Hrišćanstvo i islam, diskusija

Zato upravo je dobro razumeti da je Reč nešto što je sa autoritetom Boga ali ne mora nužno biti poistovećeno sa Bog. Razumeo sam poentu.

Ona nosi u sebi taj autoritet i stvara kako kaže Jovan.

bog objasnjava u Kuranu sta ta rijec znaci

Kuran
Isusov slučaj je u Allaha isti kao i slučaj Adamov: od zemlje ga je stvorio, a zatim rekao: "Budi!" – i on bî.

to je ta rijec od boga, sa kojom je zatrudnila Marija, zato je Isus nazvan Bozijom rijeci....jer je stvoren sa rijeci "Budi"

Koliko je dogma o Trojstvu, koja predstavlja temelj kršćanskog vjerovanja, zbunjujuća, nelogična i neprihvatljiva, potvrđuje i sljedeći set pitanja ubjeđenom kršćaninu i njegovi odgovori na ta pitanja:

Ko je Bog?
Kršćanin: Isus.
Da li je Isus Marijin sin?
Kršćanin: Da.
Ko je stvorio Mariju?
Kršćanin: Bog.
A ko je Bog?
Da li je Isus rođeni sin?
Ko mu je otac?
Ko je Bog?
Da li je Isus Božji sluga?
Da li je Isus umro na krstu?
Da li je Isus poslat ljudima?
Ko ga je poslao?
Ko je Bog?
Kršćanin: Isus
Da li se Isus molio kada je bio na zemlji?
Kome se molio?
Kršćanin: Bogu.
Ko je Bog?
Ima li Bog početak?
Kršćanin: Ne.
Dakle, ko je rođen 25. decembra?
Ko je Bog?
Gdje je Bog?
Kršćanin: Na nebu.
Koliko bogova ima na nebu?
Kršćanin: Samo jedan Bog.
Gdje je Isus?
Kršćanin: On sjedi sa desne strane Boga.
Dakle, koliko bogova ima na nebu?
Kršanin: Samo jedan Bog.
Dakle, koliko bogova sjedi?
Gdje je Isus?
Kršćanin: On sjedi pored Gospoda.
Da li sjede na istom prijestolju?
Kršćanin: Ove riječi razumije samo onaj u koga se uselio Duh Sveti.

bog objasnjava u Kuranu sta ta rijec znaci

Kuran
Isusov slučaj je u Allaha isti kao i slučaj Adamov: od zemlje ga je stvorio, a zatim rekao: "Budi!" – i on bî.

to je ta rijec od boga, sa kojom je zatrudnila Marija, zato je Isus nazvan Bozijom rijeci....jer je stvoren sa rijeci "Budi"

Da što se tiče zemaljskog tela Hristovog, naravno. Telo Čovekovo.

Nego "Reč" u Jovanu 1,1-3 ukazuje na prauzrok svega stvorenog. Tu se radi o tom kontekstu, svega stvorenog. Jovan nas vraća u daleku prošlost kada je sve nastalo i onda govori o Reči "kroz" koju je sve nastalo.

Koliko je dogma o Trojstvu, koja predstavlja temelj kršćanskog vjerovanja, zbunjujuća, nelogična i neprihvatljiva, potvrđuje i sljedeći set pitanja ubjeđenom kršćaninu i njegovi odgovori na ta pitanja:

Ko je Bog?
Da li je Isus Marijin sin?
Ko je stvorio Mariju?
A ko je Bog?
Da li je Isus rođeni sin?
Ko mu je otac?
Ko je Bog?
Da li je Isus Božji sluga?
Da li je Isus umro na krstu?
Da li je Isus poslat ljudima?
Ko ga je poslao?
Ko je Bog?
Kršćanin: Isus
Da li se Isus molio kada je bio na zemlji?
Kome se molio?
Kršćanin: Bogu.
Ko je Bog?
Ima li Bog početak?
Kršćanin: Ne.
Dakle, ko je rođen 25. decembra?
Ko je Bog?
Gdje je Bog?
Kršćanin: Na nebu.
Koliko bogova ima na nebu?
Gdje je Isus?
Kršćanin: On sjedi sa desne strane Boga.
Dakle, koliko bogova ima na nebu?
Kršanin: Samo jedan Bog.
Dakle, koliko bogova sjedi?
Gdje je Isus?
Kršćanin: On sjedi pored Gospoda.
Da li sjede na istom prijestolju?
Kršćanin: Ove riječi razumije samo onaj u koga se uselio Duh Sveti.
Nijedan pravoslavni hrišćanin neće reći da je Bog = Isus. Sa druge strane, Isus Hristos jeste Bog (i čovjek). Teološka razlika je ogromna.

