muskokrk
Poznat
- Poruka
- 8.295
Pa zar nisu i Hrvati ili vecina Hrvata u SFRJ bili nelojalni gradjani drzavi u kojoj su ziveli?
Sta je onda trebala da radi drzava,zasto je pravo na samoopredeljenje iskljucivo pravo svih naroda osim Srba?
Da li si se nekad zapitao zasto ti ljudi nisu hteli da zive u HR samostalnoj drzavi ili su secanja na ww2 bila suvise sveza i bliska?Pa te strahote su doziveli njihovi dedovi koji su i sami bili zivi devedesetih.Bez obzira sto se ne slazemo oko broja zrtava u Jasenovcu i NDH moras priznati da su bile veoma velike.Hrvatska drzava devedesetih je mnogo podsecala na cetrdesete proganjanja Srba ili njihovo sikaniranje, ubistva na nacionalnoj osnovi(porodica ZEC).Srbi su se plasili da se nesto slicno ne ponovi a imali su indicije da je to moguce.Koga zmija ujede i gustera se plasi.Tako je to ali je problem sto vi trazite alibi u njihovoj nelojalnosti a ne vidite uzroke te iste.
Vi ste postigli ono sto ste hteli sveli Srbe na minimum sto se nije desilo ni u ww2 i postavlja se pitanje da li su se Srbi sa razlogom pobunili.
Vidis ja okrivljujem drzavu Hrvatsku jer je ona bila neposredni ucesnik u proterivanju i ubijanju Srba.
svaki narod u okviru svoje republike imao je pravo da se odcijepi ..ali se to ne bi možda dogodilo da milošević nije rasturio komuniste .jedinunjezgru koja je držala SFRJ na
okupu
Da nisu bili zavedeni i da ih se nije poticalo vjerojatno bi se situacija drugačije odvijala
Ostale stvari su samo sljed događaja na žalost bez kontrole pogotovo u prvo vrijeme
usporedba sa ww2 je deplasirana jer u trenutk početka to nije bio razlog već težnja da svi srbi žive u istoj državi i to srbiji..ako se ne varam za to je dokaz bosna i početak sukoba u bosni
Na žalost obitelj Zec bila je žrtva pohlepnih sitnih kriminalaca koji su pod krinkom sukoba tražili svoj profit
za hrvatsku ...po tvom izboru .. ja sam svoje rekao u vezi toga prije