matijakupa
Aktivan član
- Poruka
- 1.430
úppss moja greska
da je bar jedina
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
úppss moja greska
Slaven77: Vojna krajina je oformljena 1579. godine (mada je bilo i preteča, do XV vijeka), Srbi su se doselili od druge polovine XV vijeka u Hrvatsku, a ti nemaš pojma istoriju.
shvatio sam, i btw, hvala, iako nije potrebno ovako javno dijeliti komplimente, mogli bi se neki dušebrižnici zabrinuti
u svakom slučaju, naravno da razumijem što si htio ovim postom dobiti, uostalim piše i u uvudnom postu i u onom koji je ovo sve započeo
ali, razumi i ti mene, jer zasmetalo me to što su neki vidjevši uvodni post, "otkrili" neku veliku povijesnu istinu, pa će se sutra moći kolegama uz kavu između dva srednjoškolska sata (ili eventualno između dva fakultetska predavanja) pohvaliti o novim otkrićima o uvijek mrskim susjedima (komšijama!), jelte....
kakogod, u jednom si u pravu, ima ovdje previše ljudi koji bi rekli nešto pametno o nečemu o čemu nažalost, nemaju pojma
npr, naravno da tridesetogodišnji rat nema veze sa ratom za austrijsku krunu
Matija, nemoj misliti da nemam pozitivno mišljenje o tebi i Čvrsnici, iako ste zdesna. U diskusijama jesam provokativan, možda prěoštar, ali imam zaista dobro mišljenje o velikom (najvećem) broju Hrvata. Međutim, likovi poput Hrobija sami ga ištu jer, kombinacijom svoje neinformisanosti, iskompleksiranosti i mržnje, Srbe proglašavaju narodom bez kulture. Ili ga vas dvojica disciplinujte, ili ću to učiniti ja, na svoj način, koji može imati vaša nacionalna osěćanja kao kolateralnu štetu.
Još jednom za sve, pa i za bespametnog Hroboatosa: nemojte měšati Magdeburg (1631.) sa Trenkom (1740-tih).
Među kanibalima iz Magdeburga bila je velika većina Hrvata, a malo ostalih nacija. Doneću danas i taj citat. Srbin ni jedan! Zašto? Pa, zaboravljate li uzrok klanja u Magdeburgu? Prvo, jasno se kaže u svim izvorima da su děcu jeli i spaljivali u lomači Hrvati. Drugo, kad već Hroboatos natura Srbe, svi koljači su bili katolici. Možda misli na Srbe katolike? Bolesno.
Molim administratora da postupi prema pravilima. Ovdě se iznose istorijski izvori, a forum je Istorija.
Jedini koji blati Srbe proglašavajući ih koljačima je Hroboatos koji zahvaljujući poznavanju srpskog jezika učestvuje na ovoj temi pokušavajući da prěokrene tezu.
El Muerte, uštini se i pogledaj oko sebe. Hrvatska je podněla tužbu protiv Srbije (u kojoj je jošte Novi Sad) za genocid na Hrvatima. E pa, ako si ti Muerte počinio genocid u Hrvatskoj, ja nisam, niti je ma ko od onih koje ja poznajem. Ali su mnogi moji nastradali na sličan način (silovanje, klanje, kako Němci opisuju za 17. věk) od strane Hrvata.
Ti, naravno, imaš pravo da prikažeš crteže na kojima Srbi jedu malu decu i bacaju ih u vatru. Međutim, takvih nema, jer pravoslavana crkva nije koljući širila pravoslavlje, za razliku od katoličke, koja je po automatizmu davala oprost grěhova pri ratovanju i ubijanju za "svetu" stvar svete majke Crkve.
@Slaven
Ko su bili protagonisti sa hrišćanske strane u bitci kod Siska 1593? I zašto, kako nas uči hrvatska istoriografija, među njima nije bio ni jedan jedini Srbin?
Molim administratora da postupi prema pravilima. Ovdě se iznose istorijski izvori, a forum je Istorija.
Jedini koji blati Srbe proglašavajući ih koljačima je Hroboatos koji zahvaljujući poznavanju srpskog jezika učestvuje na ovoj temi pokušavajući da prěokrene tezu.
El Muerte, uštini se i pogledaj oko sebe. Hrvatska je podněla tužbu protiv Srbije (u kojoj je jošte Novi Sad) za genocid na Hrvatima. E pa, ako si ti Muerte počinio genocid u Hrvatskoj, ja nisam, niti je ma ko od onih koje ja poznajem. Ali su mnogi moji nastradali na sličan način (silovanje, klanje, kako Němci opisuju za 17. věk) od strane Hrvata.
Ti, naravno, imaš pravo da prikažeš crteže na kojima Srbi jedu malu decu i bacaju ih u vatru. Međutim, takvih nema, jer pravoslavana crkva nije koljući širila pravoslavlje, za razliku od katoličke, koja je po automatizmu davala oprost grěhova pri ratovanju i ubijanju za "svetu" stvar svete majke Crkve.
@Slaven
Ko su bili protagonisti sa hrišćanske strane u bitci kod Siska 1593? I zašto, kako nas uči hrvatska istoriografija, među njima nije bio ni jedan jedini Srbin?
ko su protagonisti rapidnog turskog prodora kroz balkan prema evropi nakona "pada" srbije po iste?
Hasan Paša, Srbin potučen kod Siska 1593. Rođen kod Bileće u Hercegovini kao Nikola Prědojević. Služio kao oficir u mletačkoj vosjsci. Osnivač grada Petrinje. Osvajač Bihaća. Imao dobre veze sa sultanom..
Šta imaju Srbi da budu ponosni toga...![]()
Fridrih Šiler: „Istorija tridesetogodišnjeg rata”
Neki oficiri Lige, užasnuti ovim strahovitim prizorima, na sopstveni rizik podsětili su Tilija da je u njegovoj moći da zaustavi masakr. „Vratite se za sat vrěmena,” bio je njegov odgovor; „Viděću šta mugu da učinim; vojnik mora imati něku nagradu za opasnost kojoj se izlaže.” Ovi užasi trajali su nesmanjenom žestinom, dok napokon dim i plamen nisu razbojnike uvěrili u pobědu.
.
Šta imaju Srbi da budu ponosni toga...![]()
Da li je ovo razlog otvaranja ove teme?!El Muerte, uštini se i pogledaj oko sebe. Hrvatska je podněla tužbu protiv Srbije (u kojoj je jošte Novi Sad) za genocid na Hrvatima. E pa, ako si ti Muerte počinio genocid u Hrvatskoj, ja nisam, niti je ma ko od onih koje ja poznajem.
Pa nije cudo sta su sve radili 40tih i sada 90tih ne cudi me uopste
Hasan Paša, Srbin potučen kod Siska 1593. Rođen kod Bileće u Hercegovini kao Nikola Prědojević. Služio kao oficir u mletačkoj vosjsci. Osnivač grada Petrinje. Osvajač Bihaća. Imao dobre veze sa sultanom..
dodaj jos revoluciju 1848. i I sv.rat i dobijes kontinuitet hrvatskih zlocina...
Gazdarice opusti se...
@Muerte
bas bio Ceda malopre na RTS-u, mislim da je repriza od sinoc...![]()
Da čujem molim te kakve to zločine čine Hrvati u ta dva rata?![]()
Odlicno, nadam se da si uspeo nesto korisno da upamtis,mada mislim da nisi razumeo njegov vokabular posto drzis Drazinu sliku na profilu i avatar na kome pise cehtniks.
Sve je dovoljno receno time........
Opameti se dete....takve stvari nisu za pohvalu.