da vidimo ima li ili nema sansi

Ivan 14,16I ja ću moliti Oca, i dat će vam drugoga Utješitelja, da ostane s vama dovijeka,

Isus je covjek prorok = Utjesitelj/Avokat/Paraklet/Zagovornik

i obecava da ce doci drugi Utjesitelj/Avokat/Paraklet/Zagovornik

znaci dolazi Isto tako covjek prorok poslije Isusa.

Utjesitelj/Avokat/Paraklet/Zagovornik

zasto su Isus i Muhammed utjesitelji /zagovornici

upravo zato sto ce se oni zagovarati zaljude kod Boga na sudnjem danu.
kakvo silovanje teksta da se navuce rijec utjesitelj na muhameda..mozda je utjesitelj u kuranu, al u Bibliji nije, za hriscane nije..drugo, "da ostane s vama dovijeka"...muhamed je mrtav, cao drugar..Sveti Duh je ziv..

pogresna ti je logika, da vidimo sta stvarno pise

Matej 28,18Tada pristupi Isus k njima i reče im: "Dana mi je sva vlast na nebu i na zemlji.

Sad ja tebe pitam ovo pitanje, Kakav je to Bog kome neko daje vlast? recimo daje mu vlast neki drugi veci Bog sa neba???

i ne samo to , jos nesto gore za tu pogresnu logiku je i podatak da ce apostoli suditi izraelcanima na sudnjem danu, e da li to znaci da su i oni bogovi?

Matej 19,28Isus im reče: "Zaista, kažem vam: "Vi, koji pođoste za mnom, kod obnove svijeta kad Sin čovječji sjedne na prijestolje slave svoje, isto ćete tako sjesti na dvanaest prijestolja i suditi dvanaest plemena Izraelovih.

i sta cemo sad, hocemo li poceti po tvojoj logici vjerovati da su apostoli bogovi zato sto ce i oni suditi kao Isus na sudnjem danu?

jedino moze proci ovaj prevod

U početku bijaše Riječ, i Riječ, bijaše u Boga, i Riječ bijaše božanska.

prijevod koji vi furate, nema smisla jer kad se ubaci u ekvaciju
dobijemo ovo
U početku bijaše Bog, i Bog, bijaše u Boga, i Bog bijaše Bog.

jer Bog bijaše Riječ , pa pitanje ide a sta je bio nego bijase rijec? znaci Bog se mijenja ako bi isli tom vasom logikom

uostalom,

i Riječ(Bog), bijaše u Boga,

ima li ovo smisla? nema drugovi moji dobri

nego sta znaci ovaj prevod
U početku bijaše Riječ, i Riječ, bijaše u Boga, i Riječ bijaše božanska.

Zasto se kaze da je rijec Bozanska?

Pa zato sto je Bog rekao Budi, i Marija je zatrudnila, pa je sa tom rijeci stvoren Isus.

zato se kaze za isusa da je Bozija rijec.
Prevod ti je cist falsifikat i to je ovde dokazano .
Rec Logos nije pridev.

Sto se tice vlasti i sudjenja trebao si celu 28 glavu da citiras a ne samo jedan ili dva stiha .
Zasto se ucenici klanjaju Hristu ?
Kome se odaje takva cast i to ne samo tada ,nego mnogo puta i od strane ucenika i od strane naroda,a Hristos nikad nikome nije rekao da to ne cine?

