Hranjenje Suncem ili Obrok od Sunca

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A kako niko nije napao hira ratan manek-a ? Zar on ne siri to po celom svetu vec neko vreme ?

Da ne bude zabune , ja bi najjvise voleo da je taj sangejzing istina....Ali cinjenica jeste da nisu dali nikakav cvrst dokaz da to deluje (cak naprotiv ...kontradikcija koliko oces) a da ja rizikujem svoj vid na osnovu iskaza nekih ljudi sa foruma ....no no :D

Da, ali samo jedanput je bio u Srbiji. Nije problem širiti neku ideju po svetu, problem je to raditi u Srbiji, teškoj zemlji, među teškim, nenormalnim ljudima, u državi koja nikada ne bi ni bila nezavisna država da nije bilo referenduma u susednoj Crnoj Gori, u sredini u kojoj je politički protivnik neprijatelj, čija omladina u najvećem procentu nikada nije išla u inostranstvo i koja mrzi strance, homofobičnoj zemlji čiji su se žitelji početkom 90-tih radovali uvođenju sankcija a krajem 90-tih NATO bombardovanju... itd. itd. Pametnom dosta.

Sungazing je najuniverzalnija istina. Ali skeptici koji ovako reaguju ne treba ni da ulaze u sungazing. Ljudi su ovde mnogo puta bili prevareni, a strah od sungazinga počiva na jednoj činjenici - da se sungazing ne plaća. A ovde ništa nije besplatno (hrana je najskuplja u Evropi) - i sve što je besplatno je povezano sa prevarama ili verom da je u pitanju prevara.

Šta da kažem, sem da ja praktikujem sunčanje na način mojih predaka.

Znam da nije isto kad neko dane provodi u meditaciji i mirovanju i kad neko teško radi na njivi.

Zato nikad i nisam pokušavao da gledam u sunce duže od dvadesetak do trideset sekundi i to u najranije svitanje ,kad se vidi samo crvena boja.

Mogu da kažem da sam zadovoljan svojim zdravljem i da podržavam svakoga da se izlaže suncu na način za koji proceni da je blagotvoran.

Nismo svi u prilici da živimo kao fakiri i odričemo se hrane i vode , ali možemo da pomognemo svom telu da bude zdravije.

Ponovio bih pitanje iskusnim sungazerima , šta se dešava ako bih gledao samo jednim okom , onako iz predostrožnosti?

Ovo što si opisao nije sunčarenje. Ali dobro.

Ovo sto si napisao je apsurdno. Vidim da vecina ovde prati temu samo kako bi culi nesto negativno da bi imali opravdanja da ne bi i sami krenuli, jer su ljudi lenji i lakse im je da nesto negiraju nego da se upuste u nesto novo, pogotovu ako to iziskuje odricanje sopstvenog vremena. Pa da, najbolje bi bilo da to traje 5 dana, i eto rezultata. Da se razumemo, iskreno, ja ovde nisam kako bih sirio sungazing kao sto to radi mikan, ali simpaticno mi je to sto citas samo ono sto ti odgovara. Ako ti je lakse evo recu cu ti, sungazing ne valja nista, to je sve jedna velika zabluda, ja sam samo besposlen i nemam pametnija posla pa stojim ko debil i gledam u sunce 36 min

Baš tako kolega. Ljudima je zapravo teško da se odreknu loših navika, dugog spavanja, droge, alkohola, kafe, cigareta i ostalih poroka, a sungazing bi im to iskorenio. Drugi problem što žele uspeh preko noći. Fascinira me površnost i glupost naših novopečenih bogataša, u mnogo čemu, naročito u tome što žele gustu englesku travu, da im naraste preko noći, pa kad je naruče iz Engleske njihov menadžer im kaže ako žele da je imaju onakvu kakva je u Engleskoj moraju je zalivati 100 godina, dakle generacijama. Ne postiže se uspeh preko noći. Tako nekako. Uposlen ili besposlen, možeš sebi priuštiti toliki deo vremena na izlasku ili zalasku Sunca.

