Hrišćanstvo i islam, diskusija

Srecna 2022 Gospodnja .

a nisam znao da se i Isus moli tom paganskom bogu Allahu u Bibliji

Biblija na jeziku Isusa, aramejskom
Matej
Tuvayhon l'aylên dadkên blebhon: dhenon nehzon l'alâhâ.
Blagoslovljeni su oni cija su srca cista, oni ce Alaha gledati

vase nepoznavanje biblije vas dovodi u ovako absurdne situacije.

i ne samo to, nego ti ova biblijska stranica samar opali sa ovim tekstom

https://biblehub.com/topical/g/god.htm

Smith's Bible Dictionary
God
(good). Throughout the Hebrew Scriptures two chief names are used for the one true divine Being--ELOHIM, commonly translated God in our version, and JEHOVAH, translated Lord . Elohim is the plural of Eloah (in Arabic Allah);

Je li ova najveca biblijska stranica na internetu malo prolupala kad kaze da je Eloah i Allah isti Bog.

Ljudi moji vi ne poznajete svoju vjeru a kako da poznajete tudju :zroll:

nije to dobar prevod onda, jer nelogicno i nerazumno zvuci, ako biblija kaze da ta rijec Theos se moze preveste Divinelly, Bozanska

zasto onda ne prevesti i rijesiti misterije

Rec bese bozanska.....ovo je razumno i logicno, ali reci Rec bese Bog, totalno nelogicno i nerazumno.
Novi Zavet nije pisan na aramejskom nego na grckom koinu .

a nisam znao da se i Isus moli tom paganskom bogu Allahu u Bibliji

Biblija na jeziku Isusa, aramejskom
Matej
Tuvayhon l'aylên dadkên blebhon: dhenon nehzon l'alâhâ.
Blagoslovljeni su oni cija su srca cista, oni ce Alaha gledati

vase nepoznavanje biblije vas dovodi u ovako absurdne situacije.

i ne samo to, nego ti ova biblijska stranica samar opali sa ovim tekstom

https://biblehub.com/topical/g/god.htm

Smith's Bible Dictionary
God
(good). Throughout the Hebrew Scriptures two chief names are used for the one true divine Being--ELOHIM, commonly translated God in our version, and JEHOVAH, translated Lord . Elohim is the plural of Eloah (in Arabic Allah);

Je li ova najveca biblijska stranica na internetu malo prolupala kad kaze da je Eloah i Allah isti Bog.

Ljudi moji vi ne poznajete svoju vjeru a kako da poznajete tudju :zroll:

nije to dobar prevod onda, jer nelogicno i nerazumno zvuci, ako biblija kaze da ta rijec Theos se moze preveste Divinelly, Bozanska

zasto onda ne prevesti i rijesiti misterije

Rec bese bozanska.....ovo je razumno i logicno, ali reci Rec bese Bog, totalno nelogicno i nerazumno.
https://biblehub.com/interlinear/john/1-14.htm

A ovo zapostavljas??

Poslednja izmena:
Znaci nije samo dovoljno da se Muhammed spominje nego argument je da i stvari u samom tekstu ukazuju na Muhammeda tu.

evo ovdje zidov cita rijec Muhammed, i to potvrdjiva da je tu Muhammed

I šta s tim?
Hoćeš da kažeš da je reč zora, nastala od imena Zoran?
Da je reč drag, nastala od imena Dragan?
Da je reč mir, nastala od imena Mirko?

Valjda i ime Muhamad ima neko značenje, a reč od koje je nastalo, morala je postojati mnogo vremena ranije.

Poslednja izmena:
da

a kako ogromna

Bog je Isus ---> Isus je Bog, gdje tu razlika???

pronadji razliku

X je Y ---> Y je X , gdje razlika???

pa nije bas silovanje

jasno stoji da taj DUh istine, Utjesitelj nece govoriti od sebe nego sto cuje, a Sveti duh to ne moze nikako biti jer Sveti duh je Bog po krscanima

e kakav je to BOg koji nece govoriti od sebe nego sto cuje, hajde molim te objasni mi takvog Boga kojem treba tutor, sta ce da kaze , mora da slusa nekog sa strane.

