Horoskop u izboru partnera

@Scott Isle Kada je ova tema bila najaktivnija prosle godine, nisi bio tu na LjiSu. U međuvremenu si na više mesta na ljisu pisao o uticaju astralnih pitanja na ljubav i veze. Pa ako želiš, i kad nađeš vremena, volela bih da napišeš ukratko tvoje viđenje toga, jer reče da te zvezde nisu nebeska tela, već nešto što je u nama?

@Scott Isle Kada je ova tema bila najaktivnija prosle godine, nisi bio tu na LjiSu. U međuvremenu si na više mesta na ljisu pisao o uticaju astralnih pitanja na ljubav i veze. Pa ako želiš, i kad nađeš vremena, volela bih da napišeš ukratko tvoje viđenje toga, jer reče da te zvezde nisu nebeska tela, već nešto što je u nama?

Da se nadovezemo. Ne znam sta si tacno pitala da se podrobnije objasni, ali evo da pokusam ako ne promasim pitanje.

Dusa. U astrologiji natalna karta je mapa duse. To si ti. Dakle, ti, tvoja dusa ima mapu, kakva je, i na mapi su elementi: planete, sazvjezdja, kuce, u nekom rasporedu. Ti elementi imaju definicije, sta znace, sta rade, i tako dalje. Definicije dolaze iz iskustva i spoznaja, iz prakse. Ljudi koji su se bavili time su od pamtivjeka gradili datoteku i danas postoji datoteka objasnjenja. Dakle, umjesto da pisem clanak iz datoteke prakse dugacak pet, deset stranica, citavu knjigu, koji objasnjava neki element duse sa mape, umjesto toga ja kazem Mjesec, rijec je definisana.
Ti imas dusu i druga osoba ima dusu, sa razlicitim mapama, niste isto, razliciti ste, razlicite su vam duse. Dakle ukratko:

Ljubav. Mjesec, Venera, Mars su planete zaduzene za ljubav, jer su osjecaji, emocije, utisci u pitanju. Mjesec je antena osjecaja, emocija, prima ustiske, i takodje salje kao odasiljac tebe vani kao utisak, emotivno, predstavlja te. Venera procesuira, odlucuje sta ti se svidja sta ti se ne svidja, sta je fino sta nije, uskladjuje osjecaje takodje, prema onome sto primas od Mjeseca. Mars je nagon, tjera te da nesto uradis po Veneri, ako ti se ne svidja, ako ti se svidja.
Sve je to u tebi, u tvojoj dusi. Ti primas utiske spolja, ali ljubav, proces, i namjere i nagoni na utiske su u tebi. Ti odlucujes.

Veze. Mape dvoje ljudi, dvije duse se posmatraju uporedno, jedna pored druge, takozvana sinastrija. Ako se planete poklapaju, jedna su na drugoj, ili su pod pozitivnim uticajem jedna druge, pod uglom od 60 ili 120 stepeni, ili negativno pod 90 i 180 stepeni, postoji spoj, veze, takozvani aspekti. Vase duse imaju potencijal da se spoje, nekontrolisano. Ovo nema veze sa vasim odlukama i sta volite i sta ne volite. Jednostavno su vam elementi duse tako posadjeni da se spajaju, magnetski, ako provodite vrijeme zajedno, ako vam duse dijele vrijeme i prostor. Kao dva magneta pod nekim uglom ako su blizu, ali nekontrolisano, dusa sama radi.
U zavisnoti od tipa spoja -- planeta, uglova -- veze mogu biti i emotivne, i duhovne, intelektualne, fizicke, energetske. Kad se rastavis, bukvalno se cijepa spoj, dusa ti se cijepa. I zaraste.

Astralne Karte. Kad se rodis imas odredjenu dusu. Ja iz iskustva vjerujem da se dusa mjenja, dakle i astralna mapa. Nije ista kao kad si se rodila. Nisi ista sa cetrdeset godina kao kad si imala 14 godina. Ja koristim pomjerene natalne mape.

Poslednja izmena:
Da se nadovezemo. Ne znam sta si tacno pitala da se podrobnije objasni, ali evo da pokusam ako ne promasim pitanje.