1. A jedanaest učenika otidoše u Galileju u goru kuda im je kazao Isus. Mat. 26, 32. Mar. 16, 7.
  2. I kad ga vidješe, pokloniše mu se; a jedni posumnjaše.
  3. I pristupivši Isus reče im govoreći: dade mi se svaka vlast na nebu i na zemlji. Dan. 7, 13.Mat. 11, 27. Ef. 1, 21. 1.Pet. 3, 22. Otkr. 17, 14.
  4. Idite dakle i naučite sve narode krsteći ih va ime oca i sina i svetoga Duha, Dela. 8, 16.
  5. Učeći ih da sve drže što sam vam zapovijedao; i evo ja sam s vama u sve dane do svršetka vijeka. Amin. Mat. 24, 4.
Nemoj im se klanjati niti im služiti, jer sam ja Gospod Bog tvoj, Bog revnitelj, koji pohodim grehe otačke na sinovima do trećeg i do četvrtog koljena, onih koji mrze na mene;
Druga Mojsijeva

A evo sta kaze andjeo Gospodnji u Otkrivenju

Otkrivenje 22:8-10

8 I ja Jovan videh ovo i čuh; i kad čuh i videh, padoh da se poklonim na noge anđela koji mi ovo pokaza.

9 I reče mi: Gle, nemoj, jer sam i ja sluga kao i ti i braća tvoja proroci i oni koji drže reči proroštva knjige ove. Bogu se pokloni.

10 I reče mi: Ne zapečaćavaj reči proroštva knjige ove; jer je vreme blizu.

kakvo silovanje teksta da se navuce rijec utjesitelj na muhameda..mozda je utjesitelj u kuranu, al u Bibliji nije, za hriscane nije..drugo, "da ostane s vama dovijeka"...muhamed je mrtav, cao drugar..Sveti Duh je ziv..
Tacno tako ,Gospod se direktno obracao apostolima u vezi Duha Svetoga ,a Muhamed je dosao posle par stotina godina …

ok, nije problem

ali je problematicno ako pise Rijec postade Bog.
Бог живи у трансцендентној стварности. Да би ту трансцендентну стварност приближили људима, постоји одређени начин.
Ово о чему ти пишеш је како је Логос, тј Син Божији постао човек. О томе говори Јеванђелиста Јован прва глава.
То се јасно види у делу где пише : Καὶ ὁ λόγος σὰρξ ἐγένετο.

jedno je pomoci a drugo je biti poslan samo jednom narodu.

AKo je njega Bog samo poslao izraelcanima, to znaci da misija Isusa je samo da poziva Izraelcane i njima misionari, a ostali ljudi da bi dosli do Boga moraju doci Isusu da nauce kako doci do Boga...znaci morali su doci u Palestinu kod Isusa da nauce put do Boga i Raja...i da slijede Isusovu nauku.

znaci svi ljudi na svijetu...je l irazumijes ovo??

sta je krstenje, to je baptizam , ritualno pranje pri prihvatanju Isusove nauke, i nema tu nikakvo krstenja kao sto vi krscani se krstati sa tri prsta, to Isus ni Jovan nisu radili, to ste vi poslije dodali u krstenje/baptizam

Rekao im je zato sto je njegova nauka jedini put do Boga u to vrijeme , i svako ko ulazi u tu nauku mora ritualno se oprati, mi muslimani to zove gusul.

Shvatite ovo jednom, mi muslimani smo sad jedini sljedbenici Isusa na zemlji, jer smo iste vjere kao on, dok vi krscani niste iste vjere kao isus, vi ste na vjeri Pavla....ako hocete da slijedite pravo Isusa onda morate biti muslimani, a musliman znaci biti predan Bogu, i Bog nas u Kuranu uci o Isusu i njegovoj nauci...a ako vi preferirate Pavla koji za sebe kaze da je lazov naspram onoga sto Bog kaze o Isusu i njegovoj nauci..onda neka vam bude.

Pavle je stvaraoc krscanstva, a ne Isus, i pavle za sebe kaze da je lazov i planira da stvori novu religiju odvojenu od Krista..i to je odradio i vi ste sad sljedbenici te relgije koju zovete krscanstvo, Isus nije zagovarao nikakvo krscanstvo.

kako je ispunjavao kad Isus kaze jedno a pavle kaze sasvim drugo

znaci vjera im se razlikovala.

posto sam odgovorio na tvoja pitanja, hocu sad odgovore na onaj moj post sto sam ti poslao i jos da mi kaze o kom covjeku je rijec u Izaija 42 poglavlje?
Nisu morali da dodju svi ljudi u Palestinu zato sto je Gospod dao direktnu zapovest apostolima da IDU I NAUCE SVE NARODE .
Vi muslimani ste obozavaoci paganskog boga alaha koji ima tri cerke i klanjate se crnom kamenu .
quran 3:54

