ispred Gospoda, i naseli se u zemlji naidskoj na istoku prema Edemu;
17 I pozna Kajin ženu svoju, a ona zatrudne i rodi Enoha. I sazida grad i prozva ga po imenu sina svog Enoh.
da vidimo tvoju inteligenciju:
kada je to Kain izasao iz Edena i
kada je upoznao zenu, :?:

Po tvojim tvrdnjama Evu je oplodio...Zmijac...Seti se ovog...

Zanimlmjivo izgleda...zmijac...

originalni_greh.jpg

Kada bi pročitao Bibliju, saznao bi da je ono...govorila i Valamova magarica...

Brojevi 22:30...''A magarica reče Valamu: Nisam li tvoja magarica? Jašeš me od kako sam postala tvoja do danas; jesam li ti kad tako učinila? A on reče: Nisi.''
Ostavi se Glupih slika, budi ozbiljan, :)
Bas me interesuje, kako je magarica govorila, deder objasni, :?:

Kada si već pomenuo Lilit, to biva veoma zanimljivo i poprilično nejasno. Vidi ovako...prvo ide ovo...

Postanak 1:27...'' I stvori Bog čoveka po obličju svom, po obličju Božjem stvori ga; muško i žensko stvori ih.''

Iz ovoga nekako jasno proizilazi da su muško i žensko, stvoreni ...istovremeno. Pa onda kasnije ima ovo...

Postanak 2:22... ''I Gospod Bog stvori ženu od rebra, koje uze Adamu, i dovede je k Adamu.''

Ono iz Postanak 1:27...verovatno je prva Adamova žena...Lilit...A kako je nečim bila nezadovoljna pa i u seksualnom smislu...uhvatila tutanj iz vrta rajskog...U Bibliji se Lilit jednostavno ne spominje ali kao neka veštica ili avet...

Isaija 34:14... ''I sretaće se divlje zveri s buljinama, aveti će se dovikivati, onde će se naseliti veštice i naći počivalište.''

I kako nije htela da se vrati, Bog je morao Adamu stvoriti drugu ženu...Evu...

A ogromna je priča ko je bila Lilit u nekin drevnim mitologijama...Nemam pojma kako se ovo stavlja u vezu sa Lilit...

Nikada necu razumeti stid, jer jednom, bejah boginja.

ali zvuči ...zanimljivo...

A kažu da u svakoj ženi u današnje vreme, negde u njoj čuči njena Lilit...a koju ona naravno u manjoj ili većoj meri mora da prikriva..I tako....
Kako je ovo pametno: Ono iz Postanak 1:27...verovatno je prva Adamova žena...Lilit...A kako je nečim bila nezadovoljna pa i u seksualnom smislu...uhvatila tutanj iz vrta rajskog...U Bibliji se Lilit jednostavno ne spominje ali kao neka veštica ili avet...
A onda je Kain izasao iz Edene i upoznao Lilitku, dakle, :hahaha:

Za Istražnog je najbolja Biblija...ovde... A ista može da se proučava i...pod vodom....

Water-Under.jpg

A u dilemi sam u vezi sa pitanjem...da li je to najbolji prevod Biblije ili je najbolji prevod Biblije JS...
Ova je najbolja:
The Hebraic-Roots Version Scriptures Revised Edition Containing The Tanak and Ketuvim Netzarim An Original Translation Made Directly from Ancient Hebrew and Aramaic Sources.

Iz ovoga nekako jasno proizilazi da su muško i žensko, stvoreni ...istovremeno. Pa onda kasnije ima ovo...
jevreji tada nisu ni postojali, nego su kasnije sabrali, kao sto vidimo, dva izvestaja o stvaranju i ponudili ih paralelno - ne znam zasto je to tesko da se prihvati, a ovamo poturate lilit koji su ko zna kad izmisli, ne znam ni ko -em mi vredjte evu, em mene adama vredjate, a to meni samo govori da ne treba nista vise da vam otkrivam
Nadji nesto originalnije, od amerikanaca, :)
mislis kao ti sto si se zakacio za cabadovce, oni znaju, jer drmaju u posl. vreme, i kotiraju se najvise kod nas amera, ali i drugde u svetu