Dusa. U astrologiji natalna karta je mapa duse. To si ti. Dakle, ti, tvoja dusa ima mapu, kakva je, i na mapi su elementi: planete, sazvjezdja, kuce, u nekom rasporedu. Ti elementi imaju definicije, sta znace, sta rade, i tako dalje. Definicije dolaze iz iskustva i spoznaja, iz prakse. Ljudi koji su se bavili time su od pamtivjeka gradili datoteku i danas postoji datoteka objasnjenja. Dakle, umjesto da pisem clanak iz datoteke prakse dugacak pet, deset stranica, citavu knjigu, koji objasnjava neki element duse sa mape, umjesto toga ja kazem Mjesec, rijec je definicana.
Ti imas dusu i druga osoba ima dusu, sa razlicitim mapama, niste isti, razliciti ste, razlicite su vam duse. Dakle ukratko:

Ljubav. Mjesec, Venera, Mars su planete zaduzene za ljubav, jer su osjecaji, emocije, utisci u pitanju. Mjesec je antena osjecaja, emocija, prima ustiske, i takodje salje kao odasiljac tebe vani kao utisak, emotivno, predstavlja te. Venera procesuira, odlucuje sta ti se svidja sta ti se ne svidja, sta je fino sta nije, uskladjuje osjecaje takodje, prema onome sto primas od Mjeseca. Mars je nagon, tjera te da nesto uradis po to Veneri, ako ti se ne svidja, ako ti se svidja.
Sve je to u tebi, u tvojoj dusi. Ti primas utiske spolja, ali ljubav, proces, i namjere i nagoni na utiske su u tebi. Ti odlucujes.

Veze. Mape dvoje ljudi, dvije duse se posmatraju uporedno, jedna pored druge, takozvana sinastrija. Ako se planete poklapaju, jedna su na drugoj, ili su pod pozitivnim uticajem jedna druge, pod uglom od 60 ili 120 stepeni, ili negativno pod 90 i 180 stepeni, postoji spoj, veze, takozvani aspekti. Vase duse imaju potencijal da se spoje, nekontrolisano. Ovo nema veze sa vasim odlukama i sta volite i sta ne volite. Jednostavno su vam elementi duse tako posadjeni da se spajaju, magnetski, ako provodite vrijeme zajedno, ako vam duse dijele vrijeme i prostor. Kao dva magneta pod nekim uglom ako su blizu, ali nekontrolisano, dusa sama radi.
U zavisnoti od tipa spoja -- planeta, uglova -- veze mogu biti i emotivne, i duhovne, intelektualne, fizicke, energetske. Kad se rastavis, bukvalno se cijepa spoj, dusa ti se cijepa. I zaraste.

Astralne Karte. Kad se rodis imas odredjenu dusu. Ja iz iskustva vjerujem da se dusa mjenja, dakle i astralna mapa. Nije ista kao kad si se rodila. Nisi ista sa cetrdeset godina kao kad si imala 14 godina. Ja koristim pomjerene natalne mape.
Hvala ti, to sam pitala i lepo si detaljnije odgovorio.
Ali sad, natalna mapa. Kažeš da duša ima mapu. Pa sad me zanima otkuda ta mapa? Koliko vidim, ona se određuje na osnovu vremena rođenja, gde je bila pozicija planeta i Sunca. Kako misliš da objasniš ili ne želiš da razmišljaš o objašnjenju, na koji način može položaj planeta i Sunca u tom trenutku rođenja da odredi nečiju ličnost, karakter, mapu. Koliko je uticaj nasleđa, npr? Danas se zna veliki. Zašto se ne uzimaju u obzir i mape roditelja, pa njihovih roditelja itd.. ? Dakle, ako si razumeo, iako kažeš da je mapa u nama, na koji način su planete uticale na nas? Veruješ u neku spiritualnu ulogu nebeskih tela? Ili misliš da postoje neka bića koja na duhovni način uprvaljaju tim telima? (drugim rečima, pokušavam barem nešto da razumem u vezi sa astrologijom)

Malo magneti, malo rpg mapa, malo apstrakcije i eto ti.
Tako sam se igrao kao mali, uzmem atlas i hemijskom nacrtam svoju drzavu. Zvala se Napokonija i tu su zivela bica zvana Napokonice koje su trcale gole i davale se ritualno preshjedniku Napokonu. Bila je i himna.

Back