Hrvati vs Srbi

Jesu li svi štokavci srbi?

• Da

glasova: 13 52,0%
  • Ne

glasova: 10 40,0%
  • Ne znam/rezultati

glasova: 2 8,0%

• Ukupno glasova
    25
Je l imas u daljnoj proslosti crnogorce?
Ja san ima samo dalmatince tj ove koje san otkria. Od tog jedan cakavac iz primorja a drugi imocanin
Ne, a da je meni poznato. Ono što znam, i mogu da dokažem, s jedne strane su mi od Užica iz sredine 19-og veka, s druge strane su iz sredine 18-og iz Šumadije.
Ono što babe guslaju posle dve rakije ne računam. Tu su il od Obilića ili makar je pomagao Obiliću da ubije Murata (kao kod svakog prosečnog Srbina). :D

Ne, a da je meni poznato. Ono što znam, i mogu da dokažem, s jedne strane su mi od Užica iz sredine 19-og veka, s druge strane su iz sredine 18-og iz Šumadije.
Ono što babe guslaju posle dve rakije ne računam. Tu su il od Obilića ili makar je pomagao Obiliću da ubije Murata (kao kod svakog prosečnog Srbina). :D
Imate li one legende kao sto se u nas propovida o zaklanim turcima pa bijegu u drugi kraj iz straha

Šta šta? Pa ako dobro pamtim napisa je u jednom postu odakle je osim ako ga nisam pomiša s nekim drugim forumašem šta je isto tako moguće. Ček vi ne znate odakle su on ili Kole, a tu balite već po života? Čudno mi jer u nas je obrnuto i ljudi uredno otkrivaju te stvari o sebi pa za velik broj forumaša ne samo da znam regiju odakle su nego kvart ili selo u kojem žive :D

Ne znam, al mulja nešto s Hrvatima iz Hercegovine :D Nekako ih voli...
Uf, ja sam ga vidia negdi u mojim krajevima ili bar tamo u Raškoj, a ti mi sad uvališ još i Bosnu u primozak da me iznerediš do kraja. Nikako na zelenu granu s njim :roll:

Šta šta? Pa ako dobro pamtim napisa je u jednom postu odakle je osim ako ga nisam pomiša s nekim drugim forumašem šta je isto tako moguće. Ček vi ne znate odakle su on ili Kole, a tu balite već po života? Čudno mi jer u nas je obrnuto i ljudi uredno otkrivaju te stvari o sebi pa za velik broj forumaša ne samo da znam regiju odakle su nego kvart ili selo u kojem žive :D

Uf, ja sam ga vidia negdi u mojim krajevima ili bar tamo u Raškoj, a ti mi sad uvališ još i Bosnu u primozak da me iznerediš do kraja. Nikako na zelenu granu s njim :roll:
Ko je kole?
Jel govori jekavicu ili ekavicu?

Moja malenkost je samo skromni Srbin, ne znam šta bi tačno bili ti “Srbijaci” i “Vojvođani”.
Gruba geografska podjela. Ja sam Srbin, ali ne mogu biti nikako Vojvođanin ili Kosovac u zavičajnom smislu jerbo sam rođen u Kninu plus su mi preci mnogo generacija unazad iz sela oko Knina. Tako da mogu biti Krajišnik ili Dalmatinac u zavičajnom smislu, što ni za trunku ne umanjuje moje srpstvo.

@Ovi jedan @Škutor Kićo
Kako je moguće da u Dalmaciji i Hercegovini postoje ili su postojali Hrvati koji se zovu Savo? :think:
Savo Štrbac kaže da je u sjevernoj Dalmaciji sreo nekoliko Hrvata sa tim imenom, a evo i jednog iz Čapljine koji se tako zvao.

1655721254078 (5).png

@Perperius @Лекизан @FDDD @Mrkalj @АнаиванГорд @Casual Observer

@Ovi jedan @Škutor Kićo
Kako je moguće da u Dalmaciji i Hercegovini postoje ili su postojali Hrvati koji se zovu Savo? :think:
Savo Štrbac kaže da je u sjevernoj Dalmaciji sreo nekoliko Hrvata sa tim imenom, a evo i jednog iz Čapljine koji se tako zvao.

Pogledajte prilog 1801486

@Perperius @Лекизан @FDDD @Mrkalj @АнаиванГорд @Casual Observer
ima prezime savic i savinovic?
Al recimo rastko ili rastkovic?
Virojatno je drugo znacenje u nas i u vas

Back