Horoskop je glupost

• Začetnik teme Začetnik teme LazaB
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nauka napreduje isprobavanjem i testiranjem , nesto sto astrologija nema :)
Potpuno netačno, naime i astrologija koriste sve te (i mnoge druge) naučne metode i to je jedna od najpreciznijih i najboljih naučnih disciplina. Velika je i štetna predrasuda da astrologija NIJE nauka.
Zašto misliš da je nauka?
Nema šta da se tu ''misli'', DOKAZANO je da je nauka još 1798. na Kongresu međuplanetarnih intergalaktičkih dešavanja na Alfa Kentauriju, u timu naučnika koji su to nepobitno i nedvosmisleno dokazali su i bili takvi naši velikani poput Ruđera Boškovića, Mikajla Putina, Tesle i Milana Tarota.
Molim @tamara blagojevic da ti objasni.
Upadas u nevolju :lol:
Evo objasnila sam :) Uvek sam osetljiva kada neko NE veruje u astrologiju i ne smatra je naukom itd, krajnje skandalozno i primitivno ponašanje i predrasude koje bi odavno trebalo da su iskorenjene. Svako dobro.

Astrologija je zaista veoma korisna.

Na primer, ako se interesujete za nekoga i vidite da taj neko veruje u astrologiju, to je sasvim dovoljno da znate da osoba baš i nije najoštrija olovka u kutiji (da se ne izrazim grublje).

E sad, nekome to smeta, nekome ne smeta.

Pa onda po toj logici Kepler,Da Vinci,Galilej,Ptolomej itd koji su bili i astrolozi su onda bili ljudi koji nisu bili bas previse pametni

A ako uzmes Psihologiju pa sama Psihologija koristi razne termine strucne koje je uzimala ne samo iz Astrologije vec i iz Mitologije i Anticke medicine

Edipov kompleks - Vuce korijen iz mita o Edipu a takodje imas i Elektrin kompleks

Poslednja izmena:
Kako ljudi koji veruju u horoskop objasnjavaju potpuno razlicite lcnosti rodjene u istom danu iste godine , i kako objasnjavaju da se i dalje koristi preko 2000 godina stara verzija horoskopa kada su zvezde i sazvedja bila u drugom polozaju nego danas , tako da ljudi nisu ni znakovi koji misle da jesu , ja sam rodjen 27 Decembra 1989 i spadam u Jarceve , ali po "pravom" horoskopu od pre 2000+ godina ja sam Strelac itd.

Da li ti se na temi izjasnio neko ko veruje u horoskop?
Da li ti verujes u horoskop?

Pa onda po toj logici Kepler,Da Vinci,Galilej,Ptolomej itd koji su bili i astrolozi su onda bili ljudi koji nisu bili bas previse pametni

A ako uzmes Psihologiju pa sama Psihologija koristi razne termine strucne koje je uzimala ne samo iz Astrologije vec i iz Mitologije i Anticke medicine

Edipov kompleks - Vuce korijen iz mita o Edipu a takodje imas i Elektrin kompleks
Govoreci o licnim verovanja naucnika od pre 300-500 godina ne znaci nista.
Potpuno netačno, naime i astrologija koriste sve te (i mnoge druge) naučne metode i to je jedna od najpreciznijih i najboljih naučnih disciplina. Velika je i štetna predrasuda da astrologija NIJE nauka.

Nema šta da se tu ''misli'', DOKAZANO je da je nauka još 1798. na Kongresu međuplanetarnih intergalaktičkih dešavanja na Alfa Kentauriju, u timu naučnika koji su to nepobitno i nedvosmisleno dokazali su i bili takvi naši velikani poput Ruđera Boškovića, Mikajla Putina, Tesle i Milana Tarota.

Evo objasnila sam :) Uvek sam osetljiva kada neko NE veruje u astrologiju i ne smatra je naukom itd, krajnje skandalozno i primitivno ponašanje i predrasude koje bi odavno trebalo da su iskorenjene. Svako dobro.
Mozes da se ljutis ali prava nauka je dokazala da je astrologija glupost , kopirao sam dva naucna testa gde je testirano do minuta u kom su ljudi rodjeni , na oba testa astrologija se pokazala kao pseudonauka ili bolje reci sujeverje bez dokaza.

Da li ti se na temi izjasnio neko ko veruje u horoskop?
Da li ti verujes u horoskop?

