Koliko ovakvih "MIrka" je još ostalo u klerofašističkoj neoustaškoj genocidnoj tvorevini?
Koliko ih još ima?
Kuću razbili 15 puta u pet godina
'Jedini razlog napada na mene je mržnja tih ljudi zbog što sam srpske nacionalnosti', tvrdi Mirko Kosić, od 2000. stalno naseljen u Pakoštanima. Uz kamenovanje, izložen je i provokacijama.
"Dok smo supruga i ja pred zoru čvrsto spavali, probudila nas je užasna buka, kao da je puknula bomba. Odmah sam ustao i vidio da je kamenom teškim oko pola kilograma razbijeno dvostruko staklo na balkonskim vratima, vrijedno oko 300 kuna", očajnim je glasom Mirko Kosić ispričao Večernjem listu.
Otkrio je da je u zadnjih pet godina njihova kuća kamenovana već više od 15 puta, a zadnji put to se dogodilo u subotu, u ranim jutarnjim satima. Sve kamenje on i njegova supruga Nada čuvaju u podrumu.
O vandalskom činu 60-godišnji Mirko je obavijestio zadarsku policiju koja je napravila očevid. U policiji su potvrdili da se za nepoznatim počiniteljima koji su obitelji Kosić razbili balkonska vrata traga. Dodali su da će o događaju izvijestiti Općinsko državno odvjetništvo u Biogradu.
Uz kamenovanje kuće Mirko i Nada Kosić povremeno trpe i provokacije. Nepoznati muškarci dolaze im pred kuću i viču: "Što čekaš, idi u Srbiju!" ili pjevaju "Nek se čuje, nek se zna, ustaša sam ja".
U studenome 2003. sumještanin Davor Vukoja Mirka je na njegovu balkonu dvaput šakom udario u glavu, te mu zaprijetio da "nije sve gotovo".
Supružnici se pitaju do kada će morati živjeti u strahu. Napadačima su preko Večernjeg lista poručili da neće odustati, nego će se i dalje boriti da ostanu u svojoj kući jer je Hrvatska njihova domovina i domovina njihove djece.