Hranjenje Suncem ili Obrok od Sunca

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Имаш школски пример како су "добро" и "лоше" релативни појмови, чак истој особи у различито време значе различите ствари.
Обично се за сунчано каже "лепо време", а не мало се сад обрадовах "лошем" - пљуску. Ја, који сам веома соларно опредељен :)
Наравно, питање постављено Тетраграматону стоји. Сад ћемо видети нешто у фазону "Библијом против лошег времена" или "креационистичка метереологија".

Poslednja izmena:
Mislim,posto nema sunca,a vi se njime hranite,kako onda prebrodite duze periode oblacnog vremena.

Agarta je već odgovorio na to pitanje:

http://forum.krstarica.com/showthre...k-od-Sunca?p=18416737&viewfull=1#post18416737

Dakle, ne, oblaci nisu problem, jer da sunčevi zraci ne mogu proći kroz oblake, kad god je oblačno, bio bi - mrkli mrak.

Ali, koliko se sećam, sam Hira Ratan Manek navodi da posle dužih perioda uzima povremeno šoljicu čaja ili jogurta, i da mu je to dovoljno da se regeneriše. Neka me Sajbermikan i ostali isprave ako grešim.

A kad smo u pitanju mi ostali, daleko manje napredni nego Hira, nećemo sigurno smatrati smrtnim grehom ako i prezalogajimo nešto ako osetimo potrebu za tim, u dugim periodima bez sunčevih dana.

To je lepota sunčarenja - nema presije, nema strogih i teških pravila... samo lagano sleđenje prirodnih ciklusa :).

Ali, koliko se sećam, sam Hira Ratan Manek navodi da posle dužih perioda uzima povremeno šoljicu čaja ili jogurta, i da mu je to dovoljno da se regeneriše. Neka me Sajbermikan i ostali isprave ako grešim.

To je lepota sunčarenja - nema presije, nema strogih i teških pravila... samo lagano sleđenje prirodnih ciklusa :).

Regeneracija od sungazinga?
Znaci, sungazing nam skodi..jer cemu regeneracija (obnavljanje)?

To se postuje i u Crnoj Gori.....

Regeneracija od sungazinga?
Znaci, sungazing nam skodi..jer cemu regeneracija (obnavljanje)?

To se postuje i u Crnoj Gori.....

Ne, ovde je regeneracija pomenuta u kontekstu manjka energije usled eventualnog nedostatka sunčevih fotona (regeneracija našeg nivoa energije, konkretno).

Ako je sunce tu, i ako radimo sangejzing, onda nema potrebe za takvom vrstom regeneracije.
Ako pogledaš par postova iznad, videćeš da sam odgovorila na pitanje šta se dešava ako sunca nema neko vreme.

Ако сам добро схватио (добро де, спалите ме, нисам читао од почетка) храњење енергијом Сунца би требало да скоро потпуно замени стару добру клопу.
Не улазећи у истинитосну вредност тога, а морам признати нећу покушвати, изнећу две стварчице.
У роману (серијалу) Књига Новог Сунца Џин Волф даје кроз нарацију "зеленог човека" будучности (заправо, још даље будућности пошто се радња већ одиграва у баш далекој будућности). Тај човек се најзад измирио са Сунцем и храни се фотосинтезом. Иначе, у време одигравања радње романа, Сунце умире, али не експлозивно, него кроз процес декаденције...
Друго, давно, фамозних "деведесетих" чујем да неки гуру, џаиниста можда, није јео годину дана. Није помињана исхрана Сунцем. Прва реакција - то је религија за нас! Да се разумемо, ми Србимо волимо добро да клопамо (тај сам!) али економија нас гура ка глади. Онда санкције, који је сад изговор!? Пошто стање није баш много боље. Лично сам далеко од глади, али вреди размислити, са овим властима...

