Hrvatska i službeno sponzor "Rezolucije o genocidu" u Srebrenici

SAD, Ujedinjeno Kraljevstvo i Turska su već odavno sponzori rezolucije, samo kod vas je problem sa slobodom medija pa niste primili te informacije.

Uz predlagatelje Njemačku i Ruandu sponzori rezolucije su: Albanija, Bangladeš, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Estonija, Kanada, Čile, Finska, Francuska, Hrvatska, Irska, Italija, Jordan, Lihtenštajn, Litvanija, Luksemburg, Malezija, Nizozemska, Novi Zeland, Poljska, Slovenija, Sjeverna Makedonija, Švedska, Turska, Velika Britanija, Sjedinjena Američke Države, Vanuatu.

https://balkans.aljazeera.net/news/...ori-un-ove-rezolucije-o-genocidu-u-srebrenici
E, pa onda su svi genocidaši na okupu.
Hvala na informaciji.
 
Objasni ti meni u čemu je razlika kada djecu staviš u konc logor zajedno s odraslima ili kad ih posebno odvojiš? Koja je suštinska razlika?
evo kosponzor zasto ovo sada radi - da opraavda samog sebe, a okrivi drugoga

izopaceni svet je zamenio istinu i laz, zrtvu i zlocinca itd, nista ne trebamo da se cudimo
 

Pogledajte prilog 1541042

Hrvatska je od danas i službeno sponzor Rezolucije o genocidu počinjenom u Srebrenici 1995. godine, javio je Al Jazeerin novinar Ivica Puljić.

Ranije u srijedu usuglašen je prijedlog Rezolucije kojom se podsjeća na genocid nad Bošnjacima Srebrenice, počinjen u julu 1995, i o njemu bi se tokom maja trebalo raspravljati na zasjedanju Opće skupštine Ujedinjenih naroda, potvrdio je ambasador BiH pri UN-u Zlatko Lagumdžija.

Rezolucija poziva da se 11. juli uspostavi kao međunarodni dan sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici, još jednom osuđuje sve postupke kojima se veličaju počinitelji ratnih zločina, zločina protiv čovječnosti i genocida utvrđenih presudama međunarodnih sudova, ističe važnost dovršetka postupka potrage za posmrtnim ostacima preostalih žrtava koji do sada nisu pronađeni i poziva na nastavak procesuiranja počinitelja genocida koji su još na slobodi.

Rezolucijom se kani pozvati sve države da se u potpunosti pridržavaju svojih obaveza prema Konvenciji o prevenciji i kažnjavanju zločina genocida, poštuju međunarodno običajno pravo o sprječavanju i kažnjavanju genocida uz poštivanje relevantnih odluka Međunarodnog suda pravde (ICJ).

Sponzori Rezolucije najutjecajnije zapadne države​

Kao sponzori rezolucije prijavile su se najutjecajnije zapadne države te značajne islamske zemlje, a među državama regije jugoistoka Evrope sponzori su joj Slovenija, Albanija i Sjeverna Makedonija. Crna Gora je također potvrdila da će glasati za Rezoluciju.

Srbija se pak usvajanju rezolucije odlučno protivi i poduzima sve ne bi li što veći broj članica UN-a uvjerila da barem ostanu suzdržane pri glasanju na Općoj skupštini.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić i čelnik bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpka Milorad Dodik insistiraju na tvrdnjama kako se ovom rezolucijom pokušava nametnuti kolektivna krivnja srpskom narodu te insistiraju na tome da u Srebrenici nije bilo genocida iako je to potvrđeno presudama Haaškog tribunala i ICJ-a.
Vučić je u četvrtak navečer na državnoj Radio-televiziji Srbije potvrdio da se Rezoluciji kao kosponzor pridružila Hrvatska, te Estonija, Poljska, Bugarska i Luksemburg.
Pripadnici vojske i policije Republike Srpske su u julu 1995, nakon okupacije Srebrenice koja je bila proglašena zonom pod zaštitom UN-a, planski i sistemski pobili više od osam hiljada bošnjačkih muškaraca i dječaka, dok su žene i djecu protjerali iz enklave.
Zbog planiranja i provedbe genocida u Srebrenici na doživotni zatvor osuđeni su ratni politički i vojni čelnici RS-a Radovan Karadžić i Ratko Mladić.
IZVOR: AL JAZEERA

https://balkans.aljazeera.net/amp/n...no-sponzor-rezolucije-o-genocidu-u-srebrenici

