- Poruka
- 7.829
Не знам, али не може да буде римокатолик никако. Има жену и децу!I taj Pop je popovao uz rijeku Savu u centru vaskolike srpske vasione?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Не знам, али не може да буде римокатолик никако. Има жену и децу!I taj Pop je popovao uz rijeku Savu u centru vaskolike srpske vasione?
Не знам, али не може да буде римокатолик никако. Има жену и децу!
Sasvim moguće. Opet, sad glasno razmišljam, činjenica da se već jedan spominje titulom kao gost možda ukazuje da su zaista svi zapisani sa "originalnim" zvanjima.Odlično, hvala. No ovo ne treba ništa značiti. Stranci (Srbi) iz nazivaju popovima. Ne mora značiti a i sumnjam da sami sebe tako zovu. Evo da ne kopate svi..
Pogledajte prilog 1598185
Pogledajte prilog 1598186
ћирилични надгробни споменици.Kakve veze Livno i pop Tjehodrag imaju sa Kijevcima uz Savu?
ћирилични надгробни споменици.
Аха, извини тек сам сад регистровао. Важи за овог што је из ЛивнаKakve veze Livno i pop Tjehodrag imaju sa Kijevcima uz Savu?
управо зати је драгоцено становиште бискупа др Мила Боговића да су словенска писма (глагољица и ћирилица) доказ (или реликт) присуства источног хришћанства, као и присуства православног богослужења (или његових трагова) на хрватским просторима.Na području gdje se podudaraju latinica, glagoljica i ćirilica. Šokantno
Шта се и колико зна о тим поповима глагољашима, онако укратко?Na području gdje se podudaraju latinica, glagoljica i ćirilica. Šokantno
Шта значи ово прошт Дидак, ово прошт је прост али ова друга реч?Ne.
A u kojoj "srpskoj" zemlji je Beram u Istri?
"1431. bi zidan Sveti Martin, biše pop Pilad, prošt Didak."
Pogledajte prilog 1598025
Шта значи ово прошт Дидак, ово прошт је прост али ова друга реч?
Ma prekini više XD
глагољица је у Далмацију доспела у склопу ромејске/византијске црквене и политичке агенде и стога се калемила и примала најпре у областима које су већ имале грчко-источни обред. зна се да је глагољица на простор Доње Далмације стигла из Горње Далмације (из Травуније и Захумља), и првобитно се раширила по оним њеним деловима који су били под византијском, а не франачком управом. одатле присуство глагољице на Кварнерским отоцима нпр, а нема је у границама хрватске државе за "народних владара".Шта се и колико зна о тим поповима глагољашима, онако укратко?
Шта значи ово прошт Дидак, ово прошт је прост али ова друга реч?
погледај шта сам написао изнад.Glagoljički nadgrobni spomenik srpskog katoličkog popa u Podgrađu (Benkovac) crkva svetoga duha (nekad sv. Marka)
VA (I)ME B(O)ŽIE AMEN' LIT' G(OSPOD)N(I)H 1426. OVO (J)E GROB POPA NI(KOLE?) SINA P(E)RKOVA MALJANI IN'
Pogledajte prilog 1598203
погледај шта сам написао изнад.
ти можеш да тролујеш, али не и да побијеш било шта од оног што сам горе написао о пореклу и развоју далматинског глагољаштва.Ne znam ćirilicu nije došao srpski pop na ovaj moj kontinent da popuje i da me nauči.
ти можеш да тролујеш, али не и да побијеш било шта од оног што сам горе написао о пореклу и развоју далматинског глагољаштва.
Срби су је предали Хрватима, а Хрвати су је ширили даље, колико су могли у то време латинске искључивостиJesu li Srbi došlepali glagoljicu u Kranjsku, kraljevinu Bohemiju i Kijevsku Rus?
не, него због везе тог попа са топонимом Ломница. Ломница/Ловница је православни манастир код Шековића.
није Ламница, него Ламинци."..AZ LOMNICIN POP PISAH PO ROŽESTVU HRISTA NA 1000 LET NA 300 I 1 LET..."
https://sr.m.wikipedia.org/sr-ec/Ламинци
Doslovno u općini Gradiška... selo Lamnici
Umjesto da idu "Lomnicin" povezati sa selom Laminci "odmah preko puta", srpska struka ide tražiti vezu sa manastirom LOVnica koji je udaljen nekih 250km i koji se spominje prvi put punih 270 god. kasnije. Majko Isusova pa ovo nije za drugo nego za ruganje.
"..AZ LOMNICIN POP PISAH PO ROŽESTVU HRISTA NA 1000 LET NA 300 I 1 LET..."
https://sr.m.wikipedia.org/sr-ec/Ламинци
Doslovno u općini Gradiška... selo Lamnici
Umjesto da idu "Lomnicin" povezati sa selom Laminci "odmah preko puta", srpska struka ide tražiti vezu sa manastirom LOVnica koji je udaljen nekih 250km i koji se spominje prvi put punih 270 god. kasnije. Majko Isusova pa ovo nije za drugo nego za ruganje.
није Ламница, него Ламинци.
можда је тај ломнички поп из Ламинаца код Градишке, а можда је из Ломнице код Шековића.
него, кад се први пут помињу у изворима ти Ламинци?
јеси. али то село код Градишке не зове се Ламница, него Ламинци.Pa napisao sam Lamnici. I sam si podcrtao.
Na koga misliš pod Srpskom strukom.
јеси. али то село код Градишке не зове се Ламница, него Ламинци.
и кад те Ламинце први пут налазимо у изворима?