Nije poenta da Muhammed ostane ziv do kraja svijeta, nego poenta je da njegova nauka ostane da kraja svijeta, znaci milioni ljudi strogo prate njegovu nauku svaki dan, kao da je ziv, citaju njegove izjave i preporuke, kao da je ziv sad.

na to se misli, a ne nuzno da zivi ...druga stvar

Sveti duh ne moze biti taj utjesitelj, jer Isus kaze na indirektan nacin da ne moz ebiti Sveti duh, kada je rekao

Ako ja ne odem Utjesitelj nece doci vama, ali ako odem onda ce doci vama....a znamo iz biblije da je Sveti duh vec bio prisutan dok je Isus bio na zemlji...samim tim utjesitelj nije Sveti duh kao sto krscani hoce da predstave.
https://www.google.com/amp/s/dailyverses.net/pentecost/amp

Sveti Duh je sisao na apostole kao sto je Gospod i obecao .
Hrist je morao da strada bude pogreben ,vaskrsne i bude vaznesen …nakon toga je Sila Svetog Duha mogla da dodje na apostole ,ne pre toga .

Duh istine je trece lice Svete Trojice .

1. Reče mu Toma: Gospode! ne znamo kuda ideš; i kako možemo put znati? Jovan 16, 5.
  2. Isus mu reče: ja sam put i istina i život; niko neće doći k ocu do kroza me. Mat. 11, 27. Jovan 1, 4.Jovan 1, 17. Jovan 10, 9. Rim. 5, 2. Jevr. 9, 8. Jevr. 10, 20. 2.Jov. 1, 9. Otkr. 5, 8.
  3. Kad biste mene znali onda biste znali i oca mojega; i otsele poznajete ga, i vidjeste ga.Jovan 8, 19. Fil. 3, 8.
  4. Reče mu Filip: Gospode! pokaži nam oca, i biće nam dosta.
  5. Isus mu reče: toliko sam vrijeme s vama i nijesi me poznao, Filipe? koji vidje mene, vidje oca; pa kako ti govoriš: pokaži nam oca? Kol. 1, 15.

e, cacko, ala si ih izlozio, ja se samo smejem...

jel razumes ti razliku izmedju orla i orlovskog vida

ja mogu da imam orlovski vid, ali to ne znaci da sam orao

ne luduj, to ti ne znas da citas recnike
TACNO SE VIDI GDE SY UZELI TAJ 1+1 SLUCAJ OD 1000 I KUSUR, MOJI AMERI ''nasb'', ALI ONI NE ZNAJU NI ENGLESKI, hehehe
divinely (1), God (1267), god (6), God's (27), God-fearing (1), godly (2), godly* (1), gods (8), Lord (1).

ali cacko, nastavi da me zasmejavas
In the beginning was the Word, and the Word was with God, and the Word was God.
https://www.biblegateway.com/passage/?search=John+1&version=NASB
NASB правилно преводи, не знам ко је нашао онај фалсификат и где?

https://www.biblegateway.com/passage/?search=John+1&version=NASB
NASB правилно преводи, не знам ко је нашао онај фалсификат и где?
On uzima Theos da se moze prevesti bozanski divinely (1),jedanput, ali se prevodi Theos Bog God (1267) PUTA, a to jedanput je verovatno kod poslanice Solunjanima,''the things of God" - ''stvari Bozije'' prevedeno ''bozanske stvari'' - ali to ne naci da je prevedeno i drugde, ili da se moze prevesti kod primera koji ti navodis iz Jovan 1
Klinja nas zafrkava, a ja mu vracam za NASB, da dobijem na vremenu da nadjem taj 1 primer divinely.
God.
Θεὸς (Theos)

https://biblehub.com/greek/2316.htm

Original Word: θεός, οῦ, ὁ

i vidi ovo kako se moze prevesti ta kaze ta biblijska stranica

NASB Translation
divinely (1), God (1267), god (6), God's (27), God-fearing (1), godly (2), godly* (1), gods (8), Lord (1).

Bozanski/Bozanska

i kako je onda falsifikat kad biblijska stranica kaze da ta rijec Theos se moze prevesti Divinily = Bozanski/Bozanska

Poslednja izmena:
Muhammad was poisoned by a Jewish woman whose father , brother and uncle were killed by followers of Muhammad.

