Христ поново на Црвеном тргу

Ako slavis slavu, onda si pravi Srbin. Slovenski bogovi su zamenjeni Hriscanskim svecima zastitnicima. Nijedan drugi narod nije zadrzao toliko svoga u hriscanstvu kao slovenski narodi, a jedino Srbi imaju slavu tako da smo zadrzali najvise slovenskog.

Osim slave, farbanje jaja je isto slovenskog porekla i jos mnogo bozicnih obicaja. Tako da se moze reci da je primanje pravoslavlja za slovenske narode bila samo reformacija a ne promena vere. Nesto kao protestantska reformacija na zapadu.

Napominjem pravoslavlje zato sto je katolicka crkva vise suzbijala stare slovenske obicaje pa ih katolicki sloveni vise ne praktikuju.

...nešto mi pade za oko ova tvoja konstatacija ... kao sad ona ništarija zlodelatna legija , prekrsti se i levom i desnom u prisustvu svog ispovednika i kuma -- te od sutra postane bogoljub .. izvrši reformaciju .. poprimi nov identitet u kome je jagnje belo -- pa na slobodu tako reformisan ... od starog ostavi samo svoje telo .. kao sveti simeon ( skokao burazera dok je bio veliki župan i jošte nekoliko desetina hiljada nevin i najvnih bogumila - pa se posle prekrstio , jerbo mu to nije prvina ) , koji je tako nekoliko puta izvršio ličnu reformaciju ... ma nije to u nas prvina --- mislim te lične reformacije... dobro si se ovo setio .. ja mislio da smo tad bhili verolomnici , a ono mi izvršili reformaciju religije ...

...još nešto u vezi tih božićnih obrednih radnji -- reformatorski ... mi sad za božić spaljujemo hrast ... ovih godina utrkuju se ko veći poseče i zapali .. hrastovi se sasecaju u korenu i spaljuju .. neki čak prave lomače / ili na lomačama spaljuju silna hrastova taze posečena debla ... pa sad reformatoru da znaš -- u hrastu živi veliki slovenski polu bog --- zaštitnik srblja --- on kod slovenskog tvorca ( kao i kod moćnih predaka u podzemlju , a naročito kod moćnih prijatelja i neprijatelja ) treba da izmoli za srblje prosperitet , mir i napredak - boljitak --- usred zime on boravi u hrastu sprema se za tu misiju .. e sad znaš šta to polubožanstvo doživi kad se poseče ( zarobi u hrastu ) i u večnoj vatri sagori ....

... silna reformacvija došla nam sa savlom ... to je onaj što je hrišćane mučio i tazapinjo na krst, a posle se samoproglasio za našeg reformatora i prešao na balkansko poluostrvo međ neznabožcima .. u toj reformaciji ( spaljivanja i ubijanja slovenskih polubogova ) mi i danas živimo .. i danas smo za sav hrišćanski svet neznabožci .... zar nije tako ?... čak nas tako imenuju i naši poglavari ...

Јел` то та?

cw.jpg

Back