- Poruka
- 65.565
Moraš da ih pitaš da ti objasne zašto na svakom empirijskom testu astrologija ljosne kao baba na ledu.Upoznao sam u životu više pametnih i obrazovanih ljudi koji se bave astrologijom.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Moraš da ih pitaš da ti objasne zašto na svakom empirijskom testu astrologija ljosne kao baba na ledu.Upoznao sam u životu više pametnih i obrazovanih ljudi koji se bave astrologijom.
Naivan čovek veruje da astrologija uopšte funkcioniše.
Pametan čovek odlično razume zašto naivan čovek MISLI da astrologija funkcioniše. To je korak ispred.
To nisam izmislio ja, to su uradili pametni ljudi pre sto godina - objasnili zašto neki ljudi MISLE da astrologija funkcioniše. I objašnjenje je zaista briljantno.
Ali i bez toga, intuitivno je jasno da astrologija nema nikakve logike i nema nijedan razlog da funkcioniše, van Forerovog efekta i potvrdnog otklona (confirmation bias).
Da naravno da vjerujem u Boga,pa meni u natalu nemas planete koji bi ukazivale na Ateizam kao npr Uran ili Mekrur nego Jupiter glasnik ideala i velikih ideja, filozofske misli koji prezire sve materijalno,a ide ka duhovnom a Jupiter je i sirina pa tako ja u sve zalazim i sve istrazujem, sirina Jupitera
Automatski se onda ogradjujes od te tvoje astrologije.
Nikako,jer Astrologija ima razne pravce i skole imas tradicionalnu imas modernu,imas i Astrologa more koji vjeruju u Boga kao tvroca univerzuma i svega, posebno medju Astrolozima koji su vise za Helenisticki pristup
Pa postoji tacno,ali ja kada sam ulazio da istrazujem Astrologiju,ja to nisam radio zato sto sam htio da odem kod nekog i kazem mu,vidi druze ajde pogledaj mi kada cu naci djevojku i kada cu biti pun para,to vecina ljudi tako ide da pita Astrologa,to su prosti ljudi koje Astrologija ne zanima,njih zanima da dobiju odgovor na neka pitanja pa ce ga traziti od svih.Mene Astrologiji ne zanima da bih ja gledao ljubav i karijeru axaxxaxa,pa nisam toliko prost iako je to bitno pitanje za svakog covjeka,ali ja sam htio da izucavam ozbiljno Astrologiju radi sebe i ja znam sam sebi da tumacim jako dobro.Srecu uvijek nalazim kada radim stvari koje su u skladu sa mojim Mjesecom i volim da idem na mjesta koja nose energiju mog Mjeseca i u takvim mjestima ljudi mi prirodno prijaju,sve mi ide spontano, komunikacija itd ama sve,plivam kao Riba u vodi,to je neobjasnjivo a svaki covjek bi svoj zivot trebao da zivi i vodi u gradu koji nosi energiju i simboliku njegovog Mjesecevog znakaOno svasta postoji na ovom svetu![]()
Nisam siguran da li je to tako, čitao sam i da postoje istraživanja koja pokazuju drugačije rezultate. Inače, krenuo sam da sumnjam u neke metodologije čuvenih skeptika kad sam video Rendijev test za viđenje aure koji je besmislen. Mislim da sam ti pisao o tome ranije...Moraš da ih pitaš da ti objasne zašto na svakom empirijskom testu astrologija ljosne kao baba na ledu.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Shawn_Carlson?utm_source=chatgpt.comKako ljudi koji veruju u horoskop objasnjavaju potpuno razlicite lcnosti rodjene u istom danu iste godine , i kako objasnjavaju da se i dalje koristi preko 2000 godina stara verzija horoskopa kada su zvezde i sazvedja bila u drugom polozaju nego danas , tako da ljudi nisu ni znakovi koji misle da jesu , ja sam rodjen 27 Decembra 1989 i spadam u Jarceve , ali po "pravom" horoskopu od pre 2000+ godina ja sam Strelac itd.
