Hrvatski barok: Proždiranje male děce (+18)

Cemu uopste svrha ovakve teme?!

Em je netacno, em nema nikakvog smisla osim antagonizacije jedne nacije koji su zaboravljate isto kao i svi ostali : JUZNI SLOVENI.
Sta ste kao drugi narod a ?!?! Srbi i Hrvati su razliciti a ?!?! Nije nego.
Mi smo kao 'nebeski' i cedni a?
Cista nacisticka filozofija.
Prihvatite istinu, ma koliko bolela : ISTI SMO NAROD !

Mogu se na netu naci i nacisticke knjige koje opisuju Jevreje kao nizu, podlu rasu sklonu ubistvima, kanibalizmu silovanjima i kradji sto ne znaci da je tako nesto tacno.

Tako je i ovde slucaj.

Molim administratora da zakljuca i izbrishe ovu temu jer nema za cilj nikakvu drugu svrhu osim da se siri mrznja prema jednoj naciji.

Molim administratora da postupi prema pravilima. Ovde se iznose istorijski izvori, a forum je Istorija.

Jedini koji blati Srbe proglašavajući ih koljačima je Hroboatos koji zahvaljujući poznavanju srpskog jezika učestvuje na ovoj temi pokušavajući da preokrene tezu.

El Muerte, uštini se i pogledaj oko sebe. Hrvatska je podnela tužbu protiv Srbije (u kojoj je jošte Novi Sad) za genocid na Hrvatima. E pa, ako si ti Muerte počinio genocid u Hrvatskoj, ja nisam, niti je ma ko od onih koje ja poznajem. Ali su mnogi moji nastradali na sličan način (silovanje, klanje, kako Nemci opisuju za 17. vek) od strane Hrvata.

Ti, naravno, imaš pravo da prikažeš crteže na kojima Srbi jedu malu decu i bacaju ih u vatru. Međutim, takvih nema, jer pravoslavana crkva nije koljući širila pravoslavlje, za razliku od katoličke, koja je po automatizmu davala oprost grehova pri ratovanju i ubijanju za "svetu" stvar svete majke Crkve.

@Slaven
Slaven77: Vojna krajina je oformljena 1579. godine (mada je bilo i preteča, do XV vijeka), Srbi su se doselili od druge polovine XV vijeka u Hrvatsku, a ti nemaš pojma istoriju.

Ko su bili protagonisti sa hrišćanske strane u bitci kod Siska 1593? I zašto, kako nas uči hrvatska istoriografija, među njima nije bio ni jedan jedini Srbin?

Poslednja izmena:
shvatio sam, i btw, hvala, iako nije potrebno ovako javno dijeliti komplimente, mogli bi se neki dušebrižnici zabrinuti

u svakom slučaju, naravno da razumijem što si htio ovim postom dobiti, uostalim piše i u uvudnom postu i u onom koji je ovo sve započeo

ali, razumi i ti mene, jer zasmetalo me to što su neki vidjevši uvodni post, "otkrili" neku veliku povijesnu istinu, pa će se sutra moći kolegama uz kavu između dva srednjoškolska sata (ili eventualno između dva fakultetska predavanja) pohvaliti o novim otkrićima o uvijek mrskim susjedima (komšijama!), jelte....

kakogod, u jednom si u pravu, ima ovdje previše ljudi koji bi rekli nešto pametno o nečemu o čemu nažalost, nemaju pojma
npr, naravno da tridesetogodišnji rat nema veze sa ratom za austrijsku krunu

:super:

Vezano uz ovo masnim slovima - to će moći zbog ove tužne tužbe za genocid Srbije nad Hrvatima. Ova tema je vaginalni aerosol spram toga.

Matija, nemoj misliti da nemam pozitivno mišljenje o tebi i Čvrsnici, iako ste zdesna. U diskusijama jesam provokativan, možda prěoštar, ali imam zaista dobro mišljenje o velikom (najvećem) broju Hrvata. Međutim, likovi poput Hrobija sami ga ištu jer, kombinacijom svoje neinformisanosti, iskompleksiranosti i mržnje, Srbe proglašavaju narodom bez kulture. Ili ga vas dvojica disciplinujte, ili ću to učiniti ja, na svoj način, koji može imati vaša nacionalna osěćanja kao kolateralnu štetu.

Još jednom za sve, pa i za bespametnog Hroboatosa: nemojte měšati Magdeburg (1631.) sa Trenkom (1740-tih).