A kako niko nije napao hira ratan manek-a ? Zar on ne siri to po celom svetu vec neko vreme ?

Da ne bude zabune , ja bi najjvise voleo da je taj sangejzing istina....Ali cinjenica jeste da nisu dali nikakav cvrst dokaz da to deluje (cak naprotiv ...kontradikcija koliko oces) a da ja rizikujem svoj vid na osnovu iskaza nekih ljudi sa foruma ....no no :D
čoveče, niko te ne tera da ti rizikuješ svoj vid, niti da gledaš u sunce.
to je tvoja slobodna volja, kao što je i pisanje komentara na ovom forumu.
što se opterećuješ stvarima u koje sumnjaš.
radi ono što smatraš da je ispravno, a solarnu jogu zaboravi.
vidiš i sam da to nije za tebe.

Ponovio bih pitanje iskusnim sungazerima , šta se dešava ako bih gledao samo jednim okom , onako iz predostrožnosti?
stvarno ne znam, nikada mi nije ni palo na pamet da gledam samo na jedno oko.
u početku sam znao da ponekad sklonim pogled sa sunca ili prekrijem oči dlanovima, ali to je bilo na samom početku dok se oči nisu navikle na izravno gledanje u sunce.
kasnije je ceo proces kod mene dobio neki oblik meditacije i dan mi je počinjao sa svežom dozom energije, a to mi je bilo i najvažnije.

Ordačni Bužap
Pa već si rekao. I vidiš da znaš.

A koliko se može videti napad je usledio posle njegovog gostovanja u emisiji Krešimira Miška "Na rubu znanosti", gde je Mikan između ostalog rekao kako je Zagreb mnogo lep grad itd. I napadači uvek imaju opravdanje u svom stilu - "izdajnik" itd. I naravno da je u pitanju farmakomafija i veliki novac koji se vrti oko lekova. I to da je doktorima u interesu da ljudi ostanu bolesni, jer od čega bi oni živeli ako se ne bi prodavali lekovi. Seti se da su ljudi od profita svojevremeno i Nikoli Tesli srušili toranj koji je trebalo besplatno da deli električnu energiju. Lepo mu je Vestinghaus rekao da je sagradio branu na Nijagari da bi zaradio novac od proizvodnje struje, a ne da svako izvadi antenu i da je uzima iz vazduha. I naravno da za svaku prirodnu bolest postoji i prirodan lek (sa izuzetkom side, koja nije prirodna bolest), ali da to doktorima i farmaceutima ne odgovara, jer su ljudi za njih kunići. Potrebno nam je kolektivno osvešćenje. Tek tada ćemo i mi i oni shvatiti koliko su oni zapravo mali i ništavni. Da li je moguće da Hipokratova zakletva za doktora ima manju vrednost nego obična vojnička zakletva za običnog vojnika bilo koje vojske?

Mislim da nije zbog hvale Zagreba, jer su nase rezimlije veci hrvatofili od Mikana, koji je po nacionalnosti Hrvat, pa je sasvim normalno sto mu se Zagreb svidja.

Lekarska mafija sigurno ima umesane prste u ovo, ali ne preko "najmljenih siledzija", jer drzavni organi ovakve poslove nikada ne bi prepustili "privatnim preduzetnicima".

I kao treci - po meni i najjaci razlog, treba pomenuti Inkviciziju,tj. "Odeljenje za sekte" pri MUP-u Srbije, koji smatra da svi koji nisu pravoslavni vernici a "bave se duhovnoscu",

predstavljaju veliku opasnost za bezbednost Srbije.

Naravno, sve njih ispovedaju, oprastaju im grehe i poneko kriminalno delo, ti isti popovi iz SPC-a.

seen

Da ne bude zabune , ja bi najjvise voleo da je taj sangejzing istina....Ali cinjenica jeste da nisu dali nikakav cvrst dokaz da to deluje (cak naprotiv ...kontradikcija koliko oces) a da ja rizikujem svoj vid na osnovu iskaza nekih ljudi sa foruma ....no no

Sve sangejzere koje sam upoznao, tvrdili su mi da su efekti sangejzinga iskljucivo pozitivni.

