Horor filmovi,Gledali..Obrazlozili...Ocenili

• Začetnik teme Začetnik teme jana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mr. Smith Goes to Washington (1939)

ec_d_39939_0_MrSmithGoesToWashington.jpg

http://www.imdb.com/title/tt0031679/

Apsolutno remek delo :worth:

jos jedno The Man Who Shot Liberty Valance (1962)
manwhoshotlibertyvalence.jpg

a da otvorimo posebnu temu - Melancholia z:lol:

kad se pogleda lista filmova po kojima je von Trier poznat, u glavnim ulogama su zene koje pate ili su zrtve
slazem se da je do senzibiliteta jer isti stil, pa cak i slicna tematika se ponavlja

nekom se to svidi (cak i limuzina z:D) a nekom to jednostavno ne odgovara

U otvaranju teme te podržavam, ali, kao što vidiš, odosmo s Melanholije.
Iako prvi utisak jeste da su žene žrtve (bar u Dogville i Breaking the Waves), ne bih baš rekla da je reč o pukom žrtvovanju iz nemoći i bez krivice. Tačnije, i ako jesu žrtve, na to su se same odlučile, te bih rekla da su žrtve sopstvenih izbora, a, usudila bih se da kažem i sebičnosti (seti se zašto se Bjork, bezmalo, žrtvuje - po svaku cenu, uključujući i sopstvenu žrtvu, htela je da bude majka, znajući, gotovo izvesno, kakav problem čeka njnog potomka).
U Antihristu žena nije žrtva, direktno sigurno ne.
A u Europi, žena je žrtva je svojih hirova.
Da ne ređam, verovatno i s ovim smorih narod unaokolo :D

U otvaranju teme te podržavam, ali, kao što vidiš, odosmo s Melanholije.
Iako prvi utisak jeste da su žene žrtve (bar u Dogville i Breaking the Waves), ne bih baš rekla da je reč o pukom žrtvovanju iz nemoći i bez krivice. Tačnije, i ako jesu žrtve, na to su se same odlučile, te bih rekla da su žrtve sopstvenih izbora, a, usudila bih se da kažem i sebičnosti (seti se zašto se Bjork, bezmalo, žrtvuje - po svaku cenu, uključujući i sopstvenu žrtvu, htela je da bude majka, znajući, gotovo izvesno, kakav problem čeka njnog potomka).
U Antihristu žena nije žrtva, direktno sigurno ne.
A u Europi, žena je žrtva je svojih hirova.
Da ne ređam, verovatno i s ovim smorih narod unaokolo :D

Samo cepaj... ovoliko aktivnosti nismo imali od kada je Verbal pokusao da metastazira sa nekom temom pa je zapao u klinicku metanoju...
Dajte i tu temu o MelanKoliji... vec naucih dosta stvari iz ovog pisanija... meni je promakla i simbolika...
triviu nisam ni znao... na Saturn nikada nisam gledao iz astroloskog ugla... o renesansi nemam pojma... no da se ne hvalim vise.

Jos jednom wellcome sa sve sljastecim crvenim tepihom koga je nas sef zirija izvukao pitajbogaodgde i izribao specijalno za ovu priliku -

Toute-l-equipe-de-Melancholia-en-haut-des-marches-du-palais-des-Festivals-de-Cannes_portrait_w674.jpg

Samo cepaj... ovoliko aktivnosti nismo imali od kada je Verbal pokusao da metastazira sa nekom temom pa je zapao u klinicku metanoju...
Dajte i tu temu o MelanKoliji... vec naucih dosta stvari iz ovog pisanija... meni je promakla i simbolika...
triviu nisam ni znao... na Saturn nikada nisam gledao iz astroloskog ugla... o renesansi nemam pojma... no da se ne hvalim vise.

Jos jednom wellcome sa sve sljastecim crvenim tepihom koga je nas sef zirija izvukao pitajbogaodgde i izribao specijalno za ovu priliku

Eto, čim sam ti videla avatar, znala sam da nema šanse da si neki freak koji sve duže od jednog reda i dva smajlija smatra pametovanjem. Al' opet, otkud znam ko je Svetovid, plus, malkice me prepade Shinig. Posle pomenuste i Psycho, pa rekoh, možda si Nora pročitao kao Norma (Bates). :D :D
Hvala još jednom na dobrodošlici. Da sačekamo idejnog tvorca za temu Melanholija, a ako se ne izjasni skorije, eto, ja ću se potruditi da dam svoj skromni doprinos.