Poslednja izmena:
Pa, bre, jeroh ti ćeš da zagušiš Internet svojim temama punim do daske. :D Jel' ti ovo treća koju puniš?
Vidi kakvu je poruku Bogu otpevao jedan ulični muzičar iz jednog romana:
" Gospode Bože,
Učini ljubav nesrećnom Ciganinu,
Nek sav ovaj svet pomre,
A ti Bože preživi,
Pa pamet u glavu
Kada ponovo budeš stvarao svet"
:D

Bible hub je privatni web site, i oni me ne zanimaju.
Nadji nesto originalnije, od amerikanaca, :)

A koji to web site nije privatan...Istražni, kada ti postaviš neki web site, kao recimo ovaj...

[
http://nazarite.net/translations/hrv.pdf
The Hebraic-Roots Version Scriptures Revised Edition Containing The Tanak and Ketuvim Netzarim An Original Translation Made Directly from Ancient Hebrew and Aramaic Sources.

to je šta...sajt u nekoj da kažem...kolektivnoj svojini... :hahaha1:

A ko je navodni Doktor, James Scott Trimm... Pogledaj šta kaza neko ko o tome poprilično zna...ovde...

A od tebi omiljenog Trima, imaš njegovu knjigu, koja je za tebe svetinja...ovde... A da, ta knjiga nije na ...privatnom sajtu...

Uporediti i Mesija NIJE smatrao sebe RAVNIM Bogu.
Vidim da je ovo Razlicito,a sta ti vidis, :?:

A gde to tako piše...Hajde pogledaj ali pažljivo...

Kako li si ono...nije se otimao...shvatio kao...nije smatrao...

A da bi barem pokušao shvatiti stih Filipljanima 2:6...pogledaj sledeći stih...

Filipljanima 2:7...'' Nego je ponizio sam sebe uzevši obličje sluge, postavši kao i drugi ljudi i na oči nađe se kao čovek.''

Pokušaj sada shvatiti ono, da se Isus nije otimao da se uporedi sa Bogom, biva u smislu, nije isnsitirao da se poredi sa Bogom a da je pri tom ponizio samog sebe uzevši obličje sluge...

Adopcionizam (lat. adoptio - usvojenje), nazvan i dinamički monarhijanizam, je ranohrišćansko verovanje po kome je Isus rođen kao čovek a božanstven je postao kasnije u životu.
Nemam pojma da tako nesto je bilo,a ti verovatno znas, vidim da ga citas, :)
Gde ti pronadje fanatizam, :rotf:

A kako je to Isus rodjen kao čovek te da je postao božastven...kasnije u životu...Ima li to možda, neke veze sa ovim...

To zvuci ovako : Rec je bila u Boga i Bog bjese Rec, i Rec se useli u telo.
Ako je dobar prevod, onda znaci da se Bog uselio u telo,a to se opet svodi, da je Jedan Bog, koji koristi TRI titule : Otac, Sin , Duh

po ovom, Bog se uselio u telo pa je telo ili ti Isus, postao samo jedna od titula ...Sin... :hahaha1:

A otkada je Bog osoba,ko ti je glavu, napunio s tim, :?:

Po modalističkom učenju to biva tako. A osnivač Neveste Hristove kaza ovako...

To NIJE “Bog u tri osobe, blagoslovljeno trojstvo,” već JEDAN BOG, JEDNA OSOBA sa tri glavne titule, sa tri službe, koje su objavljene u tim titulama.

A ti si tvrdio ovako...

Prema tome nema trojstva, vec Bog ima tri Titule: Otac, Sin i Duh.

baš onako...modalistički. A da li je u vezi sa tim, neko ko je Sin i osoba ili je ...samo titula. Da li je neko ko je Otac, samim tim i osoba ili je samo...titula...

Da li možeš shvatiti, da je suština modalizma u tome da ne postoje tri Božanske Ličnosti, Otac, Sin I Duh Sveti koje su u potpunosti ujedinjene u jednom Bogu, te da postoji samo jedna ličnost koja se prikazuje u tri lica ili ti titule.

