Hranjenje Suncem ili Obrok od Sunca

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nema tu neke posebne ''hrane'' inače bi već neko provalio i počeo da određuje vreme za svaki ''obrok''...Ima sunce neku energiju koja je pozitivna i koju emituje,sad za biljke je to hrana zbog hlorofila i ostalog ali za ljude je više subjektivno i ja kad vozim sunce mi daje snagu nekako...

..čemu nećkanje...sunčeva svetlost u mnogo čemu učestvuje kao jedan od elemenata koji gradi život svud oko nas pa i u nama .. opšte je poznata stvar , da najmanje šteti na izlazku i zalasku .. samo sunčanje u tim satima psihološki oporavlja svakog ; a samim tim i energetski osposobljava za predstojeće radne probleme ... to je očigledna prva korist od sunčanja u tim satima --- sve ostalo dolazi samo po sebi .... dakle , svetlost sunca svakako podiže nivo i moći mentalnog zdravlja ....treba izaći iz mraka na svetlost dana...

Poslednja izmena:
Nije nećkanje, nego sam ja napravila poveću pauzu, jer su mi oči postale osetljive na zrake sunca. A teško mi je bilo zbog okolnosti da uhvatim one prve, najtanje zrake sunca, koje ne smetaju nikome.
Nego, ovde gde sam sada sam našla jedno fino brdašce, pa ću ponovo probati. Ako krene sve kako treba, istrajavam do kraja.

Ajmo ovako. Max. snaga sučeve svetlosti je 900W po metru kv. (m**2). Sad, ako čovek prima energiju kroz oči, ne može da primi više nego što je površina očiju (oko 2cm**2). Snaga koju bi primao je max. 900*2cm**2= 900*0,0002m**2=0,18W. Za jedan sat bi primio 0,18*1h=0,18Wh=0,00018kWh. Čovek troši oko 150W snage na rad unutrašnjih organa (prvenstveno mozga) i kad leži (bazalni metabolizam). Za jedan dan, utroši 150W*24h=3600Wh=3,6kWh, što je 20000 puta više. Znači, ili nije istina da se može preživeti od energije Sunca, ili Sunce emituje neku nama potpuno nepoznatu formu energije i to u 20000 puta većem obimu nego što emituje svetlosnu, a koju čovekovo oko može da prima i pretvara u...šećer?

da malo podignem moral ovima koji se odluče da gledaju u sunce.

:lol: :mrgreen: :lol:

2r59fnq.jpg

Ajmo ovako. Max. snaga sučeve svetlosti je 900W po metru kv. (m**2). Sad, ako čovek prima energiju kroz oči, ne može da primi više nego što je površina očiju (oko 2cm**2). Snaga koju bi primao je max. 900*2cm**2= 900*0,0002m**2=0,18W. Za jedan sat bi primio 0,18*1h=0,18Wh=0,00018kWh. Čovek troši oko 150W snage na rad unutrašnjih organa (prvenstveno mozga) i kad leži (bazalni metabolizam). Za jedan dan, utroši 150W*24h=3600Wh=3,6kWh, što je 20000 puta više. Znači, ili nije istina da se može preživeti od energije Sunca, ili Sunce emituje neku nama potpuno nepoznatu formu energije i to u 20000 puta većem obimu nego što emituje svetlosnu, a koju čovekovo oko može da prima i pretvara u...šećer?

..zar zaista misliš da su znanja iz fizike konačna , pa i računice koje izvodiš iz njih.. evo primera ... kad je prosečan motor od 300cm3 trošio 25-30 litara benzina na sto kilometara ; mnogi su bili ubeđeni da je to iskorišćenje energije ~ 95% ... danas je ta potrošnja svedena na 2 litara , i opet većina misli da je iskorišćenje energije ~ 95% .... i znaš šta oni su uvek u pravu .. to računsko izračunavanje korišćenja energije uvek je približno tačno za sisteme koje čovek isprojektuje ( sa znanjima kojima trenutno vlada ) ... čim nešto promeni u tom sistemu , menja se i iskorišćenje energije .... dakle , kad budemo mi stvarali kosmos ( kao što stvaramo energetske sisteme ) , moćićemo da izračunamo njegove energije i iskorišćenje istih .. ovako pak računanje je puka zajebancija za zamlaćivanje .....
...to ne znači da tvrdim da ne treba da jedeš ako gledaš u izlazeće ili zalazeće sunce ... ali rećiću ti nešto ... onaj ko ne jede dugo ( a ne o boli ) pre toga je trenirao ( ima tehnike i za to )...sa malo treninga uz majstorski nadzor , može svako zdrav da savlada 2-4 nedelje gladovanja uz vodu ( toma ništarija radikalna , bio je glup ; svaki stariji kaluđer bi ga podučio kako to da izvede i bude masama heroj a ne stiroporđžija ...

...dakle , ne pojednostavljuj prirodne energetske sisteme i njihove moći .. naša fizika nije upoznala ni trećinu energija koje energetski komuniciraju u kosmosu ..