Allah the best deceiver of all

https://www.rekhtadictionary.com/meaning-of-maakir

1. Vaš je otac đavo; i slasti oca svojega hoćete da činite: on je krvnik ljudski od početka, i ne stoji na istini; jer nema istine u njemu; kad govori laž, svoje govori: jer je laža i otac laži. 1.Moj. 3, 1.2.Dnev. 18, 21. Mat. 13, 38. 2.Kor. 11, 3.

Misliš ono Reč beše Bog? Ako sam razumeo, na to misliš?
da

Nijedan pravoslavni hrišćanin neće reći da je Bog = Isus. Sa druge strane, Isus Hristos jeste Bog (i čovjek). Teološka razlika je ogromna.

a kako ogromna

Bog je Isus ---> Isus je Bog, gdje tu razlika???

pronadji razliku

X je Y ---> Y je X , gdje razlika???

kakvo silovanje teksta da se navuce rijec utjesitelj na muhameda

pa nije bas silovanje

jasno stoji da taj DUh istine, Utjesitelj nece govoriti od sebe nego sto cuje, a Sveti duh to ne moze nikako biti jer Sveti duh je Bog po krscanima

e kakav je to BOg koji nece govoriti od sebe nego sto cuje, hajde molim te objasni mi takvog Boga kojem treba tutor, sta ce da kaze , mora da slusa nekog sa strane.

"da ostane s vama dovijeka"...muhamed je mrtav, cao drugar..

Nije poenta da Muhammed ostane ziv do kraja svijeta, nego poenta je da njegova nauka ostane da kraja svijeta, znaci milioni ljudi strogo prate njegovu nauku svaki dan, kao da je ziv, citaju njegove izjave i preporuke, kao da je ziv sad.

na to se misli, a ne nuzno da zivi ...druga stvar

Sveti duh ne moze biti taj utjesitelj, jer Isus kaze na indirektan nacin da ne moz ebiti Sveti duh, kada je rekao

Ako ja ne odem Utjesitelj nece doci vama, ali ako odem onda ce doci vama....a znamo iz biblije da je Sveti duh vec bio prisutan dok je Isus bio na zemlji...samim tim utjesitelj nije Sveti duh kao sto krscani hoce da predstave.

Poslednja izmena:

Ok, hvala ti.

Pa, evo daću određeno objašnjenje ovog stiha. Ti sam proceni naravno.

"Reč beše Bog".

Reč u sebi nosi Boga tj. čini delo Božije. Naravno, ne mora defacto ukazivati na istovetnost Reči i Boga već upravo na ovu blisku poveznanost. Bog stvara preko Reči. Reč zato "beše" Bog jer preko nje se stvara sve.

To inače kaže i na drugi mestima..."Sve je kroz nju postalo, i bez nje ništa nije postalo što je postalo", Jovan 1,3.

Eto u tom kontekstu stih "Reč beše Bog" se može razumeti..Reč kao posrednik u Božasnkom stvaranju.

Pozdrav.

Rec Logos nije pridev.

Sto se tice vlasti i sudjenja trebao si celu 28 glavu da citiras a ne samo jedan ili dva stiha .
Zasto se ucenici klanjaju Hristu ?
Kome se odaje takva cast i to ne samo tada ,nego mnogo puta i od strane ucenika i od strane naroda,a Hristos nikad nikome nije rekao da to ne cine?

1. A jedanaest učenika otidoše u Galileju u goru kuda im je kazao Isus. Mat. 26, 32. Mar. 16, 7.
  2. I kad ga vidješe, pokloniše mu se; a jedni posumnjaše.
  3. I pristupivši Isus reče im govoreći: dade mi se svaka vlast na nebu i na zemlji. Dan. 7, 13.Mat. 11, 27. Ef. 1, 21. 1.Pet. 3, 22. Otkr. 17, 14.
  4. Idite dakle i naučite sve narode krsteći ih va ime oca i sina i svetoga Duha, Dela. 8, 16.
  5. Učeći ih da sve drže što sam vam zapovijedao; i evo ja sam s vama u sve dane do svršetka vijeka. Amin. Mat. 24, 4.
Nemoj im se klanjati niti im služiti, jer sam ja Gospod Bog tvoj, Bog revnitelj, koji pohodim grehe otačke na sinovima do trećeg i do četvrtog koljena, onih koji mrze na mene;
Druga Mojsijeva