Znam , okacio sam ovaj i jos jedan test na pocetku teme , oba pokazuju da je astrologija prevara.https://en.m.wikipedia.org/wiki/Shawn_Carlson?utm_source=chatgpt.com
Dole pod karijeru pogledaj test astrologija. Naucni dokaz da je to prevara.
Nisam siguran da li je to tako, čitao sam i da postoje istraživanja koja pokazuju drugačije rezultate. Inače, krenuo sam da sumnjam u neke metodologije čuvenih skeptika kad sam video Rendijev test za viđenje aure koji je besmislen. Mislim da sam ti pisao o tome ranije...
Nisam čitao sve poruke, previše ih je. U tom slučaju, drago mi je da si to shvatio. Uzdam se da će i drugi shvatiti u temi.Znam , okacio sam ovaj i jos jedan test na pocetku teme , oba pokazuju da je astrologija prevara.
pokrenuo sam diskusiju na istu temu pre 2 god. bilo je par nekih kvazi-pokusaja ljudi koji su navodno "strucnjaci za horoskop" da kao nesto objasne, ali su sve to bile gluposti koje se pobijaju elementarnim znanjem fizike za osnovnu skoluKako ljudi koji veruju u horoskop objasnjavaju potpuno razlicite lcnosti rodjene u istom danu iste godine , i kako objasnjavaju da se i dalje koristi preko 2000 godina stara verzija horoskopa kada su zvezde i sazvedja bila u drugom polozaju nego danas , tako da ljudi nisu ni znakovi koji misle da jesu , ja sam rodjen 27 Decembra 1989 i spadam u Jarceve , ali po "pravom" horoskopu od pre 2000+ godina ja sam Strelac itd.
Нећу бити строго онтопик али . . . знам врло мало људи који озбиљно схватају хороскоп. Знам само једну интелигентну особу која га схвата озбиљно. Ко год ти каже да у хороскоп може да верује само обичан народ, лаже те. Интелигенција је сложена ствар и нико није безгрешан. Шта рећи о гомили озбиљних математичара који су убеђени да у Хилбертовом беконачном хотелу може да се смести још једна особа? Или рецимо који, под утицајем Кантора, мисле да постоји бијекција између скупа свих природних бројева и скупа свих парних природних бројева? То су само неки од примера. Људи теже ка томе да свет око себе моделују на што једноставнији начин -- али свет није баш толико једноставан. Мисле да ако је неко интелигентан по питању једне ствари, да је он нужно интелигентан по питању свих других. Или рецимо да, ако је неко експерт на одређеном пољу, да је он нужно у праву у вези свега на том пољу. То тако једноставно не функционише. Онда мораш да узмеш у обзир да је лако бити паметан у вези одређене ствари ако си папагај који понавља закључке до којих је неко други дошао. Независно размишљање је много тежи подухват. Али оно што сам првобитно хтео да кажем јесте то да знам много више људи који пљују по астрологији -- и то често без икаквих конкретних разлога, већ само зато што су медијски испрограмирани да тако треба -- него људе који озбиљно схватају астрологију. Постоје много битније ствари које се игноришу.Kako ljudi koji veruju u horoskop objasnjavaju potpuno razlicite lcnosti rodjene u istom danu iste godine , i kako objasnjavaju da se i dalje koristi preko 2000 godina stara verzija horoskopa kada su zvezde i sazvedja bila u drugom polozaju nego danas , tako da ljudi nisu ni znakovi koji misle da jesu , ja sam rodjen 27 Decembra 1989 i spadam u Jarceve , ali po "pravom" horoskopu od pre 2000+ godina ja sam Strelac itd.