Ако сам добро схватио (добро де, спалите ме, нисам читао од почетка) храњење енергијом Сунца би требало да скоро потпуно замени стару добру клопу.
Не улазећи у истинитосну вредност тога, а морам признати нећу покушвати, изнећу две стварчице.
У роману (серијалу) Књига Новог Сунца Џин Волф даје кроз нарацију "зеленог човека" будучности (заправо, још даље будућности пошто се радња већ одиграва у баш далекој будућности). Тај човек се најзад измирио са Сунцем и храни се фотосинтезом. Иначе, у време одигравања радње романа, Сунце умире, али не експлозивно, него кроз процес декаденције...
Друго, давно, фамозних "деведесетих" чујем да неки гуру, џаиниста можда, није јео годину дана. Није помињана исхрана Сунцем. Прва реакција - то је религија за нас! Да се разумемо, ми Србимо волимо добро да клопамо (тај сам!) али економија нас гура ка глади. Онда санкције, који је сад изговор!? Пошто стање није баш много боље. Лично сам далеко од глади, али вреди размислити, са овим властима...

...ako računaš stim kao s' masovnom narodnom kuhinjom:onda smo rano poleteli ..

pozdrav svima, evo ja sam na 12'30sec.
U početku sam gledala u sunce pri zalasku, a kada su se okolnosti promenile, počela sam da gledam u sunce ujutru.
Dok sam gledala u veme zalazka, imala sam opste poboljsanje energetskog stanja, jos od prvog dana.
Preko trideset godina sam vegetarijanac pa se sangazing odrazio na ishranu tako da jos vise osećam ukuse
koje maltene, počinjem da obožavam i oni odredjuju sta cu da jedem.
Medjutim..kako se sekunde skupljaju, sve vise hranu dozivljavam kao materiju koju ubacujem u sebe a ona mi nije potrebna.Čak mi opterecuje sistem.
Tako se sve samo od sebe razrešava i jako mi prija. A uopšte nisam imala nameru da prestajem da jedem, niti je sada imam. Medjutim, prilagodjavam se inteligenciji tela.
Od kada sam počela da gledam u sunce ( pri izlazku)..ne spavam više kao kada sam gledala popodne , po 10 i vise sati,.... već 5h i po do 6h mi je dovoljno ...
odlično se osećam.
Imam jedan razlog zbog kojeg sam počela sa sangazingom, ali njemu još ni traga. Ako se bude ostvarilo ...referisaću o tome....Pozdrav

Od kako sam počela sa praksom solarne yoge, desavale su se tako simpatične situacije, pogotovo u vreme kada sam tek počela...
Kada sam bila na 30' prelazim ulicu kod Pančevačkog mosta a bas je sunce bilo na zalasku, za sangejzing
i kada sam bila na sredini puta, stanemna pešačko ostrvo i odgledam 30', dok su automobili jurili sa obe strane.

Mogu samo reci da je to bilo šokantno i za moju prijateljicu..kojoj sam na brzinu objasnila o čemu se radi, pa i ona odgledala 10'
pa ludilo kako je izgledala scena gde stojimo na sred puta i gledamo u sunce...na uzanom pešačkom ostrvu, a automobili jure, dok je sunce
obasjavalo sve svojim zlatinim sijanjem..

Ја сам негде на 5 минута, у почетку ми је било занимљиво, али ми је сада постало некако смор, поготово од када су почеле летње врућине, ем ујутру гледам у Сунце, ем се после пржим цео дан на сунцу. А и не примећујем више нека побољшања као на почетку, можда зато што сам се навикао.

Ја сам негде на 5 минута, у почетку ми је било занимљиво, али ми је сада постало некако смор, поготово од када су почеле летње врућине, ем ујутру гледам у Сунце, ем се после пржим цео дан на сунцу. А и не примећујем више нека побољшања као на почетку, можда зато што сам се навикао.

rezultati nece doci tek tako i nikad nemoj da gajis prevelik optimizam za bilo sta,drugo neki da nazovem rad na sebi je isto veoma znacajan poput razvijanja intuicije, duhovnosti i samog tela,razvijanje svesti pa i maste.mislim da tu moze biti pozitivnih rezultata samo treba biti strpljiv i ujedno sebe duhovno nadogradjivati,jos jednom kazem da ne treba zuriti u tome i da treba raditi i na drugim stvarima...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back