Poslednja izmena:
Ordačni Bužap

Mislim da nije zbog hvale Zagreba, jer su nase rezimlije veci hrvatofili od Mikana, koji je po nacionalnosti Hrvat, pa je sasvim normalno sto mu se Zagreb svidja.

Lekarska mafija sigurno ima umesane prste u ovo, ali ne preko "najmljenih siledzija", jer drzavni organi ovakve poslove nikada ne bi prepustili "privatnim preduzetnicima".

I kao treci - po meni i najjaci razlog, treba pomenuti Inkviciziju,tj. "Odeljenje za sekte" pri MUP-u Srbije, koji smatra da svi koji nisu pravoslavni vernici a "bave se duhovnoscu",

predstavljaju veliku opasnost za bezbednost Srbije.

Naravno, sve njih ispovedaju, oprastaju im grehe i poneko kriminalno delo, ti isti popovi iz SPC-a.

seen

Sve sangejzere koje sam upoznao, tvrdili su mi da su efekti sangejzinga iskljucivo pozitivni.

Pa neka bude da nije zato. Mislim da je Mikan Mađar, ali kakve veze ima šta je ko, kao da je neko birao šta će da bude po nacionalnosti.

Poziv lekar je u ovoj zemlji s razlogom sveden na niske grane. Da ne pominjemo slučajeve da neće da porode ženu ili operišu pacijenta ukoliko im na ruke ne da određenu svotu novca.

Opasnost za bezbednost Srbije? Hm? Ha! Pa mislim da su najopasniji za Srbiju oni koji bi da obnove Jugoslaviju i koji se protive nezavisnosti Srbije, oni koji nas gnjave recidivima Jugoslavije, dokumentima sa YU oznakama itd.

Dno dna.

I ja tvrdim da su isključivo pozitivni.

Ordačni Bužap
Pa neka bude da nije zato. Mislim da je Mikan Mađar, ali kakve veze ima šta je ko, kao da je neko birao šta će da bude po nacionalnosti.
Могуће да је Мађар, а чињеница је да је битно ко смо и шта смо - не само овде, већ свуда у свету. Када досегнемо искрено стање свести "није ми битно ко си и шта си", онда смо далеко напредовали у духовном развоју. У ово не убрајам грађанско-НВО фолирање на исту тему, јер је очигледно да је њима и те како важно ко си, шта си и на којој страни улице се налазиш.

Poziv lekar je u ovoj zemlji s razlogom sveden na niske grane. Da ne pominjemo slučajeve da neće da porode ženu ili operišu pacijenta ukoliko im na ruke ne da određenu svotu novca.
Слажем се да су у моралном смислу дотакли дно, мада не могу да оспорим ни рад многих који поштено раде свој посао - мени су рецимо пар пута спасили живот. То је нешто што ценим.

Opasnost za bezbednost Srbije? Hm?
Па сада је државна религија православље и то онај талибански тип. Када човек погледа, очигледно је да су само комунистичка партија и Тито замењени са православљем и Исусом. Све друго је остало исто.

Poslednja izmena:
Na žalost, živimo u dobu i na mestu gde čovek ne sme otvoreno da kaže da ne razmišlja isto kao većina (ne samo kad su u pitanju oblici duhovnosti i sl), inače - trpi posledice, makar u nekoj meri.
I dalje se ne toleriša različitost u bilo kom obliku.

Zasto bi i govorio? Svi mudraci kroz istoriju su savetovali da previse price steti i ne doprinosi dobru,sa druge covek ima danas i vise nego dovoljno informacija kako da se dovede u balans i da zivi srecno.Kad je ucenik spreman i ucitelj ce se pojaviti - kaze stara poslovica.

Negativne posledice nastaju samo kada covek napravi neku gresku u svome radu.Onaj decko sto je dobio po nosu nije neke stvari radio kako treba,trebao je malo da se upozna sa grckom mitologijom i da sazna da postoje i paklena bozanstva koji su protivnici solarnih sila i u skladu sa tim da odredi najbezbedniji nacin kako da siri ucenje svojih gurua,ako vec zeli da govori i prosvetljuje na sve strane.

