Hrvati su mnogo veći vernici od Srba

Pravoslavlje ne nudi duhovnost i spašenje duše već sirovi nacionalizam (dovoljno je pogledati SPC čija se sva doktrina svodi na Savu umjesto na Krista i čiju je ulogu on zamijenio). To je glavni razlog zašto su Srbi na papiru pravoslavci ali ne vjernici.

U Katoličansku ne postoje sveci koji su nacionalističke ikone (jeli to sada dobro ili lose je druga tema) stoga je prvenstvo na Kristova učenja.
Kakva budalastina.
Na Liturgiji se Gospod spomene preko 100 puta,Sveti Sava na kraju liturgije jednom.Samo 14.januara(27.01.) se Sveti Sava cesto spominje jer je dan posvecen njemu.

Онда неспоразум.

Нисам то рекао.

Замисли како би се ти осећао да римокатоличке свештенике пошаљу на Голи Оток.
Како би се осећао да из једног дела Хрватске протерају све грађане и све свештенике и да не дозволе да се они врате ?
Јел то било некад у Хрватској ? Није.
У Македонији и на Косову и Метохији је било.
О томе ја теби причам. Срби су били у много горем положају у времену комуниста.
Што се забране празника тиче писао сам ти да нису смели децу да крштавају или нису звали свештенике на опело кад неко премине.
Подразумева се да су све цркве које су биле у оквиру болница затворене. И свако ко је желео да га посети свештеник у болници, одбијано је. Дакле људима је забрањено да користе своја законом прописана права.
Литије су на селима забрањиване а свештенство кажњавано.
Како би се ти осећао да се на рушевинама неког старог самостана појави држава и да напише да ту нема ничег (у земљишним књигама).
Е тако је било Србима.
Sve crkve su bile u teškim položaju za vreme komunista. Jedino su muslimani imali kakvu takvu slobodu.

Pravoslavlje ne nudi duhovnost i spašenje duše već sirovi nacionalizam (dovoljno je pogledati SPC čija se sva doktrina svodi na Savu umjesto na Krista i čiju je ulogu on zamijenio). To je glavni razlog zašto su Srbi na papiru pravoslavci ali ne vjernici.

U Katoličansku ne postoje sveci koji su nacionalističke ikone (jeli to sada dobro ili lose je druga tema) stoga je prvenstvo na Kristova učenja.
U Hrvatskoj se katoličanstvo izrodilo u nacionalkatoličanstvo, versku verziju nacizma. Papa i Vatikan se priznaju iz tradicije. Kakve veze ima npr. sisački biskup Vlado Košić sa tradicionalnim hrišćanstvom, to je ultradesni (blago rečeno) političar u mantiji.

U Hrvatskoj se katoličanstvo pretvara u nacionalkatoličanstvo. A u SPC je samo spolja sačuvan kostur crkvenosti. Od episkopa doušnika i agenata UDBE, a naravno da je UDBA ubacivala najgori mogući kadar po moralu, se jerarhija (episkopat) pretvorila u mafijašku organizaciju.

Pravoslavlje ne nudi duhovnost i spašenje duše već sirovi nacionalizam (dovoljno je pogledati SPC čija se sva doktrina svodi na Savu umjesto na Krista i čiju je ulogu on zamijenio).
Ниси ти то добро прочитао.
Кад већ пишеш о томе, не читај пола.
Прочитај све.
За сада о светосављу очигледно не знаш ништа а и о јурисдикцији СПЦ такође.
To je glavni razlog zašto su Srbi na papiru pravoslavci ali ne vjernici.
Е ти ћеш сад неком да пишеш какав је верник, па ти ни православље не познајеш довољно.
Римокатоличка црква у Хрватској је много, много више везана за хрвате као нацију, него СПЦ за Србију и србе.
Стога - много измишљаш.

Онда неспоразум.

Нисам то рекао.