Govoreci o licnim verovanja naucnika od pre 300-500 godina ne znaci nista.

Mozes da se ljutis ali prava nauka je dokazala da je astrologija glupost , kopirao sam dva naucna testa gde je testirano do minuta u kom su ljudi rodjeni , na oba testa astrologija se pokazala kao pseudonauka ili bolje reci sujeverje bez dokaza.

Astrologija nije glupost, vec je glupost tvrditi da je glupost nesto sto postoji hiljadama godina,ne moze nesto glupo i jefitno da postoji par milenijuma

Pominjes naucni metod,ali smatras li da je nauka vezana za vjeru ili smatras da je naucni napredak i izumi moguc i bez vjere
Zavisi od konteksta reči "vera" pošto mi koristimo istu reč za više različitih pojmova.

Ti možeš da veruješ i da ne veruješ da je 1+1=2, ali to ne menja činjenicu da je to istina, i da 1+1=2.

U tom kontekstu je potpuno svejedno da li neko veruje ili ne veruje.

Astrologija nije glupost, vec je glupost tvrditi da je glupost nesto sto postoji hiljadama godina,ne moze nesto glupo i jefitno da postoji par milenijuma
haha mozes da varas ljude dok god postoje ljudi.
Postoje na stotine religija i dalje vec hiljadama godina i ne mogu sve da budu tacne , postoje ljudi koji veruju da je zemlja ravna kao sto su mislili pre nekoliko hiljada godina, to da li neko veruje u nesto nema nikakvu vezu sa tim da li je to nesto tacno , samo dokazi imaju.

haha mozes da varas ljude dok god postoje ljudi.
Postoje na stotine religija i dalje vec hiljadama godina i ne mogu sve da budu tacne , postoje ljudi koji veruju da je zemlja ravna kao sto su mislili pre nekoliko hiljada godina, to da li neko veruje u nesto nema nikakvu vezu sa tim da li je to nesto tacno , samo dokazi imaju.

Vecina njih nije starija od Astrologije

To što nešto postoji hiljadu godina uopšte ne znači da nije glupost u pitanju.

Glupost lako prevazilazi vremenske granice jer nju održava sorta priglupih ljudi, a u svakom vremenu se rađaju i takvi, između ostalih.

Evo na primer robovlasnički sistem je opstajao milenijumima, ne zato što je super sistem nego zato što je bilo dovoljno glupih ljudi da ga prihvate i da ne postavljaju suvišna pitanja.

To što nešto postoji hiljadu godina uopšte ne znači da nije glupost u pitanju.

Glupost lako prevazilazi vremenske granice jer nju održava sorta priglupih ljudi, a u svakom vremenu se rađaju i takvi, između ostalih.

Evo na primer robovlasnički sistem je opstajao milenijumima, ne zato što je super sistem nego zato što je bilo dovoljno glupih ljudi da ga prihvate i da ne postavljaju suvišna pitanja.

Astrologiju ne moze da razumije glup covjek,ali glup covjek moze da trazi pomoc Astrologa

Astrologiju ne moze da razumije glup covjek,ali glup covjek moze da trazi pomoc Astrologa
Naivan čovek veruje da astrologija uopšte funkcioniše.

Pametan čovek odlično razume zašto naivan čovek MISLI da astrologija funkcioniše. To je korak ispred.

To nisam izmislio ja, to su uradili pametni ljudi pre sto godina - objasnili zašto neki ljudi MISLE da astrologija funkcioniše. I objašnjenje je zaista briljantno.

Ali i bez toga, intuitivno je jasno da astrologija nema nikakve logike i nema nijedan razlog da funkcioniše, van Forerovog efekta i potvrdnog otklona (confirmation bias).

Aflikciija,konjukcija,opozicija,triplicitet,domicil,polaritet itd ,nisu termini koje ces naci po novinama pa na zadnjoj strani horoskop sto ti pise posao i zdravlje to je horoskop a Astrologija je nauka,ne razumijes se u Astrologiju i onda na osnovu oskudnog znanja iznosis tvoj stav koji je takav kakav jeste
Najveći i najbolji kritičari astrologije su profesionalni astrolozi koji su shvatili da je astrologija bullshit i da nema ni osnova ni logike.

Džejms Randi, Džefri Din, Gaquelin....

Znači došli su do tačke da shvate kakva je to prevara.

Back