Muhammad however spat the poisoned roasted lamb he ate at Khyber but damage was done to his aorta. Muhammad asked the woman why did you do this . She was determined to kill Muhammad. She said if you are a prophet it will not harm you. The woman was executed. Muhammad had an agonising death. Muhammad said if he had fabricated even a single verse of the Quran Allah would kill him by severing his aorta. This is exactly how Muhammad died. Muhammad told his wife Aysha “ my aorta is being severed by the food he ate at Khyber”. Thus Muhammad died as a false prophet. Even Allah did not save him.

e, cacko, ala si ih izlozio, ja se samo smejem...

jel razumes ti razliku izmedju orla i orlovskog vida

ja mogu da imam orlovski vid, ali to ne znaci da sam orao

ne luduj, to ti ne znas da citas recnike
TACNO SE VIDI GDE SY UZELI TAJ 1+1 SLUCAJ OD 1000 I KUSUR, MOJI AMERI ''nasb'', ALI ONI NE ZNAJU NI ENGLESKI, hehehe

ali cacko, nastavi da me zasmejavas

sta je to smijesno da cujem?

On uzima Theos da se moze prevesti bozanski divinely (1),jedanput, ali se prevodi Theos Bog God (1267) PUTA, a to jedanput je verovatno kod poslanice Solunjanima,''the things of God" - ''stvari Bozije'' prevedeno ''bozanske stvari'' - ali to ne naci da je prevedeno i drugde, ili da se moze prevesti kod primera koji ti navodis iz Jovan 1
Klinja nas zafrkava, a ja mu vracam za NASB, da dobijem na vremenu da nadjem taj 1 primer divinely.
hajmo to ovako sad
Ivan 1,1U početku bijaše Riječ, i Riječ, bijaše u Boga, i Bog bijaše Riječ.

ako je rijec =Bog

U početku bijaše Bog,
Ok, nema problema

i Bog, bijaše u Boga,
E ovdje problem nastaje, kako to da Rijec postoji u vec postojecem Bogu?

i Bog bijaše Bog
da bi ovdje Rijec postala Bog i ovo je problem,

ovo je tako nelogicno sve, da Bog sacuva...a ova nelogika skroz skloni kad se prevede Rijec bijase bozanska

zasto preferirate nelogiku nad logikom???

Poslednja izmena:
Srecna 2022 Gospodnja .

A ovo zapostavljas??

Pazi sad ovo sto cu ti reci, ovo sto si napisao sad je sramota za sve krscane, sramotno je to sto ne znate da ima BIblija na aramejskom jeziku, jeziku Isusa, zove se Peshitta, znaci biblija na jeziku Isusa i opet vi preferirate grcku bibliju na jeziku koji isus nije pricao...

Kao kad bi ja preferirao Kuran na Kinseskom a Muhammed pricao arapski, i jos imamo kuran na arapskom, i ja i dalje preferiram Kuran na Kineskom....ludilo zivo.

A ovo zapostavljas??
Ne zapostavljam

Ivan 1,14I Riječ je tijelom postala i prebivala među nama. I vidjesmo slavu njegovu, slavu kao Jedinorođenoga od Oca, puna milosti i istine.

Ta Rijec je Isus, on je od Boga u Kuranu nazvan Bozijom Rijeci

i to sam vam vec objasnio

U Jovanu 1:1 rijec je bozanska a ne Bog, kao sto neki prevodi prevode

da bi poslije pojasenje doslo u stihu Jovan 1:14
Ivan 1,14I Riječ je tijelom postala i prebivala među nama....

to je isus, Koji je stvoren od Boga sa rijecju Budi, i Marija je zatrudnila, zato je i nazvan Bozijom Rijeci.

to je ono sto vi neshvatate ovdje.

I šta s tim?
Hoćeš da kažeš da je reč zora, nastala od imena Zoran?
Da je reč drag, nastala od imena Dragan?
Da je reč mir, nastala od imena Mirko?

Valjda i ime Muhamad ima neko značenje, a reč od koje je nastalo, morala je postojati mnogo vremena ranije.

Muhammed znaci Hvaljeni.

ali moras da znas i ovo, nije samo ime Muhammed spomenut u tom poglavlju u Bibliji nego i njegov opis, znaci jos 3 ili 4 dodatne stvari sto ga opisuje i sve pase na Muhammeda

znaci imamo ime i njegov opis u tom poglavlju.