Замисли како би се ти осећао да римокатоличке свештенике пошаљу на Голи Оток.
Како би се осећао да из једног дела Хрватске протерају све грађане и све свештенике и да не дозволе да се они врате ?
Јел то било некад у Хрватској ? Није.
У Македонији и на Косову и Метохији је било.
О томе ја теби причам. Срби су били у много горем положају у времену комуниста.
Што се забране празника тиче писао сам ти да нису смели децу да крштавају или нису звали свештенике на опело кад неко премине.
Подразумева се да су све цркве које су биле у оквиру болница затворене. И свако ко је желео да га посети свештеник у болници, одбијано је. Дакле људима је забрањено да користе своја законом прописана права.
Литије су на селима забрањиване а свештенство кажњавано.
Како би се ти осећао да се на рушевинама неког старог самостана појави држава и да напише да ту нема ничег (у земљишним књигама).
Е тако је било Србима.
Monah arsenije je bio na kosmetu

тебе не асоцира јер негираш
артефакт је нађен 1881 па се питам како су Срби знали за положај, ношњу итд ако није у континуитету по предању
већ сам споменуо да свети Сава није укидао стару веру већ ју је адаптирао у нову знајући да је се Срби неће одрећи и само ће имати контра ефекат. ишао је путем апостола Павла који је и признао да је лагао не би ли привео Христу . па погледај само обичаје за било који празник.
пожаревачки грб
960px-Grb_pozarevca.svg.png

Грб општине Пожаревац је амблем (у хералдичком смислу) који је осмислио академски вајар Небојша Митрић. Био је у употреби од 1966. до 2001. године, а 2005. године је враћен у употребу. На наранџастој подлози представљени су смеђом бојом стилизовани мач, Кличевачки идол и грана маслине, испод којих се налазе три хоризонталне линије које симболизују три реке на које излази општина, Велику Мораву, Млаву и Дунав

Odosmo mi podaleko od teme, ali da, prihvatam da je figurinu napravlio isti narod koji i sada tamo živi.

Odosmo mi podaleko od teme, ali da, prihvatam da je figurinu napravlio isti narod koji i sada tamo živi.
наслов теме ти је лош, нема јачег, већег, бољег итд верника већ само верник. разумљивост догме неке вере, одлазак у цркву више, мање је тема за дискусију.
имаш рецимо верника који не иде у цркву и оног који иде редовно а да искреније верује онај који не иде у цркву.
затим мотив зашто неко иде или не иде у цркву.
ево ја се не осећам пријатно у цркви док рецимо у манастирској цркви могу сатима да будем.

Neko mi je rek’o da su veoma perversni i zbog toga valjda moraju stalno moliti se za oprost
A ja sam čuo od jednog rimokatoličkog sveštenika da kod njega ima i takvih vernika koji dolaze na ispovest svake ili svakih par sedmica jer se boje da ih Bog ne kazni zbog manjih greha. Nije rekao kojih, valjda misli na one što puše duvan i sl. I ti vernici imaju neki nezdrav odnos sa Bogom.

наслов теме ти је лош, нема јачег, већег, бољег итд верника већ само верник. разумљивост догме неке вере, одлазак у цркву више, мање је тема за дискусију.
имаш рецимо верника који не иде у цркву и оног који иде редовно а да искреније верује онај који не иде у цркву.
затим мотив зашто неко иде или не иде у цркву.
ево ја се не осећам пријатно у цркви док рецимо у манастирској цркви могу сатима да будем.
Ko što mario reče, hrvati su bolje utrenirani te ih to (na papiru) čini boljim vernicima.

Inače, vernik se odnosi na religiju a ne na duhovnost.

Niko ne bira gde će da se rodi i nema dostupnost Crkvi Hristovoj. Važno da čovek nije u Jehovinim svedocima. Oni su katastrofa. Svi drugi će već ako im je stalo do spasenja naći put do Boga.
Po bibliji je ovako
dolazak Svetog Duha da prebiva u nama je sam cin spasenja dakle sustina hriscanstva je da se docepamo tog duha haha

А ви нисте у телу него у духу; јер Дух Божји у вама живи. А ако ко нема Дух Христов, он није Његов.

A cim.nije njegov pozdravi se sa rajem haha

Back