Sta trazi na facebooku?Dok je on dobio po njonji zbog njih,oni su taj dan blejali po kaficima i pili koktele.

Ima nečega u tome što kažeš, ali sam bila sklonija da mislim da informacije treba više širiti, baš zato što ima puno "anti-informacija", da ih tako nazovem (stavovi skeptika, pobornika isključivo naučnog mišljenja, kojima je glupo sve što je vezano za ezoteriju i duhovnost, itd)... pa da se napravi neka ravnoteža.
Naravno, uvek posebnu težinu osete oni koji šire informacije.. jer nose taj teret proboja koji uvek ima i neke posledice.
Sad, to sam rekla uopšteno (imajući u vidu i moje iskustvo i iskustvo dragih mi ljudi), no Mikana ne poznajem lično i ne znam mu rad tako dobro da bih mogla konkretnije da komentarišem o uzrocima i posledicama napada. Ali ove gore opisane uzročnosti i posledice su nešto što sam definitivno primetila.

Па сада је државна религија православље и то онај талибански тип. Када човек погледа, очигледно је да су само комунистичка партија и Тито замењени са православљем и Исусом. Све друго је остало исто.

Talibanski tip? :lol:

Ne d'o ti Bog prave talibane, pa bi bež'o u crkvu da bi se sve dizala prašina iza tebe.

Tension
Talibanski tip?

Ne d'o ti Bog prave talibane, pa bi bež'o u crkvu da bi se sve dizala prašina iza tebe.
Са народом попови раде полако и лукаво, јер иза њих стоји држава и њене службе.

Погледај датуме ова два убиства

27 jul 2007 godine
Nikolu Radosavljevića iz sela Jabukovca kod Negotina, koji je u petak ubio devetoro ljudi u tom selu...

27 avgust 2007 godine
Danijelu Jakupeku (27), monstrumu iz Novih Banovaca koji je 27. avgusta prošle godine izmasakrirao petogodišnjeg Luku Opačića i njegovog ujaka Vasilija Trbovića (26)...

након којих је полицији издато (незванично) наређење да забрани рад сектама,тј. свима који нису припадници Српске Православне Цркве, а баве се духовношћу. Када на ово додамо и Милана Тарота који почео да ординира по телевизијама у јануару 2007 године, постаје нам јасно да је у питању (Милан + убиства) осмишљена акција државних служби са циљем да се наруши морални кредибилитет "гатара и врачара" како СПЦ не би имала конкуренцију.
Када је у питању грижа савести због почињених злочина њима то уопште не представља проблем, мислим, Исус ће им опростити јер су то учинили због њега,зар не?

Ја се бавим исцељењем и након што су се инспектори (који су ме проверавали) уверили да оно чиме се бавим има исцељујуће дејство и да не бих у финансијско/сексуалном смислу злоупотребио пацијенте/пацијенткиње, речено ми је да се могу бавити исцељењем, али под условом "да радим са иконама". Како духовност и исцељење немају никакве везе са хришћанством, одбио сам њихово условљавање, након чега су почели да ми праве проблеме и да ме узнемиравају.

Зато мислим да је у питању православни талибанизам.

Poslednja izmena:
Tenzija, Jorgovan, Budžap.. jeste to bitna tema koju ste načeli (s tim se apsolutno slažem), al ajmo da se držimo solarne joge, da ne idemo previše u digresiju.
A možete otvoriti posebnu temu, da ne bi opterećivali ovu..mogla bi ići na pdf Politika ili Religija (pre na Politika, čini mi se).

Valeria
Tenzija, Jorgovan, Budžap.. jeste to bitna tema koju ste načeli (s tim se apsolutno slažem), al ajmo da se držimo solarne joge, da ne idemo previše u digresiju.
A možete otvoriti posebnu temu, da ne bi opterećivali ovu..mogla bi ići na pdf Politika ili Religija (pre na Politika, čini mi se).
Ma u redu je, skrenuli smo sa teme samo zato jer je Mikan prebijen zbog sirenja sangejzinga. Danas on, sutra...

