Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne interesuju me hrvatska verzija, jer je puna falsifikata
Prvo, ekonomija Srbije ne može da bude bolja od Hrvatske. Njihov BDP po glavi stanovnika je više nego duplo veći, članovi su EU i NATO-a i funkcionišu kao uređena demokratska država.
Sa druge strane, napredna Srbija je izolovana, na pragu vraćanja viza za EU, i na strateškom putu da postane rudarska kolonija. Korupcija, kriminal i migranti su svakodnevica, a institucije su uništene. To ti je kao da porediš civilizaciju i srednji vek.
Hrvati generalno nemaju ništa protiv Srbije, naprotiv, većina bi nas rado videla u EU, jer komšije koje sarađuju imaju obostrani benefit. Problem je što to ne odgovara Vučiću, ali ni određenim strujama u Hrvatskoj i EU koje ga podržavaju, jer im odgovara da Srbija ostane slaba, zavisna i jeftina rudarska baza. Zato se stalno insceniraju "incidenti" koji služe za podgrevanje mržnje i skretanje pažnje, od Thompsonovih koncerata do Piculine provokacije sa puškom.
Suština je jednostavna: balkan se namerno gura u primitivizam i međusobne sukobe da bi se lakše eksploatisao. Ako posle Vučića dođe normalna vlast, moći ćemo da se batalimo tih besmislica i da krenemo putem normalizacije i saradnje, umesto večitog trovanja i lažnih neprijatelja.
Pa ovo ti sunarodnjaci govore u Bg. studiju...srcu Srbije.Ne interesuju me hrvatska verzija, jer je puna falsifikata
Hrvati su uvijek imali domovinuHrvati to svakako i jesu. Usputni posmatraci drzava i naroda i svega ostalog sto nikada nisu imali..
Da, zato su stalno trcali uz svabe pa kad to pukne cekali srbe da ih integrisu u drzavu..Hrvati su uvijek imali domovinu![]()
Ne znam baš da sami sebe mrzimo, nije sad da po Zagrebu policija batina studente jel, nego po BeograduDa, zato su stalno trcali uz svabe pa kad to pukne cekali srbe da ih integrisu u drzavu..
Nemaju oni nista i zato nemaju sta da vole pa moraju da mrze sve okolo pa i sami sebe
Beograd je misaona imenica za hrvatsku..Ne znam baš da sami sebe mrzimo, nije sad da po Zagrebu policija batina studente jel, nego po Beogradu![]()
Taksisti su talog društva kod nas i tome se staje na jrajVi ste lopovska zemlja
Novozelanđanka u Zagrebu taxi vožnju od 1,05 kilometara platila 1.506 eura: Iz preduzeća kazali da je padala kiša
![]()
Foto: Screenshot/Jutarnji list
30min
FacebookMessengerTwitterEmailEmail
Novozelanđanka koja se odlučila da proputuje Evropu, po dolasku u Zagreb nije znala da će se njena avantura završiti tu, a sve zbog jedne taxi vožnje.
Oglas
Neobjašnjivo visoke cijene taksi vožnji u Zagrebu, poput 57 eura od Ilice do Zračne luke, 110 eura od Glavnog kolodvora do Prečkog ili čak 400 eura do Zaprešića, već mjesecima izazivaju ogorčenje putnika u Hrvatskoj.
Međutim, turistkinja iz Novog Zelanda, Carol Cowan, platila je vožnju od Glavnog kolodvora do Frankopanske ulice vrtoglavih 1.506 eura iako joj je taksista rekao da će koštati 150, prenosi Jutarnji list.
Udaljenost od Glavnog kolodvora do Frankopanske ulice iznosi 1,05 kilometara zračne linije za šta je i 150 eura previše.
Turistkinja je ispričala da je tog dana vozom doputovala iz Splita. Planirala je u Zagrebu ostati dvije noći, a zatim se krenuti ka Srbiji, Bugarskoj i Grčkoj.
S obzirom da je bila umorna i gladna, odlučila je da potraži taxi.
"Uočivši niz automobila s desne strane, krenula sam prema njima i vidjela visokog muškarca koji se naslanjao na automobil (tamne boje, možda tamnosmeđe). Pozdravio me s 'Hello' i bilo mi je čudno što je prepoznao da govorim engleski. Prišla sam i pitala ga je li taksi, jer nisam vidjela nikakve oznake na vozilu. Rekao je da jest", ispričala je Carol.
Nakon što je naglasio da prima samo gotovinu, na što je Carol, koja je u tom trenutku imala 65 eura, pristala, uzeo je njenu prtljagu i potrpao ju u automobil, a onda je krenuo pakao.