Poslednja izmena:
ok, nije problem

ali je problematicno ako pise Rijec postade Bog.
На ово питање ти је одговорено.
У питању је опис Сина Божијег, тј оваплоћења Логоса.
Или да би било јасније Καὶ ὁ λόγος σὰρξ ἐγένετο
ne bi ja bas rekao da klinac zna ovoliko o Bibliji....trebalo je tu godina i godina studiranja.
Грчки не знаш, Нови Завет не познајеш. Формално образовање везано за Библију немаш, па реч "студирао" ти је овде вишка.
Студирати значи када завршиш неку школу везану за Нови Завет, а ти Нови Завет ниси ни прочитао.

Poslednja izmena:
https://www.google.com/amp/s/dailyverses.net/pentecost/amp

Sveti Duh je sisao na apostole kao sto je Gospod i obecao .
Hrist je morao da strada bude pogreben ,vaskrsne i bude vaznesen …nakon toga je Sila Svetog Duha mogla da dodje na apostole ,ne pre toga .

Duh istine je trece lice Svete Trojice .

1. Reče mu Toma: Gospode! ne znamo kuda ideš; i kako možemo put znati? Jovan 16, 5.
  2. Isus mu reče: ja sam put i istina i život; niko neće doći k ocu do kroza me. Mat. 11, 27. Jovan 1, 4.Jovan 1, 17. Jovan 10, 9. Rim. 5, 2. Jevr. 9, 8. Jevr. 10, 20. 2.Jov. 1, 9. Otkr. 5, 8.
  3. Kad biste mene znali onda biste znali i oca mojega; i otsele poznajete ga, i vidjeste ga.Jovan 8, 19. Fil. 3, 8.
  4. Reče mu Filip: Gospode! pokaži nam oca, i biće nam dosta.
  5. Isus mu reče: toliko sam vrijeme s vama i nijesi me poznao, Filipe? koji vidje mene, vidje oca; pa kako ti govoriš: pokaži nam oca? Kol. 1, 15.

ne citas pazljivo sta Isus kaze

Isus kaze da Utjesitelj nece doci ako on ne ode sa svijeta, tek kad Isus ode tad tek moze Utjesitelj da dodje

a znamo da je Sveti duh bio vec prisutan za vrijeme Isusa, sto znaci da taj utjesitelj nije Sveti duh.

Muhammad was poisoned by a Jewish woman whose father , brother and uncle were killed by followers of Muhammad.

Muhammad however spat the poisoned roasted lamb he ate at Khyber but damage was done to his aorta. Muhammad asked the woman why did you do this . She was determined to kill Muhammad. She said if you are a prophet it will not harm you. The woman was executed. Muhammad had an agonising death. Muhammad said if he had fabricated even a single verse of the Quran Allah would kill him by severing his aorta. This is exactly how Muhammad died. Muhammad told his wife Aysha “ my aorta is being severed by the food he ate at Khyber”. Thus Muhammad died as a false prophet. Even Allah did not save him.

Zidovkinja je pokusala da otruje Muhammed, Muhammed i njegov prijatelj su zagrizli meso koje je pripremila, Muhammed je objavom saznao da je otrovano meso, i nije ga usmrtilo, ali je usmrtilo njegovog prijatelj, pa je naredjeno bilo da se kazni ta zena.

Muhammed je zivio normalno do kraja objave...znaci proslo je godina dok nije zavrsena objava tek tad se ponovo aktivirao otrov i tad je umro.

Znaci ovo je ocito cudo sto je Bog dao Muhammedu da mu otrov nista ne moze nekoliko godina dok traje objava....zasto to ne spomenes???

Pazi sad ovo sto cu ti reci, ovo sto si napisao sad je sramota za sve krscane, sramotno je to sto ne znate da ima BIblija na aramejskom jeziku, jeziku Isusa, zove se Peshitta, znaci biblija na jeziku Isusa i opet vi preferirate grcku bibliju na jeziku koji isus nije pricao...
Нови Завет је писан на κοινὴ дијалекту. Ти не да ниси студирао Нови Завет, ти немаш појма о елементарним стварима. То о чему ти пишеш је превод.
Оригинални списи су писани на грчком, постоји преко 5900 грчких преписа Новог Завета.
Не само да срамотиш муслимане, него ово што пишеш је брука и срамота за тебе, па ти ни Google не користиш како треба да би сазнао нешто о Новом Завету.
https://truthonlybible.com/2015/11/14/koine-greek-the-language-of-the-new-testament/

pa nije bas silovanje

jasno stoji da taj DUh istine, Utjesitelj nece govoriti od sebe nego sto cuje, a Sveti duh to ne moze nikako biti jer Sveti duh je Bog po krscanima

e kakav je to BOg koji nece govoriti od sebe nego sto cuje, hajde molim te objasni mi takvog Boga kojem treba tutor, sta ce da kaze , mora da slusa nekog sa strane.