Valeria

Ma u redu je, skrenuli smo sa teme samo zato jer je Mikan prebijen zbog sirenja sangejzinga. Danas on, sutra...

Znam znam, i kažem bitna je tema.. , no ipak je bolje da ne idemo u digresiju, da se ovde držimo same tehnike sungazinga, a možemo otvoriti drugu temu za ovo što smo započeli, ko što gore napisah. Inače će se ugušiti osnovna ideja teme.
Dakle - sunčarenje :D.

Ako bi Mikan bio tako dobar da mi odgovori šta misli o sunčarenju na način kako sam ga ja opisao i kako ga praktikuju moji stari od davnine?

Dakle, koliko je korisno upijati energiju u takvim, kraćim intervalima?
Obzirom da radim težak fizički posao i odricanje od hrane mi nije opcija.

Takođe bi mi značilo da odgovori na pitanje o jednookom gledanju u sunce.

Šta ako neko ima jedno oko?

Da li za takvog nema sungazinga?

Ako bi Mikan bio tako dobar da mi odgovori šta misli o sunčarenju na način kako sam ga ja opisao i kako ga praktikuju moji stari od davnine?

Dakle, koliko je korisno upijati energiju u takvim, kraćim intervalima?
Obzirom da radim težak fizički posao i odricanje od hrane mi nije opcija.

Da li za takvog nema sungazinga?

Ja ti mogu odgovoriti na prvi deo. Ako se dobro sećam pomenuo si 30 sekundi. To nije ništa na duži period. Neophodno je, i cilj sunčarenja je, da pogled ka Suncu izložiš u trajanju od 45 minuta nekih sedam dana. Tada sva crvena krvna zrnca dolaze u direktni dodir sa Suncem. Ako ne možeš toliko, možeš se zaustaviti na 30 ili 15 minuta, ali onda nisi obavio ceo proces. Ni meni nije jasno gde nam nestade Mikan.

Ja ti mogu odgovoriti na prvi deo. Ako se dobro sećam pomenuo si 30 sekundi. To nije ništa na duži period. Neophodno je, i cilj sunčarenja je, da pogled ka Suncu izložiš u trajanju od 45 minuta nekih sedam dana. Tada sva crvena krvna zrnca dolaze u direktni dodir sa Suncem. Ako ne možeš toliko, možeš se zaustaviti na 30 ili 15 minuta, ali onda nisi obavio ceo proces. Ni meni nije jasno gde nam nestade Mikan.

Znam , to je ako hoćeš da budeš potpuno u joga fazonu.

Pratio sam i čitao temu.

Voleo bih da mi on kaže šta misli o seljačko radničko šljakerskoj varijanti , za nas što nam je cilj tek malo besplatnog benefita.

Pak , pošto ne tražim neke dramatične rezultate, tražim mišljenje o hobi varijanti.

Da, mislim da bih mogao da se nateram i doguram do 15-20 minuta, ali možda uveče pri zalasku, što ponekad i činim, bez ovog postepenog povećavanja intervala.

Znam , to je ako hoćeš da budeš potpuno u joga fazonu.

Pratio sam i čitao temu.

Voleo bih da mi on kaže šta misli o seljačko radničko šljakerskoj varijanti , za nas što nam je cilj tek malo besplatnog benefita.

Pak , pošto ne tražim neke dramatične rezultate, tražim mišljenje o hobi varijanti.

Da, mislim da bih mogao da se nateram i doguram do 15-20 minuta, ali možda uveče pri zalasku, što ponekad i činim, bez ovog postepenog povećavanja intervala.

Pa ti si onda pristalica "moje varijante", pošto ja nisam išla do kraja...a opet, osetila sam blagodeti.

Da li za takvog nema sungazinga?[/QUOTE]

Ima.Preko receptora na jednom prima fotone sunca za oba

wink.gif

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back