A evo sta kaze andjeo Gospodnji u Otkrivenju

Otkrivenje 22:8-10

8 I ja Jovan videh ovo i čuh; i kad čuh i videh, padoh da se poklonim na noge anđela koji mi ovo pokaza.

9 I reče mi: Gle, nemoj, jer sam i ja sluga kao i ti i braća tvoja proroci i oni koji drže reči proroštva knjige ove. Bogu se pokloni.

10 I reče mi: Ne zapečaćavaj reči proroštva knjige ove; jer je vreme blizu.

Tacno tako ,Gospod se direktno obracao apostolima u vezi Duha Svetoga ,a Muhamed je dosao posle par stotina godina …

Rec Logos nije pridev.

Word
Λόγος (Logos)

was
ἦν (ēn)

God.
Θεὸς (Theos)

https://biblehub.com/greek/2316.htm

Original Word: θεός, οῦ, ὁ
Part of Speech: Noun, Feminine; Noun, Masculine
Transliteration: theos

i vidi ovo kako se moze prevesti ta kaze ta biblijska stranica

NASB Translation
divinely (1), God (1267), god (6), God's (27), God-fearing (1), godly (2), godly* (1), gods (8), Lord (1).

Bozanski/Bozanska

i kako je onda falsifikat kad biblijska stranica kaze da ta rijec Theos se moze prevesti Divinily = Bozanski/Bozanska

rekao si iz svog neznanja biblija i nepoznavanja dovljno biblije da samo Bog sudi, a nisi znao da apostoli ce suditi izraelcanima

pa sa tom izjavom ti vjerujes da su i apostoli Bogovi jer sude ljudima.

ali Isus najavljuje daolazak tog proroka poslije njega, jer nuzno je da Isus ode sa svijeta da bi taj prorok/utjesitelj mogao doci

jedno je pomoci a drugo je biti poslan samo jednom narodu.

Shvatite ovo jednom, mi muslimani smo sad jedini sljedbenici Isusa na zemlji, jer smo iste vjere kao on, dok vi krscani niste iste vjere kao isus, vi ste na vjeri Pavla....ako hocete da slijedite pravo Isusa onda morate biti muslimani, a musliman znaci biti predan Bogu, i Bog nas u Kuranu uci o Isusu i njegovoj nauci...a ako vi preferirate Pavla koji za sebe kaze da je lazov naspram onoga sto Bog kaze o Isusu i njegovoj nauci..onda neka vam bude.

Pavle je stvaraoc krscanstva, a ne Isus, i pavle za sebe kaze da je lazov i planira da stvori novu religiju odvojenu od Krista..i to je odradio i vi ste sad sljedbenici te relgije koju zovete krscanstvo, Isus nije zagovarao nikakvo krscanstvo.
Стани мало.
Питање је било - како је апостол Павле проповедао свима ? Зашто је апостол Лука није био Јеврејин ? Зашто се Јеванђеље по Луки када говори о родослову Христа говори до Адама, а Матејево до Авраама ?
То су битне ствари које говоре да су Јеванђеља била усмерена према свим људима, а не према некима.
Не можемо да кренемо на Стари Завет док не завршимо на мноштво питања које си поставио.
Где смо стигли са правилним преводом Јован 1:1 ?
Постоји преко 50 превода на енглески Јеванђеља по Јовану. И како сад покушаваш да објасниш да је баш тај превод најтачнији ?
Кад не знаш да читаш грчки, како планираш да неком објасниш шта је добар превод ?
Pavle je stvaraoc krscanstva, a ne Isus
Да си прочитао Нови Завет видео би да си лупио и остао жив. Пробај да се не брукаш више са овако наученим напамет изразима, ово ти нису никакви аргументи, ово је хумористичка серија шта ти наводиш као аргументе.
Или ако баш хоћеш ти настави, али управо из све снаге сечеш грану на којој седиш.