A specifično za modalizam biva i to, da se Bog nikada nepojavljuje istovremeno u sva tri lica ili ti ...titule...

A ovo samo po sebi kazuje dovoljno...

Matej 3:16-17...'' I krstivši se Isus iziđe odmah iz vode; i gle, otvoriše Mu se nebesa, i vide Duha Božjeg gde silazi kao golub i dođe na Njega. I gle, glas s neba koji govori: Ovo je Sin moj ljubazni koji je po mojoj volji.''

Možeš li ti to shvatiti...Propagiraš modalističko učenje u vezi trojstva i adopcionističko u vezi sa Isusom kao čovekom...i samo čovekom...

Ja gledam Konkretno,a u ovom prvom stihu lepo pise da je Bog dao Mesiji Otkrivenje, zasto li tebe buni ovo, :?:
Isti obaj, koji se i ovde pojavljuje: Otkr. 22, 17 I === DUH=== i nevesta govore: Dođi. I koji čuje neka govori: Dođi. I ko je žedan neka dođe, i ko hoće neka uzme vodu života za badava.
Samo se pitam , da li ces postati Boziji Sin, :)

Zanimljivo...

Otkrivenje 22:17...''I Duh i nevesta govore: Dođi. I koji čuje neka govori: Dođi. I ko je žedan neka dođe, i ko hoće neka uzme vodu života za badava.''

A zašto si izostavio prethodni stih...

Otkrivenje 22:16...''Ja Isus poslah anđela svog da vam ovo posvedoči u crkvama. Ja sam koren i rod Davidov, i sjajna zvezda Danica. ''

Obrati pažnju na ono boldovano. Sumnjam da češ shvatiti. A u vezi sa vodom života iz Otkrivenja 22:17 pročitaj ovo...

Jovan 4:14...''A koji pije od vode koju ću mu ja dati neće ožedneti doveka; nego voda što ću mu ja dati biće u njemu izvor vode koja teče u život večni.''

Pa sada pokušaj shvatiti ...ko li je kazao ovo...

Otkrivenje 21:6-7...'' I reče mi: Svrši se. Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak. Ja ću žednome dati iz izvora vode žive za badava. Koji pobedi, dobiće sve, i biću mu Bog, i on će biti moj sin.''

Istražni, Istražni, nemoj mi zameriti ali moram konstatovati da je tvoje biblijsko znanje tanko da nema dalje.

" ''A rodiv Sita požive Adam osam stotina godina, rađajući sinove i kćeri;''
Kao sto se da videti, ovo je bilo POSLE Kaina i AVelja,a Kain je upoznao zenu ODMAH posle izlaska iz Edena.
Dakle, ODAKLE je ta Kainova zena, ako su Adam i Eva bili prvi par, :?:

Auuuuuuu...čoveće, daj pročitaj malo Bibliju...Kako je to Kain izašao iz Edena...Pažljivo pogledaj...

Postanak 4:1...''Iza toga Adam pozna Jevu ženu svoju, a ona zatrudne i rodi Kajina, i reče: Dobih čoveka od Gospoda.''

Šta li se je to dogodilo u smislu onog...iza toga...Pročitaj malo Bibliju, čoveće...

I kao sto sam pisao, da ti nacrtam, : dobih sina od Gospoda i rodi Avelja;
Moras da se vise Koncentrises, i prestanes porokom , koji upraznjavas, da bi ti se misli rasbistrile, :?:
Kuku me lele da me lele kuku...to ...dobih sina od Gospoda i rodi Avelja... biva tvoja formualcija a u Bibliji piše...

Postanak 4:1...''Iza toga Adam pozna Jevu ženu svoju, a ona zatrudne i rodi Kajina, i reče: Dobih čoveka od Gospoda.''

A zatrudnela je sa Adamom...nije zatrudnela sa Bogom...

Veze ti sa vezom nemas.
"neko- karika koja nedostaje"je imao spermu i oplodio je Evu Prvo, pa tek onda Adam,a posto je Adam bio Boziji Sin, potpuno je logicno , da je Avelj od Boga.