Nije poenta da Muhammed ostane ziv do kraja svijeta, nego poenta je da njegova nauka ostane da kraja svijeta, znaci milioni ljudi strogo prate njegovu nauku svaki dan, kao da je ziv, citaju njegove izjave i preporuke, kao da je ziv sad.

na to se misli, a ne nuzno da zivi ...druga stvar

Sveti duh ne moze biti taj utjesitelj, jer Isus kaze na indirektan nacin da ne moz ebiti Sveti duh, kada je rekao

Ako ja ne odem Utjesitelj nece doci vama, ali ako odem onda ce doci vama....a znamo iz biblije da je Sveti duh vec bio prisutan dok je Isus bio na zemlji...samim tim utjesitelj nije Sveti duh kao sto krscani hoce da predstave.
Sveti Duh je utjesitelj..dzaba ti sto prevrces rijeci kako te usi svrbe da bi navuko vodu na svoju vodenicu...to sto milion muslimana slavi muhameda nista ne govori..tako da ne kontam zasto to spominjes..koga boli uvo za ciframa..

dzaba se trudis povezati muhameda sa tekstovima iz SZ i NZ kad vidis da ti ne ide...sa bratom Isakom mozes pricati o proroku posto tvoj brak Isak jos uvijek ceka pa njega ubijedi da je to muhamed.. za hriscane muhamed nikad nece biti ni utjesitelj ni prorok...jer toga nema u Bibliji..

Djela 5 glava..ananija slago Svetog Duha i ode glava..zasto ananija si slagao Duha Svetog..jel ti znas ananija da nijesi slago ljudima vec Bogu...muhamed nit je bio rodjen tad nit je iz teksta sto se vidi ne moze biti Bog..tako da cao drugar i svoje islamske snove moze pricati nekom drugom..

Sveti Duh je utjesitelj..dzaba ti sto prevrces rijeci kako te usi svrbe da bi navuko vodu na svoju vodenicu...to sto milion muslimana slavi muhameda nista ne govori..tako da ne kontam zasto to spominjes..koga boli uvo za ciframa..

dzaba se trudis povezati muhameda sa tekstovima iz SZ i NZ kad vidis da ti ne ide...sa bratom Isakom mozes pricati o proroku posto tvoj brak Isak jos uvijek ceka pa njega ubijedi da je to muhamed.. za hriscane muhamed nikad nece biti ni utjesitelj ni prorok...jer toga nema u Bibliji..

Djela 5 glava..ananija slago Svetog Duha i ode glava..zasto ananija si slagao Duha Svetog..jel ti znas ananija da nijesi slago ljudima vec Bogu...muhamed nit je bio rodjen tad nit je iz teksta sto se vidi ne moze biti Bog..tako da cao drugar i svoje islamske snove moze pricati nekom drugom..

Sveti Duh je utjesitelj..

objasni onda

ovo

Ivan 16,7Ali ja vam istinu govorim: "Bolje je za vas, da ja idem; jer ako ne otidem, Utješitelj neće doći k vama; ako li otidem, poslat ću ga k vama

sporedi sa ovim
Luka 3,22Duh Sveti siđe na njega u tjelesnom obliku kao golub. I viknu glas s neba: "Ti si moj ljubljeni Sin, koji mi se je dopao."

Isus jasno kaze, utjesitelj nece doci ako Isus ne ode , al ikad Isus ode utjesitelj dolazi, a vidimo u poglavlja Luke da je Duh sveti tu vec priosutan dok je Isus bio na zemlji.

sto jasno znaci da SVeti duh nije taj utjesitelj.

a pazi ovo

Izaijino prorcanstvo
Izaija 21,7Vidi li jedna kola upregnuta sa dva konja, jednog jahača na magarici, jednog jahača na devi, nek dobro pazi, nek pažnju udvostruči!“

Jahac na magarici je Isus

Ivan 12,14Isus nađe magare i sjede a njega, kao što je pisano:

a Jahac na devi, sta mislis ko je to??

Pa Muhammed, Muhamed je jahao devu.