Među kanibalima iz Magdeburga bila je velika većina Hrvata, a malo ostalih nacija. Doneću danas i taj citat. Srbin ni jedan! Zašto? Pa, zaboravljate li uzrok klanja u Magdeburgu? Prvo, jasno se kaže u svim izvorima da su děcu jeli i spaljivali u lomači Hrvati. Drugo, kad već Hroboatos natura Srbe, svi koljači su bili katolici. Možda misli na Srbe katolike? Bolesno.

sto se odma cvrsnice sjeti

Molim administratora da postupi prema pravilima. Ovdě se iznose istorijski izvori, a forum je Istorija.

Jedini koji blati Srbe proglašavajući ih koljačima je Hroboatos koji zahvaljujući poznavanju srpskog jezika učestvuje na ovoj temi pokušavajući da prěokrene tezu.

El Muerte, uštini se i pogledaj oko sebe. Hrvatska je podněla tužbu protiv Srbije (u kojoj je jošte Novi Sad) za genocid na Hrvatima. E pa, ako si ti Muerte počinio genocid u Hrvatskoj, ja nisam, niti je ma ko od onih koje ja poznajem. Ali su mnogi moji nastradali na sličan način (silovanje, klanje, kako Němci opisuju za 17. věk) od strane Hrvata.

Ti, naravno, imaš pravo da prikažeš crteže na kojima Srbi jedu malu decu i bacaju ih u vatru. Međutim, takvih nema, jer pravoslavana crkva nije koljući širila pravoslavlje, za razliku od katoličke, koja je po automatizmu davala oprost grěhova pri ratovanju i ubijanju za "svetu" stvar svete majke Crkve.

@Slaven

Ko su bili protagonisti sa hrišćanske strane u bitci kod Siska 1593? I zašto, kako nas uči hrvatska istoriografija, među njima nije bio ni jedan jedini Srbin?

nebi zelio da ispadne da ti nesto pametujem,ali evo jedan savjet za pocetak.

kad ulazis u krivinu,presaltaj iz cetvrte u trecu,jer vidim da stalno ponavljas istu gresku,ulazis sa prevelikim gasom,izbacit ce te (iako ne sumnjam u tvoje vozacke sposobnosti),a dobro znas kakve su ceste u nas.

pogledajmo ovu temu sto si naveo iz druge tocke gledista.radi se o hrvatima i tridesetogodisnjem ratu (iako se trebaju sagledati veci vremenski okviri) u kojem su oni jedni od glavnih aktera.hrvatske vojne akcije po evropi pocinju davno prije,gdje hrvatske borbene jedinice bivaju unajmljivanje od razlicitih evropskih dvorova,sto ih je nakon njihove dokazanosti na bojnome polju,ucinilo elitnim placenim jedinicama evrope toga vremena (vjerujem da pricu o kravati i njenom sirenju po evropi preko francuskog dvora znas).njihova efikasnost u ratovima protiv protestanata u kojima ti isti protestanti nisu imali neko rijesenje za dobro nauljanu placenicku vojsku,ulijevala je strahopostovanje prema istima.

naravno da su radili zlodjela,kao i svaka vojska,zavisno od individue,ali ova propaganda toga vremena nije bila nista drugo nego jedan vid medijskog otpora i propagande,jer na bojnom polju nijesu imali toliko uspjeha.

za tvoju dusu mrki:dan danas majke po njemackoj plase djecu sa hrvatima,npr, ako ne zaspes,doci ce hrvati i odnijet ce te :mrgreen:

mnogo si kontradiktoran.konstantno aludiras da su hrvati srbi,a kad su u pitanju neke nebuloze po evropi,onda su odjednom hrvati-hrvati (odluci se vise).prijavit cu te za segregaciju...nekome,moram jos vidit kome.

moj jedini razlog dolaska na krstaricu je taj da nisam vise mogao gledat one isfrustrirane hrvate na forum hr,koji udavise sa opsesijom srbima.racunao sam da ce srbi na krstarici drukcije gledati na hrvate u odnosu na forum.hr,ali nazalost ista stvar....sta da se radi

Molim administratora da postupi prema pravilima. Ovdě se iznose istorijski izvori, a forum je Istorija.

Jedini koji blati Srbe proglašavajući ih koljačima je Hroboatos koji zahvaljujući poznavanju srpskog jezika učestvuje na ovoj temi pokušavajući da prěokrene tezu.

El Muerte, uštini se i pogledaj oko sebe. Hrvatska je podněla tužbu protiv Srbije (u kojoj je jošte Novi Sad) za genocid na Hrvatima. E pa, ako si ti Muerte počinio genocid u Hrvatskoj, ja nisam, niti je ma ko od onih koje ja poznajem. Ali su mnogi moji nastradali na sličan način (silovanje, klanje, kako Němci opisuju za 17. věk) od strane Hrvata.