"Nakon kratkog vremena primijetila sam da taksimetar pokazuje 42 i malo sam se zabrinula, ali nisam znala u kojim je to jedinicama. Malo kasnije, na semaforu, taksimetar je pokazivao 85 eura", ispričala je.
Nakon što je Novozelanđanka upitala taksista je li iznos na taksimetru u eurima, pružio joj je cjenovnik. Očajna žena je zatražila da zaustavi vozilo, na šta joj je taksista obećao da će vožnja iznositi 150 eura.
"Kad smo stigli u Frankopansku ulicu, taksimetar je pokazivao 185, a ja sam plakala. Zatim je rekao da će mi dati popust i naplatiti samo 150 eura. Nisam vidjela dolazak drugog automobila, ali čula sam kako razgovaraju, a zatim je moj vozač stavio uređaj za kartice ispred mog lica i rekao: '150, u redu?' Na ekranu je pisalo 150 i rekla sam - u redu", navela je.
Taksista joj je tada rekao da će morati unijeti PIN u uređaj, uzeo joj karticu iz ruke i sam ju umetnuo u POS.
"Držao ga je iznad moje razine očiju. Unijela sam PIN, zatim mi je vratio karticu i dodao uređaj kroz prozor, a drugi automobil je otišao", ispričala je i dodala kako je kasnije shvatila da joj nije izdao račun.
Nekoliko sati nakon vožnje Carol je počela sumnjati.
"Provjerila stanje na svojoj Visa kartici - vidjela sam da je 'Ivan Madžar Taxi' naplatio 1.506 eura! Bila sam potpuno shrvana - to je bila polovica mog budžeta za cijelo putovanje. Odmah sam prijavila Visi da je došlo do greške. Otišla sam potražiti policijsku stanicu, ali sam se pitala šta im mogu pokazati kao dokaz i izgubila se, pa sam se vratila u svoj smještaj", ispričala je.
Budući da nije znala jesu li joj ukradeni podaci s kartice i hoće li izgubiti ostatak novca, umjesto nastavka putovanja odlučila je odmah rezervirati avionsku kartu za povratak kući na Novi Zeland. Let za Singapur platila je manje od trećine cijene koju je platila za vožnju zagrebačkim taksijem.
Jutarnji list je kontaktirao vlasnika preduzeće za autotaksi prijevoz Ivana Madžara, koji je ispričao drugačiju verziju događaja.
"Nisam je ja vozio, vozio ju je drugi taksist koji nema uređaj za kartice. On me nazvao i pitao mogu li mu posuditi svoj. Padala je kiša, nisam gledao šta čovjek upisuje u aparat", rekao je, tvrdeći da nije znao da se radi o tako visokom iznosu.
https://www.klix.ba/vijesti/regija/...-preduzeca-kazali-da-je-padala-kisa/250820033
dobro cuveno hrvatsko postenje - rekao joj voznju da ce joj voznju od 1 km naplatiti 150e a onda kad je uzeo karticu da naplati racun dodao jos jednu cifru i naplatio 1500
https://www.klix.ba/vijesti/regija/...-preduzeca-kazali-da-je-padala-kisa/250820033
@leki1 pogledaj ponovo
vole nas ljudi jer znaju ako srbiji bude bolje i njima ce.Није уопште тајна да Хрватска из свег срца жели да види Вучићев дебакл али и да оствари неке стратешке циљеве његовим нестанком.
Задатак који су поставили је да не сме да дочека ЕКСПО и да га жестоко угрозе. Не желе да дочекају да економија српска буде боља од хрватске.
Хајде да погледамо хронологију мржње према Вучићу.
1992 Дубоко у хрватско-муслиманској зони почетком рата снаге ХОС-а уништавају све српске куће у месту Чипуљићи крај Бугојна међу којима и Вучићеве куће и куће његових сродника. Место где није било српске војске сво време рата, па тиме ни отпора ни борби. Ушле су јединице ХОС-а у то место и спалиле му куће. Очигледна мржња.
Pogledajte prilog 1771808Pogledajte prilog 1771810
Не праштају му улогу деведесетих година када је бранио српски народ чланством у српској радикалној странци
Човек се бори за српске вредности у оквиру европских а не за уништавање српских и заменом неким другим вредностима
Супроставља се расту хрватског утицаја у Босни јер не жели покатоличавање преосталог дела православног становништва западно од Дрине.
Погледајте само видео... какве солидарност са блокадерима
Žena je naivna ili je ovako nešto nemoguće u Novom Zelandu, ne znam. Sjela u neoznačeni auto jer je ovaj rekao da je taksist, gluplje ne ide.Vi ste lopovska zemlja
Novozelanđanka u Zagrebu taxi vožnju od 1,05 kilometara platila 1.506 eura: Iz preduzeća kazali da je padala kiša
![]()
Foto: Screenshot/Jutarnji list
30min
FacebookMessengerTwitterEmailEmail
Novozelanđanka koja se odlučila da proputuje Evropu, po dolasku u Zagreb nije znala da će se njena avantura završiti tu, a sve zbog jedne taxi vožnje.