Poslednja izmena:
Eto, čim sam ti videla avatar, znala sam da nema šanse da si neki freak koji sve duže od jednog reda i dva smajlija smatra pametovanjem. Al' opet, otkud znam ko je Svetovid, plus, malkice me prepade Shinig. Posle pomenuste i Psycho, pa rekoh, možda si Nora pročitao kao Norma (Bates). :D :D
Hvala još jednom na dobrodošlici. Da sačekamo idejnog tvorca za temu Melanholija, a ako se ne izjasni skorije, eto, ja ću se potruditi da dam svoj skromni doprinos.

ja predlazem temu "Lars von Trier' posto iz prica vidim da je covek jako cudan a izgleda da ima odlican ostvarenja :D

adventureland.jpg

zivot je cudan...slusam pale blue eyes od velvet undergrounda citav dan prije gledanja ovog filma...
zasto nisam gledala ovaj film kad je izasao? da li zbog debilnog postera?naziva?trejlera? mogucje. u svakom slucaju, odlican,melanholican ,ne pretjerano dubok,ali sasvim dovoljno, kaming of ejdz, film(koji mogu da gledaju stariji,ocigledno) .
sjajni likovi,koje bi neko ucinio stereotipnim i dosadnim, wes anderson isuvishe ludim, a greg motolla ...humanim.
ovo dvoje su presladak par...ali presladak.
8/10

Poslednja izmena:
Saving Private Ryan (1998)

saving.jpg

http://www.imdb.com/title/tt0120815/

Dugo sam se libio da odgledam ovaj film, posto sam bio ubedjen da me ocekuje jos jedna sveopsta konfuzija (***, realno, sam rat i jeste jedna velika konfuzija), sa pregrst likova, koje ne mozes da "pohvatas" do kraja filma (tipa, covek prodefiluje kroz 2-3 scene, a da ga ne primetis, a onda u sledecoj umire pola sata, u najgorim mukama).
Medjutim, pogresio sam i moje predrasude prema ovom filmu su bile apsolutno pogresne.
Mislim da ovaj film definitivno moze da se svrsta u sam vrh ovog zanra...
Jednostavno, odgledao sam ga u jednom dahu...
Scene borbi su mozda ogavne, ali time daju realnu sliku i jedan naglasen ton svom tom uzasu...(mada je Spilberg trebao u par slucajva da obrise objektiv, jer se u par kadrova objektiv kamere crveni i magli)
Nisam neki ljubitelj Toma Henksa, ali je on ovde odradio jako dobar posao...
Apam, tj. tradicionalno pogubljeni i smotani Dzeremi Dejvis, je odlicno iskreiran lik...
Ostali likovi su dobili nesto manje prostora, ali imaju lepe minijature (poput Vejda)...
Da ne drobim vise, ovom filmu dajem ocenu 9,5

Poslednja izmena:
Saving Private Ryan (1998)

MV5BNjczODkxNTAxN15BMl5BanBnXkFtZTcwMTcwNjUxMw@@._V1._SY317_CR9,0,214,317_.jpg

http://www.imdb.com/title/tt0120815/

Dugo sam se libio da odgledam ovaj film, posto sam bio ubedjen da me ocekuje jos jedna sveopsta konfuzija (***, realno, sam rat i jeste jedna velika konfuzija), sa pregrst likova, koje ne mozes da "pohvatas" do kraja filma (tipa, covek prodefiluje kroz 2-3 scene, a da ga ne primetis, a onda u sledecoj umire pola sata, u najgorim mukama).
Medjutim, pogresio sam i moje predrasude prema ovom filmu su bile apsolutno pogresne.
Mislim da ovaj film definitivno moze da se svrsta u sam vrh ovog zanra...
Jednostavno, odgledao sam ga u jednom dahu...
Scene borbi su mozda ogavne, ali time daju realnu sliku i jedan naglasen ton svom tom uzasu...(mada je Spilberg trebao u par slucajva da obrise objektiv, jer se u par kadrova objektiv kamere crveni i magli)
Nisam neki ljubitelj Toma Henksa, ali je on ovde odradio jako dobar posao...
Apam, tj. tradicionalno pogubljeni i smotani Dzeremi Dejvis, je odlicno iskreiran lik...
Ostali likovi su dobili nesto manje prostora, ali imaju lepe minijature (poput Vejda)...
Da ne drobim vise, ovom filmu dajem ocenu 9,5

fenomenalan film.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back