Ti, naravno, imaš pravo da prikažeš crteže na kojima Srbi jedu malu decu i bacaju ih u vatru. Međutim, takvih nema, jer pravoslavana crkva nije koljući širila pravoslavlje, za razliku od katoličke, koja je po automatizmu davala oprost grěhova pri ratovanju i ubijanju za "svetu" stvar svete majke Crkve.

@Slaven

ko su protagonisti rapidnog turskog prodora kroz balkan prema evropi nakona "pada" srbije po iste?

croatrascals90.jpg

90% Hrvati, ostalih multinacionalnih 10%.​

Prevešću na savemeni engleski, a ne na srpski, da se ne bi o ovome obaveštavali širi krugovi, bez određenog nivoa obrazovanja.
croatseatbabies.jpg
They make no conscience of murdering men or women, old or young, yes, the very innocent babies, and like the beasts among whom they are bred, do sometimes eat them, when other food can be found...

Hasan Paša, Srbin potučen kod Siska 1593. Rođen kod Bileće u Hercegovini kao Nikola Prědojević. Služio kao oficir u mletačkoj vosjsci. Osnivač grada Petrinje. Osvajač Bihaća. Imao dobre veze sa sultanom..

eto, vidiš, kako ti sve znaš

da volim te smajlije, sad bi ti ovdje jednog objesio, onog s palcem gore!

ljepo sam ti rekao da ne započinješ, zabrinut će se neki ( a tek što neće razumijeti, eeeee..!)

Fridrih Šiler: „Istorija tridesetogodišnjeg rata”
Neki oficiri Lige, užasnuti ovim strahovitim prizorima, na sopstveni rizik podsětili su Tilija da je u njegovoj moći da zaustavi masakr. „Vratite se za sat vrěmena,” bio je njegov odgovor; „Viděću šta mugu da učinim; vojnik mora imati něku nagradu za opasnost kojoj se izlaže.” Ovi užasi trajali su nesmanjenom žestinom, dok napokon dim i plamen nisu razbojnike uvěrili u pobědu.
.

U istoriji ratovanja postoji bezbroj primera gde plaćeničke vojske prilikom opsedanja nekog grada nisu bile ni pod čijom komandom već su imale sklopljen dogovor sa vojskovođom.
Pogotovu ako bi se opsada odvijala nepredviđenim tokom dogovor bi bio sklopljen.
Plaćenici koji bi osvojili grad imali bi pravo da grad drže pod svojom vlašću dva ili tri dana i pljačkom,silovanjima i ubijanjima naplate svoj trud.Za to vreme regularne jedinice ne bi ulazile u grad sve dok ne istekne predviđen dogovor.Generalno gledano život vojnički je bio surov i iz njihove perspektive oni su imali puno pravo da budu nagrađeni time što će zadovoljiti svoje krvoločne nagone a sa druge strane i vojskovođi je bilo dobro jer ni on ni njegove trupe nisu morale da se izlažu opasnosti.Ne kažem da je u ovoj situaciji to bio slučaj ali me je ovo podsetilo na onaj dogovor koji je imao Petar Veliki sa Kozacima prilikom zauzimanja grada Azova.

Ocigledno jeste.Mislim manite se vishe nacionalne mrznje ljudi.
Kakva god da je istorija (izmejdu ostalog spisi pravoslavne crkve o ovome ne postoje jer su ih Turci palili, pa odatle nema NIKAKVIH informacija sto ne znaci da se nije deshavalo) ova tema definitivno nije takvog karaktera i nema nikakvu drugu svrhu osim da rasiri mrznju prema drugima.

@Mrkalj
Koliko ti imas uopste godina decko ?
Kakve veze tuzba ima sa ovim ovde ?
Zasto najvishe pricaju o ratu oni koji ga nikada ni videli nisu?
Zasto bi prikazivao crteze gde Srbi vrse zlodela???
Cemu sve ovo PITAM TE JOS JEDNOM?!?!?

Poslednja izmena:
Hasan Paša, Srbin potučen kod Siska 1593. Rođen kod Bileće u Hercegovini kao Nikola Prědojević. Služio kao oficir u mletačkoj vosjsci. Osnivač grada Petrinje. Osvajač Bihaća. Imao dobre veze sa sultanom..

najvece srpske zasluge za sprecavanje sirenja islama su upravo one koje se odnose na njegovo sirenje

ne znam kako ti to podnosis,kao veliki vjernik :mrgreen:

@Muerte

bas bio Ceda malopre na RTS-u, mislim da je repriza od sinoc...:lol:

Odlicno, nadam se da si uspeo nesto korisno da upamtis,mada mislim da nisi razumeo njegov vokabular posto drzis Drazinu sliku na profilu i avatar na kome pise cehtniks.
Sve je dovoljno receno time........
Opameti se dete....takve stvari nisu za pohvalu.