Oglas
Neobjašnjivo visoke cijene taksi vožnji u Zagrebu, poput 57 eura od Ilice do Zračne luke, 110 eura od Glavnog kolodvora do Prečkog ili čak 400 eura do Zaprešića, već mjesecima izazivaju ogorčenje putnika u Hrvatskoj.
Međutim, turistkinja iz Novog Zelanda, Carol Cowan, platila je vožnju od Glavnog kolodvora do Frankopanske ulice vrtoglavih 1.506 eura iako joj je taksista rekao da će koštati 150, prenosi Jutarnji list.
Udaljenost od Glavnog kolodvora do Frankopanske ulice iznosi 1,05 kilometara zračne linije za šta je i 150 eura previše.
Turistkinja je ispričala da je tog dana vozom doputovala iz Splita. Planirala je u Zagrebu ostati dvije noći, a zatim se krenuti ka Srbiji, Bugarskoj i Grčkoj.
S obzirom da je bila umorna i gladna, odlučila je da potraži taxi.
"Uočivši niz automobila s desne strane, krenula sam prema njima i vidjela visokog muškarca koji se naslanjao na automobil (tamne boje, možda tamnosmeđe). Pozdravio me s 'Hello' i bilo mi je čudno što je prepoznao da govorim engleski. Prišla sam i pitala ga je li taksi, jer nisam vidjela nikakve oznake na vozilu. Rekao je da jest", ispričala je Carol.
Nakon što je naglasio da prima samo gotovinu, na što je Carol, koja je u tom trenutku imala 65 eura, pristala, uzeo je njenu prtljagu i potrpao ju u automobil, a onda je krenuo pakao.
"Nakon kratkog vremena primijetila sam da taksimetar pokazuje 42 i malo sam se zabrinula, ali nisam znala u kojim je to jedinicama. Malo kasnije, na semaforu, taksimetar je pokazivao 85 eura", ispričala je.
Nakon što je Novozelanđanka upitala taksista je li iznos na taksimetru u eurima, pružio joj je cjenovnik. Očajna žena je zatražila da zaustavi vozilo, na šta joj je taksista obećao da će vožnja iznositi 150 eura.
"Kad smo stigli u Frankopansku ulicu, taksimetar je pokazivao 185, a ja sam plakala. Zatim je rekao da će mi dati popust i naplatiti samo 150 eura. Nisam vidjela dolazak drugog automobila, ali čula sam kako razgovaraju, a zatim je moj vozač stavio uređaj za kartice ispred mog lica i rekao: '150, u redu?' Na ekranu je pisalo 150 i rekla sam - u redu", navela je.
Taksista joj je tada rekao da će morati unijeti PIN u uređaj, uzeo joj karticu iz ruke i sam ju umetnuo u POS.
"Držao ga je iznad moje razine očiju. Unijela sam PIN, zatim mi je vratio karticu i dodao uređaj kroz prozor, a drugi automobil je otišao", ispričala je i dodala kako je kasnije shvatila da joj nije izdao račun.
Nekoliko sati nakon vožnje Carol je počela sumnjati.
"Provjerila stanje na svojoj Visa kartici - vidjela sam da je 'Ivan Madžar Taxi' naplatio 1.506 eura! Bila sam potpuno shrvana - to je bila polovica mog budžeta za cijelo putovanje. Odmah sam prijavila Visi da je došlo do greške. Otišla sam potražiti policijsku stanicu, ali sam se pitala šta im mogu pokazati kao dokaz i izgubila se, pa sam se vratila u svoj smještaj", ispričala je.
Budući da nije znala jesu li joj ukradeni podaci s kartice i hoće li izgubiti ostatak novca, umjesto nastavka putovanja odlučila je odmah rezervirati avionsku kartu za povratak kući na Novi Zeland. Let za Singapur platila je manje od trećine cijene koju je platila za vožnju zagrebačkim taksijem.
Jutarnji list je kontaktirao vlasnika preduzeće za autotaksi prijevoz Ivana Madžara, koji je ispričao drugačiju verziju događaja.
"Nisam je ja vozio, vozio ju je drugi taksist koji nema uređaj za kartice. On me nazvao i pitao mogu li mu posuditi svoj. Padala je kiša, nisam gledao šta čovjek upisuje u aparat", rekao je, tvrdeći da nije znao da se radi o tako visokom iznosu.
dobro cuveno hrvatsko postenje - rekao joj voznju da ce joj voznju od 1 km naplatiti 150e a onda kad je uzeo karticu da naplati racun dodao jos jednu cifru i naplatio 1500