96414257_1135195896858180_2929214429411147776_n.png

pa evo sam vidi svojim ocima מחמד Muhammad

evo biblija na hebrejskom
טז חִכּוֹ, מַמְתַקִּים, וְכֻלּוֹ, מַחֲמַדִּים; זֶה דוֹדִי וְזֶה רֵעִי, בְּנוֹת יְרוּשָׁלִָם.
Pjesma nad pjesmama 5,16Usta su mu puna sladosti. Sve je na njemu ljupko. Takav je Muhammed, takav je prijatelj moj, kćeri jerusalemske!

evo i ovdje
https://context.reverso.net/translation/hebrew-english/מחמד#Muhammad

Translation of "מחמד" in English​

Muhammad[n]8

בין הדברים שעשה מחמד במטרה ליישב את המחלוקות ארוכות השנים בין שבטי ית'רב היה ניסוח מסמך הידוע כחוקת אל־מדינה.
Among the things Muhammad did in order to settle down the longstanding grievances among the tribes of Medina was drafting a document known as the Constitution of Medina.

מה שלומך, אבו מחמד?
How are you, Abu Muhammad?

מחמד גם לקח לעצמו נחלה מאדמות השבט, אשר הבטיחה את עצמאותו הכלכלית.
Muhammad reserved a share of the seized land for himself, which also made him financially independent.

kakvo silovanje teksta..gori ste od JS...:zroll:
ospori ako mozes

de da pogledamo ovaj dio

Isus kaze ovo:
Ivan 16,13Ali kad dođe on, Duh istine, uvest će vas u svu istinu, jer neće od sebe govoriti, nego će govoriti što čuje, i javit će vam buduće stvari.

za vas krscane ovo je Sveti duh, koji je Bog.

e pazi sad ovo sad

Ali kad dođe on(Bog), Duh istine, uvest će vas u svu istinu, jer(Bog) neće od sebe govoriti, nego će(Bog) govoriti što čuje, i javit će vam buduće stvari.

jer(Bog) neće od sebe govoriti, nego će(Bog) govoriti što čuje
e imali smisla da je taj Duh istine Sveti duh, koj ije Bog...zapitajte se kakav je to Bog koji nece govoriti od sebe nego sto cuje...mozete li vi zamisliti takvog Boga koji ima tutora, da mu govori sta ce reci, i da nema svoje Ja.

eto zasto taj sveti duh nije Utjesitelj, nego se radi o novom proroku, duh istine.

nema to nikakve veze sa ljubavnicima.

kako nema kad ona pise da joj je muhamed ljubavnik..7:10 Song - "I belong to my beloved, and his desire is for me." strasno muhamed preljubnik..

a mozda je muhamed zena ko sto kaze Jezekilja - 24:16 בֶּן־ אָדָ֕ם הִנְנִ֨י לֹקֵ֧חַ מִמְּךָ֛ אֶת־ מַחְמַ֥ד עֵינֶ֖יךָ בְּמַגֵּפָ֑ה וְלֹ֤א תִסְפֹּד֙ וְלֹ֣א תִבְכֶּ֔ה וְל֥וֹא תָב֖וֹא דִּמְעָתֶֽךָ׃

znaci ovdje u tekstu vidimo da je Jezekiljina zena ustvari muhamed..

sta dalje pise prorok Jezekilja - 24.21 - Say to the people of Israel, ‘This is what the Sovereign Lord says: I am about to desecrate my sanctuary—the stronghold in which you take pride, the delight of your eyes, the object of your affection"

e sad ovaj tekst na jevrejskom - אֱמֹ֣ר ׀ לְבֵ֣ית יִשְׂרָאֵ֗ל כֹּֽה־ אָמַר֮ אֲדֹנָ֣י יְהוִה֒ הִנְנִ֨י מְחַלֵּ֤ל אֶת־ מִקְדָּשִׁי֙ גְּא֣וֹן עֻזְּכֶ֔ם מַחְמַ֥ד עֵֽינֵיכֶ֖ם וּמַחְמַ֣ל נַפְשְׁכֶ֑ם וּבְנֵיכֶ֧ם וּבְנֽוֹתֵיכֶ֛ם אֲשֶׁ֥ר עֲזַבְתֶּ֖ם בַּחֶ֥רֶב יִפֹּֽלוּ׃

ko sto vidimo muhamed se i ovdje spominje - tako da Bog kaze da ce oskrnaviti muhameda..

Back