Ovo je za sada tvoj biser nad biserima...Neko je oplodio Evu pa je ona ostala trudna, pa ju je onako trudnu tek onda oplodio Adam pa ona rodila... :hahaha1:

16 I otide Kajin ispred Gospoda, i naseli se u zemlji naidskoj na istoku prema Edemu;
17 I pozna Kajin ženu svoju, a ona zatrudne i rodi Enoha. I sazida grad i prozva ga po imenu sina svog Enoh.
da vidimo tvoju inteligenciju:
kada je to Kain izasao iz Edena i
kada je upoznao zenu,
:?:

Kain nije izašao iz Edena . Kain nije rodjen u vrtu Edemskom...Neko je proteran iz vrta Edemskog...ima i onaj heruvim sa plamenim mačem...

A o tome kada je upoznao ženu, o tome u Bibliji nema nikakve ali nikakve naznake.

E sada...možda oni tvoji ultraortodoksni rabini znaju nešto o tome...

Kako je ovo pametno: Ono iz Postanak 1:27...verovatno je prva Adamova žena...Lilit...A kako je nečim bila nezadovoljna pa i u seksualnom smislu...uhvatila tutanj iz vrta rajskog...U Bibliji se Lilit jednostavno ne spominje ali kao neka veštica ili avet...

Imaš li ti neko objašnjenje u vezi sa ovim...

Postanak 1:27...'' I stvori Bog čoveka po obličju svom, po obličju Božjem stvori ga; muško i žensko stvori ih.''

Postanak 2:22... ''I Gospod Bog stvori ženu od rebra, koje uze Adamu, i dovede je k Adamu.''

Ova je najbolja:
A da kako da ne...to je ova...ovde...A osmislio je onaj što se lažno predstavlja kao...Doktor...

A zanimljivo je ono na stranici 1366...

Jovan 20:28...''And Toma answered and said to Him, My Adon and My Eloah ''

Kaži mi sa kog jezika je Trim na engleski preveo Novi Zavet...a imajući u vidu ovo...Original Translation Made Directly from Ancient Hebrew and Aramaic Sources...

Pa, bre, jeroh ti ćeš da zagušiš Internet svojim temama punim do daske. :D Jel' ti ovo treća koju puniš?

Biće da je tako nekako...nekada relativno davno ono...Biblija koliko znamo o njoj... i ono...Vera...šta je to...zašle su u ono...drugi deo. I onda je bilo ...šta je bilo...

Vidi kakvu je poruku Bogu otpevao jedan ulični muzičar iz jednog romana:
" Gospode Bože,
Učini ljubav nesrećnom Ciganinu,
Nek sav ovaj svet pomre,
A ti Bože preživi,
Pa pamet u glavu
Kada ponovo budeš stvarao svet"
:D

Ala je ovo moćno na neki svoj način..samo tako....

Pozdrav tebi čoveće...

Naravno koga interesuje valja mu malo proučiti. Ima mnogo zapisa samo u hrišćanstvu a zamisli sve poznate religije. Treba 10 života da se sve pročita i izuči. Po meni je to besmisleno traćenje vremena. Ili veruješ ili ne veruješ.
Mene zanima Biblija i o tome najviše i pišem a i dalje... Nemam pojma :D

Ovo boldovano se može odnositi i na mene. I tako...a ko je kriv i tebi i meni, što nismo eksperti za Bibliju tipa onog...ja znam Bibliju... :whistling:

:bye:

jevreji tada nisu ni postojali, nego su kasnije sabrali, kao sto vidimo, dva izvestaja o stvaranju i ponudili ih paralelno - ne znam zasto je to tesko da se prihvati, a ovamo poturate lilit koji su ko zna kad izmisli, ne znam ni ko -em mi vredjte evu, em mene adama vredjate, a to meni samo govori da ne treba nista vise da vam otkrivam

mislis kao ti sto si se zakacio za cabadovce, oni znaju, jer drmaju u posl. vreme, i kotiraju se najvise kod nas amera, ali i drugde u svetu
Dakle , tebe adama vredjaju, :rotf:

Back