Nisu morali da dodju svi ljudi u Palestinu zato sto je Gospod dao direktnu zapovest apostolima da IDU I NAUCE SVE NARODE .
Vi muslimani ste obozavaoci paganskog boga alaha koji ima tri cerke i klanjate se crnom kamenu .
quran 3:54

Allah the best deceiver of all

https://www.rekhtadictionary.com/meaning-of-maakir

1. Vaš je otac đavo; i slasti oca svojega hoćete da činite: on je krvnik ljudski od početka, i ne stoji na istini; jer nema istine u njemu; kad govori laž, svoje govori: jer je laža i otac laži. 1.Moj. 3, 1.2.Dnev. 18, 21. Mat. 13, 38. 2.Kor. 11, 3.

a nisam znao da se i Isus moli tom paganskom bogu Allahu u Bibliji

Biblija na jeziku Isusa, aramejskom
Matej
Tuvayhon l'aylên dadkên blebhon: dhenon nehzon l'alâhâ.
Blagoslovljeni su oni cija su srca cista, oni ce Alaha gledati

vase nepoznavanje biblije vas dovodi u ovako absurdne situacije.

i ne samo to, nego ti ova biblijska stranica samar opali sa ovim tekstom

https://biblehub.com/topical/g/god.htm

Smith's Bible Dictionary
God
(good). Throughout the Hebrew Scriptures two chief names are used for the one true divine Being--ELOHIM, commonly translated God in our version, and JEHOVAH, translated Lord . Elohim is the plural of Eloah (in Arabic Allah);

Je li ova najveca biblijska stranica na internetu malo prolupala kad kaze da je Eloah i Allah isti Bog.

Ljudi moji vi ne poznajete svoju vjeru a kako da poznajete tudju :zroll:

Ok, hvala ti.

Pa, evo daću određeno objašnjenje ovog stiha. Ti sam proceni naravno.

"Reč beše Bog".

Reč u sebi nosi Boga tj. čini delo Božije. Naravno, ne mora defacto ukazivati na istovetnost Reči i Boga već upravo na ovu blisku poveznanost. Bog stvara preko Reči. Reč zato "beše" Bog jer preko nje se stvara sve.

To inače kaže i na drugi mestima..."Sve je kroz nju postalo, i bez nje ništa nije postalo što je postalo", Jovan 1,3.

Eto u tom kontekstu stih "Reč beše Bog" se može razumeti..Reč kao posrednik u Božasnkom stvaranju.

Pozdrav.

Reč zato "beše" Bog

nije to dobar prevod onda, jer nelogicno i nerazumno zvuci, ako biblija kaze da ta rijec Theos se moze preveste Divinelly, Bozanska

zasto onda ne prevesti i rijesiti misterije

Rec bese bozanska.....ovo je razumno i logicno, ali reci Rec bese Bog, totalno nelogicno i nerazumno.

Poslednja izmena:
Стани мало.
Питање је било - како је апостол Павле проповедао свима ? Зашто је апостол Лука није био Јеврејин ? Зашто се Јеванђеље по Луки када говори о родослову Христа говори до Адама, а Матејево до Авраама ?
То су битне ствари које говоре да су Јеванђеља била усмерена према свим људима, а не према некима.
Не можемо да кренемо на Стари Завет док не завршимо на мноштво питања које си поставио.
Где смо стигли са правилним преводом Јован 1:1 ?
Постоји преко 50 превода на енглески Јеванђеља по Јовану. И како сад покушаваш да објасниш да је баш тај превод најтачнији ?
Кад не знаш да читаш грчки, како планираш да неком објасниш шта је добар превод ?

Да си прочитао Нови Завет видео би да си лупио и остао жив. Пробај да се не брукаш више са овако наученим напамет изразима, ово ти нису никакви аргументи, ово је хумористичка серија шта ти наводиш као аргументе.
Или ако баш хоћеш ти настави, али управо из све снаге сечеш грану на којој седиш.

kada ti meni odgovors na pitanje , nastavit cemo...Necemo druze igrati ovu igru ovako, tipa Ti meni odgovaraj na pitanja a ja tebi necu....eh tu igru necu da igram.

nije to dobar prevod onda, jer nelogicno i nerazumno zvuci, ako biblija kaze da ta rijec Theos se moze preveste Divinelly, Bozanska

zasto onda ne prevesti i rijesiti misterije

Rec bese bozanska.....ovo je razumno i logicno, ali reci Rec bese Bog, totalno nelogicno i nerazumno.