Kako objašnjavaš činjenicu da astrolozi ništa ne mogu da pogode iz natalne karte (Geoffrey Dean et al.)Astrologija je jako logicna,samo pazi na ovom primjeru
Evo gledaj npr ja i neka osoba se ne poznajemo i sada hocemo da se upoznamo
Pod 1 Prije samog upoznavanja prije nego sto ta osoba meni i ja toj osobi kazem Dobar Dan,sta radis kada kazem Dobar Dan koristim jezik i sve kognitivne sposbnosti (Merkur racio plus kognitivni dio uopsteno,jezik,govor)
Pod 2 Prije nego sto mi kaze Dobar Dan ili pridje mi i pruzi ruku sta je ono sto slijedi prije svakog upoznavanja Mehanizam odbrane ili napada jel neces sa bilo kim da se upoznas na distanci si a to je (Mars - nagoni,prvi utisak,reakcija,samopuzdanje da pridjes nekom )
Pod 3 Nakon faze Marsa - prvog utiska i faze komunikacije pocetne Merkura,ide faza Jupitera i Venere ide intelektualna faza,zajednicka intersovanja,uvjerenja itd,cascavanja, hedonizam Venera ako je zena u pitanju i grljenja,mazenja itd
Pod 4 Kada prodje godina druzenja npr onda nastaju teskoce u druzenju,tu je Saturn i na kraju kada osobu znas godinama odlucis da je zovnes kuci upoznas sa familijom i da joj pokazes pravo lice i da ta osoba sazna ko si to kao osoba,koje je tvoje pravo lice koje pokazujes to je (Mjesec,podsvjest,emocije,snovi,smisao)
Gde se nalazi Bog u koga verujes u svemu ovom?Pa postoji tacno,ali ja kada sam ulazio da istrazujem Astrologiju,ja to nisam radio zato sto sam htio da odem kod nekog i kazem mu,vidi druze ajde pogledaj mi kada cu naci djevojku i kada cu biti pun para,to vecina ljudi tako ide da pita Astrologa,to su prosti ljudi koje Astrologija ne zanima,njih zanima da dobiju odgovor na neka pitanja pa ce ga traziti od svih.Mene Astrologiji ne zanima da bih ja gledao ljubav i karijeru axaxxaxa,pa nisam toliko prost iako je to bitno pitanje za svakog covjeka,ali ja sam htio da izucavam ozbiljno Astrologiju radi sebe i ja znam sam sebi da tumacim jako dobro.Srecu uvijek nalazim kada radim stvari koje su u skladu sa mojim Mjesecom i volim da idem na mjesta koja nose energiju mog Mjeseca i u takvim mjestima ljudi mi prirodno prijaju,sve mi ide spontano, komunikacija itd ama sve,plivam kao Riba u vodi,to je neobjasnjivo a svaki covjek bi svoj zivot trebao da zivi i vodi u gradu koji nosi energiju i simboliku njegovog Mjesecevog znaka
Astrologija nije gledanje budućnosti tako fulao celu fudbalDobro si izabrao psihologiju da bude domaćin teme.
Snaga astrologije je psihološki aspekt a ne gledanje u budućnost.
Di si brate jarče, nemoj samo s strijelcima imati posla, pa ni ovnovima iako isto imaju rogoveNaci posebno se svi jarcevi mogu staviti u isti sablonski kos
Pa ko je stvorio sve te planete ?Gde se nalazi Bog u koga verujes u svemu ovom?
Opet demonstriras bag u evoluciji.Pa ko je stvorio sve te planete ?
Opet demonstriras bag u evoluciji.
Ako Saturn ima najace magentno polje i ako Jupiter ima najvecu povrsinu,logicno je da Saturn simbolise Gravitaciju a i covjek koji je otkrio zakone gravitacije je rodjen u u znaku Jarca i pod vladavinom Saturna Isak Njutn,ali Njutn nije izumio gravitaciju samo joj je dao definiciju
Ma ni sa kim najboljeDi si brate jarče, nemoj samo s strijelcima imati posla, pa ni ovnovima iako isto imaju rogove