Nemačka, hladnokrvni planer i egzekutor najtežeg genocida u istoriji je uz neverovatan cinizam iz najočiglednijih revanšističkih pobuda pokušala da forsira glasanje o “rezoluciji” bude 2. maja, upravo na dan predaje Berlina u Drugom svetskom ratu. Zanimljivo je da su kosponzori “rezolucije” i države koje su i same učestvovale u genocidu nad Srbima, i koje najupornije poriču i svoju odgovornost i sam čin genocida, Hrvatska - uz Nemačku (koja samu sebe tako vidi) naslednica Austrougarske i Bugarska - oko NDH i Austrougarske pre nje nema nikakve dileme, što se tiče Bugarske dovoljno je podsetiti se na pretnje šefa bugarske vlade za vreme Prvog svetskog rata Radoslavova: “Može se Srbija obnoviti, može Srbija posle rata i da se poveća ali u Srbiji više neće biti Srba”. Pored njih kosponzori su Albanija, Slovenija i Makedonija, uz
Estoniju, Poljsku, pomenute Hrvatsku i Bugarsku i Luksemburg.
Opštepoznato je da oni koji nemaju svoju prekrajaju i otuđuju tuđu istoriju... Dželati se uvek samopredstavljaju kao vrhunski humanitarci, oni koji nemaju stide su spremni na sve, kako bi oprali svoje pogane obraza; kopleksaši uvek drugima podmeću svoje komplekse, a to je samo zbog toga što nisu kažnjeni kako zaslužiju. Ustaše, najokorelije fašiste i nacista, je bilo potrebno istrebiti iz korena... To se u SFRJ-u nije dogodilo, zato što su se ustaše preobukle i vladali u toj nakaradnoj državi gde se je nastavio genocid nad Srbima. Posle 1945. godine te ustaše, preobučene u partizane i komuniste, su pobili više od 50.000 Srba, samo zato što su bili Srbi, a na desetine hiljada Srba su naterali na Goli otok, gde su mnogobrojni mučenički stradali. Mesta gde su se ti nesrećni jadnici mučenički stradali i gde su bili pokopani, njihov jedini greh je bio što su bili Srbi i što su voleli našu braću Ruse, su nazivali pasjim grobljima i te grobove niko nije smeo da posećuje. Jasenovac je bio zabranjena tema, a u školi se je tek nešto malo govorilo koliko je nevinih jadnika, dece, žena i staraca tamo stradalo. Vreme je da se te nepravde isprave, sve, i zahtevam od današnje vlasti u Srbiji da se, odmah i sada, pokrene rezolucija UN o genocidu nad Srbima, najstradalnijem narodu u istoriji ljudske civilizacije...
 
Gluposti. Srbima nije nitko oduzeo nekretnine. Naravno, tu se ne računaju državni stanovi koji ni u prvom redu nisu bili njihovi, već državni. Druga stvar je da ne zaslužuju ništa, jer mrze Hrvatsku baš kao i ti, a takav si odnos stekla zahvaljujući njihovom "odgoju". Zato FO i ti i tvoji roditelji!
Da te naucim nesto: mrznja unistava!
Ja ne mrzim, ja procjenjujem stavove drugih u skladu sa mojim moralnim pravilima.
Tvoja poruka svjedoci o nepoznavanju hrvatskih propisa i sudske prakse.
I, neizbjezno pitanje, da li svi oni katolicki i HDZ opredijeljeni Hrvati mrze Hrvatsku iz Irske, Njemacke, Italije, Holandije i Madagaskara?
 
Da te naucim nesto: mrznja unistava!
Ja ne mrzim, ja procjenjujem stavove drugih u skladu sa mojim moralnim pravilima.
Tvoja poruka svjedoci o nepoznavanju hrvatskih propisa i sudske prakse.
I, neizbjezno pitanje, da li svi oni katolicki i HDZ opredijeljeni Hrvati mrze Hrvatsku iz Irske, Njemacke, Italije, Holandije i Madagaskara?
Onda primjeni to pa ne piši FO.
 
Gluposti. Srbima nije nitko oduzeo nekretnine. Naravno, tu se ne računaju državni stanovi koji ni u prvom redu nisu bili njihovi, već državni. Druga stvar je da ne zaslužuju ništa, jer mrze Hrvatsku baš kao i ti, a takav si odnos stekla zahvaljujući njihovom "odgoju". Zato FO i ti i tvoji roditelji!
u bivsoj Jugoslaviji, svima zaposlenima se odvajalo za stambeni fond...postojale su bodovne liste...tako je bilo u Srbiji, a i ostalim republikama...jednostavno receno, preterujes sa lazima
 
У Доњој Градини данас се одржава дан сјећања на жртве највећег стратишта током трајања монструм творевине ендехазије, комплекс логора смрти Јасеновац, и жртве геноцида над Србима, Јеврејима и Ромима у тадашњој хрватској држави.
 

Back
Top