- Poruka
- 3.407
A kako niko nije napao hira ratan manek-a ? Zar on ne siri to po celom svetu vec neko vreme ?
Da ne bude zabune , ja bi najjvise voleo da je taj sangejzing istina....Ali cinjenica jeste da nisu dali nikakav cvrst dokaz da to deluje (cak naprotiv ...kontradikcija koliko oces) a da ja rizikujem svoj vid na osnovu iskaza nekih ljudi sa foruma ....no no![]()
Da, ali samo jedanput je bio u Srbiji. Nije problem širiti neku ideju po svetu, problem je to raditi u Srbiji, teškoj zemlji, među teškim, nenormalnim ljudima, u državi koja nikada ne bi ni bila nezavisna država da nije bilo referenduma u susednoj Crnoj Gori, u sredini u kojoj je politički protivnik neprijatelj, čija omladina u najvećem procentu nikada nije išla u inostranstvo i koja mrzi strance, homofobičnoj zemlji čiji su se žitelji početkom 90-tih radovali uvođenju sankcija a krajem 90-tih NATO bombardovanju... itd. itd. Pametnom dosta.
Sungazing je najuniverzalnija istina. Ali skeptici koji ovako reaguju ne treba ni da ulaze u sungazing. Ljudi su ovde mnogo puta bili prevareni, a strah od sungazinga počiva na jednoj činjenici - da se sungazing ne plaća. A ovde ništa nije besplatno (hrana je najskuplja u Evropi) - i sve što je besplatno je povezano sa prevarama ili verom da je u pitanju prevara.
Šta da kažem, sem da ja praktikujem sunčanje na način mojih predaka.
Znam da nije isto kad neko dane provodi u meditaciji i mirovanju i kad neko teško radi na njivi.
Zato nikad i nisam pokušavao da gledam u sunce duže od dvadesetak do trideset sekundi i to u najranije svitanje ,kad se vidi samo crvena boja.
Mogu da kažem da sam zadovoljan svojim zdravljem i da podržavam svakoga da se izlaže suncu na način za koji proceni da je blagotvoran.
Nismo svi u prilici da živimo kao fakiri i odričemo se hrane i vode , ali možemo da pomognemo svom telu da bude zdravije.
Ponovio bih pitanje iskusnim sungazerima , šta se dešava ako bih gledao samo jednim okom , onako iz predostrožnosti?
Ovo što si opisao nije sunčarenje. Ali dobro.
Ovo sto si napisao je apsurdno. Vidim da vecina ovde prati temu samo kako bi culi nesto negativno da bi imali opravdanja da ne bi i sami krenuli, jer su ljudi lenji i lakse im je da nesto negiraju nego da se upuste u nesto novo, pogotovu ako to iziskuje odricanje sopstvenog vremena. Pa da, najbolje bi bilo da to traje 5 dana, i eto rezultata. Da se razumemo, iskreno, ja ovde nisam kako bih sirio sungazing kao sto to radi mikan, ali simpaticno mi je to sto citas samo ono sto ti odgovara. Ako ti je lakse evo recu cu ti, sungazing ne valja nista, to je sve jedna velika zabluda, ja sam samo besposlen i nemam pametnija posla pa stojim ko debil i gledam u sunce 36 min
Baš tako kolega. Ljudima je zapravo teško da se odreknu loših navika, dugog spavanja, droge, alkohola, kafe, cigareta i ostalih poroka, a sungazing bi im to iskorenio. Drugi problem što žele uspeh preko noći. Fascinira me površnost i glupost naših novopečenih bogataša, u mnogo čemu, naročito u tome što žele gustu englesku travu, da im naraste preko noći, pa kad je naruče iz Engleske njihov menadžer im kaže ako žele da je imaju onakvu kakva je u Engleskoj moraju je zalivati 100 godina, dakle generacijama. Ne postiže se uspeh preko noći. Tako nekako. Uposlen ili besposlen, možeš sebi priuštiti toliki deo vremena na izlasku ili zalasku Sunca.