Ne mislim da su znanja u fizici konačna-sami fizičari maltene svakog dana pronalaze nove stvari. Ali ono što se zna je prilično utemeljeno. Što se tiče koeficienta korisnog dejstva, pametni ljudi su odavno izračunali, koristeći se zakonima termodinamike, da je max. teorijski kkd parne mašine oko 18%, a oto motora oko 40%. (Zaboravio sam tačne brojke-verovatno sam zaboravio više od naučnih znanja nego što će neko ikada da sazna). Dakle, kkd ne može biti veći od 100%. Lepo sam naveo dve mogućnosti- ali ako Sunce zrači 20000 puta više energije nego što smo mislili, a mehanizam termonuklearne fuzije je prilično poznat, ono bi moralo da traje 20000 puta kraće, tj. do sada bi odavno postalo nova. Najzad, naravno da se moze gladovati potpuno oko 30 dana (znam primere) ali to dovodi do znatnog gubitka telesne mase- energija mora da se troši.

Ne mislim da su znanja u fizici konačna-sami fizičari maltene svakog dana pronalaze nove stvari. Ali ono što se zna je prilično utemeljeno. Što se tiče koeficienta korisnog dejstva, pametni ljudi su odavno izračunali, koristeći se zakonima termodinamike, da je max. teorijski kkd parne mašine oko 18%, a oto motora oko 40%. (Zaboravio sam tačne brojke-verovatno sam zaboravio više od naučnih znanja nego što će neko ikada da sazna). Dakle, kkd ne može biti veći od 100%. Lepo sam naveo dve mogućnosti- ali ako Sunce zrači 20000 puta više energije nego što smo mislili, a mehanizam termonuklearne fuzije je prilično poznat, ono bi moralo da traje 20000 puta kraće, tj. do sada bi odavno postalo nova. Najzad, naravno da se moze gladovati potpuno oko 30 dana (znam primere) ali to dovodi do znatnog gubitka telesne mase- energija mora da se troši.

...hteo sam samo da upozorim da se nemože stvar pojednostaviti i svesti na danas poznate matematičke modele ... mogu da ti kažem da sam se prvi put u životu ispekao ( podosta ) kao jednogodišnjak ..ta karma me pratila dugo .. poslednji put sam se ispekao u trećoj deceniji života ... rane su uvek bile pozamašne na velikim površinama ...ožiljaka nemam ; na mestima koja su sačuvana od znojenja .. svaki put su lekari terali me da sunčam mesta povređena na večernjem i jutarnjem suncu .... mogu ti reći da stvar pomalo čudno funkcioniše ...brže sve zarašćuje i brže se obnavlja koža.... možda sam imao ludu sreću , ali tako beše ... moj brat se jednom strašno ispekao ... ništa nije krenulo nabolje( stalno je tkivo pomalo gnojilo ) , dok nije doktor mu primenio i ovo uz terapiju ... ima nečeg u fotonima što biologija nije još otkrila ( da tako kažem ) ; neka biološki moćna energerska tvar ...

porediti parnu masinu i motor sa ljudskim organizmom je malo reci nego smesno.

Hm, bogme ako Tadicevci opet pobede na sledecim izborima 2012. morace stanovnistvo da se masovno obuci u praktikovanju solarne joge, ili ce u protivnom do 2016. biti masovnih krepavanja od gladi... :(

... ko je nadživeo slobu dogura do ovog leta ... a ono nekako naopačke počelo ... velika žega nas zadesila .. ljudi umiru svaki čas od nje .... ako nju preživimo , u oktobru nastupa invazija iz kosmosa -- tvrde američki naučnici ... biće pogibije ... ako i tu invaziju preživimo , proročanstvo maja predvidelo je smak sveta početkom 2112 .... ko sve ovo preživi svakama mu čast , ali on neće preživeti ove petooktobarske opoziciono pozicione vlastodržce na čelu sa tadićem... ovde nam je kraj .. on nas doaka sa ovim časnim političarima ..

... ko je nadživeo slobu dogura do ovog leta ... a ono nekako naopačke počelo ... velika žega nas zadesila .. ljudi umiru svaki čas od nje .... ako nju preživimo , u oktobru nastupa invazija iz kosmosa -- tvrde američki naučnici ... biće pogibije ... ako i tu invaziju preživimo , proročanstvo maja predvidelo je smak sveta početkom 2112 .... ko sve ovo preživi svakama mu čast , ali on neće preživeti ove petooktobarske opoziciono pozicione vlastodržce na čelu sa tadićem... ovde nam je kraj .. on nas doaka sa ovim časnim političarima ..

Kopiram na fejs...:rotf:

Izvinite,kako se jogisti hrane suncem kada je oblacno vrijeme? Jel imaju neke agregate u tijelu koji se pale kad nestane struja? :)

a jel ti vidiš kada je oblačno?
vidiš, zar ne.
znači da neka energija sunca ipak dolazi do tvojih očiju iako je sunce zaklonjeno oblacima.
ta energija je sasvim dovoljna da održava tvoju vežbu u kontinuitetu.
ako je pak kiša ili nevreme, onda jednostavno preskočiš taj dan i nastaviš kad se steknu uslovi za gledanje.

a jel ti vidiš kada je oblačno?
vidiš, zar ne.
znači da neka energija sunca ipak dolazi do tvojih očiju iako je sunce zaklonjeno oblacima.
ta energija je sasvim dovoljna da održava tvoju vežbu u kontinuitetu.
ako je pak kiša ili nevreme, onda jednostavno preskočiš taj dan i nastaviš kad se steknu uslovi za gledanje.
Jel krizirate ako oblacno vrijeme i kisa traju duze vrijeme?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back