Čak i sa ovim prevodom, ko hoće može razumeti na ovakav način. Naravno, sa grčkog uvek se prevodi onako kako je većinski prevod te reči. No, iz konteksta se kasnije može odabrati i bolji prevod.

Kako god reči u Jovanu 1,1-3 su na mestu i mogu se razumeti na ispravan način.

Čak i sa ovim prevodom, ko hoće može razumeti na ovakav način. Naravno, sa grčkog uvek se prevodi onako kako je većinski prevod te reči. No, iz konteksta se kasnije može odabrati i bolji prevod.

Kako god reči u Jovanu 1,1-3 su na mestu i mogu se razumeti na ispravan način.
ako biblija kaze da ta rijec Theos se moze prevesti Bozanski/Bozanska

zasto su vam onda potrebe komplikacije? zasto bezpotrebno komplicirati svoju vjeru???

kada ti meni odgovors na pitanje , nastavit cemo...Necemo druze igrati ovu igru ovako, tipa Ti meni odgovaraj na pitanja a ja tebi necu....eh tu igru necu da igram.
Када аргументи понестану, онда се љутиш. Како хоћеш, али је пре свега смешно да немаш појма о томе ко је био милостиви Самарјанин, а овде неком причаш о томе ко је био апостол Павле.

Када аргументи понестану, онда се љутиш. Како хоћеш, али је пре свега смешно да немаш појма о томе ко је био милостиви Самарјанин, а овде неком причаш о томе ко је био апостол Павле.
itekako ja imam argumenata za sve ovdje...ali ocito me pravis budalom kad namjerno ocito izbjegajes odgovore na moja pitanja...pa kad se udostojis odgovoriti nastavit cemo.

zasto su vam onda potrebe komplikacije? zasto bezpotrebno komplicirati svoju vjeru???

Ima dosta i teološkog prevoda, ali kažem on nekada može zbuniti ali ne mora nužno voditi u pogrešnom smeru. Jako je važno zato znati druge kontekste po istom pitanju i onda će se sve staviti u kontekst.

Zato se svakako treba dobro razumeti Pismo.

itekako ja imam argumenata za sve ovdje...ali ocito me pravis budalom kad namjerno ocito izbjegajes odgovore na moja pitanja...pa kad se udostojis odgovoriti nastavit cemo.
Наравно, кад будеш научио да читаш грчки, онда можемо да причамо о преводу. Што покрећеш теме када не знаш да читаш оригинални језик ? Ја ти одговарам на питања, а ти си збуњен садржајем Новог Завета.

ja i ti ovdje diskutujemo, i iznossimo argumente i dokaze za svoje stavove, i onda vagamo i analiziramo ciji dokazi su tezi.
Дакле - твој аргумент је да причаш о Новом Завету, а не познајеш га.
Цитираш енглески превод, а како да знамо зашто баш тај ? Од када је енглески превод битнији од оригиналног текста ? Дакле ми овде немамо аргументе, јер ти не познајеш материју, прецизније речено ово што ти пишеш о апостолу Павлу је смешно, и онда пређеш на Исаију.

Твој аргумент је да превод погрешан ? Откуд знаш да је погрешан превод када не знаш како гласи оригинал ?
Не вреди ти да се љутиш, сам себе запетељаваш.

e, cacko, ala si ih izlozio, ja se samo smejem...

jel razumes ti razliku izmedju orla i orlovskog vida

ja mogu da imam orlovski vid, ali to ne znaci da sam orao
ne luduj, to ti ne znas da citas recnike
TACNO SE VIDI GDE SY UZELI TAJ 1+1 SLUCAJ OD 1000 I KUSUR, MOJI AMERI ''nasb'', ALI ONI NE ZNAJU NI ENGLESKI, hehehe
divinely (1), God (1267), god (6), God's (27), God-fearing (1), godly (2), godly* (1), gods (8), Lord (1).
NASB Translation
ali cacko, nastavi da me zasmejavas

Poslednja izmena:

Back