Horoskop je glupost

• Začetnik teme Začetnik teme LazaB
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
@analiticki 12

Kako neko (ti, ovde) tvrdi da veruje u Boga, a i u nauku?
Da li ti znas da se religiozni osvrt na bilo koji aspekt zivota kosi sa naucnim?

Na ovo mi odgovori, pa cemo dalje o astrologiji, jer bi u protivnom sve ispred bio spam.

Cekam.

Nauka ne moze bez vjere da ima progres a vjera i religija nije isto,ja sam vjerujuci covjek a ne religiozan i to je velika razlika,ja sam dubok nisam povrsan i ja sam sustinski ne Formalan,ja volim ogromne prostore a ne male,ja sam sloboda i sirina a ne koncept i uskoca kao sto je vecina ljudi na ovom forumu ne svi

Je li poezija sablon ?
Je li komponovanje sablon?
Јесте.

Treba li ti inspiracija da rijesis matematicki zadatak?
Инспирације је када ти изненада падне на памет идеја како да решиш одређени проблем. Није стриктно неопходна ни за поезију ни за математику али се дешава и то када човек остави део свог мозга да у позадини тражи решење док он ради нешто друго.

Nauka ne moze bez vjere da ima progres a vjera i religija nije isto,ja sam vjerujuci covjek a ne religiozan i to je velika razlika,ja sam dubok nisam povrsan i ja sam sustinski ne Formalan,ja volim ogromne prostore a ne male,ja sam sloboda i sirina a ne koncept i uskoca kao sto je vecina ljudi na ovom forumu ne svi

Verujuci I religiozan covek nije isto?

Razlika koja je?

Verujuci I religiozan covek nije isto?

Razlika koja je?

Velika je razlika, religioznost i religija se direktno ili direktno programira u covjeku preko porodice,drustva nekih autoriteta itd a Vjera je dio ljudske prirode.Vjera nije automatizovana i Vjera je filzofski pojam kao i Pravda,iako se pitanjem Vjere a i Pravde bave mnoge oblasti.Relgija nije filozofski pojam

Vjera je kreativna,iracionalna,spontana gleda u buducnost

Religija je sistematizovana,nije spontana i gleda u sadasnjost i proslost,postovanje kanona je cista religizonost

Vjera je mnogo stariji i mnogo siri pojma Religija isto kao sto je Filozofija starija od svih drugih oblasti

Poslednja izmena:
Nije ni toliko bitno , samo je cinjenica da astrologija koja se koristi danas ne uzima u obzir da je u zadnjih 2000 godina Zemlja pocela da prolazi kroz 13 sazvezdja , sto znaci da postoji 13 znakova , ne 12 , ali zato je astronomija nauka a astrologija sujeverje.

Ja mislim da je tacno.
A to sto ti ne mislis isto kao ja je potpuno u redu.
Да ли знаш шта значи реч "Бог"? Мало или велико слово, небитно. Ако не знаш шта значи, како можеш да знаш да ли постоји или не постоји, и самим тим, да ли се коси са науком или не? Ако сматраш да знаш шта значи, како знаш да је то право значење речи? 🤔 Тумачи религије нису исто што и религија, па самим тим, шта они мисле да је религија не може тек тако да се изједначава са оним што је религија стварно.

Да ли знаш шта значи реч "Бог"? Мало или велико слово, небитно. Ако не знаш шта значи, како можеш да знаш да ли постоји или не постоји, и самим тим, да ли се коси са науком или не? Ако сматраш да знаш шта значи, како знаш да је то право значење речи? 🤔 Тумачи религије нису исто што и религија, па самим тим, шта они мисле да је религија не може тек тако да се изједначава са оним што је религија стварно.

Neman pojma.
Nisam dorasla ovoj vrsti diskusije valjda :lol:
Moguce da analiticki zna. :cao:

Back