Poslednja izmena:
Da čujem molim te kakve to zločine čine Hrvati u ta dva rata? :rtfm:

Reci ti meni Slavene....Koje su zlocine cinili Hrvati u I sv. ratu nad srpskim civilima?

1848 je izbila revolucija u Severnoj Italiji za otcepljenje od Austrije tkzv. Milanski ustanak, Hrvati su na celu sa banom Jelacicem poslati da uguse taj ustanak, gde stu pocinili stravicna zverstva. Tom prilikom Marks i Engels napisali su sledece stihove:

Peitschen Gesindel in die Donau
Staupen fort das Freche Lumpenpack
Die Bettler, hongrig, inres Lebens mude
Ein Schwarm Landlaufer, Schelme, Vagabunden,
Kroatenabschaum, niedre Bauernaknechte
Die ausgespien ihr ubersatigt land
Zu tollen Abend tuuern Sicherm untergang

u prevodu na sprski:

Batinom oterati te bitange u Dunav
Sibajuci odgurati od sebe ovu drsku poganiju
Gladne prosjake, umorne od zivota
Copor Begunaca, nevaljalaca, hulja, probisveta
Hrvatska govna ljudskoga roda, niske seljacke slugenjare
Koje je izbljuvala wihova presita zemlja
Da bi postali besni pustolovi i da bi sigurno propali

Od svih naroda na zemaljskom saru, Hrvati su najgrozniji"(Karl Marx)

Prvi svetski rat:

Austrougarski vice-maršal Gherter:

"Ja nisam video u svome životu, ni čuo za zveri u ljudskom obličiju poput hrvatskih vojnika. Mada su ratovali sa nama i prvenstveno služili za zastrašivanje i represiju nad narodom, ja kao čovek se stidim sto su stajali u našim redovima. U samoj borbi bi napuštali položaje, dok bi veoma vešto izbegavali protivničku vojsku i uvek se kretali ka zbegovima koje su sačinjavali goloruki ljudi, žene i deca. Kada bi ih ponekad i stizali činili su strahote od kojih se i nama dizala kosa na glavi. Oni su pogan svetu i evropskoj kulturi."

Hrvate treba staviti pod starateljstvo"(Teodor Ruzvelt).

Hrvati nikada u historiji nisu imali vladara koji je govorio njihovim jezikom"(Franjo Josif)

Hrvati to su dronjci"(Franjo Josif)

A na kraju najupecatljive, da se ne zaboravi:

Živojin Mišić (1855 – 1921)

O Hrvatima

Izveštaj kralju Aleksandru po povratku iz Splita
(Iz beleške sekretara Živojina Mišića, g. Milorada Pavlovića)

„Iz svega sto sam čuo i video ja sam duboko zažalio sto smo se mi na silu Boga obmanjivali nekakvom idejom bratstva i zajednice… Svi oni jednako misle, to je svet za sebe, ma sa kakvim predlogom da se pojaviš….. stvar je propala…..

Ništa se ne može zajaziti, ničim što bi joj se ponudilo.

Ja sam sa tim načisto. Dvoje nam kao neminovno predstoji: potpuno se otcepiti od njih, dati im državu, nezavisnu samoupravnu, pa neka lome glavu kako znaju, a drugo je, upravo prvo, da u zemlji zavedemo vojnu upravu za dvadeset godina i da se zemlja sva baci na privredno i ekonomsko podizanje, daleko od svih politickih uticaja. Ako to ne može, onda se otcepiti, dati im njihovu državu.

Granice će biti gde ih mi povucemo, a mi ćemo ih povuci ne onde gde naše ambicije izbijaju na povrsinu, nego onde gde istorija i etnografija kažu; gde kaže jezik i običaji, tradicija i najzad gde se sam narod po slobodnoj volji opredeli, pa će biti i pravo i Bogu drago.

A Italijani? Neka im je sa srećom. Neka se oni Hrvatima usreće. Ja sam duboko uveren da se mi njima nećemo usrećiti... Ti su ljudi svi odreda, prozirni kao čaša, nezajažljivi i u toliko meri lažni i dvolični da sumnjam da na kugli zemaljskoj ima većih podlaca, prevaranata i samoživih ljudi.

Ne zaboravite Visočanstvo, moje reči. Ako ovako ne postupite siguran sam da ćete se ljuto kajati.”

Odlicno, nadam se da si uspeo nesto korisno da upamtis,mada mislim da nisi razumeo njegov vokabular posto drzis Drazinu sliku na profilu i avatar na kome pise cehtniks.
Sve je dovoljno receno time........
Opameti se dete....takve stvari nisu za pohvalu.

u bre al te izvalih iz prve...bas ste postali prepoznatljivi...sad bi i na ulice da izlazite...

Back